Jump to content
agka8l

περι Xenon ο λογος!

Recommended Posts

γεια χαρα εχω Η4 λαμπες στο ΒΟRA μου δλδ μικρη και μεγαλη στην ιδια λαμπα!ποσοι που εχουν βορα(και παρακολουθουν ακομα το φορουμ tongue.gif)ή γενικα τετοιο τυπο λαμπας εχουν βαλει xenon?ειμαι ενα βημα πισω και απο αλλους ακουω βαλε με 4ballast δλδ ενα μπαλαστ για καθε λαμπα και απο αλλους ακουω βαλε με 2 μπαλαστ και 2 convertors!με τα 4 ballast οι φημες λενε πως εχεις προβλημα στο συνιαλο (το οποιο το βρισκω σωστο) ενω με κονβερτορς λενε πως απλα υπαρχει μια φημη πως ζωριζετε επειδη ενα μπαλαστ εχει 2 σκάλες!κανενας να μας διαφωτησει?

Link to comment
Share on other sites

αφου δεν απανταγε κανεις πηγα και πηρα xenon με 4 ballast η καθυστερηση ειναι μηδαμηνη , δλδ 1 με 2 δευτερολεπτα!

απο το αποτελεσμα τωρα δεν ειμαι και τοσο ευχαρηστημενος το περιμενα να φωτιζει ποιο μακρυα και να νε ποιο ωραιο στην οδηγηση!

Link to comment
Share on other sites

Aυτοκίνητα: Τί πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την Η4

Η τύπος λάμπας Η4 πού φορούν πολλά αυτοκίνητα έχει την ιδιαιτερότητα να φιλοξενεί στήν ιδια λάμπα μικρή & μεγάλη σκάλα. Γι'αυτό και η κάλυψη της με xenon είναι η πλέον απαιτητική σε σχέση με τίς λάμπες τύπου Η7..Η1..κλπ.

Στήν παγκοσμια αγορά υπάρχουν 4 τεχνικές προσεγγίσεις στο πως κάθε κατασκευαστής καλύπτει τήν μεσαία/μεγάλη με xenon:

1η με σύστημα μετακίνησης της φωτεινής πηγής ηλεκτρομαγνητικά

2η με μετακινούμενα κάτοπτρα στήν λάμπα

3η με διπλή λάμπα xenon (1 λάμπα με 2 φωτεινές πηγές)

4η με μεσαία xenon & μεγάλη αλογόνου

Στήν 1η προσέγγιση η φωτεινή πηγή μετακινήτε ηλεκτρομαγνητικά ώστε να βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση γεωμετρικά μεσα στον καθρέπτη στήν μικρη &μεγάλη σκάλα αντίστοιχα. Αυτός ο τρόπος είναι καί ο δημοφιλέστερος αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο.. μειονεκτεί όμως στο ότι το κιτ υποστηρίζετε από πολύπλοκη εξτρα καλωδίωση με κάποια ειδικά ρελέ..που είναι σχετικά ογκώδη ! Καθώς καί ότι παρουσιάζεται κάποιο τρέμουλο στό φώς οταν περνα το αυτοκίνητο, απο ράγες η σαμαράκια..!

Στήν 2η προσέγγιση, στή λάμπα υπάρχουν ειδικοί ανακλαστήρες, όπου καί ενεργοποιούνται με την επιλογή τής μεγάλης σκάλας ηλεκτρομαγνητικά, το φώς πλέον διαχέεται σε μικρή καί μεγάλη ταυτόχρονα εχοντας σάν μειονέκτημα, ότι η μεγάλη πλέον ΔΕΝ είναι καρφί !! Αλλά και το πλεονέκτημα ότι το φώς είναι περισσότερο στη μικρή σκάλα..

Στήν 3η προσέγγιση η λάμπα διαθέτει 2 αμπούλες xenon οπότε και πρέπει να υποστηρηχθεί από 2πλό μηχανισμό με κάποια μειονεκτήματα στό ότι το κιτ να είναι σχετικά ογκώδες καθώς και ότι η μεγάλη σκάλα είναι πολύ ψηλά σε σχέση με τήν κανονική της θέση με αποτέλεσμα να χάνεται..!

Στήν 4η προσέγγιση υπάρχει xenon μόνο στη μεσαία και μια αμπούλα αλογόνου γιά τη μεγάλη.. στο κιτ αυτό η μεγάλη σκάλα πιά ειναι σάν να μήν υπάρχει! Καθώς η αλογόνου ειναι τοποθετημένη πολυ μακριά από την θέση που πρέπει να έχει γεωμετρικά στόν καθρέφτη..!

Από τα παραπάνω θα καταλάβατε τίς παραμέτρους πού πρέπει να έχει κατά νού, όποιος θελήσει να αναβαθμήσει σωστά τα φώτα στό αυτοκινήτο του! Να σημειωθεί δε ότι τα κιτ Η4 πού κυκλοφορούν στήν αγορά είναι ουσιαστικά κιτ με πολλά πολλά καλώδια ρελέδες κλπ

Link to comment
Share on other sites

:rolleyes: - ειναι απο μια εταιρια που φερνει Xenon-kit αλλα αφαιρεσα καποια κομματια για να μη θεωρηθει διαφημιση ,εχω και αλλης μιας εταιριας που φερνει Xenon εχει και emotion για την κινηση της λαμπας Η4 αλλα παλι αναφερεται μεσα το ονομα της Edited by TSAKHS-EVIA
Link to comment
Share on other sites

να εδω και 2 φωτογραφιες

hpim2875zk6.th.jpghpim2871ww1.th.jpg

hpim2867ex0.th.jpg

εδω η διαφορα με τις πιο παλιες λαμπες μου crystal vision 4300k και με τις ποιο παλιες κιτρινες

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?sho...c=15350&hl=

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω στη φωτογραφία που φαίνονται τα φώτα στον τοίχο να έχεις αναμένα και τα μεγάλα έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.