Jump to content
lamousis

Ο κινητήρας χαλάει από τις γάτες

Recommended Posts

Καλησπερα,

Το 2006 και συγκεκριμενα τελη Μαιου αγορασα ενα Polo καινουριο απο μια αντιπρωσοπεια της Volkswagen στην Αθηνα. Οπως ολα τα αυτοκινητα ετσι και αυτο εχει 2 χρονια εγγυηση. Ομως τα πραγματα τελικα δεν ειναι αυτα που φαινονται και η εγγυηση μπορει και να μην ισχυει!

Την περασμενη Τριτη ενω οδηγουσα ξαφνικα σβηνει ο κινητηρας και απο τοτε το αυτοκινητο δεν ξαναπηρε μπροστα. Ανοιξα το καπω και βρηκα τον ιμαντα σπασμενο. Φωναξα οδικη βοηθεια η οποια μετεφερε το αμαξι στο πλησιεστερο εξουσιοδοτημενο service Volkswagen. Βρισκομαι στην Κρητη και συγκεκριμενα στο Ρεθυμνο στο οποιο δεν υπαρχει επισημη η εξουσιοδοτημενη αντιπρωσοπεια η service Volkswagen. Το πλησιεστερο λοιπον ηταν στα Χανια και το αυτοκινητο πηγε εκει.

Οταν μιλησα μαζι τους μου ειπαν οτι η ζημια ειναι πολυ μεγαλη γιατι δεν ηταν μονο ο ιμαντας που κοπηκε αλλα εξ'αιτιας αυτου η μηχανη ξεσυγχρονιστηκε στραβωσαν οι βαλβιδες (και οι 16) και γι'αυτο το αμαξι δεν ξεκιναει. Αφου το αμαξι ειναι καινουριο, 1,5 χρονο το εχω περιπου (και εχει κανει 15500 χιλιομετρα) και η εγγυηση ειναι 2 χρονια φανταστηκα οτι η ζημια καλυπτεται απο εκει. Ομως τα πραγματα δεν ειναι ετσι. Το συνεργειο μου ειπε οτι η ξημια οφειλεται σε εξωτερικο παραγονται! Συγκεκριμενα μου ειπαν οτι πιθανον μπηκε μια γατα μεσα στη μιχανη η οποια ευθυνεται για τη συγκεκριμενη ζημια και τα συγκεκριμενα προβληματα!

Σ'αυτο το συμπερασμα κατεληξαν γιατι βρηκαν καποιες τριχες στη μηχανη και ετσι η εγγυηση δεν υπαρχει!

Αυτη ηταν και η επισημη θεση και της κοσμοκαρ.

Ειναι δυνατον μια γατα να μπορει να ευθυνεται για μια τοσο μεγαλη ζημια; Αυτο ακουγεται σαν μια φθηνη δικαιολογια τοσο του εξουσιοδοτημενου συνεργειου οσο και της κοσμοκαρ για να αποφυγουν να αναλαβουν τις ευθυνες τους και τις υποχρεωσεις τους! Ειναι πολυ ευκολο να ριχνουν την ευθυνη για ενα μηχανικο προβλημα σε γατες και σε τριχες! Ακομα και αν ισχυει κατι τετοιο ειναι τοσο ευαισθητος ο κινητηρας που μπορει να τον αχρηστευσει μια γατα οπως εγινε στην περιπτωση τη δικη μου;;;; Ποσο εξυπνη η ποσο δυνατη ηταν αυτη η γατα;;;;;

Η ολη συμπεριφορα της κοσμοκαρ δειχνει οτι τελικα δεν παρεχουν καμια εγγυηση για τα αυτοκινητα που πουλανε, αντιθετα αφηνουν τον πελατη εντελως ακαλυπτο λεγοντας περιεργες δικαιολογιες!!!!!

