Jump to content
yositosi

Passat Cc Revo2

Recommended Posts

Αυτό με είπε και ένα φιλαράκι το πρωί στο τηλ. γι' αυτό και το έγραψα.....

ποιο φιλαρακι :thumbsup::cry:

Link to comment
Share on other sites

κοιτα φιλε να ξες το ελατηριο που εχει η μαμα σκαστρα ειναι υπερβολικα μαλακο γιαυτο ανοιγει με το παραμικρο γιαυτο και ολοι λενε καλυτερα να βαλεις forge ωστε να κραταει καλυτερη πιεση γιατι εχεις την δυνατοτητα να αλλαξεις ελατηρια ,αυτο το ελατηριο που εχει η μαμα σκαστρα ειναι για μαμα πιεσεις και οχι για 1,55 και για 0,75 στις 6000 οτι και να κανεις θα ανοιγει και θα χανεις αερα γιαυτο βαζεις κατι πιο σκληρο ωστε να ερθει στα ισα του :thumbsup:

Εννοείται και έχεις απόλυτο δίκιο Τασο σε αυτό που αναφέρεις! Τα εργοστασιακά περιφερειακά είναι σχεδιασμένα πρωταρχικά για ένα μοτέρ που δουλεύει στοκ και σου δίνουν μια μικρή ανοχή για κάτι παραπάνω αλλά μέχρι εκεί!

Ο προβληματισμός μου είναι για το θέμα "άνοιξε και βάλε 2 ελατήρια καπάκι" όπου πρακτικά δεν έχεις ένα ελατήριο να κινείται αρμονικά, πρακτικά "συμπιέζεις" 2 ελάσματα να πατικωθούν, και πρακτικά είναι αμφίβολο μηχανικά το αποτέλεσμα! Ναι μεν δεν ανοίγει ώστε να έχεις απώλειες, αλλά νοιώθω πως δεν ανοίγει και για να έχεις εκτόνωση (τουλάχιστον σωστά).

Αντιθέτως θεωρώ ότι εταιρείες όπως η Forge το ψάχνουν κομματάκι παραπάνω, και σίγουρα τα ελατήρια τους δεν διαφοροποιούνται μόνο ως προς το πόσο "σκληρό" είναι το μέταλλο, αλλά και ως προς τις κινητικές ιδιότητες του. Επομένως ταπεινή μου άποψη είναι πως αντί για αλχημείες και για πειράματα, ίσως να είναι και ορθότερο μια και μια η σκάστρα να γίνει αντικατάσταση με μια σχεδιασμένη για tuning καταστάσεις, και στην προκειμένη μια Forge!

Link to comment
Share on other sites

ποιο φιλαρακι :thumbsup::cry:

Ένα ρεμάλι εκεί ... δεν τον ξέρεις ΣΙΓΟΥΡΑ!

Μπορούμε να βρούμε και πιο σκληρό ελατήριο με ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά....δεν γίνεται; αλλά ποιός ψάχνει.....

Link to comment
Share on other sites

Ένα ρεμάλι εκεί ... δεν τον ξέρεις ΣΙΓΟΥΡΑ!

Μπορούμε να βρούμε και πιο σκληρό ελατήριο με ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά....δεν γίνεται; αλλά ποιός ψάχνει.....

πρωτα πολλα σιγουρα δεν τον ξερω ? :cry: :cry: :cry::mad:

παμε στο θεμα μας ακου σιμο μια χαρα δουλευει και με 2 ελατηρια το εχω δοκιμασει εγω και στο λεω εγγυημενα ,ωραια παρε μια σκαστρα εφοσον εχεις βρες και ενα ακομα ελατηριο απο μια αλλη δοκημασετο και θα δεις οτι τερματιζει κανονικα και οτι δεν κανει μικροτερη κινηση επειδη εχει μεσα 2 ελατηρια απλα δεν ανοιγει τοσο ευκολα οσο με το ενα ακουσε και λιγο τον παλιο αφου ξες οτι ποτε δεν μιλαω στο ετσι και δεν μιλαω χωρις αποδιξης και πανω απο ολα ποτε δεν θελω να δημιουργητε προβλημα στο αμαξι μου και στα αμαξια σας μην τρελενεσαι :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Βρε Τασούλη, δεν τρελαίνομαι ρε φίλε! Απλά ρώτησα από που προκύπτει. Γενικά όταν μου λένε κάτι, μου αρέσει καθαρά και μόνο για την πάρτη μου να ψάχνω λίγο να ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ πως προκύπτει ένα συμπέρασμα!

Δεν είμαι της λογικής να σε αμφισβητήσω ούτε εσένα, ούτε κανέναν άλλον (στην τελική ο καθένας αποφασίζει για την πάρτη του τι θα κάνει στο αμάξι του, και σίγουρα είτε σωστό είτε λάθος, εφόσον έχω φορέσει την Forge σαν ιδιώτη δεν με επιρρεάζει).

Απλά επειδή γνωρίζεις ότι έχουμε γίνει ο τόπος του "έκανα μόνος μου μια γ@μ@τη εισαγωγή με μπουρί σόμπας και διαβάζει απίστευτα", ο τόπος του "σφαγιάζει, οργώνει, θερίζει" και στην ώρα της αλήθειας δικαιολογίες, και γενικά η χώρα της πατέντας και της αλχημείας ώστε να αποφύγουμε π.χ. 50 ευρώ (άσχετα αν με τις δοκιμές πετάμε 10πλάσια σε πειράματα), ρώτησα και εγώ να μου πείτε από που προκύπτει ή να μου υποδείξετε κάποια τεχνική προσέγγιση (ή κάποιο ξένο φορουμ) όπου να το αναλύουν γιατί ενημερωτικά θα με ενδιέφερε να το διαβάσω να ξεστραβωθώ λίγο.

