Jump to content
Orion

Πηγή και θερμοκρασιες

Recommended Posts

Προχτές παρέλαβα το καινούργιο μου Golf V. Ζήτησα να μην μου εγκαταστήσουν πηγή και τους πήγα το Pioneer 6700. Σήμερα παρατήρησα οτι μετά από περίπου μία ώρα στον δρόμο (βράδυ) όταν τελικά σταμάτησα και έβγαλα το cd από μέσα ήταν καφτό. Το ίδιο και η πρόσοψη. Είναι φυσιολογικό αυτό? Δεν είναι επικίνδυνο για τα δισκάκια και κατ' επέκταση για την πηγή?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν καλοτάξιδο το καινούργιο σου αυτοκίνητο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να καίει το CD και η πρόσοψη αν δουλεύει αρκετή ώρα. Δεν υπάρχει καμία επικυνδινότητα.

Link to comment
Share on other sites

Χτες το βράδυ ήταν αρκετά ζεστό το cd που έβγαλα από μέσα. ΟΚ μπορούσα να το κρατήσω. Προφανώς δεν μπορώ να σας μεταφέρω το πόσο ζεστό ήταν. Πάντως από άλλες οπτικές συσκευές που έχουν περάσει από τα χέρια μου ήταν αφύσικα ζεστό. Όλα αυτά ισχύουν και για την πρόσοψη.

Το θέμα είναι οτι έχω ακούσει οτι σε extreem συνθήκες μπορεί να αλλιωθεί η μορφή του cd και να κολύσει μέσα στην συσκευή.

Η κατασκευή του αυτοκινήτου προβλέπει κάποια έξοδο - εξαερισμό από την πίσω μεριά για την πηγή μου? Λέω μήπως και όταν το τοποθέτησαν έκαναν καμια χαζομάρα (χλωμό αλλα λέω μήπως) και μπλοκάρανε αυτή την έξοδο.

Link to comment
Share on other sites

Guest Stoilas

Λογικά έχει κάτι σαν ψύκτρα. Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα φίλε. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που έχει γίνει *μη επιτρεπόμενη λέξη* θα φανεί γρήγορα οπότε μη μασάς αφού έχεις εγγύηση! Αλλά σου λέω και πάλι μην ανησυχείς. Νορμάλ πρέπει να είσαι.

Ερώτηση: Μήπω το cd ήταν με mp3?

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση: Μήπω το cd ήταν με mp3?

Ναι ήταν αλλά θα περίμενα οτι αυτό θα είναι καλύτερο για την συσκευή. Το λέω αυτό κρίνοντας από άλλα mp3 players που έχω δεί (φορητά), στα οποία το δισκάκι δεν περιστρέφεται όλη την ώρα (το τσιπάκι κάνει buffer κάποια δευτερόλεπτα μπροστά κτλ). Θεωρώντας λοιπόν οτι και το Pioneer δουλεύει έτσι ο μηχανισμός θα εργάζεται λιγότερο -> λιγότερη εκπομπή θερμότητας.

Πάντως αν φτάσω να χρησιμοποιήσω την εγγύηση από την πρώτη εβδομάδα ή και τον πρώτο μήνα (καλοκαίρι, ζέστες, είναι και μαύρο το αυτοκίνητο) ... ε ίσως έπρεπε να σκάσω άλλα 160 ευρώ να πάρω το alpine 9853 ...

Link to comment
Share on other sites

Βασικα το θεμα Πηγες και Ζεστη, απασχολει πολυ κοσμο. Ειδικα στα Dvd players που εργαζονται επι ωρες και σε θερμοκρασιες Ελλαδας. Καλο ειναι να μην χρεισιμοποιειτε δισκακια με κολλημενο αυτοκολητο απο πανω. Αν ζεσταθει πολυ λογω της μεγαλης θερμοκρασιας της πηγης, μπορει να ξεκολησει και μετα τρεχζα γυρευε. Παντως και εγω το εχω παρατηρησει πολλες φορες και μεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Guest Stoilas

Και ούτε θα έχεις. Αφού ρε παίδες είναι φτιαγμένα για τέτοιες θερμοκρασίες. Φίλε Orion γιατί να δώσεις 160 παραπάνω για να πάρεις κάτι αντίστοιχης ποιότητας που ΚΑΙ αυτο θα έχει θερμοκρασία όταν θα δουλεύει?

Πάντως κι εμένα ανεβάζει το νέο μου Pioneer αλλά όχι και τόσο, πιθανότατα γιατί δεν χρησιμοποιώ την ενισχυμένη έξοδο.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα παιζει ρολο και αυτο που λες. Το ιδανικο θα ηταν ολες οι πηγες να ειχαν απλα προενισχυτη και οχι ενισχυτη ισχυος. Ενα τοσο δα κυκλωματακι παραγει πολυ θερμοτητα και καταπονει ολη την μοναδα.

Link to comment
Share on other sites

Guest Stoilas

Θα ήταν καλύτερο όχι μόνο για τη θερμοκρασία, αλλά γιατί θα έβγαζαν άντε γεια ήχο στην προενίσχυση!!!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έτσι όπως μου τα λέτε μάλλον δεν θα έχω πρόβλημα. Θα το χρησιμοποιώ σε λογικά πλαίσια και θα δούμε τι θα γίνει.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναγράψω στο συγκεκριμένο thread του forum για κάποιο πρόβλημα αλλά σε κάποιο άλλο για κάτι ευχάριστο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

PS: Πάντως βγάζει πολύ καλό ήχο (αν και αυτό είναι υποκειμενικό ... και off topic!)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.