Jump to content
ktm25089

σερβις σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο

Recommended Posts

Παιδια,

για οποιοδηποτε αυτοκινητο οποιασδηποτε μαρκας για οποια χρονια ισχυει η εργοστασιακη εγγυηση(2,3,6 κλπ) και για οποια προσθετα, οπως δηλ τα επιπλεον 4 της opel (που μονο εγγυηση δεν ειναι καθοτι καλυπτει μονο καποια μηχανικα) τα επιπλεον 3 της toyota (που και αυτα καλυπτουν μονο τα βασικα και οχι ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα) , τα επιπλεον 7 της honda/mitsubishi (και εκει τα ιδια) κλπ που καλυπτονται κυριως μεσω ασφαλιστικων, ΟΛΑ τα επισημα σερβις ΠΡΕΠΕΙ να γινονται σε αντιπροσωπεια η εξουσιοδοτημενο συνεργειο, το οποιο ειναι και λογικο για να μπορουν και αυτοι τουλαχιστον να κατοχυρωνουν οσο το δυνατον περισσοτερο γινεται καποια στανταρντς στο θεμα βασικων ανταλλακτικων (ενταξει και καποια χρηματα) τα οποια σιγουρα βοηθουν στην σωστη λειτουργια του αυτοκινητου.

Επιπροσθετως οπως εχει λεχθει μπορεις να πας απο μονος σου οτι ανταλλακτικο χρειαζεται εφοσον φυσικα ειναι εγκεκριμενο.

Επειδη το εχω ψαξει το θεμα τα επιπλεον 2 της VW, εστω και με το αντιτιμο του, ειναι η πληρεστερη επιπλεον καλυψη του ειδους και επαναλαμβανω οτι ειναι και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Εξ'αλλου και για δικο μας προπαντων οφελος, για τη σωστη λειτουργια του αυτοκινητου μας, πρεπει να προτιμουμε και τα εγκεκριμενα ανταλλακτικα/αναλωσιμα αλλα και εξουσιοδοτημενο σερβις.

Το ξερω οτι αρκετα απο αυτα δεν ειναι αξια των αναμενομενων και ειναι και ακριβοτερα αλλα οτι και να συμβει ξερεις που να τρεξεις και ποιον να βρεις, ενω σε τριτους εχεις το ρισκο να βρεθεις εκτεθιμενος.

Εξ'αλλου λιγα ειναι τα συνεργεια εκτος αντιπροσωπειας που πραγματικα ξερουν καλυτερα την δουλεια.

Τα υπολοιπα ειναι ρωσικη ρουλετα και δεν αξιζει να πηγαινεις εκει για να εχεις ενα προσωρινο κερδος τως 30-50 ευρω. Τοθλαχιστον οσο το αυτοκινητο ειναι και εντος εγγυησης αλλα και σχετικα καινουργιο.

Επειδή είμαι προϊστάμενος σε εταιρία παροχής προνομιακής εγγύησης και ξέρω τα πράγματα καλύτερα αφού είμαι μέσα σε αυτά θα πω αυτό που είπα και πιο πάνω: Στα 2 πρώτα χρόνια εργοστασιακής εγγύησης ΔΕΝ είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε σέρβις σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία! Γι' αυτό υπάρχει και Νόμος του Κράτους. Τα ανταλλακτικά δεν χρειάζεται επίσης να είναι τα εργοστασιακά αφού έτσι και αλλιώς αν πας για σέρβις ας πούμε στον Γρατσία, Καρέντα, και αλλού, θα σου βάλουν λάδια Aral ή Castrol ή Μάρκα μ' έκαψες, και όχι αυτά που πουλάει η VW με το σήμα-σφραγίδα-επωνυμία της επάνω. Το φίλτρα σου τα φτιάχνει άλλη εταιρία και τα πουλάει στην VW η οποία βάζει επάνω το όνομά της και τα πουλάει και αυτή...

Να έχουν τις προτεινόμενες από την VW προδιαγραφές και αντοχές-ανοχές και δεν μπορούν αν σου πουν τίποτα, ιδίως για λάδια!

Τώρα όταν βρίσκεσαι σε προνομιακή εγγύηση μετά τα 2 εργοστασιακά χρόνια εξαρτάσαι Απόλυτα από τους όρους που έχει υπογράψει η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρία (Allianz) με τον εκάστοτε εισαγωγέα (Κοσμοκάρ).

Όλα τα συνεργεία ξέρουν να κάνουν Σέρβις, σιγά την εξειδικευμένη εκπαίδευση που θέλει στο να αλλάξεις λάδια, φίλτρα, μπουζί κλπ. Όλα τα αμάξια είναι σχεδόν ίδια στον τομέα αυτό. Τώρα αν έχεις κάποιο πρόβλημα στο αμάξι σου σαφώς και θα το πας στους εξουσιοδοτημένους γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν εγγυήσεις!