Επειδή με ξέρεις πως μιλάω, μην με παρεξηγήσεις. Δεν τα λέω αυτά σαν "αμφισβήτηση" αλλά γιατί όπως σου έχω ξαναπεί "παθητικά" δεν αποδέχομαι τίποτα, και παντα θέλω τεκμηρίωση ή εξήγηση σε οτιδήποτε και αν είναι αυτό :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πλέον θα έχω ελατήριο extra, οπότε θα είμαι έτοιμος και για relo... εάν δεν αποδώσει αυτό...αλλά η σκάστρα ανοίγει και κλείνει εύκολα ή θα κάνουμε καμιά ζημιά;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πλέον θα έχω ελατήριο extra, οπότε θα είμαι έτοιμος και για relo... εάν δεν αποδώσει αυτό...αλλά η σκάστρα ανοίγει και κλείνει εύκολα ή θα κάνουμε καμιά ζημιά;

ρε για να σας το λεω ειναι 100% σιγουρο οτι ανοιγοκλεινει μια χαρα εγω π,χ τωρα ετσι το εχω και δουλευει μια χαρα και ειναι και μαμα λετε να θελω να δημιουργησω προβλημα στα αμαξια σας αλλα και στο δικο μου ?φιλε δημητρη εφοσον βρικες ελατηριο ωραια οταν πας να το βαλεις πριν βαλεις την σκαστρα παλι επανω με το διπλο ελατηριο παιξε με το χερι σου το εμβολακι να δεις εαν δυσκολευεται κανε μια δοκιμη με οταν την βγαλεις απο επανω που θα εχει ενα και μετα οταν προσθεσεις το δευτερο ξανα παιξτο λιγο με το χερι σου παλι να δεις εαν δεις διαφορα απλως γινεται λιγο πιο σκληρο ωστε να μην ανοιγει ευκολα :thumbsup: και ας ελπισουμε οτι μετα θα σταματησει και το σφυριγμα :cry: σιμο δεν σε παρεξηγω γιατι ξερω πως μιλας και με ποια λογικη μιλας απλα σου λεω οτι δεν ειναι κατι το τραγικο αυτο που σου λεω εγω. να σου πω και εγω το αλλο ναι θα ειμουν καθετως εαν εβαζες ενα κουτσορο ελατηριο εκει ναι ειναι χαζομαρα γιατι ναι μεν μενει κλειστη η σκαστρα αλλα δεν ανοιγει και ευκολα να σου πω και ενα παραδειγμα ενας φιλος πηγε εβαλε κουτσορο σε μαμα σκαστρα και ηταν μεσα στο surging το ακουγες ακομα και στο ρελαντι φτερουγιζε η τουρμπινα οταν μαρασαρες αυτο ρε φιλε ειναι βλακεια και την τρως τσαμπα ,αυτο που λεω εγω δεν ειναι τιποτα το τραγικο :cry: το ξανα λεω οτι λεω ειναι πρωτα δοκιμασμενο στο δικο μου αμαξι εχω αλλαξει 3 σκαστρες και με ελατηρια και με οτι θες δεν τα λεω ετσι για να κανω τον εξυπνο :cry:

Link to comment
Share on other sites

Τάσο, μην τα παίρνεις όλα άσπρο-μαύρο ρε συ. Το ξέρω πολύ καλά ότι ειδικά ΕΣΥ δεν θα έλεγες σε κάποιον είτε από εγωισμό, είτε από οτιδήποτε να παει να κάνει κάτι το οποίο ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ σου θα του προκαλούσε προβλημα! Δεν μιλάω για αυτό το πράγμα ρε φίλε!

Εγώ αναφέρομαι στο ότι προκύπτουν τελικά, ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, διάφοροι ΜΥΘΟΙ οι οποίοι εντελώς ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ καθιερώνονται μιας και κάποιοι το βλέπουμε καλοπροαίρετα ότι "το είπε ο ΤΑΔΕ ο οποίος δεν μου έδωσε λαβή να τον πω π@π@ρα, και ΑΡΑ ισχύει"! Αυτό από μόνο του είναι αυθαίρετο! Και τι εννοώ με αυτό στην τελική. Ανάμεσα στο "προκαλεί βλάβη" και "δουλεύει ΣΩΣΤΑ" υπάρχει και η γκρίζα περιοχή που λέει "δουλεύει και ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ κάτι παράξενο"!

Όπως καταλαβαίνεις με το παραπάνω, δεν εννοώ να αμφισβητήσω ή να βγάλω κανέναν ψεύτη, αλλά αντιθέτως ρωτάω να μου πει κάποιος από που προέκυψε το ότι κάτι τέτοιο δουλεύει ΣΩΣΤΑ (εντελώς διαφορετικό από το "δεν προκαλεί πρόβλημα" που αναφέρεις εσύ"). Για να φτάσω σε αυτό, κάνω κάποιες απλές ερωτήσεις σαν καθαρούς προβληματισμούς:

1. Βάζοντας "καπάκι" 2 ελατήρια ίδια στον ΙΔΙΟ χώρο πρακτικά τα συμπιέζουμε στο 50% της διαδρομής τους! Κοινώς μειώνουμε την διαδρομή τους κατά 50%, αλλά τον ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ τους ΔΕΝ τον βελτιώνουμε καθόλου (Ταχύτητα επαναφοράς)

2. Αν αυτό είναι σωστό, τότε γιατί η Forge στα "σκληρότερα" ελατήρια που πουλάει δεν χρησιμοποιεί το ΙΔΙΟ ατσάλι αυξάνοντας τον αριθμό από τις σπείρες (οικονομικότερο για δαύτους καθότι τυποποιείται 100% το κομμάτι των προμηθειών τους σε πρώτες ύλες), αλλά αντιθέτως χρησιμοποιεί ΑΛΛΗΣ βαθμίδας ατσάλι και κάνει εντελώς διαφορετικό ελατήριο?

