Jump to content
SCIROCCO_GTX16V

Vw Transporter (type 2)

Recommended Posts

Παιδία θα ήθελα να πω κάτι για αυτό το αυτοκίνητο το οποίο καλώς η κακώς είναι αποτυπωμένο στις μνήμες μας όχι με τα καλύτερα χρώματα....

Συνήθως , ταλαιπωρημένα, ψιλοτρακαρισμενα με το boxer κινητήρα να φωνάζει.... κτλ κλτ

όμως, κάποια χρόνια πριν, ανάμεσα στα φοιτητικά μου βιβλία είχα διαβάσει με έκπληξη για ένα αυτοκίνητο το οποίο αφενός είχε από τις καλύτερες κατανομές βάρους της εποχής (περίπου 50/50) το οποίο μαζί με τον οδηγό γινόταν 50/50....

αλλά το εκπληκτικό ήταν ότι... όσο και να το φόρτωνες, η κατανομή αυτή δεν άλλαζε!!!

Ότι και να το γέμιζες ήταν 50/50....

Οχι δεν ηταν καποιο αγωνιστικο....

...... ήταν το Transporter της VW!!

H διάταξη του κινητήρα όλα πίσω, και η θέση οδήγησης, όλα μπροστά (πάνω από το μπροστινό σύστημα ανάρτησης και διεύθυνσης) έφερνε το αυτοκίνητο σε μια καλή κατανομή βάρους.

Αυτή η διάταξη όμως άφηνε τον ενδιάμεσο χώρο (ξέρετε αυτό με τη συρόμενη πόρτα) σα χώρο αποσκευών. Που όμως ήταν στο κέντρο του αυτοκινήτου!

με αποτέλεσμα όσα πράματα και να το φόρτωνες.... το αυτοκίνητο ήταν τέλεια ζυγισμένο!

Απλά το θυμήθηκα πρόσφατα και είπα να μοιρασθώ αυτή τη λεπτομέρεια για ένα.... ξεχασμένο κατά τα άλλα VW.

Ευχαριστώ

Υ.Γ. Το πρωτο transporter, ειχε κωδικο type 2 και ηταν το δευτερο οχημα που εξελιξε η VW μετα το Type 1, που δεν ηταν αλλο απο τον θρυλικο 'Σκαραβαιο'.

αλλο ενα σημαντικο αυτοκινητο απο τη VW.

VW_Type2_T2b_Ambulance.jpg

VW_Type2_T3_Kombi.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα τι μου θύμησες! Το είχε ο νονός μου θυμάμαι, και με έκανε πολλές βόλτες! Αξέχαστα χρόνια! Νόμιζα πως ήμουνα μέσα σε μικρό αεροπλανάκι!! :thumbsup:

Πάντως, πολλά ζούνε μέχρι και σήμερα! Είναι θρυλικό σίγουρα!

Link to comment
Share on other sites

ο πατερας μου εχει ακομα το δευτερο (το κοκκινο) αλλα σε ασπρο. με λιγα λογια σκυλι δεν μασαει καθολου σε θεμα φορτωματος και αντοχης,το πρωτο μου αυτοκινητο οπου και εμαθα οδηγηση.και ειναι το μοναδικο αυτοκινητο οπου εχω κανει τρελα σκηνικα.ειναι οπως της εικονας ,με τζαμια δηλαδη και θεσεις πισω .μολις εχω παρει το διπλωμα γυρω στα 18 και μαζευω κατι φιλους στο συνολο 10 και ολοι μαζι κατηφοριζουμε την συγγρου για να παμε που αλλου ??? να πειραξουμε τα τραβελια!!!! :thumbsup::thumbsup::thumbsup:

εχουμε ανοιξοι την πλαινη πορτα και τους κραζουμε ολους ,πολυ χαβαλε και μια ουρα που ειχαμε σχιματιση ,δεν περιγραφετετε. αξεχαστα πραγματα!!! απο τα πιο αγαπημενα αυτοκινητα

Link to comment
Share on other sites

Guest Stoilas

Εμένα ο πατέρας μου είχε το transporter της πρώτης φωτογραφίας. Ήμουν τότε περίπου 6 χρόνων. Θυμάμαι σαν σήμερα ένα καλοκαίρι που κάναμε τουρνέ σε διάφορα νησιά με το transporter, με εμένα και την αδερφή μου να είμαστε πίσω στην κλούβα, το αμάξι ήταν φορτηγάκι-ψυγείο και δεν είχε πίσω καθίσματα φυσικά, είχαμε στρώσει κάτι στρωματάκια και λιώναμε όλη τη μέρα...

