Jump to content
sakis_vwgolf

Σταματήστε Τους Τριγμούς Στην Κεντρική Κονσόλα.

Recommended Posts

Posted (edited)

Επειδή αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα και είχε αρχίσει να γίνετε εκνευριστικό έψαξα και βρήκα λύση για τους τριγμούς στην κεντρική κονσόλα.

Υλικά:

1)Αυτοκόλλητη αντικραδασμική λωρίδα από αφρώδες υλικο γενικής χρήσεως

2)Torx 20

3)ψαλίδι

post-17715-0-62818700-1310389255_thumb.j

snap_it15_3.jpg

ΟΔΗΓΙΕΣ :

Ξεβιδώνουμε της βίδες και βγάζουμε το κεντρικό καπάκι.

post-17715-0-77636300-1310387254_thumb.j

Τα σημεία που θα τοποθετήσουμε την αντικραδασμικη ταινία ειναι με το κόκκινο χρώμα.

post-17715-0-99764100-1310387926_thumb.j

Βγάζουμε το κεντρικό αεραγωγό και τοποθετούμε κατω απο αυτόν την ταινία.

post-17715-0-34871000-1310388003_thumb.j

(μπορείτε να τοποθετήσετε την ταινια οπου νομίζετε οτι προκαλούνται τριγμοι)

Edited by sakis_vwgolf
Posted

Εχω το ιδιο προβλημα και ψαχνω καταρχας να βρω πως αφαιρεις το αεραγωγο

ειναι διαφορετικος στο ξεβιδωμα απο το φιλο που εβαλε το post

Posted

Με αεραγωγό : 5, 6 & 7

Χωρίς : 1, 2 & 3

vwgolffrontairvend.jpg

Κώστας

Posted

Ευχαριστώ

έχει γίνει εκνευριστικό το τρίξιμο.

Posted

Παληκάρια σε ποιο συνεργείο κάνουν αυτή τη δουλεία; Φοβάμαι να το κ΄'ανω μόνος μου μη σπάσω τίποτα.

Posted

Παληκάρια σε ποιο συνεργείο κάνουν αυτή τη δουλεία; Φοβάμαι να το κ΄'ανω μόνος μου μη σπάσω τίποτα.

Δε νομίζω να υπάρχει.

Οτι κάνεις μόνος σου,εαν βέβαια πιάνουν τα χέρια σου

Posted

που θα βρω αντικραδασμικη ταινια???

Posted

επανερχομαι..βαλτε σπρει σιλικονης κανει δουλεια κατα πολυ συν οτι κανει και τις ζωνες καινουριες

Posted

Που ψεκάζεις σπρέι σιλικόνης για τις ζώνες; 

Posted (edited)

Πάνω στην ίδια ζώνη ρίχνεις, και στο corolla όταν το πήρα έριξα στης ζώνες και από τότε όλα καλά, είχα θέμα ότι δεν Μάζευαν.

Βέβαια να πω το εξής,εγώ της ζώνες ασφαλείας της είχα πλύνει όλες με σαπούνι και ζεστό νερό, αφού της έπλυνα κανά 2 φορές μέχρι να καθαρίσουν καλά, μετά έριξα το σπρέι εγω

https://www.z-ergaleia.gr/texnika-spray-xromaton-sprei/7552-089322150-4062856481149.html

Και αν θέλετε ένα πολύ πολύ καλό σπρέι για λίπανση καλύτερο και από το WD 40 να δοκιμάσετε αυτό εδώ 

https://www.skroutz.gr/s/18330375/Wurth-HHS-2000-Lipantiko-Sprei-Imisynthetiko-500ml.html

Δεν υπάρχει το συγκεκριμένο....είναι ότι καλύτερο! 

Edited by OMINUS
  • Like 1
Posted

Έχω θέμα με τις ζώνες ασφαλείας του άλλου παλαιότερου αυτοκινήτου και θα το δοκιμάσω, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. 

• Thanks 1
Posted (edited)
14 λεπτά πριν , topmar said:

Έχω θέμα με τις ζώνες ασφαλείας του άλλου παλαιότερου αυτοκινήτου και θα το δοκιμάσω, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. 

Φίλε topmar , θα σου πω το εξής, όταν καθαρίσεις της ζώνες με το καλό, όταν είναι να ρίξεις σπρέι στην ζώνη να βάλεις έναν να τραβήξει όλη την ζώνη ασφαλείας προς τα έξω,και θα της ρίξεις και στης δύο πλευρές της ζώνης ασφαλείας.

B433-K2-BELSO-400ml-3.webp

Απλός σε ενημερώνω από τώρα ότι ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις την διαδικασία κανά 2-3 φορές με το ψεκασμα της σιλικόνης.

