Jump to content
Speedy

Vw Autostadt - Wolfsburg

Recommended Posts

VW Αutostadt

1)

Το Autostadt στο Wolfsburg (Γερμανία), είναι ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο ιδιοκτησίας του Volkswagen Group που προσκαλεί τους επισκέπτες του να ταξιδέψουν στον κόσμο της αυτοκίνησης. Συγκλονιστική αρχιτεκτονική και σχεδίαση σε 400 στρέμματα ‘κυλιόμενων’ λόφων και λιμνών προσφέρουν έναν παράδεισο των αυτοκινήτων!!

Οι 2 γιγαντιαίοι πύργοι με αυτοκίνητα έχουν μηχανήματα αυτόματης πώλησης: Κάθε νέο αυτοκίνητο που έρχεται από το εργοστάσιο, μεταφέρεται από ρομπότ σε μια κενή υποδοχή αποθήκευσης σε έναν από τους πύργους. Όταν ένας πελάτης διαλέξει το αυτοκίνητο που επιθυμεί για να αγοράσει , το ίδιο ρομποτικό σύστημα μεταφέρει το όχημα όπως στην εικόνα , και το φέρνει κάτω στο εδάφος, στην συνέχεια το μεταφέρει στο επόμενο κτίριο. Κάθε πύργος χωράει έως και 400 αυτοκίνητα έχει 20 επίπεδα και μπορεί να μεταφέρει ένα αυτοκίνητο κάθε 45 δευτερόλεπτα κατά τις ώρες αιχμής.

Την ευκαιρία να επισκεφθούν το τεχνολογικό πάρκο του γερμανικού ομίλου VW, έναν εμπορικό εκθεσιακό χώρο με θέμα τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της αυτοκίνησης, θα έχουν όσοι βρεθούν κοντά στην πόλη Wolfsburg της Γερμανίας, μία πόλη η οποία κτίστηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της μονάδας παραγωγής των θρυλικών "Σκαραβαίων" της Volkswagen το 1938, των πρώτων μοντέλων μαζικής παραγωγής στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

autostadt3mdyw7.jpg

2)

Σε μικρή απόσταση από το "στρατηγείο" του ομίλου Volkswagen AG, oι υπεύθυνοι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εγκαινίασαν το "Autostadt '', μία πόλη συνολικής έκτασης 25 εκταρίων, αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου, "ένα κέντρο αυτοκινητιστικής κουλτούρας και εμπειριών" όπως προτιμούν να το ονομάζουν οι ιδρυτές του.

Το Autostadt φιλοξενεί και προβάλλει όλες τις φίρμες που ανήκουν στον όμιλο VW (Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Rolls Royce, Seat, Scania, Skoda, Volkswagen) σε ξεχωριστούς χώρους-σπίτια, "Μarque Pavillions", όπως τα ονομάζουν οι οικοδεσπότες, στους οποίους ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την ιστορία κάθε εταιρείας.

Κινηματογραφικές ταινίες και πρωτότυπες μακέτες αναπαριστούν τη διαδικασία παραγωγής των μοντέλων του ομίλου VW, από τη σύλληψή τους ως ιδέα έως τη γραμμή παραγωγής. Παράλληλα, στο Autolab, εργαστηριακός χώρος πειραματικών εφαρμογών, τεχνικοί του ομίλου εισάγουν το κοινό στις βασικές αρχές της αυτοκίνησης, όπως στη μετατροπή του καυσίμου σε ενέργεια και κίνηση.