Link to comment
Share on other sites

Έχω την τύχει και οδηγώ ακόμη ένα τέτοιο θρύλο..Συγκεκριμένα οδηγώ σαν αυτό που είναι στην δεύτερη φωτογραφία.Τις προάλες έσκασε το τελικό καζανάκι και ακούγεται τέρας τωρα!Το αμαξάκι παρά τα χρονάκια του πάει πάρα πολυ καλα!

Link to comment
Share on other sites

Guest pnklout

δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως το αυτοκίνητο στο οποίο στεκόμουν όρθιος σε κάθε διαδρομή κρατώμενος από εκείνη τη χειρολαβή στο ταμπλώ ότι κάποια μέρα θα ήταν ένας θρύλος της επαγγελματικής και όχι μόνο αυτοκίνησης... όντως εξαιρετικα ζυγισμένο και αν και αρκετά προβληματικό νομίζω πως η σωστή συντήρηση(που τότε απλά δεν υπήρχε) θα έλυνε τα πάντα..

ακόμα και σήμερα που οδηγώ αρκετά το transporter IV με το καλό μοτέρ (2.5 10v 5cyl in line) αν και με χαλάει που είναι μπροστοκίνητο τολμώ να πω πως κινείται με απαγορευτικούς ρυθμούς στο δρόμο..

αρκετοί είναι αυτοι που απλά μένουν με το στόμα ανοιχτό όταν το καμάρι τους (βλέπε 1.2-1.4 της σειράς) μαζεύει κενές και για τον επόμενο χρόνο... για να μην πω τι συμβαίνει όταν τους γεμίζεις τους καθρέφτες με αρκετά ΄πάνω από τα εκάστοτε όρια και παίζεις φώτα...

225.000 κμ, ένα γενικό rebuild στα 200 (το καψα ο στόκος) και το αυτοκίνητο κινείται σαν καινουριο.. και φυσικά βγάζει το μεροκάματό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο..

αυτα από μένα, αν και λίγο offtopic, που ζώ καθημερινά τον απόγονο του ΙΙ....

Link to comment
Share on other sites

kombi.jpg

Το παμπάλαιο δεν έτυχε να το οδηγήσω ποτέ αλλά το γουστάρω όσο και τον Σκαραβαίο.

Σαν το κόκκινο της δεύτερης φωτογραφίας του Scirocco έχω οδηγήσει μόνο που δεν θυμάμαι αν τα πίσω τζάμια ήταν απλώς βαμμένα ή αν ήταν μέταλλο στην θέση τους. Πάντως θυμάμαι ότι δεν μάσαγε από βάρος, ότι και να το φόρτωνες! Θηρίο!

Δείτε και αυτό: Tελευταίοι αερόψυκτοι κινητήρες VW

Link to comment
Share on other sites

Την ιστορια του synchro την ξερετε?

Οπως εγραψα και εδω: http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?sho...t=0entry84690

το synchro δημιουργηθηκε το 1977, οτανο Henning Duckstein υπαλληλος του τμηματος ερευνας και αναπτηξης της VW μετετρεψε το Westfalia του σε 4κινητο. Ισως αργησε λιγο στο κομματι αυτο η VW αφου ο Σκαραβαιος κυκλοφορησε με 4κινηση σχεδον 30 χρονια νωριτερα. Η φωτογραφια ομως τα λεει ολα.

synchro_bus_T2.jpg

Edited by nikkosnet
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφερομαι για την αγορα VW T2 Bay Window Transporter με παράθυρα πίσω. IX και ΟΧΙ επαγγελματικό.

Παρακαλω, επικοινωνηστε μαζι μου στο stathis@vastdesign.gr η στο

6937 007355

Eυχαριστω :D

Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχει τεράστια κουλτούρα γύρω από τα T2 Bay και Split windows...φυσικά όμως (όπως και με πάρα πολά άλλα πράγματα) δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα.... thumbsdown.gif

Edited by GraveDigger
Συγχώνευση διαδοχικών δημοσιεύσεων & διόρθωση των greeklish
Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω τι να πω

το έχω

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=22132

και ψάχνομαι...

εν το μεταξυ το discovery εχει ξεφτυλιστεί με τις ανακατασκευες type II

Θέλει χρόνο χώρο και κουράγιο για ψάξιμο και αρκετές γνώσεις

εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω, αν δεν βρω παρέα μάλλον θα το βρείτε εδώ σε καμιά αγγελία

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.