Jump to content
kire

Parakalo Ta Fota Sas.......

Recommended Posts

eho ena passat 99 mod. 1.8t- 128.000 km..... to aytokinito to pira prin apo dio mines, apo mia mandra..... to amaksi moy eipan oti einai peripou sta 190 aloga, 150 apo tin mana tou kai + programa.... den ksero, den to eho kanei dinamometrisi, pantos ta amaksi paei sfera... to mono pou me pirakse itan oti itane poly isiho, enoo, i exatmisi pou eihe pano itane ergostasiaki me mia bouka kollimeno pano gia ta matia toy kosmo, thorivo miden... apofasisa kai alaksa to teliko, brosta 63mm kai piso f 100, to valame pano kai o thorivos den alakse- pali tipota,eniosa oti kati psiloalakse to aytokinito, anevaze kalitera apo oti prin, ayto omos den me gemize- thelo thorivo... girnao sto exsatmisa kai toy leo,kane oti tha kaneis kanto na ehei thorivo,dzaba lefta gia tin exatmisi edosa, i doulia moy den egine.... moy leei mono an vgaloume to meseio kazanaki tha vgalei thorivo, nai alla apo oti ksero an vgaleis to meseio kazanaki to amaksi ta hasei ipodinami etsi den einai??? moy leei nai, alla gia ta aytokinita me turbo den isxi ayto... telos panton sinfonisa kai go,kai toy leo vgalto. tora eimai horis meseio, to amaksi pirovolaei pragmatika, m'arese o ixos pou vgazei-den perigrafetai...... to erotima moy einai.. ta amaksi moy horis to mesaio kazanaki ehei hasi tin ipodinami toy i oxi??? trelamenos apo to ixo pou vgazei den boro na to sigrino akomi, to prin kai to meta, an kai emena moy fenetai oti tora anigei pio kala....

Edited by kire
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλε

να το χαιρεσαι το αμαξι σου καλα χιλιομετρα να εχεις.

γιατι ομως ρε παιδακι μου πρεπει να κανει τοσο θορυβο;; τελοσπαντων γουστα ειναι αυτα αν και δεν καταλαβαινω τον λογο.

εχω την εντυπωση πως με το μεσαιο που εχεις βγαλει κανει τοσο θορυβο που σου δινει την εντυπωση οτι εγινε πυραυλος το πασσατ ;)

δεν ξερω να σου πω σιγουρα αν εχεις χασει η οχι αν και ειχα ακουσει οτι επηρεαζει την συμπιεση οποτε ισως να εχεις χασει κιολας.

Υ.Γ γραφε ελληνικα μου βγηκαν τα ματια! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

να προσθεσω οτι τα greeklish οχι μονο δεν ειναι ευαναγνωστα αλλα αντιβαινουν κ στους ορους χρησης..

οποτε ολα με ελληνικους χαρακτηρες

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΙΔΙΑ SORRY ΓΙΑ ΘΑ GREEKLISH ΜΟΥ... ΠΑΡΑΚΑΛΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΟΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΙΣΕΙ... ΕΙΜΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟ, ΑΠΟ ΤΙΝ ΜΙΑ Μ¶ΡΕΣΕ Ο' ΘΟΡΙΒΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ, ΑΠΟ ΤΙΝ ΑΛΛΙ ΟΜΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ, ΝΑ ΒΑΛΟ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΕΣΕΙΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ-ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΜΑ, ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΟΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΟΡΥΒΟ ;) , ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ PLEASE ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΟΡΙΖΕΙ :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου φίλε.Έπρεπε να κάνεις μια δυναμομέτρηση πριν να βγάλεις το μεσαίο και μια μετά.Ότι άλλο να πούμε είναι περιττό.Αν θέλεις να κερδίσεις σε ήχο και σε απόδοση πρέπει να βάλεις κάποια επώνυμη εξάτμιση.Καλό είναι να πει την γνώμη του και ο Κωνσταντίνος που γνωρίζει πολύ καλά την βελτίωση σχετικά με το passat σου.

Link to comment
Share on other sites

Αν ηθελες θορυβο και να μην χασεις σε αποδοση,πρεπει να βαλεις ολοκληρη 63,5mm(ετσι ωστε να μην χασει σε αποδοση) και μετα να του ζητησεις τα καζανια,μεσαιο και τελικο,να ειναι μικρα σε μεγεθος γιατι οσο πιο μεγαλα ειναι τοσο λιγοτερο θορυβο κανουν.

Αλλαξες και downpipe?Καταλυτης αλλαχθηκε και αυτος?

