Jump to content
sergeant

Ατυχημα Με Σκύλο

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα.

Σαββατο βράδυ και ενώ επέστρεφα από βόλτα με το αυτοκίνητο (Passat 1.8T, 2002) μου πετάχτηκε από τα χόρτα αριστερά του δρόμου ένας σκύλος. Ευτυχώς πήγαινα περίπου με 50km/h (max 60km/h) τσίμπησα το φρένο κ έκανα ένα μικρό ελιγμό (ο δρόμος είχε 2 λωρίδες). Παρόλα αυτά όμως τον χτύπησα με την δεξιά γωνία του αυτοκινήτου...

Σταματάω επιτόπου για να βρώ το ζωντανό το οποίο μετά το χτύπημα έφυγε πρός ένα στενό..από το πρώτο σπίτι τότε βγήκε ένας κύριος ο οποίος με ρώταγε αν έπαθα ζημιά και δήλωσε ιδιοκτήτης του σκύλου. Αρχικά ρίξαμε μια ματιά στο σκυλί το οποίο είχε ενα σκίσιμο στην κοιλιά του και αιμοραγία (ίσως να έσπασε κ κάνα πλευρό το καημένο δεν γνωρίζω). Επιστρέφω λοιπόν στο αμάξι που ήταν 50μ πιο κάτω και διαπιστώνω ότι έχω πάθει μια σχετικά μικρή ζημιά...σπασμένο προβολέας ομίχλης (μαζί με την πλαστική βάση του) σπασμένο το πλαστικό περίβλημα με τις γρίλιες που κουμπώνει γύρω από τον προβολέα, κράκ στο εσωτερικό πλαστικό περίβλημα του θόλο, ξεκουμπωμένη ποδιά (ΑΒΤ) και ένα καλό ράγισμα στη μέση της.

Επιστρέφω λοιπόν στον ιδιοκτήτη του σκύλου και του ζητάω τα στοιχεια του (καθώς είμαι κ άνεργος εδώ και 2 μήνες...)για να ρωτήσω αν προβλέπεται κάποια αποζημίωση για κάτι τέτοιο (πρώτη φορά μου τυχαίνει).

Αυτός τότε άρχισε να μου τα στρίβει...αρνήθηκε να μου τα δώσει και φώναξε την αστυνομία λέγοντας μου ότι ο οδηγός φέρει πάντα την ευθύνη και αφου θελω τα στοιχεία του να το πάμε δικαστικά και λοιπές κουτοπονηριές...

Ηρθε η αστυνομία, έγινε καταγραφή του συμβάντος, ανταλάξαμε στοιχεία και ο αστυνομικός είπε ότι ο νόμος ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος σε αυτές τις περιπτώσεις(ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3170) και ο ιδιοκτήτης το βούλωσε...

Εγώ ακόμα δεν έχω εκτιμήσει τη ζημιά αλλά θα ήθελα να ρωτήσω σε αυτές τις περιπτώσεις τι γίνεται καθώς ο ιδιοκτήτης δεν φάνηκε πρόθυμος να τα βρούμε... Με τον ασφαλιστή μου που μίλησα μου είπε ότι δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι εφόσον πρόκειται για σκύλο και πως αν δεν τα βρω με τον ιδιοκτήτη να καταφύγω σε δικηγόρο.

Εχει τύχει σε κάποιον κάτι αναλογο?

Από ότι βλέπω δεν με συμφέρει να μπλέξω με δικηγόρους για μια τέτοια ζημιά (αν η ζημιά κάνει 500 και ο δικηγόρος θέλει 1000 τότε άστα να πάνε...)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές.

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

ουτως ή αλλως δεν σε συμφερει να πας δικαστικα.θα πληρωνεις δικηγορο,παραστασεις και ενα σωρο ακομα εξοδα τα οποια θα ειναι πολλα.θα εχεις βεβαια το δικαιωμα να τα ζητησεις απο τον ιδιοκτητη του σκυλου αλλα τρεχα γυρευε.ο δικαστης θα πρεπει να βγαλει αποφαση να αποζημιωθεις για την ζημια απο τον σκυλο και για τα δικαστικα σου εξοδα.θα το κανει ομως;αυτες οι υποθεσεις χωρια οτι αργουν να εκδικαστουν(ακομα και 2-3 χρονια)οταν εκδικαζονται περνουν αναβολες,δεν βγαινει τελεσιδικη αποφαση,γινονται εφεσεις,θα πρεπει να χανεις μεροκαματα απο την δουλεια σου για να παρευρισκεσαι κλπ κλπ.