Αν πλύνεις της ζώνες εννοείτε ότι θα της αφήσεις να στεγνώσουν καλά μια η δυο μέρες.

Ακόμα καλύτερα να είναι η ζώνες τραβηγμένες κατά την διάρκεια του στέγνωμα 

Επίσης να ρίξεις και στην κολώνα που μαζεύει η ζώνη ασφαλείας στο εσωτερικό μέρος εκει που πάει και μαζεύει.

Edited by OMINUS
  • Like 1
Posted

επισης το ρημαδι  ο τεμπελης τριζει σα στοιχειωμενο μου χει σπασει τα νευρα τι λεετ να κανω οπως επισης οι ταπετσαριες στις πορτες εσωτερικα  που λογω φανοποιειας επρεπε να βγουν απο μεσα και απο τοτε τριζουν στο σημειο του τζαμιου το σκληρο πλαστικο δλδ

Posted
28 λεπτά πριν , passatfsi said:

επισης το ρημαδι  ο τεμπελης τριζει σα στοιχειωμενο μου χει σπασει τα νευρα τι λεετ να κανω οπως επισης οι ταπετσαριες στις πορτες εσωτερικα  που λογω φανοποιειας επρεπε να βγουν απο μεσα και απο τοτε τριζουν στο σημειο του τζαμιου το σκληρο πλαστικο δλδ

Σπρέι σιλικόνης ρίξε μπόλικο σε ότι νομίζεις ότι σου τρίζει , ο τεμπέλης τρίζει όταν είναι ανοιχτός η κλειστός?

Το σημείο το σκληρό πλαστικό που λες, ποιο είναι ακριβώς?

Posted
2 hours ago , OMINUS said:

Σπρέι σιλικόνης ρίξε μπόλικο σε ότι νομίζεις ότι σου τρίζει , ο τεμπέλης τρίζει όταν είναι ανοιχτός η κλειστός?

Το σημείο το σκληρό πλαστικό που λες, ποιο είναι ακριβώς?

στο τεμπελη εχω ριξει κυριως ανοιχτος τριζει οταν ακουμπαω το χερι που ειναι λιγο σηκωμενο δε μπορω να ριξω και στο υφασμα καταλαβαινεις...

2010 Volkswagen Passat Komfort | Victory Motors of Colorado

στη σημειο πανω απο το χερουλι που ακουμπαει με το τζαμι η στο σημειο που ακουμπαει στο ηχειο 

Posted (edited)

Καλησπέρα, να σε ρωτήσω στα σημεία που έχεις τρίξιμο αν τα πιέσεις με το χέρι σου σταματάνε μήπως?

Με το τεμπέλη ίσως να βοηθούσε αν έβαζες για δοκιμή αφροδη ταινία ενδιαμεσα, εκεί που πατάνε μαζί όταν τον κλείνεις. 

https://gtc-hardware.gr/product/aerostop-afrodes-30mm4m-aftokolliti-tainia-parathyrou-portas-se-lefko-chroma/

Η συγκεκριμένη ταινία (η τύπος ταινίας) με έσωσε από τους τριγμούς που είχε το παλιό αμάξι μου το ford , όπου είχα βάλει είχα γλυτώσει από τους τριγμούς 

Edited by OMINUS
Posted (edited)

Επίσης ένα ακόμα υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα πάνελ από τής πόρτες σάς για να σταματήσετε τα τριξηματα είναι αυτό το υλικό που βάζουν όταν τυλίγουν συσκευασίες.

jpg?width=1080&canvas=1080,1080

https://www.leroymerlin.gr/gr/apothikeusi-taktopoiisi/eidi-suskeuasias-kai-metakomisis/eidi-suskeuasias-kai-metakomisis/foam-p100xm2000-cm-61885992

Και θα δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε. 

Στο corolla επειδή τα πάνελ είναι από ξύλο κατασκευασμένα και λόγο τον ετών που έχουν ήθελα να τα ενισχύσω και να τα προφυλάξω.

Στην δικιά μου περίπτωση τα ξύλινα μέρη στο μέσα μέρος του πάνελ τα πέρασα με ατλακολλα η οποία όταν στέγνωσε τα έκανε σαν να τα έκανα πλαστικοποιηση! 

Σε ένα σημείο όταν έβαλα το πάνελ στην πόρτα είχα τρίξιμο, 

Έτσι έβαλα σε όλη την πόρτα ένα μεγάλο κομμάτι από το υλικό αυτό επάνω στην πόρτα τού αυτοκινήτου το στερέωσα καλά, το έκοψα όσο έπρεπε, άνοιξα της τρύπες που μπαίνουν η βίδες για να στερεώσουν το πάνελ.