Οσον αφορα το επισημο εξουσιοδοτημενο συνεργειο των Χανιων αυτοι δεχνουν με τη σταση τους οτι το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το κερδος καθοτι μου ζητησαν 1600 ευρω για να φτιαχτει η ζημια! Ας μην ξεχναμε οτι δεν αγορασα απο αυτους το αμαξι αρα δεν ειμαι δικος τους πελατης αρα γιατι να με προσεξουν και να μην προσπαθησουν να βγαλουν κερδος

Η ολη δικαιολογια με τη γατα ακουγεται αστεια. Αν η Volkswagen εχει τοσο ευαισθητα μηχανικα μερη γιατι δεν τα προστατευει απο τις γατες και τα ζωα; Γιατι δεν τα καλυπτει ωστε να μην μπαινουν μεσα στη μηχανη

Πιστευα οτι οταν αγορασα το αυτοκινητο απευθυνομουν σε μια σοβαρη εταιρια που ενδιαφερεται για τους πελατες της. Αντιθετα ειδα πληρης αδιαφορια. Ειναι λογος αυτος για να βγει το αμαξι απο την εγγυηση;;; Τι αλλες δικαιολογιες θα ακουσουμε;;;;

Το σερβις που παρεχεται τελικα στην Ελλαδα ειναι απαραδεκτο. Εχω απογοητευτει πολυ απο αυτη την κατασταση.

Αυτο που εμαθα απο αυτη την ιστορια ειναι να μην εμπιστευτω ποτε ξανα Volkswagen αυτοκινητο

Το μονο που μπορω να κανω αυτη τη στιγμη ειναι να απευθυνθω σε περιοδικα αυτοκινητων οπως επισης να ενημερωσω και εσας για το οτι συνεβει.

Τετοιες εταιριες δε θα μπορουσαν να ειναι πιο υπευθυνες απεναντι στους πελατες τους αντι να τα ριχνουν στις γατες;;;

Edited by nikkosnet
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε μου και καλώς ήρθες στην όμορφη παρέα μας

Καταρχήν θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικά μικρά.

Σε μια παρόμοια περίπτωση που είχε μια φίλη μου μιλήσαμε με την μαμά εταιρία και το θέμα διευθετήθηκε άμεσα μην περιμένεις να βγάλεις άκρη σε αυτό το θέμα στείλε ένα ωραιότατο mail στην VW Γερμανίας και μετά θα δούμε αν μπήκανε γάτες. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest dubbeR_Stoilas

Το κείμενο πρέπει να μεταφραστεί στα Ελληνικά! Σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα κλειδωθεί.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

μιλα κατευθειαν με κοσμοκαρ και εαν δεν βγαλεις ακρη απο εκει γερμανια αυτα ειναι γελοια ακου γατα.........μηπως ηταν κατσουλα??? tongue.gif δεν πανε καλα

Link to comment
Share on other sites

Εχω μιλησει με κοσμοκαρ και ηταν σαν να μιλαγα με τον τοιχο!

Δεχονται οτι υπαρχει εξωτερικος παραγοντας και εγινε η ζημια

Ολα αυτα ακουγονται περιεργα!!!

Το αμαξι ειναι καινουριο και εχει κανει 15500 χιλιομετρα. Ελεος δεν ειναι 20 χρονων μεταχειρισμενο

Link to comment
Share on other sites

ΒΑΣΙΚΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!

ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΟΝΤΟΣ ΗΤΑΝ ΓΑΤΑ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΙΜΑΝΤΑ ΤΩΝ ΕΚΕΝΤΡΟΦΟΡΩΝ, ΑΥΤΟΣ ΚΟΠΗΚΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕΣ...ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΡΕΣ ΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΟΜΕΝΟ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΙΣΕΙΣ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΚΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Link to comment
Share on other sites

Έλεος...μίλα με Γερμανία άμμεσα http://www.vw.com/customerservice/contactu...e/en/us/#/step1

Πραγματικά και με Γερμανία να μιλήσει δεν πρόκετε να βγάλει καμία άκρη.

Εχω επικοινωνήσει πάρα πολλές φορές με αφορμή ζημιών που μου έχουν γίνει σε αντιπροσωπεία και η απάντηση στα mail μου ήταν:

Dear Customer,

Thank you for contacting us.

Please understand that we are unable to attend to all our customers

from our

headquarters in Wolfsburg, but count on the competence of our

world-wide

network.

Consequently, we have forwarded your correspondence to our importer,

asking

them to look into this matter and get in touch with you directly.

Please await

further contact from them.

Thank you for your understanding.

Yours sincerely,

Volkswagen AG

Customer CareΠάντα η ίδια τυποποιημένη απάντηση!

Τα συμπεράσματα δικά σας.....

:lol:B):rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Έχουν χαλάσει πολλά μοτερ από αυτό τον λόγο. Και προφανώς δεν οφείλεται στο άγγιγμα (μόνο) της γάτας ούτε (συνήθως) βρίσκουν μόνο τρίχες γάτας πάνω.

