Jump to content
skaraviaios

Περιβαλλοντική διάκριση για την Vw

Recommended Posts

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βράβευσε την Volkswagen για την προσπάθεια που καταβάλλει για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της ανακύκλωσης των μερών των οχημάτων που αποσύρονται από την κυκλοφορία. Το βραβείο απένειμε, ο αρμόδιος επίτροπος της E. E., Σταύρος Δήμας.

Η Volkswagen έχει αναπτύξει και εφαρμόσει μια διαδικασία -σε συνεργασία με την εταιρία SiCon GmbH- η οποία μετατρέπει τα άχρηστα υλικά των παλαιών αυτοκινήτων σε ωφέλιμα προς χρήση. Έτσι, από τα οχήματα που αποσύρονται, αξιοποιείται ένα μεγάλο ποσοστό υλικών, το οποίο μετά από κατάλληλη επεξεργασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Υλικά όπως, πλαστικά, λάστιχα, γυαλιά και μέταλλα, μετά από την κατάλληλη επεξεργασία, είναι πλήρως αξιοποιήσιμα και ξαναμπαίνουν σε δεύτερη σειρά παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα αυτή η διαδικασία προφυλάσσει το ήδη επιβαρημένο περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της Volkswagen, Μπερντ Πισετσρίντερ, δήλωσε ότι: «Η ανακύκλωση των οχημάτων που έκλεισαν τον κύκλο της ζωής τους, είναι κομμάτι της Volkswagen, μια δέσμευση που στηρίζει τον τομέα εξέλιξης της εταιρίας. Θεωρούμαστε πρωτοπόροι αυτής της διαδικασίας, καθώς αναγνωρίσαμε νωρίς ότι όταν τα οχήματα ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους δεν θεωρούνται σκουπίδια, αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν τα περισσότερα υλικά τους σε δεύτερη σειρά παραγωγής, ύστερα από την κατάλληλη επεξεργασία».

Η βάση της Volkswagen- SiCon όπου αναλαμβάνει να ανακυκλώσει τα παλαιά οχήματα της εταιρείας, βρίσκεται στο Κάλλο, κοντά στο ¶ντβερπ του Βελγίου, δίπλα σε μια από τις πιο προοδευτικές εταιρίες ανακύκλωσης της Ευρώπη, την Belgian Scrap Terminal N.V. (BST). Στα μελλοντικά σχέδια της Volkswagen είναι επτά όμοιες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης ανά την Ευρώπη, εκ των οποίων μερικές από αυτές βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής.

Πηγή: Autotriti

Direct link: http://www.autotriti.gr/news/preview_news....;category_id=75

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.