Jump to content
Black Widow

Ποιούς κεράσατε και ποιοι σας κέρασαν ΤΣΑΪ; ΜΕΡΟΣ 2ο!

Recommended Posts

Posted

εκανα ενα πατηματακι με ενα peugeot 106 GTi σκουπα-τελικο ενος καλου φιλου,που δεν ειναι ποντικισιο.

απο 1ες μεχρι τα 160 του εκανα εναμισι αυτοκινητο

απο 2ες λιγο χαμηλα και για τους 2 παλι μπροστα εγω.

Posted (edited)

εκανα ενα πατηματακι με ενα peugeot 106 GTi σκουπα-τελικο ενος καλου φιλου,που δεν ειναι ποντικισιο.

απο 1ες μεχρι τα 160 του εκανα εναμισι αυτοκινητο

απο 2ες λιγο χαμηλα και για τους 2 παλι μπροστα εγω.

Καλά "ράβεις" Γιώργο, όχι αστεία τώρα! :clapping: :clapping: :clapping:

Επιτέλους φάνηκε ότι τελικά στην εποχή τους τα 1.4 16V, δεν μπορούσαν το "κατι" παραπάνω γιατί ήταν "κρίσιμα" τα -200c.c :sad: σε σχέση με την "αυτοκρατορία" των "Saxorallων". Βέβαια έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια και να δούμε μια πιο... "total" βελτίωση του ΑFH, ώστε αυτό να αποτυπωθεί και στην πράξη! Μπράβο και πάλι Γιώργο!

*Υ.Γ: Και για όποιους τυχόν βιαστούν να πουν <<μα καλά, το 106GTI είναι ουσιαστικά νορμάλ κι έφαγε μόνο "1,5"!!!>>, θα πω ότι ο γαλλικός 16άρης στην εποχή του ως stock, είχε 126-127ΗΡ και επιπλέον -λόγω του ότι η τεχνολογία ρύπων ήταν "πίσω", χωρίς περίπλοκες δικλείδες maf sensor κ.λπ, κ.λπ-, με μια σκούπα τα σαξόραλλα έπαιρναν αισθητά: τουλάχιστον 7-8ΗΡ!!! Επομένως με σκούπα/τελικό, παίζει και να' ταν 138-140ΗΡ :cool: το GTI...

Edited by G.PET.VF34
Posted

3 πατηματα εγιναν χτες το βραδυ εκ των οποιων τα 2 για πλακα.Λοιπον εχουμε:

1)cooper s - polo gti , 1-0.Κοντα στα 250 το cooper με τρομερο ηχο η διαφορα μεγαλη και το παιδι ηξερε να το παει (1,5 κολωνα περιπου).

2)mito qv - polo gti (μαμα και τα 2), 0-1. Πηγαιναμε κοπιες και στα 800 η μουρη του ηταν στην πορτα μου,ακομπλεξαριστο το παλικαρι και φιλικοτατο,δωσαμε και οι δυο συγχαρητηρια ο ενας στον αλλον και ηπιαμε και τον καφε μας σημερα.Με τετοιους τυπους θελω να ανοιγω.

3)corsa opc -polo gti, 0-1.Στα 800 το corsa ηταν ακριβως στο πισω φτερο μου.

..Υ.Γ:

Το opc δηλωνε φ.π αλλα η ηταν κουλος αυτος η δεν φορουσε τιποτα και νομιζε οτι απλα με +200cc θα ηταν περιπατος.Αυτη ηταν και η κοντρα στην οποια εγινε και μια μικρη διενεξη καθως αρχισαν τα ''δε κουμπωσα δευτερα,παμε roll να σε σκισω κτλ κτλ''.Το κομπλεξ που επικρατει πλεον οτι πριν την κοντρα δηλωνεις και δηλωνεις και μετα οταν χανεις τα ριχνεις στο σασμαν η στο οτι το αμαξι παει καλυτερα roll,δε το καταλαβαινω.Αμα πηγαινε καλυτερα roll τραβα ετσι οχι οπως σου λεει ο αλλος,στην περιπτωση μας εγω.Και το polaki turbo-comp ειναι και εννοειται οτι βολευεται στο roll αλλα οταν χανω δε τα ριχνω σ αυτο.Η εγω θα φταιω π εκανα κατι λαθος η το μυαλο μου που ανοιξα με δυνατοτερο εν γνωση μου και ελεγα οτι θα κερδισω κιολας.

Posted

1)cooper s - polo gti , 1-0.Κοντα στα 250 το cooper με τρομερο ηχο η διαφορα μεγαλη και το παιδι ηξερε να το παει (1,5 κολωνα περιπου).

2)mito qv - polo gti (μαμα και τα 2), 0-1. Πηγαιναμε κοπιες και στα 800 η μουρη του ηταν στην πορτα μου,ακομπλεξαριστο το παλικαρι και φιλικοτατο,δωσαμε και οι δυο συγχαρητηρια ο ενας στον αλλον και ηπιαμε και τον καφε μας σημερα.Με τετοιους τυπους θελω να ανοιγω.

