Jump to content
xagios

Προβλημα σε Abs Passat 1998-2001

Recommended Posts

Διαβαζοντασ εδω http://www.passatworld.com/forums/showthread.php?t=270471 διαπιστωσα οτι αρκετοι εχουν το ιδιο προβλημα με εμενα ,δηλαδη δεν δουλευει το ABS αν καταλαβα καλα με τα λιγα αγγλικα μου ετοιμαζονται για καταγγελια .Αν υπαρχουν και στην ΕΛΛΑΔΑ κατοχοι passat με το ιδιο προβλημα ας το αναφερουν εδω μηπως βρουμε το δικαιο μας με καμια καταγγελια

Link to comment
Share on other sites

εγώ να σας πω κάτι που είχα παρατηρήσει? σε ένα απότομο φρενάρισμα ένιωσα ένα γρρρρ σαν να φρέναρα σε χαλίκια αλλά από τότε που φόρεσα δίσκους Brembo (όχι τρυπητούς η εγχάρακτους) και με τακάκια Ferodo δεν έχω ξανά δει κανένα άλλο πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

το προβλημα που εχω εγω ειναι πως οποτε θελει δουλευει και τις περισοτερεσ φορεσ μου μενει αναμενω το λαμπακι του abs σε σε οσους και αν εχω παει καθενασ λεει τα δικα του και σε αντιπροσοπειεσ πυ πηγα καθε μια τα δικα της αλλοι λενε μοναδα; αλοι λενε αισθητηρας το μονο που μου μενει ειναι να βαλω καινουργια μοναδα να ηρεμισω αλλα παει πολυ 1200e αλλα και η αλλη λυση ειναι μεσα στην bosch να αλλαξω το μισο κοματι τησ μοναδασ μονο το ηλεκτρικο οπου εκει πιθανον να ειναι το προβλημα με 600ε.στην επομενη αδεια θατο τακτοποιησω αυτο το ζητημα .Ασ μασ που και αλοι τα προβληματα τουσ με το abs.

Link to comment
Share on other sites

Και εμενα το ιδιο κανει μενει μονιμα το λαμπακι ανοικτο και θελει αλλαγη η μοναδα ΑΒS λενε ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ειναι συχνο προβλημα και εκει εχουν αρχισει τισ καταγγελιες στους επισημουσ οργανισμους που διαθετουν ,για αυτο ελεγα να κανουμε κατι παρομοιο και εδω ..Οχι να δωσουμε 1200 γιατο στα καλα καθουμενα χαλασε το ABS

Link to comment
Share on other sites

εμένα δεν έχει ανάψει ποτέ λαμπάκι ABS ! όσο και εάν "σκληρομεταχειρίζωμαι" τα φρένα... μπορεί να μήν ήτανε στην παρτίδα με το πρόβλημα αυτό το δικό μου έτσι... οπότε δεν απορίπτω τύποτα :)

Link to comment
Share on other sites

:) .ϊσως να είναι συγκεκριμένη παρτίδα.

μάλλον έτσι είναι πρέπει να είναι!

Link to comment
Share on other sites

Παιδια καλημερα και εμενα το ιδιο μου κανει !!!

Τωρα που ειναι να το δωσω κιολας . Το πηγα και το ελεγξα στην αντιπροσωπια και μου ειπαν τα ιδια ακριβως οτι θελει αλλαγη η μοναδα ΑΒS αλλα δεν ειμαι τωρα για 1200 ευρω . Οχι τιποτα αλλο αλλα εχω βρει και TO GOLF GTI DSG και θελω να το κανω ανταλλαγη αλλα με το προβλημα αυτο πιστευετε οτι τα θα παρει ο εμπορος?

Εκτος και αν του πανω να κατεβασει τη τιμη .... Εσεις τι λετε ρε παιδια ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια

Εχω παρατηρησει οτι οταν κανω οπισθεν και εχει σβησει το λαμπακι του ABS δεν αναβει !!! Μολις βαλω 1η και ξεκινησω μετα απο καποια μετρα ξαναναβει το λαμπακι του ABS . Υπαρχει περιπτωσει να ειναι στραβωμενη καποια ζαντα και να διαβαζει λαθος απο τη στεφανη ?

Μου φαινετε περιεργο να χαλασε ξαφνηκα .

Το προβλημα παρουσιαστηκε οταν περισυ πηγα να παρω τη γυναικα μου απο τη δουλεια της την ημερα της χιονοθυελλας !!! Κατα την επιστροφη πηγαινα με 30 χλμ λογω του οτι δεν ειχα αλυσιδες με αποτελεσμα στο Κορωπι το αμαξι γλυστρησε και ακουμπησε με τη δεξια ζαντα στο πεζοδρομιο .

Μολις ξεκινησα μετα απο 20 μετρα αναψε το λαμπακι . Το πηγα στη Καρεντα στο Πειραια και η πρωτη ενδειξη ηταν ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ABS κατι το οποιο με παραξενεψε λογω του οτι το αμαξι δε βρηκε καθολου αριστερα παρα μονο ΔΕΞΙΑ !!!!

Στη συνεχεια παραγγειλαμε τον αισθητηρα τον βαλαμε επανω αλλα τιποτα μολις το βγαλαμε δοκιμη αναψε παλι .

Λετε να ειναι κατι απο αυτα που ανεφερα πιο πανω η οντως ειναι η κεντρικη μοναδα του ABS . AN ναι γιατι εβγαλε τη βλαβη μετα το χτυπημα ?

ΠΑΙΔΕΣ ΒΙΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΣΒΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ PASSAT fire.gifrocket.gif:lol::blink:

Ξερει κανεις εδω στο forum αν μπορω να βρω μεταχειρισμενο εγκεφαλο ABS και αν ναι ΠΟΥ ?

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΗΤΕΣ !!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φιλαράκι το τέσταρες στο δρόμο να δείς αν λειτουργεί το ABS?

Nαι το εχω δοκιμασει . Οσο αναβει το λαμπακι δε λειτουργει και μπλοκαρουν οι τροχοι . Οταν καμια φορα σβυσει το λαμπακι και κρατησει για κανω μερικα μετρα και φρεανρω το ABS δουλευει κανονικοτατα !!!!

Το λαμπακι μπορει να ειναι αναμενο το βραδυ που θα το παρκαρω και το πρωι που παρω το αμαξι για να παω στη δουλεια μετα απο μερικα μετρα να αναψει .

Μολις δηλαδη οι ροδες κανουν 5-6 στροφες μπορει να αναψει (το πιο συνηθησμενο αυτο το καιρο ) .

Οταν παλι σε καποιο φαναρι σβησω το αμαξι και το αναψω παλι μπορει να μενει σβηστο και να δουλευει κανονικα μεχρι το επομενο φρεναρισμα. Με το που πατησω φρενο στο φαναρι και μετα ξεκινησω θα αναψει παλι ....

Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω .

Αναρωτιεμαι με το μικρο μου μυαλο .... Αν ηταν ο εγκεφαλος του ABS δε θα εμενε αναμενο παντα το λαμπακι ?

Γιατι μερικες φορες σβηνει και δουλευει κανονικα ? Iδου το ερωτημα

Link to comment
Share on other sites

Μηπως καποιος αισθητηρας δεν κανει καλη επαφη;Εμενα στο παλιο μου απο κατι χιονια ειχε ξεκουμπωσει ο ενας αισθητηρας.Το βρηκα μπαινοντας στο μενου του abs και γυρνωντας ενα ενα τους τροχους ωστε να δειχνει σε πραγματικο χρονο ενδειξεις.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.