3. Αν είναι τα πράγματα ΤΟΣΟ απλά, τότε γιατί όλος ο πλανήτης τα σκάει στην Forge, ώστε να αγοράσει την αντικειμενικά πανάκριβη σκάστρα της και δεν κάνει αυτή την απλή "πατέντα"?

4. Αν τα πράγματα είναι πράγματι τόσο απλά, τότε γιατί μέχρι να βγάλει η Forge σκάστρα απλά επικρατούσε ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ το χάος?

5. Αν τα πράγματα είναι τόσο απλα, τότε γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ στο νετ και σε ιντερνετικές κοινότητες του εξωτερικού δεν γίνεται καμία τέτοια αναφορά?

Οπως κατανοείς, όλα τα παραπάνω είναι εύλογοι προβληματισμοί, οι οποίοι ΔΕΝ υποδηλώνουν ότι αυτό που λες είναι είτε ψέμα (αν το δει κάποιος με κακοήθεια) είτε άτοπο (αν το δει κάποιος καλοπροαίρετα)! Αντιθέτως είναι ερωτήσεις που ψάχνουν να βρουν απάντηση ως προς το ΓΙΑΤΙ δουλεύει και απλά δεν αποδέχονται παθητικά ότι το "είπε κάποιος που δηλώνει ψαγμένος ή παλιός ή μέσα στα κόλπα" (και δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά σε αυτούς που τα ξεκινάνε αυτά).

Και για να ΜΗΝ έχουμε παρεξηγήσεις να σου υπενθυμίσω και από εδώ πράγματα που έχουν περάσει κατά καιρούς μέσα από το ίντερνετ και είναι 100% π@π@ριές!!

1. Κάποιος είπε κάπου "το δικό μου ήταν το ΜΟΝΟ 1.8TSi που με Revo δέχτηκε Boost 9". Ο Κουκουμέλ ήταν και είναι κάθετος, όπως και ο Γκοτζαμανίδης ότι στους MED17.5 το Revo ΔΕΝ έχει την δυνατότητα, να ρυθμίσει τέτοιες παραμέτρους σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με ότι ΙΣΧΥΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ στους MED9 των TFSi!!!! Το παραπάνω το λέω καθότι σε αντίθεση με λοιπά "γατάκια" που τη μια έτσι, και την άλλη γιουβέτσι ανάλογα με το τι μας βολεύει, ο Κωνσταντίνος έχει τα μαράκας να μου έχει στείλει ΓΡΑΠΤΑ διάφορα πράγματα και μάλιστα ΠΟΛΛΑ με e-mail τα οποία φέρουν την υπογραφή του όχι μόνο ονομαστικά αλλά και επαγγελματικά, και αυτό ήταν ένα θέμα από δαύτα όταν πριν κάτι μήνες έβγαλαν το SPS (το τελευταίο) και μου εξηγούσε το πως δουλεύει το όλο σκηνικό!!!!

2. Κάποιος είπε "ο Αγγλος είδε τα log μου και έχ@σε, και παραμιλάει" ενώ τα log του Αγγλία δεν έφτασαν ΠΟΤΕ!!!

3. Κάποιος είπε ότι, "ο Αγγλος παραμιλάει τόσο πολύ από την τελειότητα του υπερψαγμένου αμαξιού μου, που τον περιμένω τώρα να κατέβει να κάνει το ΔΙΚΟ ΜΟΥ αμάξι super-duper με ένα update", ενώ στην πράξη ο Αγγλος δεν κατεβαίνει εδώ για άλλα πολύ πιο σοβαρά πράγματα, και φυσικά ούτε σαν ανέκδοτο δεν θα άκουγε για ΕΝΑ αμάξι να σηκωθεί να έρθει στο Ελλάντα, ή γενικότερα να κουβαληθεί στην οποιαδήποτε χώρα! ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ είναι, και όχι η καλύβα του μπαρμπα-θωμά, και όποιος έχει εργαστεί σε εταιρεία μεγαλύτερη της Ε.Π.Ε. ή Ο.Ε. μπορεί να κατανοήσει τι εννοώ! (ο Κουκουμέλ και παλι μας διαβάζει για να με βγάλει ψεύτη)

4. Κάποιος είπε, "μάγκες έκοψα τον νεροσωλήνα, τον έβαλα χιαστή και διαβάζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γραμμάρια... ΣΚΟΤΩΝΕΙ"!! Ξέχασε μάλλον ότι πρώτα πρέπει να βεβαιωθούμε οτι το ΓΚΑΒΑΔΙ μας με τον 1 lambda (narrowband KIΟΛΑΣ), διαβάζει ΣΩΣΤΑ και μετά να πάρουμε στα σοβαρά το τι διαβάζει! Δώρο άδωρο να διαβάζει ΟΤΙ θέλει επειδή η όλη κατασκευή είναι λάθος αλλά εμείς βλέπουμε σε ένα log σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ στροφές ένα δυσθεόρατο νούμερο!

5. Κάποιος μου είπε κάποτε "τόσα γραμμάρια που διαβάζεις = ΤΟΣΑ άλογα"! Και πάλι ξεχάσαμε ότι αυτό ΔΕΝ είναι κανόνας για τους λόγους που προανέφερα παραπάνω!