..Υ.Γ:

Το opc δηλωνε φ.π αλλα η ηταν κουλος αυτος η δεν φορουσε τιποτα και νομιζε οτι απλα με +200cc θα ηταν περιπατος.Αυτη ηταν και η κοντρα στην οποια εγινε και μια μικρη διενεξη καθως αρχισαν τα ''δε κουμπωσα δευτερα,παμε roll να σε σκισω κτλ κτλ''.Το κομπλεξ που επικρατει πλεον οτι πριν την κοντρα δηλωνεις και δηλωνεις και μετα οταν χανεις τα ριχνεις στο σασμαν η στο οτι το αμαξι παει καλυτερα roll,δε το καταλαβαινω.Αμα πηγαινε καλυτερα roll τραβα ετσι οχι οπως σου λεει ο αλλος,στην περιπτωση μας εγω.Και το polaki turbo-comp ειναι και εννοειται οτι βολευεται στο roll αλλα οταν χανω δε τα ριχνω σ αυτο.Η εγω θα φταιω π εκανα κατι λαθος η το μυαλο μου που ανοιξα με δυνατοτερο εν γνωση μου και ελεγα οτι θα κερδισω κιολας.

Το Polo 6R GTI είναι μισό "click" ταχύτερο από στάση σε σχέση με Corsa OPC και σαφώς μπροστά από roll. Γνωστό πλέον...

Posted

..Υ.Γ:

πολυ παραξενα αποτελεσματα.. :huh: εχτος απ το μινι

Posted (edited)

πολυ παραξενα αποτελεσματα.. :huh: εχτος απ το μινι

Γιατί; Άμα π.χ η Mito QV ήταν tuned στα π.χ 190-200ΗΡ;;; (και φυσικά τώρα τελευταία ο "κόσμος" δε "μιλάει") 8)

Edited by G.PET.VF34
Posted (edited)

Γιατί; Άμα π.χ η Mito QV ήταν tuned στα π.χ 190-200ΗΡ;;; (και φυσικά τώρα τελευταία ο "κόσμος" δε "μιλάει") 8)

αφου λεει το παιδι οτι ηταν μαμα και βγηκε μαζι του και για καφε :pardon:

λες να ταν τοοοσο ποντικι?ποτε δε ξερεις βεβαια..

το μιτο ειναι το πιο αργο της κατηγοριας παντως..μακραν

Edited by δημ.gti
Posted (edited)

αφου λεει το παιδι οτι ηταν μαμα και βγηκε μαζι του και για καφε :pardon:

λες να ταν τοοοσο ποντικι?ποτε δε ξερεις βεβαια..

το μιτο ειναι το πιο αργο της κατηγοριας παντως..μακραν

Κοίτα σε πρόσφατο συγκριτικό του EVO ανάμεσα σε Polo GTI και Mito QV δεν μιλούσαν για τρομερή διαφορά (σίγουρα πιο γρήγορο το Polo κι από στάση) αλλά αυτό που επεσήμαιναν ήταν η σημαντική "κάμψη" του νεύρου κινητήρα του ιταλικού στις ψηλές rpm και μάλιστα έλεγαν ότι ο multi-air δύσκολα ανεβάζει πάνω από 230Κm/h κοντερίσια, την ίδια στιγμή που ο Τsi ξεπερνάει σχετικά άνετα τα 240Κm/h...Tώρα σε συνθήκες κόντρας πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο (από χειρότερη βενζίνη π.χ 95άρα του θεωρητικά δυνατότερου αμαξιού, μέχρι το πόσο "στρωμένο" είναι το μοτέρ)...Οπότε οι διαφορές στη πράξη και με συγκεκριμένα αμάξια να είναι κάπως διαφοροποιημένες. (Απλά τα λέω αυτά για το χαρκτηρισμό <<παράξενα>> αποτελέσματα.) :friends:

Edited by G.PET.VF34
Posted

Οπότε ήταν ποντίκι ο alfisti!

Posted

Ειπα να ανεβασω και εγω μερικους παρανομους(και μη) αυτοσχεδιους αγωνες μου...

my Golf vs Saxo vts st2

y Golf vs type R ep3 injen intake,K-Pro,Full Exhaust

y Golf vs type R ep3 διοργανωση TETRAKOSARI (με αφημα γκαζιου στο τερματισμο λογω κατηγοριας)

my Golf vs Golf tsi

Posted

φίλε Giannaki πολύ καλό το golf σου ! Έχει πολύ δυνατό ξεκινημα από όσο μπορω να καταλαβω και γενικότερα φαινεται ότι πάει πολύ καλα

να το χαιρεσαι :clapping:

Posted (edited)

Να σαι καλα φιλε μου...

