Jump to content
fluflitsa

τα πρώτα Km

Recommended Posts

σήμερα επιτέλους έκανα μια βολτίτσα μέχρι την Κερατέα. ο υπεύθυνος που μου παρέδωσε το αυτοκίνητο μου είχε πει να το πηγαίνω μέχρι 3.5 στροφές. Η 1η και η 2η όμως "γεμίζουν" αμέσως, και ειδικά με την πρώτη δεν καταλαβαίνω επιτάχυνση. εφτασα με 5η πάντως μέχρι τα 120 km και το αμάξι είναι άνετο. Το τούρμπο πότε ανοίγει? Μέχρι πόσα km πρέπει να το πηγαίνω μέχρι τις 3.5 στροφές?

----------------------------------------------------------------------------------------

και κάτι ακόμα, όταν αλλάζω ταχύτητα, ακούω ένα τσικ-τσικ από τον συμπλέκτη. σα να τεντώνεις ένα συρματόσχοινο. Ειναι φυσιολογικό? ή μήπως αφήνω γρήγορα τον συμπλέκτη?

Εγινε συγχωνευση των διαδοχικων δημοσιευσεων

Edited by konstantinos passat
Link to comment
Share on other sites

Καλοριζηκο φιλε κ καλοταξιδο υπαρχει σχετικο τοπικ για το στρωσιμο του νεου σου αυτοκινητου ψαχτο θα σου λυθουν ολες οι αποριες.Οσο για τον συμπλεκτη ναι μαλον φυσιολογικο ειναι αυτο σαν καινουργιο δεν ειναι ομως με ντυζα (σηρματοσκοινο) αλλα υδραυλικος.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ flu!!! Περιμένουμε εντυπώσεις...και καμια photo επίσης!!! :lol:worthy.gif:lol:

Link to comment
Share on other sites

Η 1η και η 2η όμως "γεμίζουν" αμέσως, και ειδικά με την πρώτη δεν καταλαβαίνω επιτάχυνση. εφτασα με 5η πάντως μέχρι τα 120 km και το αμάξι είναι άνετο. Το τούρμπο πότε ανοίγει? Μέχρι πόσα km πρέπει να το πηγαίνω μέχρι τις 3.5 στροφές?

Καλορίζικο και καλοτάξιδο flu.

Αυτό που γράφεις για την 1η (κυρίως) και 2η το ένιωσα και εγώ όταν οδήγησα ένα Tiguan φίλου χωρίς πολλά Km (κάπου 800). Στο test-drive όμως δεν μου φάνηκε τόσο έντονα οπότε υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν τα πράγματα μετά από κάποια Km που θα λυθεί ο κινητήρας.

Το τούρμπο αρχίζει και μπαίνει σταδιακά από τις 3000 στροφές περίπου. Μετά τις 3500 αν θυμάμαι καλά σταματάει ο κομπρέσορας τελείως και αναλαμβάνει πλήρως το τούρμπο. Λογικά όμως δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά. Η μετάβαση γίνεται σταδιακά μέσω ενός σωλήνα εκτόνωσης του κομπρέσορα.

Επίσης κοίταξε την πίεση των ελαστικών γιατί συνήθως βάζουν πολύ αέρα όταν τα μεταφέρουν με το καράβι και οι αντιπροσωπίες ξεχνούν να τα ρυθμίσουν πριν στο δώσουν.

Αλήθεια ποια έκδοση πήρες;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.