6. Κάποιος είπε ότι έκανε καθαρισμό σφαλμάτων (διπλό ενώ δεν υπήρχαν σφάλματα) κσι αυτομάτως έκανε reset τα adaptation tables, και όταν ρώτησα τεχνικό με κυνηγούσε με το VAS να μου το φορέσει κολάρο!!! (είδαμε ΕΠΙΣΗΜΑ ποιά είναι η διαδικασία και μείναμε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ μ@λ@κες)

7. Κάποιος άλλος ενώ έλεγε όλα τα παραπάνω περί εισαγωγών, και του πώς βρήκε την εξίσωση του αιώνα, την ΙΔΙΑ στιγμή, ΜΕΓΑΛΕΣ εταιρείες έτρωγαν τα μούτρα τους σε χιλιόμετρα ή μίλια δοκιμών και ανακοίνωναν "καθυστερήσεις" στην παρουσίαση των προτάσεων τους καθότι ΕΞΕΛΙΣΑΝ ακόμα! Προφανώς δεν ήρθαν Ελλάδα για να βρουν την υγειά τους! Και όσο ηλίθιο και αν ακουστεί, η BSH αν θυμάσαι που εξέλισε για τον "καλόβολο" δίλιτρο είχε στο τέλος κανένα 4μηνο καθυστέρησης καθότι ακόμα μάζευαν δεδομένα και τελοιοποιούσαν! Αντιστοίχως η ΙΤG έκανε πόσο καιρό να παρουσιάσει πρόταση, ενώ και άλλες εταιρείες έκαναν ειδικές έρευνες για μεγάλα διαστήματα προκειμένου να παρουσιάσουν κάτι το οποίο αν μη τι άλλο δουλεύει ΣΩΣΤΑ (όχι υποχρεωτικά τα πιο δυνατά, αλλά ΣΩΣΤΑ).

8. Κάποιος άλλος μα έλεγε ότι έβγαλε το Χ, και έβαλε το Ψ, και το αμάξι ΣΦΑΓΗ, Γ@μΗΣΙ, Επιστροφή στη φύση (ξέρεις τι εννοώ) και στο τέλος π@π@λ@ και ΠΑΠΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ τα πάντα!

κτλ κτλ κτλ κτλ

Επειδή το είχαμε συζητήσει και κατ'ιδίαν, πολλή μπουρδολογία λέγεται κατά καιρούς, και εντελώς καλοπροαίρετα λέμε πολλές φορές "αυτός δεν μου έχει πει μπούρδα ως τώρα" και αποδεχόμαστε κάτι εντελώς παθητικά... και στην ουσία στο τέλος προκύπτει ότι είναι καθαρά και αυστηρά κάτι απλά "μη ρεαλιστικό". Εγώ αυτά φοβάμαι και για αυτό θέτω ερωτήσεις στα πάντα που ακούω όταν προκύπτουν απλά "εμπειρικά" και χωρίς καμία ουσιαστική τεκμηρίωση πέρα από το ότι "το έκανα και δεν έκανε μπουμ".

Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά έπρεπε να εξηγήσω από που πηγάζει ο προβληματισμός μου γενικότερα, καθότι εσένα προσωπικά Τασούλη το ξέρεις ότι σε σέβομαι, αλλά ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί από τρίτους και δεν ήθελα να αφήσω τίποτα να αιωρείται και να φαίνεται σαν "να σου την λέω"! :p

Edited by yositosi
Link to comment
Share on other sites

Τάσο, μην τα παίρνεις όλα άσπρο-μαύρο ρε συ. Το ξέρω πολύ καλά ότι ειδικά ΕΣΥ δεν θα έλεγες σε κάποιον είτε από εγωισμό, είτε από οτιδήποτε να παει να κάνει κάτι το οποίο ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ σου θα του προκαλούσε προβλημα! Δεν μιλάω για αυτό το πράγμα ρε φίλε!

Εγώ αναφέρομαι στο ότι προκύπτουν τελικά, ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, διάφοροι ΜΥΘΟΙ οι οποίοι εντελώς ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ καθιερώνονται μιας και κάποιοι το βλέπουμε καλοπροαίρετα ότι "το είπε ο ΤΑΔΕ ο οποίος δεν μου έδωσε λαβή να τον πω π@π@ρα, και ΑΡΑ ισχύει"! Αυτό από μόνο του είναι αυθαίρετο! Και τι εννοώ με αυτό στην τελική. Ανάμεσα στο "προκαλεί βλάβη" και "δουλεύει ΣΩΣΤΑ" υπάρχει και η γκρίζα περιοχή που λέει "δουλεύει και ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ κάτι παράξενο"!

Όπως καταλαβαίνεις με το παραπάνω, δεν εννοώ να αμφισβητήσω ή να βγάλω κανέναν ψεύτη, αλλά αντιθέτως ρωτάω να μου πει κάποιος από που προέκυψε το ότι κάτι τέτοιο δουλεύει ΣΩΣΤΑ (εντελώς διαφορετικό από το "δεν προκαλεί πρόβλημα" που αναφέρεις εσύ"). Για να φτάσω σε αυτό, κάνω κάποιες απλές ερωτήσεις σαν καθαρούς προβληματισμούς:

1. Βάζοντας "καπάκι" 2 ελατήρια ίδια στον ΙΔΙΟ χώρο πρακτικά τα συμπιέζουμε στο 50% της διαδρομής τους! Κοινώς μειώνουμε την διαδρομή τους κατά 50%, αλλά τον ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ τους ΔΕΝ τον βελτιώνουμε καθόλου (Ταχύτητα επαναφοράς)

2. Αν αυτό είναι σωστό, τότε γιατί η Forge στα "σκληρότερα" ελατήρια που πουλάει δεν χρησιμοποιεί το ΙΔΙΟ ατσάλι αυξάνοντας τον αριθμό από τις σπείρες (οικονομικότερο για δαύτους καθότι τυποποιείται 100% το κομμάτι των προμηθειών τους σε πρώτες ύλες), αλλά αντιθέτως χρησιμοποιεί ΑΛΛΗΣ βαθμίδας ατσάλι και κάνει εντελώς διαφορετικό ελατήριο?

3. Αν είναι τα πράγματα ΤΟΣΟ απλά, τότε γιατί όλος ο πλανήτης τα σκάει στην Forge, ώστε να αγοράσει την αντικειμενικά πανάκριβη σκάστρα της και δεν κάνει αυτή την απλή "πατέντα"?

4. Αν τα πράγματα είναι πράγματι τόσο απλά, τότε γιατί μέχρι να βγάλει η Forge σκάστρα απλά επικρατούσε ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ το χάος?