αν λοιπον αναλογιστεις οτι η ζημια που επαθες ειναι πχ 500 ευρω,αξιζει η παραπανω διαδικασια σε χρονο και χρημα ωστε να αποζημιωθεις;

εφοσον νομικα τουλαχιστον εισαι καλυμμενος οτι δεν θα γυρισει ο ιδιοκτητης να σου ζητησει ευθυνες και αποζημιωση για το σκλι καθοτι εχει την αποκλειστικη ευθυνη φυλαξης του θα προτεινα να το αφησεις ως εχει και να τα βαλεις μονο με την ...τυχη σου.

@ο νομος ειναι εδω

http://www.nagref.gr/profile/n3170_fek191_03.pdf

Edited by joop.
Link to comment
Share on other sites

Κρίμα και για τον σκύλο και για το αμάξι σου :( Δεν ξέρεις τι να κάνεις .... Δες τι ζημιά σε χρήματα έχει το αμάξι και συμβουλέψου κι έναν δικηγόρο τι μπορείς να κάνεις για το συμβάν και αποφάσισε τι θα είναι καλύτερο να γίνει . Ο νόμος που σου ανέφερε το Όργανο της Τάξης είναι παρακάτω , αλλά δεν αναφέρει για ξένη περιουσία , αναφέρει μόνο για ζημιά σε ανθρώπους ή ζώα ... όποτε η επικοινωνία μ' έναν δικηγόρο θα σου λύσει πολλές απορίες που τυχόν έχεις . Περαστικά εύχομαι και μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι οπλίσου με τεράστια υπομονή και δες τι σε συμφέρει περισσότερο να πράξεις .

http://www.nagref.gr/profile/n3170_fek191_03.pdf

Link to comment
Share on other sites

μου εχει συμβει και εμενα.ηταν βραδυ και χτυπησα ενα προβατο!φωναξα αστυνομια για να ειμαι καλλυμενος αλλα τα βρηκα με τον ιδιοκτητη.οι αστυνομια μου ειπε πως αν υπαρχει κοντα πινακιδα για ζωα δεν σε καλυπτει κανεις,αυτα ισχυουν ομως την ημερα,που βλεπεις καθαρα το δρομο,το βραδυ δεν ισχυει τιποτα.φερει πληρη ευθηνη ο ιδιοκτητης του ζωου.

Link to comment
Share on other sites

παντως τα πραγματα σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι αρκετα εως πολυ συγκεχυμενα.ψαχνοντας λιγο βρηκα οτι ''Τα συμβολαια αστικης ευθυνης σκυλου ,καλυπτει μονο την περιπτωση που σκυλος δαγκωσει η επιτεθει σε ατομα μεσα στο σπιτι η στην βολτα .Η ασφαλιση ομως δεν ισχυει ουσιαστικα για την βολτα ,διοτι υπαρχει νομος που επιβαλει σε μεγαλοσωμα σκυλια να φορουν φιμωτρο (εαν ειναι επιθετικα) η να ειναι με λουρι κι οχι ελευθερα .

Απο την αλλη η αστικη ευθυνη ιδιωτη ,καλυπτει ο,τι ζημιες προκληθουν σε τριτους εξ'αιτιας του . Τα λεφτα πραγματι δεν ειναι πολλα ,αλλα στην περιπτωση που αναφερατε πριν με το σκυλακι που πεταχτηκε στον δρομο και χτυπησαν κι οι δυο την ευθυνη την εχει ο οδηγος κι οχι ο ιδιοκτητης του ζωου .

Αν στην θεση του σκυλου ηταν παιδι ποιος θα δικαιωνοταν?

Ο Κ.Ο.Κ λεει οτι ο οδηγος εχει την ευθυνη ατυχηματος οταν κινειται σε αστικη περιοχη με ταχυτητα μεγαλυτερη των 30 χλμ και προκαλεσει ατυχημα .

Εν ολιγοις οι νομοι στην Ελλαδα "προστατευουν" τους ανθρωπους κι αντιμετωπιζουν τα ζωα σαν πλασματα κατωτερου θεου ''.

