Jump to content
apipapi

215 Or 225/45/17

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Το gt μου φοράει 225 dunlop SP 01 (δυστυχώς) και έκανα 49000 χλμ απροβλημάτιστα/. Το Σεπτέμβριο λέω να τα αλλάξω και είμαι ανάμεσα σε Sportcontact 3 - Goodyear Assymetric F1 Eagle (που έχουν γύρω στα 600-620 ευρώ στο Praktiker Τατοιου), αν και καλύτερα θεωρούνται τα P Zero (και ακριβότερα). ΄Εχει κανείς δοκιμάσει να αλλάξει σε 215/45/17 για λόγους οικονομίας σε καύσιμο-αγορά & χαμηλότερο κέντρο βάρους και πόσο κοστίζει τελικά σε κράτημα? Αξίζει τον κόπο η αλλαγή ή καλύτερα η μαμά διάσταση?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα καταρχην!Για το θεμα της μειωσης της διαστασης των ελαστικων εχω να πω το εξης:Ως γνωστον η κανονικη διασταση ειναι τα 225.Με το να βαλεις 215 θα μειωσεις την συνολικη διασταση οποτε θα κερδισεις σε ρεπριζ,τωρα σε οτι αφορα την οικονομια καυσιμου δεν πιστευω οτι θα υπαρξει μειωση αλλα μαλλον αυξηση διοτι αν π.χ. στις 2000 στροφες/λεπτο εχεις 120km/h με το κοντοτερο βημα θα εχεις στα ιδια km/h περισοτερες στροφες.Οποτε θεωρητικα περισσοτερο καυσιμο....Ενας γνωστος μου με Oct Rs στις 17'' ειχε βαλει 215.Το μοναδικο συμπερασμα που ειχαμε βγαλει σε σχεση με τα 225 ηταν οτι το αυτοκινητο χτυπαγε λιιιιγο παραπανω!!Τα υπολοιπα σε οτι αφορα καταναλωση και κρατημα εμειναν ανεπιβεβαιωτα....Ουφ!!!Αυτα τα λιγα ειχα να πω!!Ελπιζω να βοηθησα!

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντος στο Passat 1.8T που έχουμε στην οικογενιά μας έχω περάσει 225/45 17άρη και είναι πολή καλή διάσταση, και επιπλέων επιδή το είθελα να φένετε λιγό ποιο ντουμπανιασμένο έβαλα μια προέκταση 5mm και έχει δέσει τέλεια σε συνδιασμό με τα Blistein Sport & H&R 3,5 το αυτοκίνητο είναι τρένο. αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Αξίζει τον κόπο η αλλαγή ή καλύτερα η μαμά διάσταση?

Αν κανεις ενα search θα βρεις παρομοιο θεμα στα ελαστικα.

και η απαντηση ειναι μια και καθετη! Απλα μην το κανεις, κανενας λογος, δεν θα κερδισεις τπτ και θα χασεις πολλα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.