Τωρα ετοιμαζομαστε για το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ 4 που θα γινει στις Σερρες στις 31ματριου-1 απριλιου...

Οσοι πιστοι προσελθετε...Εχουν ανακοινωθει πολλες δυνατες συμμετοχες...

Μεσα στην επομενη εβδομαδα μπαινει υβριδικη,αντλια υψιλης,fmic και forge σκαστρα...Ισως και δοχειο αναθυμιασεων...

Και μετα με το καλο,προγραμμα...Να δουμε τι θα βγαλουμε και μεις...

Edited by giannakis_TSi
Posted

Ωραίο το εργαλείο σου. Πάντα δυνατό....!!!!!

Posted

εγω παιδια σε πατηματα εθνικη σταθηκα πολυ καλα σε megane rs!μονο στα πολλα περναγε σιγα σιγα μπροστα!μεχρι 150 του στεκομουν διπλα

Posted

Μαλλον το "παλιο" εννοει γιατι το καινουριο ειναι απιαστο!

Posted

Ωραίο όμως το καινούργιο..... Αλλά 2000cc....:(

Posted

Πριν λίγες μέρες έκανα μερικά πατήματα με το Saxo VTS του κολλητού και ενώ περίμενα ότι τον είχα τελικά μου έκανε πάντα 1-2 καρότσες. Εγώ είμαι tsi 140 με revo και εισαγωγή και catback 63.5 και αυτός είναι εκκεντροφόροι-μπλοκέ-σκούπα-εξάτμιση με δυναμομέτρηση στα 155 άλογα.

Μετά τα πατήματα πήραμε ενα μαραφέτι που έχει και μετράει μέσω gps επιδόσεις όπου μετά από καμιά 10αρια πατήματα το καλύτερο 0-100 μου ήταν 7,6 και όταν μετρήσαμε το δικό του, στο πρώτο του πάτημα έδειξε 7,1.(Δικάβαλοι πάντα στις μετρήσεις) Άρα τζάμπα βενζίνες έκαιγα, σφαίρα ο γάλλος...

Τι γνώμη έχετε για τα αποτελέσματα?

Posted

Κοίταξε, εγώ με χάλια λάστιχα και μέτρια εκκίνηση, κάνω 7.3 μετρημένο με το ίδιο μαραφέτι...

Guest bassakos
Posted

Πριν λίγες μέρες έκανα μερικά πατήματα με το Saxo VTS του κολλητού και ενώ περίμενα ότι τον είχα τελικά μου έκανε πάντα 1-2 καρότσες. Εγώ είμαι tsi 140 με revo και εισαγωγή και catback 63.5 και αυτός είναι εκκεντροφόροι-μπλοκέ-σκούπα-εξάτμιση με δυναμομέτρηση στα 155 άλογα.

Μετά τα πατήματα πήραμε ενα μαραφέτι που έχει και μετράει μέσω gps επιδόσεις όπου μετά από καμιά 10αρια πατήματα το καλύτερο 0-100 μου ήταν 7,6 και όταν μετρήσαμε το δικό του, στο πρώτο του πάτημα έδειξε 7,1.(Δικάβαλοι πάντα στις μετρήσεις) Άρα τζάμπα βενζίνες έκαιγα, σφαίρα ο γάλλος...

Τι γνώμη έχετε για τα αποτελέσματα?

πολυ λογικο αποτελεσμα, εκανες κοντρα με ενα αμαξι 250 κιλα περιπου ποιο ελαφρυ απο εσενα με βελτιωμενο μοτερ (δουλεβει ψηλα!) και πολυ κοντο σασμαν + μπλοκε διαφορικο

Posted
Πριν λίγες μέρες έκανα μερικά πατήματα με το Saxo VTS του κολλητού και ενώ περίμενα ότι τον είχα τελικά μου έκανε πάντα 1-2 καρότσες. Εγώ είμαι tsi 140 με revo και εισαγωγή και catback 63.5 και αυτός είναι εκκεντροφόροι-μπλοκέ-σκούπα-εξάτμιση με δυναμομέτρηση στα 155 άλογα. Μετά τα πατήματα πήραμε ενα μαραφέτι που έχει και μετράει μέσω gps επιδόσεις όπου μετά από καμιά 10αρια πατήματα το καλύτερο 0-100 μου ήταν 7,6 και όταν μετρήσαμε το δικό του, στο πρώτο του πάτημα έδειξε 7,1.(Δικάβαλοι πάντα στις μετρήσεις) Άρα τζάμπα βενζίνες έκαιγα, σφαίρα ο γάλλος... Τι γνώμη έχετε για τα αποτελέσματα?

μπλοκε..... από στάση πατάγατε?

Posted

μπλοκε..... από στάση πατάγατε?

Κάναμε πολλά πατήματα και από στάση αλλά κυρίως ρολλαριστά. (Ακόμα και 60-160 κάναμε αλλά που να τον φτάσω 13,5s είχε...)