Link to comment
Share on other sites

DOWNPIPE KAI ΚΑΤΑΛΙΤΙ ΔΕΝ ΠΙΡΑΧΤΙΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ... ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟ ΜΑΜΑ ΜΕΣΑΙΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΜΕ 1.000 ΦΙΛΤΡΑ ΜΕΣΑ :) ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΣΟΛΙΝΑ 63.5 ΕΝΝΟΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΙΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΙΣΟ... ΣΤΙ ΑΡΧΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΙΝΦΟΝΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΟΛΙΝΑ 63.5 ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΙΣΟ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΑΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΟ ΜΕΣΕΙΟ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΟ ΟΛΟΚΛΙΡΙ 63.5, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΟΡΙΣ ΜΕΣΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΜΕΟΝΙ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΡΑΖΕΙ ΚΑΤΗΟΛΟΥ... ΔΙΝΑΜΟΜΕΤΡΙΣΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ 100 ΕΒΡΑ ΠΡΙΝ, ΑΛΛΑ 100 ΜΕΤΑ = 200, ΘΑ ΒΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΑΛΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ... ΠΧ. ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ... ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΑΚΟΜΙ ΠΙΣΤΕΒΟ ΟΤΙ Τ'ΑΜΑΞΗ ΧΟΡΙΣ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΣΑΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΣΙΓΥΡΕΥΤΟ ΑΚΟΜΙ ΔΙΟΤΗ ΛΙΓΟ ΙΣΟΣ ΝΑ ΜΕ ΞΕΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΙΧΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ. ΑΝ ΚΑΝΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ, ΕΧΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΙ..... ΣΕ ΤΙ ΒΑΤΜΟ ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΛΥ Ι ΛΙΓΟ??? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ι ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΝΟΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΠΑΟ Τ'ΑΜΑΚΞΗ ΓΙΑ ΔΙΝΑΜΟΜΕΤΡΙΣΙ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ...

Edited by kire
Link to comment
Share on other sites

έφτασε η ώρα να ολοκληρώσω την εξάτμιση,πάμε για αλλαγή το D.P και καταλύτη... φοβάμαι το λαμπάκι τής μηχανής μονό, τι να κάνω για να μην φτάσω μέχρι εκεί, και τρέχω μετά αλλού. λοιπόν, συζητήσαμε με τον εξάτμισα και είπαμε; αφαιρουμε το μανισιο καταλύτη μιας και είναι κοντά στην τουρμπίνα, βάζουμε το D.P φ 70 μάλλον, και από κάτω βάζουμε αγωνιστικό καταλύτη 100 τρύπες, και το ενώνουμε με το υπολοιπο κοματι που είναι 63.5 μαζί με το τελικό πίσω. τι λέτε??? αχ, και κάτι αλλο, προχτές έβαλα ένα μπαρομετρο, 1.3 μπαρ έχω μαχ. είναι κάλο νούμερο αυτό??? η μάλλον πόσο τα έπρεπε να δουλεύει???

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα ειναι η διαμετρος της εξατμισης οπως την περιγραφεις.

Με το 70αρι dp,θα εχεις λιγο παραπανω αποδοση στις υψηλες στροφες και ενα κλικ λιγοτερη στις χαμηλοτερες.

Ισως μια φουλ 63.5 να ηταν το ιδανικοτερο.

Οσο για το λαμπακι,με τον 100αρι ειναι σιγουρο.

Αν βαλεις 200αρι,υπαρχει περιπτωση πχ. με hjs να μην αναψει.Αλλα και να αναψει,μπορει ο προγραμματιστης σου να το σβησει και να μην αναψει παλι.

Επισης,ο 200αρης,βγαζει καρτα ενω ο 100αρης ενδεχεται να μην βγαζει.

Link to comment
Share on other sites

μάλλον θα πάω για φουλ 63.5 από μπροστά και 200αρι από κάτω, πιστεύω πως στο δικό σου πασσατ αυτη την αλλαγη την έχεις κάνει,και κάτι γνωρίζεις για το θέμα αυτό, τι διαφορές θα δω, από ότι είμαι τώρα??? ας πούμε θα κερδίσω στην απόδοση, το τουρμπαριζμα θα ακούγεται καλύτερα από ότι ακούγεται τώρα??? ο θόρυβος από την εξάτμιση θα παραμείνει το ίδιο,μήπως θα αυξηθει και θα χρειαστώ και μεσαίο καζάνι??? η κατανάλωση??? μετά από το επαναπρογγραματισμο θα αυξηθει και η κατανάλωση,και αν ναι, κατά πόσο??? τι κοστος εχει περιπου εναν 200αρι??? συγγνωμη αν σε ζαλισα με τις ερωτησεις..........

Link to comment
Share on other sites

Δεν με ζαλισες φιλε!! :huh:

Λοιποντην εχω κανει αυτη την αλλαγη οπως ειπες.

Μετα την εξατμιση,η διαφορα ηταν σαν να εβαλα ξανα προγραμμα.Ολο το αυτοκινητο πλεον ηταν πιο ελευθερο και ηταν αισθητη η διαφορα.

Απο θεμα θορυβου,εχω βαλει και μεσαιο καζανακι και γενικα ζητησα απο τον εξατμισα να βαλει οσο το δυνατον μεγαλυτερα καζανακια ωστε να εχω τον μικροτερο δυνατο θορυβο,οπως και εγινε.

Η καταναλωση δεν θα αυξηθει σε περιεργα επιπεδα,απλα κανοντας το update στο προγραμμα θα παρεις τα μεγιστα σε αποδοση και απο την εξατμιση.

Ενας 200αρης καταλυτης κανει περιπου 350-500€ αναλογως του ποιον θα επιλεξεις.

Πιστευω να σε καλυψα,ο,τι αλλο χρειαστεις ρωτησε το :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.