Και μετά κούμπωσα το πάνελ στην πόρτα, τα έβαλα στην θέση τους όλα και μετά όλα οκ.. τέλος το τρίξιμο 

Μπορεί να γίνει και το ανάποδο βέβαια, στο εσωτερικό μέρος του πάνελ της πόρτας να κολλήσετε με κόλλα (ζεστή σιλικόνης) κομμάτι από το φελιζόλ αυτό σε όλο το κομμάτι και μετά να βάλετε το πάνελ στην πόρτα.

Επίσης 

Ένα κολπακι που έμαθα, από φανοποιο είναι στα κλιπς που έχει το πάνελ και κουμπωνουν στο σασί της πόρτας, να βάζετε στα κλιπς βαζελίνη η γράσο ώστε να κουμπωνουν και να ξεκουμπωνουν ποιο εύκολα, πραγματικά βοηθάει αρκετά.

Edited by OMINUS
Posted
1 hour ago , OMINUS said:

Καλησπέρα, να σε ρωτήσω στα σημεία που έχεις τρίξιμο αν τα πιέσεις με το χέρι σου σταματάνε μήπως?

Με το τεμπέλη ίσως να βοηθούσε αν έβαζες για δοκιμή αφροδη ταινία ενδιαμεσα, εκεί που πατάνε μαζί όταν τον κλείνεις. 

https://gtc-hardware.gr/product/aerostop-afrodes-30mm4m-aftokolliti-tainia-parathyrou-portas-se-lefko-chroma/

Η συγκεκριμένη ταινία (η τύπος ταινίας) με έσωσε από τους τριγμούς που είχε το παλιό αμάξι μου το ford , όπου είχα βάλει είχα γλυτώσει από τους τριγμούς 

αυτα μου τα εχει πει κι ενας φανοποιος αλλα δεν τριζει οταν το κλεινω και πατανε οι επαφες αλλα και στον αερα να ειναι και να στηριζω το χερι μου σε καποια βαθμιδα να το πιεσω λιγο προς τα κατω τριζει 

1 hour ago , OMINUS said:

Επίσης ένα ακόμα υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα πάνελ από τής πόρτες σάς για να σταματήσετε τα τριξηματα είναι αυτό το υλικό που βάζουν όταν τυλίγουν συσκευασίες.

jpg?width=1080&canvas=1080,1080

https://www.leroymerlin.gr/gr/apothikeusi-taktopoiisi/eidi-suskeuasias-kai-metakomisis/eidi-suskeuasias-kai-metakomisis/foam-p100xm2000-cm-61885992

Και θα δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε. 

Στο corolla επειδή τα πάνελ είναι από ξύλο κατασκευασμένα και λόγο τον ετών που έχουν ήθελα να τα ενισχύσω και να τα προφυλάξω.

Στην δικιά μου περίπτωση τα ξύλινα μέρη στο μέσα μέρος του πάνελ τα πέρασα με ατλακολλα η οποία όταν στέγνωσε τα έκανε σαν να τα έκανα πλαστικοποιηση! 

Σε ένα σημείο όταν έβαλα το πάνελ στην πόρτα είχα τρίξιμο, 

Έτσι έβαλα σε όλη την πόρτα ένα μεγάλο κομμάτι από το υλικό αυτό επάνω στην πόρτα τού αυτοκινήτου το στερέωσα καλά, το έκοψα όσο έπρεπε, άνοιξα της τρύπες που μπαίνουν η βίδες για να στερεώσουν το πάνελ.

Και μετά κούμπωσα το πάνελ στην πόρτα, τα έβαλα στην θέση τους όλα και μετά όλα οκ.. τέλος το τρίξιμο 

Μπορεί να γίνει και το ανάποδο βέβαια, στο εσωτερικό μέρος του πάνελ της πόρτας να κολλήσετε με κόλλα (ζεστή σιλικόνης) κομμάτι από το φελιζόλ αυτό σε όλο το κομμάτι και μετά να βάλετε το πάνελ στην πόρτα.

Επίσης 

Ένα κολπακι που έμαθα, από φανοποιο είναι στα κλιπς που έχει το πάνελ και κουμπωνουν στο σασί της πόρτας, να βάζετε στα κλιπς βαζελίνη η γράσο ώστε να κουμπωνουν και να ξεκουμπωνουν ποιο εύκολα, πραγματικά βοηθάει αρκετά.