5. Αν τα πράγματα είναι τόσο απλα, τότε γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ στο νετ και σε ιντερνετικές κοινότητες του εξωτερικού δεν γίνεται καμία τέτοια αναφορά?

Οπως κατανοείς, όλα τα παραπάνω είναι εύλογοι προβληματισμοί, οι οποίοι ΔΕΝ υποδηλώνουν ότι αυτό που λες είναι είτε ψέμα (αν το δει κάποιος με κακοήθεια) είτε άτοπο (αν το δει κάποιος καλοπροαίρετα)! Αντιθέτως είναι ερωτήσεις που ψάχνουν να βρουν απάντηση ως προς το ΓΙΑΤΙ δουλεύει και απλά δεν αποδέχονται παθητικά ότι το "είπε κάποιος που δηλώνει ψαγμένος ή παλιός ή μέσα στα κόλπα" (και δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά σε αυτούς που τα ξεκινάνε αυτά).

Και για να ΜΗΝ έχουμε παρεξηγήσεις να σου υπενθυμίσω και από εδώ πράγματα που έχουν περάσει κατά καιρούς μέσα από το ίντερνετ και είναι 100% π@π@ριές!!

1. Κάποιος είπε κάπου "το δικό μου ήταν το ΜΟΝΟ 1.8TSi που με Revo δέχτηκε Boost 9". Ο Κουκουμέλ ήταν και είναι κάθετος, όπως και ο Γκοτζαμανίδης ότι στους MED17.5 το Revo ΔΕΝ έχει την δυνατότητα, να ρυθμίσει τέτοιες παραμέτρους σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με ότι ΙΣΧΥΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ στους MED9 των TFSi!!!! Το παραπάνω το λέω καθότι σε αντίθεση με λοιπά "γατάκια" που τη μια έτσι, και την άλλη γιουβέτσι ανάλογα με το τι μας βολεύει, ο Κωνσταντίνος έχει τα μαράκας να μου έχει στείλει ΓΡΑΠΤΑ διάφορα πράγματα και μάλιστα ΠΟΛΛΑ με e-mail τα οποία φέρουν την υπογραφή του όχι μόνο ονομαστικά αλλά και επαγγελματικά, και αυτό ήταν ένα θέμα από δαύτα όταν πριν κάτι μήνες έβγαλαν το SPS (το τελευταίο) και μου εξηγούσε το πως δουλεύει το όλο σκηνικό!!!!

2. Κάποιος είπε "ο Αγγλος είδε τα log μου και έχ@σε, και παραμιλάει" ενώ τα log του Αγγλία δεν έφτασαν ΠΟΤΕ!!!

3. Κάποιος είπε ότι, "ο Αγγλος παραμιλάει τόσο πολύ από την τελειότητα του υπερψαγμένου αμαξιού μου, που τον περιμένω τώρα να κατέβει να κάνει το ΔΙΚΟ ΜΟΥ αμάξι super-duper με ένα update", ενώ στην πράξη ο Αγγλος δεν κατεβαίνει εδώ για άλλα πολύ πιο σοβαρά πράγματα, και φυσικά ούτε σαν ανέκδοτο δεν θα άκουγε για ΕΝΑ αμάξι να σηκωθεί να έρθει στο Ελλάντα, ή γενικότερα να κουβαληθεί στην οποιαδήποτε χώρα! ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ είναι, και όχι η καλύβα του μπαρμπα-θωμά, και όποιος έχει εργαστεί σε εταιρεία μεγαλύτερη της Ε.Π.Ε. ή Ο.Ε. μπορεί να κατανοήσει τι εννοώ! (ο Κουκουμέλ και παλι μας διαβάζει για να με βγάλει ψεύτη)

4. Κάποιος είπε, "μάγκες έκοψα τον νεροσωλήνα, τον έβαλα χιαστή και διαβάζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γραμμάρια... ΣΚΟΤΩΝΕΙ"!! Ξέχασε μάλλον ότι πρώτα πρέπει να βεβαιωθούμε οτι το ΓΚΑΒΑΔΙ μας με τον 1 lambda (narrowband KIΟΛΑΣ), διαβάζει ΣΩΣΤΑ και μετά να πάρουμε στα σοβαρά το τι διαβάζει! Δώρο άδωρο να διαβάζει ΟΤΙ θέλει επειδή η όλη κατασκευή είναι λάθος αλλά εμείς βλέπουμε σε ένα log σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ στροφές ένα δυσθεόρατο νούμερο!

5. Κάποιος μου είπε κάποτε "τόσα γραμμάρια που διαβάζεις = ΤΟΣΑ άλογα"! Και πάλι ξεχάσαμε ότι αυτό ΔΕΝ είναι κανόνας για τους λόγους που προανέφερα παραπάνω!

6. Κάποιος είπε ότι έκανε καθαρισμό σφαλμάτων (διπλό ενώ δεν υπήρχαν σφάλματα) κσι αυτομάτως έκανε reset τα adaptation tables, και όταν ρώτησα τεχνικό με κυνηγούσε με το VAS να μου το φορέσει κολάρο!!! (είδαμε ΕΠΙΣΗΜΑ ποιά είναι η διαδικασία και μείναμε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ μ@λ@κες)

7. Κάποιος άλλος ενώ έλεγε όλα τα παραπάνω περί εισαγωγών, και του πώς βρήκε την εξίσωση του αιώνα, την ΙΔΙΑ στιγμή, ΜΕΓΑΛΕΣ εταιρείες έτρωγαν τα μούτρα τους σε χιλιόμετρα ή μίλια δοκιμών και ανακοίνωναν "καθυστερήσεις" στην παρουσίαση των προτάσεων τους καθότι ΕΞΕΛΙΣΑΝ ακόμα! Προφανώς δεν ήρθαν Ελλάδα για να βρουν την υγειά τους! Και όσο ηλίθιο και αν ακουστεί, η BSH αν θυμάσαι που εξέλισε για τον "καλόβολο" δίλιτρο είχε στο τέλος κανένα 4μηνο καθυστέρησης καθότι ακόμα μάζευαν δεδομένα και τελοιοποιούσαν! Αντιστοίχως η ΙΤG έκανε πόσο καιρό να παρουσιάσει πρόταση, ενώ και άλλες εταιρείες έκαναν ειδικές έρευνες για μεγάλα διαστήματα προκειμένου να παρουσιάσουν κάτι το οποίο αν μη τι άλλο δουλεύει ΣΩΣΤΑ (όχι υποχρεωτικά τα πιο δυνατά, αλλά ΣΩΣΤΑ).