Η περιήγηση του επισκέπτη συνεχίζεται στο "Σπίτι του Χρόνου", όπου κάνουν την εμφάνισή τους ιστορικά οχήματα-σημεία των καιρών, είτε γιατί έχουν να επιδείξουν τεχνολογικές πρωτοτυπίες για την εποχή τους είτε γιατί το όνομά τους συνδέθηκε με πρόσωπα και πράγματα που άφησαν ιστορία.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν ο χώρος και ο τρόπος παράδοσης-παραλαβής καινούριων αυτοκινήτων στους αγοραστές τους που εγκαινίασε ο όμιλος VW στο Autostadt. To Κέντρο Πελατών, δύο πανύψηλοι -ύψους 42 μέτρων- γυάλινοι πύργοι υποδοχής περίπου 1.000 αυτοκινήτων την ημέρα, τα οποία μεταφέρονται μέχρι εκεί κατά μήκος υπογείων διόδων, είναι μία ομολογουμένως επιβλητική κατασκευή η οποία σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία για μια εικονική δοκιμαστική οδήγηση των μοντέλων του ομίλου VW.

To Αutostadt δημιουργήθηκε από τον όμιλο VW ως κέντρο ανάδειξης της αυτοκινητιστικής κουλτούρας και των δραστηριοτήτων του ομίλου γύρω από αυτήν. Ωστόσο, δεν παύει να είναι πάνω από όλα ένας χώρος ψυχαγωγίας από όπου δεν θα μπορούσαν να λείπουν εστιατόρια και καταστήματα, ενώ ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων και 174 δωματίων αναλαμβάνει τη φιλοξενία όσων επισκεπτών θα ήθελαν να παραμείνουν περισσότερες από μία ημέρες.

Με εύκολη πρόσβαση, οδικώς, καθώς βρίσκεται σε περιοχή κύριας οδικής αρτηρίας της Κεντρικής Ευρώπης, με τρένο υψηλής ταχύτητας από το Βερολίνο ή το Ανόβερο, ή ακόμα και με πλοίο μέσω του καναλιού "Mitteland", το Autostadt, μία επένδυση 824 εκατομμυρίων μάρκων που δημιούργησε 800 νέες θέσεις εργασίας, αναμένεται να προσελκύσει 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Autostadt-01.jpg

Autostadt-02.jpg

Autostadt-03.jpg

Autostadt-04.jpg

Autostadt-05.jpg

Autostadt-06.jpg

Autostadt-08.jpg

Autostadt600_600.jpg

volkswagen_storage_towers1.jpg

vw460_1017462c.jpg

parkinglot.png

autostadt3mdyw7.jpg

HDR-Turm-Wolfsburg-Autostadt-Volkswagen-lager-Autostadt-510x510.jpg

GrossenanderungAutostadt_057.jpg

091020-autostadt-hmed-10a.hlarge.jpg

pic01.jpg

vw_autostadt_view_775.jpg

Κι ενα ταξίδι που εκανε καποιος απο ενα blog ...

ή εδώ

Κι ένα topic με εμπειρίες από το Autostadt( έχει γράψει εκεί κι ένα μέλος μας , γνωστός σε όλους !)

info.gif

Διεύθυνση

Autostadt GmbH

Stadtbrücke

38440 Wolfsburg

Germany

Επικοινωνήστε με το Autostadt τηλεφωνικά: +49 (0)5361 – 400

Ώρες Λειτουργίας : Καθημερινά 09:00 – 18:00 (εκτός 24 και 31 Δεκεμβρίου)

website: http://www.autostadt.de/

Χάρτης : http://el.tixik.com/m/?id=2365305#sw=52.43291170504908≠=10.793595314025879&zoom=15

Πηγές : Θα πρέπει να γράψω κατάλογο ..

Edited by Speedy
Link to comment
Share on other sites

Απίστευτη εμπειρία...δεν ήθελα να φύγω....

Κι εκείνη η κρεμασμένη Murcielago έσκουζε για να μην σ'αφήσει να φύγεις.

όλα τα λεφτά ο εξομοιωτής...έτρεχες με r32 και πάνω στην στροφή έπεφτες στο κενό,βρισκόσουν σε ελικόπτερο και ξαφνικά σε off-road διαδρομές με Touareg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.