Jump to content
kospasTSI12345

Τρίζει ο συμπλέκτης....σε Golf 5

Recommended Posts

Guest serres

παιδιά είχα το ίδιο πρόβλημα το 2006 με το golf 5 1.6 fsi. κατέβασα δυο φορες σαζμάν μέσα στην εγγύηση στον Φιλοσιδη την πρώτη φορα μου άλλαξαν δίχαλο πλατό και ρουλεμάν όμως μετά από 10000 χιλ άρχισε πάλι να τρίζει ο συμπλέκτης την δεύτερη φορα μου αλλα βάλανε δίχαλο και πλάττω από audi Α3 καθώς και ένα ειδικό γκράσο πάνω στο δίχαλο όπως τους είπα κι εγώ γιατί το είχα ψάξει παρα πολλύ. Από τότε έχω κάνει αλλα 30000 χιλ και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Edited by Speedy
Greeklish
Link to comment
Share on other sites

παιδιά είχα το ίδιο πρόβλημα το 2006 με το golf 5 1.6 fsi. κατέβασα δυο φορες σαζμάν μέσα στην εγγύηση στον Φιλοσιδη την πρώτη φορα μου άλλαξαν δίχαλο πλατό και ρουλεμάν όμως μετά από 10000 χιλ άρχισε πάλι να τρίζει ο συμπλέκτης την δεύτερη φορα μου αλλα βάλανε δίχαλο και πλάττω από audi Α3 καθώς και ένα ειδικό γκράσο πάνω στο δίχαλο όπως τους είπα κι εγώ γιατί το είχα ψάξει παρα πολλύ. Από τότε έχω κάνει αλλα 30000 χιλ και δεν έχω κανένα πρόβλημα. .

το ζητημα ειναι οτι πηγα αντιπροσωπια και ειπαν δεν ειναι τιποτα ουτε χρειαζεται διχαλο ή κατι αλλο!!!εγω δεν θελω να ακουγεται ομως fire.gif ...δεν εχω καποιο προβλημα αποδοσης στο συμπλεκτη ουτε γενικως το ζοριζω ολα ειναι νορμαλ...μονο αυτο τι ενοχλητικο τριξιμο οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο :p...λεω να το σηκωσω μονος μου μπας και δω τιποτε μηπως γρασαρει πουθενα....

Edited by Speedy
Link to comment
Share on other sites

Guest serres

το ζητημα ειναι οτι πηγα αντιπροσωπια και ειπαν δεν ειναι τιποτα ουτε χρειαζεται διχαλο ή κατι αλλο!!!εγω δεν θελω να ακουγεται ομως fire.gif ...δεν εχω καποιο προβλημα αποδοσης στο συμπλεκτη ουτε γενικως το ζοριζω ολα ειναι νορμαλ...μονο αυτο τι ενοχλητικο τριξιμο οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο :yahoo:...λεω να το σηκωσω μονος μου μπας και δω τιποτε μηπως γρασαρει πουθενα....

φίλε σε πολλές επίσημες αντιπροσωπείες δεν ξέρουν τι τους γίνετε είναι ικανοί μόνο να αλλάζουν λάδια και κάνα φίλτρο τίποτα παραπάνω . Αν σηκώσεις το αυτό σου δεν θα καταφέρεις να κάνεις κάτι γιατί το ειδικό γράσο μπαίνει εσωτερικά στο σασμάν πάνω στο δίχαλο και θα πρέπει να κατεβει σαζμάν οποτε μην κουράζεσαι ούτε υπάρχει καμια ντίζα γιατί ο συμπλέκτης είναι υδραυλικός.μην ανησυχείς βεβαια για το golf γιατί δεν θα σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα κάπου αλλου απλά μονο θα τρίζει ο συμπλέκτης σου.

Edited by Speedy
Greeklish
Link to comment
Share on other sites

/

θελει αλλαγη σιγουρα ή μπορει να το γρασαρεις με καποιο τροπο?αν θελει αλλαγη αν ξερει κανεις το κοστος θα ηταν χρησιμο το ξαναρωταω....

φιλε καλημερα.μην ασχολεισαι.δεν θα βρεις ακρη γιατι ο θορυβος επανερχεται.εγω αλαξα τα παντα σασμαν διχαλο τρομπακια(εχει 2)βεβαια για αλλο προβλημα οι θορυβοι σταματησαν αλλα επανηρθαν πολυ συντομα.ε απο τοτε σταματησα να ασχολουμαι....μην ανησυχεις δεν θα σου δημιουργησει προβλημα..περα απο το κολοτριξιμο

Edited by panosss
Link to comment
Share on other sites

πηγα και μου εβαλαν ενα σπρευ wurth στο διχαλο δεν κατεβασαν σασμαν απλως ξηλωσαν το φιλτροκουτι οπου ειχαν προσβαση...το τριξιμο σταματησε αλλα μετα απο δυο μερες ξαναρχισε...μηπως εχει κανεις ΕΤΚΑ οπου να φαινεται το σημειο που ειναι το διχαλο ωστε να ξαναβαλω μονος μου??επισης τι ειναι καλο να βαλω?

Link to comment
Share on other sites

Ρωτησα και εγω σε συνεργειο για το θεμα γιατι και ο δικος μου τριζει.Μου εξηγησε οτι το διχαλο στην αντιθετη ακρη απο αυτη της τρομπας στηριζεται σε ενα πλαστικο εξαρτημα το οποιο ειναι σαν μπιλια.στις πρωτες παρτιδες golf αυτη η μπιλια δεν ειχε αυλακωσεις με αποτελεσμα να χανει μετα απο καιρο το γρασσο της.Μου ειπε επισης πως οταν τα παραπονα απο πελατες ηταν εντονα, κατεβαζαν σασμαν και πανω σε αυτη τη πλαστικη μπιλια εκαναν 2 χαρακιες με ενα πριονι σε σχημα σταυρου ωστε μετα την αρμωση και το νεο γρασσαρισμα να κραταει το γρασσο λογω των χαρακιων. Επειτα απο λιγο καιρο ομως η ιδια η VW αλλαξε το ανταλακτικο αυτο και πλεον το παραγει με αυτες τις χαρακιες εργοστασιακα!!!!Το κοστος του ανταλακτικου ειναι 1 ευρω!αλλα προκειμενου να κατεβει σασμαν καλυτερα να τριζει!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου εγώ θα σου πω τα ανάποδα από όλα τα παιδιά από πάνω!

Μου έκανε και εμένα τα ίδια πριν κάμποσο καιρό αλλά παρ' ότι περίεργος με τους

θορύβους, το άφησα μπας και περάσει...

Μετά από λίγο καιρό, και αφότου το έκανε 1-2 μήνες, πράγματι σταμάτησε να το κάνει από μόνο του,

και από τότε δεν έχει ξανα ακουστεί κάτι.

Οπότε πριν προβείς σε...δραστικές λύσεις, δώσε λίγο χρόνο μπας και... ;)

Edited by midiangr
Link to comment
Share on other sites

To δικό μου (VI) τρίζει στο τέλος της διαδρομής του πενταλ μετα από 2-3 ώρες ταξίδι.

Το τρίξιμο είναι παρόμοιο με αυτό που έκανε στο γερο-polo όταν ξεραινόταν η ντίζα (ή ήθελε γράσο κάτω από το πεντάλ). Τι να κοιτάξω τώρα που θα το πάω για λάδια ?

Edited by aga
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.