Το σενάριο δεν είναι καθόλου απίθανο, αλλά δεν είναι και βέβαιο ότι στη δική σου περίπτωση ισχύει.

Πήγαινε να το δεις ώστε να πειστείς ότι ισχύει.

Ακόμα όμως και αν έγινε έτσι (που ασφαλώς δεν το καλύπτει η εγγύηση), μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση έτσι ώστε να μην πληρώσεις εσύ το σύνολο του κόστους.

Σε άλλη αντιπροσωπεία θα το έβγαζαν εγγύηση.

Είμαι 1000% σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Εχω στειλει email στη Γερμανια. Το επομενο βημα ειναι τα περιοδικα αυτοκινητων.

1 βδομαδα τσακωνομαι με τη κοσμοκαρ. Ειναι ολοι τους αθλιοι.

Για την αντιπροσωπεια εχω να πω κατι αλλο: Το σεπτεμβρη ειχε χαλασει το air-condition. Ημουνα στην Αθηνα και το πηγα σε αντιπρωσοπεια εκει (οχι ομως σε αυτη που το πηρα αλλα σε αλλη)

Η εξυπηρετηση ηταν αψογη. Ειχε χαλασει το βεντιλατερ και το αλλαξαν στην εγγυηση. Γιατι αυτοι δε βρηκαν τριχες;;;;;;;;;

H χανιωτικη "αντιπρωσοπεια" ειπε οτι ειδε μονο τριχες και αυτα που μου εδειξαν οταν πηγα εκει ηταν μπουρδες

Το μονο που εμαθα ειναι να αποφευγω τα volkswagen και να απευθυνομαι σε αλλες σοβαρες εταιριες που δινουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!!!!!!!

Edited by lamousis
Link to comment
Share on other sites

Guest BassakosVR6

στον ιμαντα χρονισμου δεν μπορει να μπει γατα,κοτα,ποντικι

και δεν ξερω και εγω τι αλλο!

ειναι καλυμενος με πλαστικο καλυμμα για αυτον το λογο! ! !

και οχι μονο!

και για να μην πανε εκει σκουπιδια,χαρτια,πετρες κτλ

μην ακουτε οτι μλκιες λενε! ! απλα θελουν να χρεωσουν new μοτερ!

ΕΛΕΟΣ!

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω και εγω κατι?Σιγουρα το Polo εχει ιμαντα και οχι καδενα οπως το Golf?(Δεν ξερω,ρωταω!!!)Μηπως απλα θελουν να σου φανε λεφτα απο το service?Αν δεν θες να τσακωθεις αλλο με την αντιπροσωπεια των Χανιων παρε τηλ και κανονισε να το πας στην KARENTA του Ηρακλειου και μην τους πεις τιποτα.Περιμενε να σου κανουν τη διαγνωση και κατα 99% θα στο βαλουν στην εγγυηση.Ξερω πολλα που δεν αλλαζαν στα Χανια με εγγυηση γιατι δεν τα καλυπτε, αλλα στο Ηρακλειο αλλαχθηκαν π.χ. φθαρμενο δερματινο τιμονι 1 χρονου και ενα αλλο προβλημα με σασμαν το εστειλαν κατευθειαν Ηρακλειο γιατι το "εξουσιοδοτημενο service" των Χανιων δεν μπορουσε να το επισκευασει.Καταλαβαινω οτι το πηγαινε ελα του αυτοκινητου ειναι μεγαλη ταλαιπωρια αλλα αν το φτιαξουν με εγγυηση θα εισαι κερδισμενος 1000%.Ασε που κανουν και καλυτερη δουλεια οποτε αν τελικα πληρωσεις καλυτερα να τα δωσεις στο Ηρακλειο.Η εγυηση που δινει το εργοστασιο ειναι μια χαρα αλλα το προβλημα ειναι με τους κεντρικους και τοπικους "αντιπροσωπους" που δεν γουσταρουν να τα βγαλουν εγγυηση,ειδικα αν δεν εισαι κολλητος τους (Ξερω και για αλλους που ηταν εκτος εγγυησης αλλα τα πραγματα τα χρεωναν σε μοντελα εντος εγγυησης)

Edited by geohania
Link to comment
Share on other sites

Πηρα τηλεφωνο και στο Ηρακλειο αλλα και την autonet στην Αθηνα που πηρα τ'αμαξι και ειπαν οτι αφου η ζημια εχει δηλωθει απο τον "αντιπροσωπο" των Χανιων αυτοι δε μπορουν να το βαλουν στην εγγυηση. Αναγκαστικα πηρα το αμαξι απο τα Χανια και το ρφερα στο Ρεθυμνο σε καποιον δικο μου που και τον εμπιστευομαι και ξερω οτι θα κανει καλη δουλεια. Οχι σαν κατι αχρηστους "εξουσιοδοτημενους αντιπροσωπους"

Edited by lamousis
Link to comment
Share on other sites

πακετο, εχουν ακουστει πολλα για τη χανιωτη αντιπροσωπεια , ο γνωστος σου ποσο σου κοστολογησε τη ζημια?

