Jump to content
Chris_dIRE

Επιτράπηκε η πετρελαιοκίνηση σε Φορτηγά ΙΧ (εώς 4τ).

Recommended Posts

Με σχετική διαταγή του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, είναι δυνατή πλέον η ταξινόμηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πετρελαιοκίνητων Φ.Ι.Χ. με μικτό βάρος εώς 4 τόνους.

Λέτε να ανοίξει ο δρόμος και για τα επιβατικά?

Edited by Christos4mot
Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα κι πάλι ακούγεται ολένα και περισσότερο για τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα ΙΧ. Στο τέλος του μήνα αναμένονται οι ανακοινώσεις για την άρση της απαγόρευσης. Άντε να δούμε...

Edited by Christos4mot
Link to comment
Share on other sites

Μονοδρομος η πετρελαιοκινηση ....αδιανοητη αξιοπιστια ,τρομερες καταναλωσεις ...ροπη στο θεο

Link to comment
Share on other sites

ωραία είδηση, γιατί τις τελευταίες ημέρες έπαιρνα συνεχώς το bluemotion στην Αθήνα. Και αυτό το Γλυκά Νερά - Πειραιάς 3,5 μέση κατανάλωση (μέσω Χαλανδρίου-Ν.Ιωνίας-Ν.Φιλαδέλφειας-Κηφισσό) μου έφτιαχνε το πρωϊνό (4,4 επιστροφή)

Edited by fotski
Link to comment
Share on other sites

Κρύβε λόγια... :p

Δηλαδή οι βενζινάδες τι θα απογίνουν; Τα συνεργεία με τους πολλαπλασιαστές, τις χαλασμένες πεταλούδες και τα συναφή; Κάτσε ρε συ..

Πέρα από την πλάκα, αν μιλάμε για VW δεν τα βλέπω και πολύ αισιόδοξα τα πράγματα καθότι τα αξιόλογα πετρέλαια που έχει είναι από 2 λίτρα και πάνω.

Δηλαδή ναι μεν θα πάρεις ένα αμάξι που θα πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας σαν 1400κεκ με τα παλιά δεδομένα (ίσως και λιγότερο), θα τρως φόρο πολυτελείας δε καθότι 2λιτρος. Συνεπώς εταιρείες που έχουν 1.900κεκ ντίζελ είναι πιο συμφέρουσες γενικότερα όπως οι Opel και Fiat που έχουν αξιόλογους ντιζελοκινητήρες (ίδια μοτέρ έχουν).

Για κάτω από 2 λίτρα είναι ό,τι πρέπει για Αθήνα τα μικρά VW.

Ένα καλό βέβαια είναι ότι με την πάροδο του χρόνου λογικά τα TSi και FSi θα πέσουν τρελά στην τιμή μεταπώλησης (λόγω κατανάλωσης) οπότε για κάποιον που δεν κάνει και πολλά χλμ ίσως να συμφέρει η αγορά του.

Όλα αυτά μέχρι να γίνουν 2 πράγματα:

1) Μέχρι να σε φορολογήσουν πολύ παραπάνω επειδή θα έχεις ντίζελ και όχι βενζίνη (είτε έμμεσα στην τιμή πώλησης του ντίζελ είτε άμμεσα)

2) Και μέχρι να αρχίζεις να βλέπεις τις εξατμίσεις των ντιζελοκίνητων να καπνίζουν σαν τον μουτζούρη... Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.