@εδω

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:aUmwLGqg7KoJ:ourdogs.gr/ad/viewtopic.php%3Ff%3D71%26p%3D373117+%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%B1+%CE%B1%CF%80%CE%BF+%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%BF+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7&cd=4&hl=el&ct=clnk&gl=gr

@για τραυματισμο ανθρωπου απο σκλι ειναι αρκετα διαφορετικα τα πραγματα

εδω

http://www.interpet.gr/themata/nomothesia/nomothesia_themata/travmatismos_anthropou.htm

@δεν παμε καλα,μεχρι και ασφαλειες που ασφαλιζουν σκλια υπαρχουν!

εδω

http://www.chidiroglou.gr/docs.php

Edited by joop.
Link to comment
Share on other sites

Ο συγκεκριμένος δρόμος (λεωφ. Ηρακλείτου στο πάτημα Χαλανδρίου)έχει όριο 50 δηλαδή ήμουν εντός ορίου ταχύτητας. Γι αυτό άλλωστε και το σκυλάκι την γλίτωσε με ένα σκίσιμο. Αν πήγαινα με 80 το σκυλί θα είχε γίνει κιμάς και το αμάξι θα είχε πάθει περισσότερη ζημια.

Το παράδειγμα με το παιδί το ανέφερε και ο ιδιοκτήτης του σκυλιού αλλά ο αστυνομικός του είπε να μην συγχέει τους ανθρώπους με τα ζώα και ότι ακόμα και παιδί να ήταν θα πρέπει να διασχίζει το δρόμο με το κηδεμόνα του...όσον αφορά όμως το σκύλο ο αστυνομικός είπε ότι σύμφωνα με το νόμο ευθύνεται ο ιδιοκτήτης του ζώου που το άφησε χωρίς επίβλεψη.

Η ερμηνεία του νόμου βέβαια δεν γίνεται από τους αστυνομικούς αλλά από τα αρμόδια όργανα. Απλά θέλω να σταθώ στην υποκειμενική εξήγηση των διατάξεων.

Στο νόμο που διάβασα όντως αναφέρεται σε ζημιές σε άλλους ανθρώπους ή ζώα. Στα λίνκ (για τα οποία σας ευχαριστώ) είναι λίγο συγκεχυμένα τα πράγματα...σε μερικά κιολας μου φαίνεται ότι θα τον αποζημιώσω και για τον σκύλο!!!

Δηλαδή το δικηγόρο δεν θα τον γλιτώσω απότι βλέπω... :(

Link to comment
Share on other sites

Να πας σε δικηγορο εφοσον αυτος ακομα αρνειται συμμετοχη.

Εφοσον ο σκυλος ηταν ελευθερος χωρις λουρι και εσυ μεσα στο οριο ταχυτητας (που ειναι βασικο για το δικαστηριο αν γινει) η ευθυνη βαρυνει τον ιδιοκτητη του.

Αν ειναι λογικος θα πρεπει να σου μιλησει και να τα βρειτε διαφορετικα αν πας δικαστικα θα δικαιωθεις κατα 99% και ολα τα εξοδα (δικα σου και δικα του) θα τα πληρωσει αυτος, οποτε μια ζημια των 500 ευρω θα του παει χαλαρα κανα 2χιλιαρο, εφοσον δεν τραβηξει πολυ. Αν το τραβηξει, απλα τα εξοδα του θα αυξηθουν. Αν βαλεις δικηγορο και του μιλησει, θετοντας τον υπο των ευθυνων του και λεγοντας του οτι θα αρχισει με αγωγη, πιστευω αυτος να συνετιστει και να τα βρειτε πριν

προχωρησετε δικαστικα.

Καποτε επιτελουε θα πρεπει να μαθουν αυτοι οι ιδιοκτητες κατοικιδιων να συμπεριφερονται σωστα κατ'αρχην στα ζωα τους και να μην τα αφηνουν ελευθερα και μετα να αναλαμβανουν την ευθυνη τους για την ανευθυνοτητα τους. Δεν ειναι λιγα τα περιστατικα που για να αποφυγεις τον οποιο ελευθερο η αδεσποτο σκυλο εκτος απο υλικες ζημιες υπαρχουν και ανθρωπινοι τραυματισμοι η και θανατοι. Απλως εδω στην Ελλαδα εχουμε μαθει να ειμαστε ανευθυνοι γενικως.

