Jump to content
Black Widow

Lhc Project, Cern Institute

Recommended Posts

Από τις 10 Σεπτεμβρίου, έχει ξεκινήσει το project με τον Επιταχυντή Αδρονίων, στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού ιδρύματος της CERN στην Ελβετία. Λίγο-πολύ, αυτό το γνωρίζατε! Αυτό που ίσως δε γνωρίζατε, είναι πως όλοι μπορούν να συνεισφέρουν στην επιστήμη!

Εχει ξεκινήσει το παράλληλο project LHC@Home, όπου πλοί καθημερινοί χρήστες με σύνδεση στο ιντερνετ, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόοδο της επιστήμης, απλά δίνοντας λίγο χώρο από το δίσκο τους και λίγα ΚΒ από τη σύνδεσή τους!

Η ετήσια βάση πληροφοριών, ανέρχεται σε 16 εκατομμύρια Gb (16.000 Terrabyte!!!), που σημαίνει αυτομάτως 32.000 σκληροί δίσκοι των 500Gb μαζί, ΜΟΝΟ για τον 1ο χρόνο ερευνών! Δηλαδή 43ΤΒ πληροφοριών ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ!!!

Το πρότζεκτ αυτό του ιδρύματος της CERN, έχει σαν σκοπό την ενίσχυση από τους οικιακούς υπολογιστές, είτε μεμονωμένα, είτε με τη δημιουργία ομάδων χρηστών, οι οποίοι θα επεξεργάζονται στοιχεία και θα αποστέλλουν πίσω (ηλεκτρονικά χωρίς την παρέμβαση χρηστών). Οσοι είχαν ή έχουν δουλέψει με το SETI@Home, έχουν ήδη μια ιδέα!

Εχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ με την ονομασία Hellenic VW Club, για τα μέλη μας και τους φίλους μας, που μπορούν όσοι επιθυμούν να εγγραφούν κα να συνεισφέρουν στο Project κάτω από το όνομα του vw club και να δείξουμε τη δύναμή μας! Μπορείτε να τσεκάρετε το γκρουπ μας εδώ: http://lhcathome.cern.ch/lhcathome/team_di...php?teamid=4250, και το όλο project εδώ: http://lhcathome.cern.ch

Επίσης, μπορείτε να κάνετε άμεσα εγγραφή, να κατεβάσετε την πλατφόρμα του BOINc, να επιλέξετε πως θα τρέξετε το LCH@Home, και αμέσως είσαστε έτοιμοι, μόλις βγαίνει κάποιο πακέτο πληροφοριών, να το λάβετε για επεξεργασία!

Σας περιμένουμε λοιπόν, για να συνεισφέρουμε στην επιστήμη, ελπίζοντας βέβαια πως δε θα γίνει μαύρη τρύπα να μας φάει!! :)

Edited by White V GTI
Link to comment
Share on other sites

moving it sta links tou internet.

Btw cern site was defaced shmera to prwi apo to Greek Security Team

tongue.gif

http://webatlantis.org/wp-content/uploads/2008/09/scicern212_big.gif

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.