8. Κάποιος άλλος μα έλεγε ότι έβγαλε το Χ, και έβαλε το Ψ, και το αμάξι ΣΦΑΓΗ, Γ@μΗΣΙ, Επιστροφή στη φύση (ξέρεις τι εννοώ) και στο τέλος π@π@λ@ και ΠΑΠΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ τα πάντα!

κτλ κτλ κτλ κτλ

Επειδή το είχαμε συζητήσει και κατ'ιδίαν, πολλή μπουρδολογία λέγεται κατά καιρούς, και εντελώς καλοπροαίρετα λέμε πολλές φορές "αυτός δεν μου έχει πει μπούρδα ως τώρα" και αποδεχόμαστε κάτι εντελώς παθητικά... και στην ουσία στο τέλος προκύπτει ότι είναι καθαρά και αυστηρά κάτι απλά "μη ρεαλιστικό". Εγώ αυτά φοβάμαι και για αυτό θέτω ερωτήσεις στα πάντα που ακούω όταν προκύπτουν απλά "εμπειρικά" και χωρίς καμία ουσιαστική τεκμηρίωση πέρα από το ότι "το έκανα και δεν έκανε μπουμ".

Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά έπρεπε να εξηγήσω από που πηγάζει ο προβληματισμός μου γενικότερα, καθότι εσένα προσωπικά Τασούλη το ξέρεις ότι σε σέβομαι, αλλά ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί από τρίτους και δεν ήθελα να αφήσω τίποτα να αιωρείται και να φαίνεται σαν "να σου την λέω"! :p

ελεος ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε χαχαχαχχαχ :whistling::drinks::yahoo:

το ειχα ετσι εγω και δουλευε μια χαρα και δεν εκανε τιποτα περιεργο και εσκαγε κανονικα οταν αφηνα γκαζι

Link to comment
Share on other sites

ελεος ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε χαχαχαχχαχ :whistling::drinks::yahoo:

Χαχαχα... Παντελή μου καλύτερα να ΕΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ ρε αδερφέ για να μην ΠΑΡΕΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ! Γραπτός λόγος και εύκολα παρεξηγήσιμος, οπότε χίλιες φορές καλύτερα να κάνουμε 10 λεπτά παραπάνω να τοποθετήσουμε κάτι ακριβώς όπως το εννοούμε παρά μετά να τρώμε δεκαπλάσιο χρόνο σε επεξηγήσεις αφού έχει γίνει η παρεξήγηση! :p

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα... Παντελή μου καλύτερα να ΕΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ ρε αδερφέ για να μην ΠΑΡΕΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ! Γραπτός λόγος και εύκολα παρεξηγήσιμος, οπότε χίλιες φορές καλύτερα να κάνουμε 10 λεπτά παραπάνω να τοποθετήσουμε κάτι ακριβώς όπως το εννοούμε παρά μετά να τρώμε δεκαπλάσιο χρόνο σε επεξηγήσεις αφού έχει γίνει η παρεξήγηση! :whistling:

πρωτα πολλα δεν χρειαζοταμ να γραψεις ολα αυτα για να μου πεις οτι ψαχνεσαι κατα ποσο ειναι σωστο αυτο που ειπα και κατα ποσο βασιζεσαι να το κανεις δευτερον δεν ειναι σωστο αυτο που ειπες γιατι εαν σβησεις τα σφαλματα και ας μην εχει μηδενιζει το καναλι 32 δοκιμασμενο το εχει κανει και ο souls τριτον εαν το ψαξεις λιγο για την forge θα δεις οτι βγαζει κατι σαν δισκακια που μπαινουν στο χωρο που μπαινει το ελατηριο για το λογο εαν θες να γινει ακομα πιο σκληρο το ελατηριο http://www.parts4euro.com/DCShop/product_info.php?cPath=1_35_204&products_id=1008&osCsid=4adb9b95dde0f7e206e4048bd3ca16c9

και διαβασε τι λεει καπου λεει οτι εαν αισθανεσαι οτι χανεις πιεση ακομα και με το κοκκινο τι κανεις βαζεις τον αποστατη πανω απο το κοκκινο και πανω σε αυτο προσθτεις και το μπλε και ετσι γινεται ακομα πιο σκληρο αρα ρε σιμακο μην κανουμε τα πραγματα τραγικα ρε φιλε δεν χρειαζεται και θα σου πω και κατι ακομα ενω ειναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ να σφυγκουμε την gate ολοι μας το κανουμε τωρα μας πειραξε και το ψαχνουμε σαν τρελη να δουμε κατα ποσο ειναι υγιες το διπλο ελατηριο στην μαμα σκαστρα ελεος δηλαδη ειπαμε ενταξει μην στραβωνεις ξες ποσο σε παω φιλοι ειμαστε εχουμε πει πολλα και σε εχω εμπιστευτει πολλα αλλα ρε φιλε μην κανουμε την τριχα τριχια ενταξει δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα και η ιδια η forge εβγαλε πατεντα σκεψου :drinks::p

Link to comment
Share on other sites

Στα πρώτα facelift για να ξεστοκάρουν μάλλον....... βάζανε σκάστρα και με κωδικό G.....πλέον και 'γω με την ενισχυμένη..