Μολις την προηγουμενη εβδομαδα συναδελφος με BMW δεχθηκε επιθεση στο αυτοκινητο του εν κινησει απο σκυλο που αφου του δασγκωσε και ξεκολησε το προστατευτικο πορτας του εγδαρε και την πορτα.

Ειδα το προστατευτικο και η δαγκωνια ειχε περασει μεχρι το αβαφτο.

Σιγουρα δεν φταιει το σκυλακι αλλα αυτος που το ειχε και το παρατησε η αυτος που το εχει ακομα και το αφησε να κοβει βολτες μονο του.

Εγω παντως εφοσον εχω και τα στοιχεια και αναφορα αστυνομιας σιγουρα θα το πηγαινα δικαστικα

(εδω βεβαια καλο ειναι να ειμαι σιγουρος και για την οικονομικη κατασταση του αφεντικου του σκυλου γιατι ανα αυτη δεν το επιτρεπει ισως να μην αξιζει τον κοπο να προχωρησεις) αν δεν υπηρχε ανταποκριση στην ζημια απο τον ιδιοκτητη του σκυλου.

Ετσι πρεπει να κανουμε γιατι δεν μπορουμε να ζουμε για παντα σε μια κοινωνια πληρους ανευθυνοτητας που ειναι παντα σε βαρος μας.

Link to comment
Share on other sites

Ως δικηγόρος, σου προτείνω να κάνεις εξώδικο, χωρίς να προχωρήσεις σε κάποια αγωγή ή μήνυση ακόμη.

Μην κολλάς μόνο στα 500 ευρώ της ζημιάς, με μία αγωγή αξιώνεις πολύ περισσότερα, λόγω ηθικής βλάβης κτλ, όπως ξεπερνάς εύκολα τις αμοιβές του δικηγόρου, στις οποίες άλλωστε καταδικάζεται δικαστικώς ο εναγόμενος-μηνυόμενος. Οπότε μην λέτε τόσο εύκολα όχι στους δικηγόρους, έκαστος στο είδος του. new_wasntme.gif

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις πληροφορίες!

Αυριο θα παω για να δουνε τη ζημιά και να θα ρωτήσω δικηγορο για τα επομενα βήματα.

Θα σας ενημερωσω για να γνωριζετε τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις...

(μακρια από σας!!) :cry:

Link to comment
Share on other sites

Δες στο συμβόλαιο που έχεις με την ασφαλιστική σου, αν έχεις την κάλυψη Νομική Προστασία. Αν την έχεις, όλα τα δικαστικά έξοδα (συνήθως μέχρι 3.000€) τα καλύπτει η ασφαλιστική σου. Ή θα σου προτείνει δικό της δικηγόρο, ή θα βάλεις εσύ δικό σου, ο οποίος θα κόψει τις αποδείξεις του στην ασφαλιστική. Θα δικαιωθείς, αφού έγινε καταγραφή και από την Αστυνομία.

Για τον φίλο πιο πάνω που αναφέρει ζημιά με πρόβατο, ο ΚΟΚ αναφέρει ότι τα κοπάδια πρέπει να έχουν οδηγό και ειδικά την νύχτα να έχουν φωτεινή σήμανση στην αρχή και στο τέλος του κοπαδιού (ή κάπως έτσι, δεν το θυμάμαι ακριβώς).

Δεν ισχύει ότι πάντα φταίει ο οδηγός του οχήματος.

Edited by JOHNL
Link to comment
Share on other sites

Δες στο συμβόλαιο που έχεις με την ασφαλιστική σου, αν έχεις την κάλυψη Νομική Προστασία. Αν την έχεις, όλα τα δικαστικά έξοδα (συνήθως μέχρι 3.000€) τα καλύπτει η ασφαλιστική σου. Ή θα σου προτείνει δικό της δικηγόρο, ή θα βάλεις εσύ δικό σου, ο οποίος θα κόψει τις αποδείξεις του στην ασφαλιστική. Θα δικαιωθείς, αφού έγινε καταγραφή και από την Αστυνομία.

Φιλε επικοινώνησα με την ασφαλιστική εταιρεια καθώς έχω νομική κάλυψη αλλά μου είπαν ότι δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση με το σκύλο δεν μπορούν να κάνουν κάτι...

τι να πω...

αν υπάρχει κάποιος που να είναι ασφαλιστής και να έχει πιο εμπεριστατωμένη άποψη θα χαρώ να την ακούσω.