εχω ηδη αφαιρεσει δυο φορες την ταπετσαρια αλλα το αποφευγω γτ σπανε τα κλιπς και το φοβαμαι συν οτι αν μια φορα βγει η ταπετσαρια μετα τριζουν ολα καλα ειναι και 15 χρονων αμαξι εδω τριζουν τα καινουρια...και στο σημειο που ειπες οταν το πιεζω τριζει..η βαση της ρεζερβας το στρογγυλο που βιδωνει εσπασε απο τη δυναμη και κοπαναει η ρεζερβα σε λακουβες αλλα του βαζω κουβερτα απο κατω και ηρεμει...συν αυτος που μου εβαλε φιμε μεμβρανες πρεπει να ξεκουμπωσε το πλαστικο στο πισω παρμπριζ που ειναι πανω στη θεση του στοπ και αυτο τριζει ελεος δλδ πια τι να πρωτο φτιαξω

• Thanks 1
Posted

συγκεκριμενα στο σημειο του τζαμιου που κουμπωνει η ταπετσαρια εκει τριζει

Posted (edited)
37 λεπτά πριν , passatfsi said:

συγκεκριμενα στο σημειο του τζαμιου που κουμπωνει η ταπετσαρια εκει τριζει

Έχεις ρίξει σπρέι σιλικόνης έχει μέσα ενδιάμεσα με το τζάμι και το πλαστικό? ρίξε και στο παράθυρο γύρω γύρω εκεί που πάει και κουμπώνει το τζάμι στο κασωμα.

Να σου πω την αλήθεια στο Passat το B7 δόξα το θεό από την μέρα που το αγόρασα και έως την μέρα που το έδωσα δεν είχα ΠΟΥΘΕΝΆ τριξηματα σε όλο το αμάξι..

Ακόμα και όταν μπήκαν τα φιμε τζάμια και όταν εγκατέστησα μόνος μου τα φώτα στης πόρτες του B7 και ξυλωσα τα πάνελ δεν είχα κανένα πρόβλημα δόξα το θεό δεν ετριζε τίποτα.

Το πλαστικό που λες ότι τρίζει στο stop του φρένου που είναι στο μπαμπριζ εκεί το είχε βγάλει και ο δικός μου μάστορας που έβαλε τα φιμε αλλά δεν είχα πρόβλημα.

Βγάλτο και αν είναι βάλε από την ταινία την αεροστοπ και άνοιξε με το χέρι σου τα μεταλλικά στηρίγματα που έχει ώστε να πάει ποίο σφιχτά να κουμπώσει 

Edited by OMINUS
Posted
1 ώρα πριν , OMINUS said:

Έχεις ρίξει σπρέι σιλικόνης έχει μέσα ενδιάμεσα με το τζάμι και το πλαστικό? ρίξε και στο παράθυρο γύρω γύρω εκεί που πάει και κουμπώνει το τζάμι στο κασωμα.

Να σου πω την αλήθεια στο Passat το B7 δόξα το θεό από την μέρα που το αγόρασα και έως την μέρα που το έδωσα δεν είχα ΠΟΥΘΕΝΆ τριξηματα σε όλο το αμάξι..

Ακόμα και όταν μπήκαν τα φιμε τζάμια και όταν εγκατέστησα μόνος μου τα φώτα στης πόρτες του B7 και ξυλωσα τα πάνελ δεν είχα κανένα πρόβλημα δόξα το θεό δεν ετριζε τίποτα.

Το πλαστικό που λες ότι τρίζει στο stop του φρένου που είναι στο μπαμπριζ εκεί το είχε βγάλει και ο δικός μου μάστορας που έβαλε τα φιμε αλλά δεν είχα πρόβλημα.

Βγάλτο και αν είναι βάλε από την ταινία την αεροστοπ και άνοιξε με το χέρι σου τα μεταλλικά στηρίγματα που έχει ώστε να πάει ποίο σφιχτά να κουμπώσει 

εχω ριξει σε ολα μονο το τζαμι λερωνεται οταν κατεβαινει τελος παντων θα δω τι θα του κανω

Posted
8 hours ago , passatfsi said:

εχω ριξει σε ολα μονο το τζαμι λερωνεται οταν κατεβαινει τελος παντων θα δω τι θα του κανω

Να σε ρωτήσω, μήπως δεν έχει κουμπώσει κανένα κλιπς του πάνελ καλά και σου κάνει τρίξιμο?

Μήπως θα έπρεπε να την ξανά βγάλεις και να ρίξεις λίγο σπρέι στο μέσα μέρος της .

Posted
11 hours ago , OMINUS said:

Να σε ρωτήσω, μήπως δεν έχει κουμπώσει κανένα κλιπς του πάνελ καλά και σου κάνει τρίξιμο?

Μήπως θα έπρεπε να την ξανά βγάλεις και να ρίξεις λίγο σπρέι στο μέσα μέρος της .

ενα κλιπ φαινεται στα πλαγια να μην εχει μπει αλλα φοβαμαι να την ανοιγω γενικα γτ ειναι λιγο ζορι να βγουν τα κλιπς και μου σπανε αν δεν κουμπωσουν τα δοντακια καλα

αλλα μαλλον θα το ξανα ανοιξωνταξει τα τελευταια χρονια τρωει και ηλιο το αμαξι

• Thanks 1