Link to comment
Share on other sites

κουραγιο φιλε . αυτο που ξερω ειναι οτι δεν θελουν να στο καλυψουν. οταν ειχα παρει το πολο στο πρωτο γεμισμα βουλωσε η αντλια βενζινης απο λασπη και μου τη αλλαξανε με την εγγυηση λεγοντας οτι ηταν καμενη (τελικα ειμαι πολυ καντεμης στο θεμα βενζινης)...απλα δεν θελουν να σε εξυπηρετισουν σε αυτο φταιει ο εκαστοτε αντιπροσωπος και στο τελος η κοσμοκαρ που ανεχεται το να καθε καραγκιοζη αντιπροσωπο να δισφημη τη VW ελεος

Link to comment
Share on other sites

στον ιμαντα χρονισμου δεν μπορει να μπει γατα,κοτα,ποντικι

και δεν ξερω και εγω τι αλλο!

ειναι καλυμενος με πλαστικο καλυμμα για αυτον το λογο! ! !

και οχι μονο!

και για να μην πανε εκει σκουπιδια,χαρτια,πετρες κτλ

μην ακουτε οτι μλκιες λενε! ! απλα θελουν να χρεωσουν new μοτερ!

ΕΛΕΟΣ!

+10000000. Καλα που δεν βρήκαν και κανα φίδι??? Εκτός αν για κάποιο λόγο είχε φύγει το καπάκι....Μπορεί να το έβγαλε η γάτα. Πες τους να σου υπογράψουν χαρτί ότι βρήκαν τρίχες μέσα στον ιμάντα χρονισμού......και στήλε το στην γενική γραμματεία καταναλωτή......

Edited by kchristus
Link to comment
Share on other sites

στον ιμαντα χρονισμου δεν μπορει να μπει γατα,κοτα,ποντικι

και δεν ξερω και εγω τι αλλο!

ειναι καλυμενος με πλαστικο καλυμμα για αυτον το λογο! ! !

και οχι μονο!

και για να μην πανε εκει σκουπιδια,χαρτια,πετρες κτλ

μην ακουτε οτι μλκιες λενε! ! απλα θελουν να χρεωσουν new μοτερ!

ΕΛΕΟΣ!

Η γάτα δεν επηρέασε τον ιμάντα χρονισμού. Η γάτα έβγαλε απο τη θέση του το λουρί και αυτό με τη σειρά του πίεζε το καπάκι του ιμάντα χρονισμού με αποτέλεσμα να βγεί και αυτός απο την θέση του.

:cry::cry::cry:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει.

Έχουν καταστρέψει πολλά μοτέρ οι γατούλες (και άλλα ζωά τέτοιου μεγέθος).

Ε τότε κακώς η κατασκευάστρια εταιρία δεν έχει βάλει εκει μια σιτα ή οτιδηποτε για να μην μπαινουν μεσα ανεπιθυμητα πράγματα.....

Link to comment
Share on other sites

Guest BassakosVR6
Δεν ισχύει.

Έχουν καταστρέψει πολλά μοτέρ οι γατούλες (και άλλα ζωά τέτοιου μεγέθος).

ok! βρες μου ενα "μαμα" μοτερ που απο το εργοστασιο δεν εχει

καλυμα στον ιμαντα χρονισμου και παω πασο............

ολα τα μοτερ εχουν..αν τωρα σε καποιο service δεν το βαλανε ή βαλανε μονο το

"πανω" κοματι.......αυτο ειναι αλλη ιστορια :lol:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ παντως πρώτη φορά ακούω γάτα να φάει μοτέρ. Τιποτα ποντίκια να φάνε κανα καλώδιο το καταλαβαινω. Η μονη ιστορία με γάτες που ξέρω ήταν τοτε που μια γατα ειχε ταξιδέψει μεσα στο χώρο του μοτέρ καμια κατοστή χιλιόμετρα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.