Jump to content
COSTAS_

Βαθούλωμα Στην Λαμαρίνα – Αποκατάσταση Χωρίς Βάψιμο

Recommended Posts

Στην πίσω πόρτα απέκτησα ένα βαθούλωμα το οποίο μάλλον προήλθε όταν το GOLF ήταν κάπου παρκαρισμένο. Με τσάντισε πολύ η κατάσταση όταν το είδα και σήμερα αποφάσισα να το επιδιορθώσω. Έριξα μια ματιά στο Internet και διάβασα για την τεχνική Paintless Dent Removal (PDR). Είδα και μερικά video στο Youtube και στην συνέχεια έψαξα να βρώ ένα μαγαζί να εφαρμόζει αυτή την τεχνική. Τηλεφώνησα σε 2-3 μαγαζιά αλλά όλα ήταν κλειστά λόγω διακοπών. Ομως δεν το άφησα έτσι και αποφάσισα να το κάνω μόνος μου.

Η ζημιά ήταν εμφανής και παραθέτω μια όχι και τόσο καλή φωτογραφία από το δικό μου (επάνω) αλλά και μια φωτογραφία από το Internet (κάτω) για να καταλάβετε την ζημιά και πόσο εμφανές ήταν το τσαλάκωμα. Ευτυχώς το χρώμα δεν είχε πρόβλημα.

repairl.jpg

Προετοιμασία – Εύρεση εργαλείου

Είδα ότι το εργαλείο δουλειάς είναι μια βέργα (κάτω) αλλά εγώ βρήκα το δικό μου (επάνω).

Πρόκειται για ένα αμορτισέρ πόρτας το οποίο έχει ιδανική ακαμψία αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχει σφαιρική κεφαλή και απόσβεση, ιδανική για την επισκευή μου.

repair1i.jpg

repair2.jpg

Στήσιμο

Αφαιρέθηκε το πλαστικό της πίσω πόρτας με 2 βίδες και αρκετά κουμπώματα. Αφού είδα και από το εσωτερικό της λαμαρίνας το τσαλάκωμα, γράσαρα την κεφαλή για να μου δώσει ευκολία χειρισμού και έστησα κόντρα το αμορτισέρ στο κάτω μέρος της πόρτας κάθετα προς το εσωτερικό της πόρτας και επάνω στην ζημιά. Η τεχνική μου ήταν να κατεβάσω την πόρτα, να την πιέζω προς τα κάτω και ταυτόχρονα να κάνω μασαζάκι στο εσωτερικό της λαμαρίνας με την κεφαλή από το αμορτισέρ μέχρι να ισιώσει το βαθούλωμα.

repair3.jpg

Η όλη προσπάθεια έπρεπε να έχει οπτική επαφή με την εξωτερική πλευρά. Αντί για αντανακλαστήρα, χρησιμοποίησα το φως οροφής του γκαράζ (επάνω φωτό) ώστε στην γυαλάδα να βλέπω την πρόοδο της αποκατάστασης. Μετά από 10 λεπτά μασαζάκι ήρθε και ίσιωσε τελείως (κάτω φωτό).

repair4.jpg

Αποπεράτωση

Παρά το ότι το περίμενα πολύ πιο δύσκολο, το αμορτισέρ έκανε super δουλειά και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο.

dsc5808s.jpg

Συνολική διάρκεια επισκευής 30 λεπτά

Κόστος 0 ευρώ.

Κώστας

Edited by COSTAS_
Link to comment
Share on other sites

και εγω ετσι το φτιαχνω βουλιαγματα στο πορτ παγκαζ η οπου αλλου εχω προσβαση..με τα φαναρια τι εκανες δεν μας εδειξες τιποτα!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σε όλους,

 

να σας πω και την δική μου ιστορία. Είχα μια λακκούβα στο πίσω δεξί φτερό, όπου πήγα όλοι έλεγαν θέλει βαφή. Ευτυχώς για μένα γύρισε ο Γιακούμπ και άνοιξε ξανά μαγαζί.

 

Σε καμμία περίπτωση δεν κάνω διαφήμιση, αλλά ο άνθρωπος το έκανε σαν καινούργιο και δεν χάλασε και το εργοστασιακό χρώμα.

 

Αν θέλετε λεπτομέρειες στείλτε μου μήνυμα ή δείτε εδώ https://www.theopro.gr/

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνεις, είναι εξαιρετικός.

 

Βάλε και μια φωτογραφία το πριν και το μετά να το δούμε!

Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.