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

Φιλε επικοινώνησα με την ασφαλιστική εταιρεια καθώς έχω νομική κάλυψη αλλά μου είπαν ότι δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση με το σκύλο δεν μπορούν να κάνουν κάτι...

τι να πω...

αν υπάρχει κάποιος που να είναι ασφαλιστής και να έχει πιο εμπεριστατωμένη άποψη θα χαρώ να την ακούσω.

Με εκτίμηση

Επικοινώνησες με την εταιρία ή τον ασφαλιστή σου; όποιος σου έδωσε αυτή την απάντηση προσπαθεί "να βγάλει την ουρά του απ'έξω". Αν επιμένουν πήγαινε σ'ένα δικηγόρο δικό σου, ενημέρωσε τον ότι έχεις νομική προστασία στο συμβόλαιο σου. Θα τους πάρει εκέινος τηλέφωνο και ως δια μαγείας θα αναλάβουν τα έξοδα. ;)

Δεν είμαι ασφαλιστής, αλλά διακανονιστής ζημιών και στην εταιρία που δουλεύω έχουμε αναλάβει τέτοια περίπτωση. Έχει γραφειοκρατία αλλά όλα γίνονται. Πήγαινε σε δικό σου δικηγόρο.

Link to comment
Share on other sites

shark τι έγινε τελικά;

ξαναπήρα χθες την ασφαλιστική μου και μου είπαν ότι θα μου τηλεφωνήσει η διευθύντρια γιατί η περίπτωση είναι ιδιάζουσα...και καλά...

Όσον αφορά τη ζημιά στο Φιλοσίδη που πήγα είδαν κ σπασμένη βάση προφυλακτήρα και εκτίμησαν τη ζημιά στα 850 Ε (ο προφυλακτήρας κάνει 450 Ε μόνος του).

Πέρασα και από τον φαναρτζή ο οποίος εκτίμησε τη ζημιά στα μισά, καθώς δεν διαπίστωσε ζημια στον προφυλακτήρα.

Τώρα περιμένω να μου βγάλουν αντίγραφο του συμβάντος και των στοιχείων από τη ΓΑΔΑ (τέλη επόμενης εβδομάδας) για να κανονίσω τα επόμενα βήματα μου...

Θα σας κρατάω ενήμερους.

Link to comment
Share on other sites

Με πήραν Παρασκευή μεσημέρι από την ασφαλιστική εταιρεία και μου είπαν ότι τελικά με καλύπτουν νομικά. :thumbsup:

Εν ολίγοις θα καλύψουν τα έξοδα του δικηγόρου που θα βάλω για την υπόθεση.

Σε ευχαριστώ φίλε JohnL...

Link to comment
Share on other sites

Με πήραν Παρασκευή μεσημέρι από την ασφαλιστική εταιρεία και μου είπαν ότι τελικά με καλύπτουν νομικά. :p

Εν ολίγοις θα καλύψουν τα έξοδα του δικηγόρου που θα βάλω για την υπόθεση.

Σε ευχαριστώ φίλε JohnL...

Αυτά είναι ΝΕΑ !!! :angry2:

Edited by Speedy
Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω να ξεμπερδεψεις γρηγορα.Φυσικα και αποκλειστικος υπευθυνος ειναι ο ιδιοκτητης του σκυλου κι εννοειται θα δικαιωθεις.Κανενα νομος δεν καλυπτει ιδιοκτητη που εχει αφησει ελευθερο το ζωο του.

Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω να ξεμπερδεψεις γρηγορα.Φυσικα και αποκλειστικος υπευθυνος ειναι ο ιδιοκτητης του σκυλου κι εννοειται θα δικαιωθεις.Κανενα νομος δεν καλυπτει ιδιοκτητη που εχει αφησει ελευθερο το ζωο του.

μπορει να ισχυριστει οτι εσπασε το λουρι,το κολαρο,η αλυσιδα,οτι σκονταψε και του γλυστρισε απο το χερι,οτι επεσε και του φυγε απο το χερι,οτι τον δαγκωσε και του φυγε απο το χερι,οτι λιποθυμησε και το φυγε απο το χερι....μπορω να γραφω μεχρι αυριο ενα σωρο δικαιολογιες που μπορει να πει στο δικαστηριο ωστε να μην του πεσει καμπανα.ποιος μπορει να αποδειξει σε οτιδηποτε απο τα παραπανω οτι δεν εγιναν οταν το ισχυριστει;καλα ξεμπερδεματα closedeyes.gif

Link to comment
Share on other sites

Με πήραν Παρασκευή μεσημέρι από την ασφαλιστική εταιρεία και μου είπαν ότι τελικά με καλύπτουν νομικά. :)

Εν ολίγοις θα καλύψουν τα έξοδα του δικηγόρου που θα βάλω για την υπόθεση.

