Jump to content
tcv

Tsi και εκπομπές καυσαερίων

Recommended Posts

Ξέρει κανείς αν ο 1.4 TSI του Tiguan είναι συμβατός με το πρότυπο εκπομπής καυσαερίων Euro 5 που θα τεθεί σε ισχύ το Σεπτέμβριο του 2009;

Για τους diesel κινητήρες το γράφει καθαρά στο φυλλάδιο της αντιπροσωπίας αλλά για τους βενζίνης δεν γράφει τίποτα κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι είναι Euro 4.

Πέρα από τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που μπορει να έχει κάποιος, σκέφτεστε ότι σε περίπου ένα χρόνο μετά η VW θα αναγκαστεί να αλλάξει κινητήρες και να βάλει Euro 5 συμβατούς; Οπότε ο τωρινός κινητήρας θα θεωρείται παλιός.

Έχει ακούσει κάποιος κάτι για τα μελλοντικά σχέδια της VW ως προς τους κινητήρες βενζίνης;

Επειδή κάτι έχει ακουστεί για φορολόγηση των αυτοκινήτων με βάση τις εκπομπές τους πιθανόν η παραπάνω διαπίστωση να έχει και οικονομική ουσία.

Περιμένω τα σχόλια σας.

Link to comment
Share on other sites

Ξεθάβω, το ξέρω, αλλά μόλις χθες διάβασα ένα άρθρο το οποίο έλεγε πως τα αυτοκίνητα της VW είναι από τα πιο ρυπογόνα της Ευρώπης. Η εταιρία θα αναγκαστεί να ρίξει τους ρύπους της, μιας και είναι δεύτερη στη κατάταξη, μετά τη Porsche. Αν βρω το περιοδικό θα σας τα γράψω αναλυτικότερα. Όσων αφορά τα φορολογικά, εννοείται πως δεν σε επηρρεάζει, μιας και θέλουν να διώξουν τα αυτοκίνητα που καίνε σουπερ βενζίνη, ή και τα καταλυτικά 1ης γενιάς.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.