Jump to content
Speedy

H Vw Αποφασίζει Για Την Είσοδο Της Porsche Στη F1

Recommended Posts

Porsche_Logo.jpg

H Porsche συνέδεσε το όνομά της με τους κινητήρες της McLaren στο μέσον της δεκαετίας του 1980, αλλά τώρα διοικητικά στελέχη της εταιρείας υποστηρίζουν ότι έχει την οικονομική δυνατότητα δημιουργίας αποκλειστικά δικής της ομάδας.

Η φημολογούμενη είσοδος της Porsche στη Formula 1 το 2013 καθώς και η αγωνιστική δραστηριότητα των υπόλοιπων εταιρειών του ομίλου Volkswagen θα αποφασιστούν στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, νωρίς το Νοέμβριο.

Προς το παρόν το αγωνιστικό μέλλον του ομίλου κυκλώνεται από πολλές φήμες, που θέλουν την είσοδο της Porsche είτε της Audi στη Formula 1, της Volkswagen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και ίσως και τη δραστηριοποίησή του ομίλου στο αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά δημοσιεύματα, ο όμιλος Volkswagen θα εξέταζε την είσοδό της στη Formula 1 μόνο αν αποφασιστεί και επιβληθεί από τη FIA η χρήση του περίφημου "παγκόσμιου κινητήρα" (του 1.6 Turbo που γίνονται προσπάθειες να χρησιμοποιείται σε κάθε μεγάλο πρωτάθλημα).

Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα κινεί τα World Rally Cars του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι από το 2011 κι αυτός είναι ένας από τους λόγους της έντονης φημολογίας ότι η VW θα ακολουθήσει τη MINI για να γίνει η τέταρτη εργοστασιακή ομάδα του σπορ το 2012.

Πάντως, πολλά κορυφαία διοικητικά στελέχη της Porsche επιβεβαίωσαν ότι η γερμανική εταιρεία θα μπορούσε να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εισόδου στη F1. Ένας εξ αυτών ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Matthias Mueller κι ένας άλλος ο Διευθυντής Έρευνας και Εξέλιξης, Wolfgang Durheimer.

Ο τελευταίος δήλωσε, στο γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport: "Αν η Porsche ήταν να μπει στη F1, θα έμπαινε μόνο με δική της ομάδα διότι χρειάζεσαι απόλυτο έλεγχο όλων των παραμέτρων του ανταγωνισμού – συμπεριλαμβανομένου του μονοθεσίου και της τεχνολογίας του. Η Porsche είναι ιδιαίτερη επικερδής εταιρεία, έχει την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο".

Εξάλλου, επί του θέματος ο εμπορικός διευθυντής της F1, Bernie Ecclestone, τόνισε στη Bild για το ενδεχόμενο εισόδου της Porsche στο σπορ: "Ακούγεται υπέροχο. Οτιδήποτε κι αν μπορώ να κάνω για να συμβεί, θα το κάνω".

auto.in.gr

Link to comment
Share on other sites

«Όχι» της VW στη Formula 1

vw-formula.jpg

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου και κυρίως του γερμανικού, η VW δεν θα εισέλθει στη Formula 1, όπως είχε γραφτεί πριν από εβδομάδες. Αν και η σκέψη υπήρχε από τους ανθρώπους του γερμανικού γκρουπ, ανώνυμη αλλά αξιόπιστη πηγή μέσα από το «εργοστάσιο», μιλώντας στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν μήνα, οπότε και η κερδοφορία του γερμανικού κολοσσού άνοιξε την… όρεξη σε ορισμένα στελέχη. Το σχέδιο μελετήθηκε και, όπως φαίνεται, η VW δεν θα κάνει την εμφάνισή της στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε ότι ομάδες, όπως οι Red Bull και McLaren, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την… VW, από την οποία σκεφτόντουσαν να προμηθευτούν κινητήρες.

Το ενδιαφέρον πλέον θα επικεντρωθεί σε άλλες μορφές αγώνων.

zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.