Σε ευχαριστώ φίλε JohnL...

Μην το συζητάς, την γνώμη μου είπα, δεν έκανα τίποτα.

Λοιπόν τώρα, ο δικηγόρος σου ξέρει τι να κάνει. Γνώμη μου είναι να επικοινωνήσει ο δικηγόρος με τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Αν είναι έξυπνος, θα σε πληρώσει τώρα. Αν όχι, θα γίνει δίκη και θα επιβαρυνθεί με τόκους και δικαστική δαπάνη. Δεν είναι λίγα... Μπορεί να του πάει και 2-3 φορές πάνω το κόστος.

μπορει να ισχυριστει οτι εσπασε το λουρι,το κολαρο,η αλυσιδα,οτι σκονταψε και του γλυστρισε απο το χερι,οτι επεσε και του φυγε απο το χερι,οτι τον δαγκωσε και του φυγε απο το χερι,οτι λιποθυμησε και το φυγε απο το χερι....μπορω να γραφω μεχρι αυριο ενα σωρο δικαιολογιες που μπορει να πει στο δικαστηριο ωστε να μην του πεσει καμπανα.ποιος μπορει να αποδειξει σε οτιδηποτε απο τα παραπανω οτι δεν εγιναν οταν το ισχυριστει;καλα ξεμπερδεματα

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να μπλέξεις με ιδιώτη, όμως τα λεφτά του θα τα πάρει. Με τρέξιμο βέβαια, αλλά θα τα πάρει. Εξάλου δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως. Ακόμα και αν όλα πάνε στραβά και βγάλει το δικαστήριο κάποια συνυπαιτιότητα (για αποκλειστική ευθύνη του φίλου shark,δεν το συζητάω καθόλου), ότι του αντιστοιχεί, θα το πληρώσει η ασφαλιστική του. Κομβικό σημείο ήταν ότι φώναξε την αστυνομία και κατέγραψε το συμβάν.

Όμως πιο ειδικός σίγουρα είναι ο φίλος katana πιο πάνω ... Ας μας πει τη γνώμη του ...

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας τιμωρείται μόνο εκ δόλου. Οπότε θα πρέπει όποιος αναλάβει τον φίλο μας, να αποδείξει πως είχε πχ ενδεχόμενο δόλο ο ιδιοκτήτης του σκύλου. Βεβαια, υπάρχουν και άλλες διαταξεις του Ποινικού Κώδικα που τιμωρούν την παραμέληση εποπτείας ζώου, ακόμη και εξ αμελείας.

Αστικά όμως, μπορεί να τον κυνηγήσει πιο εύκολα και φυσικά να πάρει και πιο πολλά χρήματα, έτσι? Απλά με την μήνυση τον τρομοκρατεί.

Link to comment
Share on other sites

αρμεγε λαγους και κουρευε χελωνες!τι μπερδεμα για το κ___σκυλο!

Edited by Speedy
Μη επιτρεπόμενη λέξη
Link to comment
Share on other sites

...μίλησα με γνωστό μου δικηγόρο και μου είπε θα τηλεφωνήσει στον ιδιοκτήτη να τον φοβήσει λίγο, να τον φέρει προ των ευθυνών του για να μην τραβιόμαστε σε δικαστήρια κτλ.

απλά περιμένουμε την αναφορά του συμβάντος από τη ΓΑΔΑ...(10 μέρες για μια παράγραφο έλεος πια...)

Link to comment
Share on other sites

γραφειοκρατια...υπομονη.γιατι απο την ΓΑΔΑ ομως;το οικειο Α.Τ ειναι υπευθυνο.

Link to comment
Share on other sites

γραφειοκρατια...υπομονη.γιατι απο την ΓΑΔΑ ομως;το οικειο Α.Τ ειναι υπευθυνο.

το περιπολικό που ήρθε ήταν της άμεσης δράσης και μας είπε ότι θα παραλάβουμε το αντίγραφο της αναφοράς από την ΓΑΔΑ..4ος όροφος... =@

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.