Jump to content
soupiakas

Προβλημα Με Σβησιμο Κινητηρα

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά.Ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία παίδες πάνω απ'όλα!!!Λοιπόν την ημέρα των Χριστουγέννων ξεκίνησα με το polaki μου για 1 συνηθισμένη καθημερινή σε εμένα διαδρομή.Αφού το άφησα για 2 λεπτά αναμένο πριν από την εκκίνηση,ξεκινάω.Ενώ είχαν περάσει ακόμα 3 λεπτάκια περίπου (θα καταλάβετε παρακάτω γιατί αναφέρονται οι χρόνοι),κι ενώ ήμουν με το πόδι στο συμπλέκτη για κατέβασμα από 3η σε 2α κι έτοιμος να στρίψω το αμάξι σβήνει.Γύρισα το κλειδί στη μίζα και ξεκίνησε κανονικά.Πήγα στον προορισμό μου κανονικά χωρίς άλλα κόλπα.Την ίδια μέρα όμως ύστερα από κανένα 6ωρο που ξεκίνησα να επιστρέψω ίδιο σκηνικό.Το άφησα 2 λεπτάκια αναμένο,ξεκινάω μετά πάλι από 3 περίπου λεπτά κι ενώ έστριβα κι έκανα κατέβασμα με το πόδι στο συμπλέκτη το αμάξι σβήνει επάνω στη στροφή.Το θέμα είναι ότι πήρε εμπρός μετά αμέσως.Από τις 25 έως σήμερα έγραψα περισσότερα χιλιόμετρα αλλά δεν μου έχει εμφανίσει τίποτα.Να σας πω εδώ ότι το αμάξι έχει 111.000 km τώρα περίπου τα 2.000 από εμένα,το έχω 2 μήνες,ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε πολύ προσεγμένο,και τόσο στο ΚΤΕΟ όσο και ο δικός μου μηχανικός που το είχαν ελέγξει μου είπαν ότι δεν έχουν δει σε αμάξι τόσων ετών πιο καλοδιατηρημένο κινητήρα(είναι polo 101 ps 1997) και μάλιστα απορούσαν με την κατάσταση του κινητήρα.Γι'αυτό κι εγώ παραξενεύτηκα και είπα να σας παραθέσω το γεγονός μήπως κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι ηλεκτρονικό πρέπει να είναι. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να το περάσεις από διαγνωστικό, να δεις αν εμφανίσει κάποιο σφάλμα. Μπορεί να είναι πολλά πράγματα, αλλά λογικά όχι κάτι σοβαρό ή ακριβό. Πχ ίσως έχει να κάνει με το μοτεράκι ρελαντί κ είναι στις ώρες του, ή κανας αισθητήρας στροφών ή καμιά βαλβίδα καυσαερίων AGR (καινούργια είναι ακριβούτσικη)

Edited by archon_rc
Link to comment
Share on other sites

Παίζουν τα παραπάνω αλλά επειδή ξεκινάμε απο τα πιο απλά δες μήπως θέλει έναν απλό καθαρισμό και ρύθμισμα (ΤΒΑ) η πεταλούδα. Μαζί με την πεταλούδα καλό είναι να καθαριστεί και όλο το σύστημα επιστροφής των αναθυμιάσεων του λαδιού. Αν κοντεύει να φτάσει το επόμενο σέρβις παίζει πολύ. Τσέκαρε το service book πότε καθαρίστηκε η πεταλούδα και πες μας. Σου κάνει καθόλου παιξίματα το ρελαντί όταν γυρνάε τιμόνι ή κάποια συσκευή τραβήξει πολύ ρεύμα???

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά.Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Στο ρελαντί όταν είμαι σταματημένος σε φανάρι ή γυρίσω το τιμόνι εκείνη την ώρα ανεβάζει μερικές φορές απότομα στροφές,φτάνει γύρω στις 1000 στιγμιαία.

Link to comment
Share on other sites

Βρήκες πότε καθαρίστηκε η πεταλούδα τλευταία φορά? Γνώμη μου είναι να πας συνεργείο να λυθεί να καθαριστεί με τα σχετικά σπρέυ και να ρυθμιστεί η πεταλούδα με το διαγνωστικο το οποίο θα δείξει και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.