20110523150907.jpg

Uploaded with ImageShack.us

επειδή βγάζοντάς την είδα αυτό:

20110523150714.jpg

Uploaded with ImageShack.us

μάλλον καλά έκανα και την άλλαξα.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη του πότε παραγωγή ήσουν? Σε εμάς πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ από τον Ιούνιο του 09 (μπορεί και από πιο πριν, αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω), φορούσαν την D.

Επί τη ευκαιρία, καλόβολο για να δούμε και τις διαφορες τους! :rolleyes:

dsc00324zj.jpg

dsc00322x.jpg

Οπως φαίνεται, πλεον μεμβράνη που μπορεί να σκιστεί δεν υφίσταται. Τώρα το κατά πόσο η "revised" έκδοση είναι και απροβλημάτιστη γενικότερα, δεν μπορώ να το γνωρίζω! :clapping:

Edited by yositosi
Link to comment
Share on other sites

Οπως φαίνεται, πλεον μεμβράνη που μπορεί να σκιστεί δεν υφίσταται. Τώρα το κατά πόσο η "revised" έκδοση είναι και απροβλημάτιστη γενικότερα, δεν μπορώ να το γνωρίζω! :zorro:

Επειδή πολύ πρόσφατα "έμπλεξα" με μια τέτοια, ενώ φαίνεται πολύ ανθεκτική ΔΕΝ είναι.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τις παλιές της μεμβράνης που απλά σκίζονταν, αυτή απλά κάποια στιγμή αποφασίζει να ανοίγει κατά το δοκούν, κυρίως στο φάσμα από 4.000σαλ και μετά...

Τα συμπτώματα είναι ελαφρύ κόμπιασμα και ταυτόχρονα απότομο "άδειασμα" της πίεσης.

Link to comment
Share on other sites

Τέτοια να με λές... να χαίρομαι!!!

Μην ληφθεί "παράξενα" ή κακοπροαίρετα αυτό που θα αναφέρω αλλά είναι ένας προβληματισμός που έχω. Και πιο συγκεκριμένα, βλέπω ότι δίνουμε ένα σκασμό τζερεμέδες λεφτά για διάφορα "υπερτιμολογημένα" εξαρτήματα, όπως π.χ. μια εισαγωγή, όπου αντικειμενικά μας σκίζουν για την μούρλα μας αν σκεφτούμε κοστολογικά που βρίσκεται η όλη κατασκευή και εμπορικά τι δίνουμε εμείς στο τέλος! Με βάση αυτό, δεν μπορώ να κατανοήσω τη λογική του να ψάχνουμε για ημίμετρα όταν μια Forge θα μας κοστίσει 100-150 ευρώ παραπάνω, και έχοντας μια μεταλλική πλεον κατασκευή ξενοιάζουμε μια και καλή :goodjob:

Aκόμα και για το περιβόητο relocation της σκάστρας έχω κάποιες απορίες και προβληματισμούς. Π.χ. η APR που πουλάει για ΧΡΥΣΟ το K04 upgrade kit της (όπως πουλάει για χρυσό και οτιδήποτε άλλο), και παρόλα αυτά αντί να βάλει μπιχλιμπίδια για relocation που θα μπορούσε να τα χρεώσει ανάλογα, προτιμάει να "τροποποιήσει" την Κ04 ώστε να μπαίνει η σκάστρα εκεί που προοριζόταν από τον ίδιο τον Γερμανό να μπει σε ένα μοτέρ TSi! Μήπως δεν είναι τυχαία η επιλογή τους και ο Φριτζ με τον Γιούργκεν όταν σχεδίαζαν το μοτέρ είχαν κάποιο λόγο που το έκαναν έτσι? :p

Edited by yositosi
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη του πότε παραγωγή ήσουν? Σε εμάς πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ από τον Ιούνιο του 09 (μπορεί και από πιο πριν, αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω), φορούσαν την D.

Επί τη ευκαιρία, καλόβολο για να δούμε και τις διαφορες τους! :goodjob:

dsc00324zj.jpg

dsc00322x.jpg

Οπως φαίνεται, πλεον μεμβράνη που μπορεί να σκιστεί δεν υφίσταται. Τώρα το κατά πόσο η "revised" έκδοση είναι και απροβλημάτιστη γενικότερα, δεν μπορώ να το γνωρίζω! :sword:

δημητρη ειναι καλη πολυ καλη και κανει καλη δουλεια δοκιμασε εαν θες αυτο που ειπαμε για να δουμε τελικα εαν ισχυει αυτο που σου ειπα οκ περιμενω νεα σου φιλε :thumbsup:

Μην ληφθεί "παράξενα" ή κακοπροαίρετα αυτό που θα αναφέρω αλλά είναι ένας προβληματισμός που έχω. Και πιο συγκεκριμένα, βλέπω ότι δίνουμε ένα σκασμό τζερεμέδες λεφτά για διάφορα "υπερτιμολογημένα" εξαρτήματα, όπως π.χ. μια εισαγωγή, όπου αντικειμενικά μας σκίζουν για την μούρλα μας αν σκεφτούμε κοστολογικά που βρίσκεται η όλη κατασκευή και εμπορικά τι δίνουμε εμείς στο τέλος! Με βάση αυτό, δεν μπορώ να κατανοήσω τη λογική του να ψάχνουμε για ημίμετρα όταν μια Forge θα μας κοστίσει 100-150 ευρώ παραπάνω, και έχοντας μια μεταλλική πλεον κατασκευή ξενοιάζουμε μια και καλή ;)