Edited by ta6ape
Link to comment
Share on other sites

Φυσικα και δεν εννοω σαν σερβις μονο την αλλαγη λαδιων/φιλτρων.

Αυτο μπορει να γινει απο ολους και απο εμας τους ιδιους αλλα ποιος ασχολειται.

Υπαρχουν και τα λαδια της VW τα Kolben αλλα λιγες αντιπροσωπειες τα χρησιμοποιουν μαλλον λογω μικροτερου περιθωριου κερδους απο τα αλλα.

Στα εξουσιοδοτημενα/αντιπροσωπειες εκτος του οτι θεωρητικα (θεωρητικα λεω) γνωριζουν καλυτερα το αυτοκινητο εχουν και ολα τα εργοστασιακα οργανα για οτι χρειαστει, μπορεις να εχεις απο πρωτο χερι πληροφοριες (εξαρταται βεβαια απο την σχεση που θα αναπτυξεις) για οτιδηποτε προβληματακι μελλοι προκυψει, θεωρητικα παλι εχουν καλυτερη γνωση για το ραβε/ξυλωνε εφοσον προκυψει (οχι βεβαια οτι και εκει δεν υπαρχουν αρκετοι ασχετοι) εχεις οτιδηποτε τελευταιες αναβαθμισεις που ερχονται απο το εργοστασιο κλπ.

Οπως ειπα τα αναλωσιμα τα πας εσυ εφοσον θελεις οπως και οτι εγκεκριμενο/συμβατο ανταλλακτικο ωστε να παιρνεις και την αναλογη εγγυηση, αλλα κυριως οπως και να εχει ο μεσος καταναλωτης αισθανεται περισσοτερο 'σιγουρια' οταν απευθυνεται σε τετοιες μοναδες.

Εγω παντως μπορει να εχω ταλαιπωρηθει μερικες φορες απο αντιπροσωπειες/εξουσιοδοτημενα, αλλα με εξωτερικα συνεργεια εχω περασει πολυ χειροτερα.

Ειχε τυχει οταν ειχα το Corrado και ειχα ενα προβλημα με το ABS η Καρεντα (ημουν εκτος εγγυησης) να μην μπορει να βρει το προβλημα (αλλα δεν με χρεωναν κιολας) αλλα πηγαινοντας μετα σε δυο 'καλα' οπως λεγονται εξειδικευμενα (οχι εξουσιοδοτημενα) και αφου ειχα παρει και τις αναλογες συστασεις και υποσχεσεις,

να καταντησουν αυτοκινητο μου πειραματοζωο/χριστουγεννιατικο δενδρο να βαζουν/βγαζουν και τελικα να

το κανουν χειροτερα απο πριν να δωσω ενα σκασμο λεφτα και να καταντησω να θελω να βαλω φωτια σε ενα αυτοκινητο που λατρευα. Φυσικα καμμια ευθυνη απο μερους τους.

Για λαδια/φιλτρα ενταξει, οταν ομως τα πραγματα περιπλεκονται τοτε τα εξωτερικα εκτος και αν κατεχουν ειδικα το συγκεκριμενο θεμα/προβλημα, θα αποδειχθουν κατωτερα του αναμενομενου και μαλλον θα 'μαθουν' επανω στο αυτοκινητακι σου. Και θα πληρωσεις και τα μαθηματα.

Και παλι τιποτα δεν ειναι απολυτο αλλα αυτο μου εχει διδαξει χρονια τωρα η εμπειρια μου.

Σιγουρα ειναι 'φαρμακεια' τα εξουσιοδοτημενα και αυτο ειναι το βασικο μειονεκτημα τους αλλα συγχρονως τουλαχιστον για μενα, εστω και αν ξερω οτι δεν διαθετουν παντα το καλυτερο δυναμικο, ξερω οτι σε μια στραβη θα βρω την ακρη με τον ενα η αλλο τροπο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά. Εγώ νομίζω ότι ισχύει ο κλασσικός νόμος της αγοράς που λέει ΨΑΞΤΕ ΤΟ !!! Για ένα απλό τυπικό service αλλαγής φίλτρων, τακάκια, ιμάντες κλπ γιατί να μην εμπιστευτώ τον μπαρμπα μήτσο της γειτονιάς. Τώρα αν δω ότι έχει πέσει απόδοση ή βγάζει κανένα πολύ περίεργο μύνημα, τότε το πάω σε αντιπροσωπεία.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.