Aκόμα και για το περιβόητο relocation της σκάστρας έχω κάποιες απορίες και προβληματισμούς. Π.χ. η APR που πουλάει για ΧΡΥΣΟ το K04 upgrade kit της (όπως πουλάει για χρυσό και οτιδήποτε άλλο), και παρόλα αυτά αντί να βάλει μπιχλιμπίδια για relocation που θα μπορούσε να τα χρεώσει ανάλογα, προτιμάει να "τροποποιήσει" την Κ04 ώστε να μπαίνει η σκάστρα εκεί που προοριζόταν από τον ίδιο τον Γερμανό να μπει σε ένα μοτέρ TSi! Μήπως δεν είναι τυχαία η επιλογή τους και ο Φριτζ με τον Γιούργκεν όταν σχεδίαζαν το μοτέρ είχαν κάποιο λόγο που το έκαναν έτσι? :lol:

σιμο αυτο δεν το ξερουμε το τι παιζει ενα θα σου πω εγω απο αυτα που ξερω οτι μπροστα οταν εχεις την σκαστραβ ο αερας που καταληγει στην εισαγωγη ειναι πολυ πιο κρυος απο οτι εαν εχεις την σκαστρα πανω στην τουρμπινα αυτο πιστευω ειναι ενας καλος λογος για να εχεις μπροστα την σκαστρα απο εκει και περα δεν μπορουμε να ειμαστε μεσα στα μυαλα τους για να δουμε πως σκεφτονται δυστυχως :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

σιμο αυτο δεν το ξερουμε το τι παιζει ενα θα σου πω εγω απο αυτα που ξερω οτι μπροστα οταν εχεις την σκαστραβ ο αερας που καταληγει στην εισαγωγη ειναι πολυ πιο κρυος απο οτι εαν εχεις την σκαστρα πανω στην τουρμπινα αυτο πιστευω ειναι ενας καλος λογος για να εχεις μπροστα την σκαστρα απο εκει και περα δεν μπορουμε να ειμαστε μεσα στα μυαλα τους για να δουμε πως σκεφτονται δυστυχως :startle:

Αυτο παλι πως εξηγειται; :flowers:

Link to comment
Share on other sites

Αυτο παλι πως εξηγειται; :flowers:

Εξηγείται από το ότι οταν η σκαστρα ειναι μπροστα, ο αέρας που εκτονώνεται, έχει περάσει απο το inetrcooler και έχει ψυχθεί, ενώ όταν είναι τοποθετημένη επάνω στο αλουμίνιο του συμπιεστή, ανακυκλώνει απευθείας τον αέρα που συμπιεζει η τουρμπίνα.

Μιλάμε για μικρες διαφορές βεβαια, ειδικά από τη στιγμή που η ποσότητα αερα που εκτονώνει η σκάστρα είναι μικρή.

Link to comment
Share on other sites

Εξηγείται από το ότι οταν η σκαστρα ειναι μπροστα, ο αέρας που εκτονώνεται, έχει περάσει απο το inetrcooler και έχει ψυχθεί, ενώ όταν είναι τοποθετημένη επάνω στο αλουμίνιο του συμπιεστή, ανακυκλώνει απευθείας τον αέρα που συμπιεζει η τουρμπίνα.

Μιλάμε για μικρες διαφορές βεβαια, ειδικά από τη στιγμή που η ποσότητα αερα που εκτονώνει η σκάστρα είναι μικρή.

Ναι αλλά μιλάμε για βαλβίδα ανακύκλωσης... Επομένως όσο πιο κοντά στον άξονα της φτερωτής, τόσο μικρότερο το surging αλλά και το lag όταν αφήνουμε το πόδι από το πεντάλ. Ενώ για το θέμα των "θερμοκρασιών" δεδομένου του ότι βγάζει λίγο αέρα, και αυτόν όταν αφήνουμε το πόδι από το πεντάλ, ο οποίος μάλιστα θα περάσει ξανά από το I/C ρεαλιστικά αμελητέο.

Βασικά, αυτά βρήκα να αναφέρονται με λίγο ιντερνετικό ψαξιματάκι τα οποία στη θεωρία ακούγονται σωστά, και ενδεχομένως (καθότι όπως είπαμε δεν είμαστε στο κεφάλι του Φριτς μέσα) για αυτό το λόγο όλα τα σύγχρονα TSi την έχουν επάνω στην τουρμπίνα

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά μιλάμε για βαλβίδα ανακύκλωσης... Επομένως όσο πιο κοντά στον άξονα της φτερωτής, τόσο μικρότερο το surging αλλά και το lag όταν αφήνουμε το πόδι από το πεντάλ. Ενώ για το θέμα των "θερμοκρασιών" δεδομένου του ότι βγάζει λίγο αέρα, και αυτόν όταν αφήνουμε το πόδι από το πεντάλ, ο οποίος μάλιστα θα περάσει ξανά από το I/C ρεαλιστικά αμελητέο.

Συμφωνώ ότι είναι αμελητέο και ανάξιο αναφοράς το θέμα των θερμοκρασιών.

Επίσης, συμφωνώ στο θεμα του lag, αλλά το surging δεν έχει κάποια σχέση με τη σκάστρα.

Link to comment
Share on other sites

αλλά το surging δεν έχει κάποια σχέση με τη σκάστρα.

Γιατί το λες αυτό? Όταν αφήνεις το πόδι από το γκάζι, για "όσο έχει καθυστέρηση" η εκτόνωση του αέρα που έχει ήδη μαζεμένο η τουρμπίνα surging δεν σου προκαλεί? :roadrage:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί το λες αυτό? Όταν αφήνεις το πόδι από το γκάζι, για "όσο έχει καθυστέρηση" η εκτόνωση του αέρα που έχει ήδη μαζεμένο η τουρμπίνα surging δεν σου προκαλεί? :thumbsu:

Αν μιλάς γι αυτό το surging τότε ok. Όντως μπορεί να έχει διαφορά.

Εγώ εννοούσα το "αλλο", το κακο, που συμβαίνει όταν ανεβάζεις μεγάλες πιέσεις στα χαμηλά, πιέσεις που δεν μπορεί να "απορροφήσει" το μοτέρ. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.