Jump to content
nikoskallithea

Μικτή Ασφάλεια

Recommended Posts

Τι καλύπτει μια μικτή ασφάλεια?

Τι εννοω, ας πουμε οτι περνάς απο καπου και του κανεις ενα βαθούλωμα στο καλύπτει η μικτή ή σε ατύχημα τι καλύπτει απο την δικη σου ζημια και ποια ειναι η διαδικασία?

Ρωτάω γιατι ποτε δεν ειχα μικτή και λεω μήπως κανω μια.

Link to comment
Share on other sites

η μικτη ασφαλεια νικο καλυπτει τα παντα !ειτε φταις ειτε δεν φταις σου πληρωνει την ζημια αλλα πιστευω με τα χρηματα που εχει δεν αξιζει!

και καπου ειχα ακουσει πως σου πληρωνει ζημιες απο ενα συγκεκριμενο ποσο και πανω χωρις ομως να ειμαι σιγουρος γιαυτο!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω από την αρχή που πήρα το Golfaki μου μικτή ασφάλεια σας λέω ότι υπάρχει συνήθως ένα ποσό απαλλαγής που μπορεί να διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική.(συνήθως από 250 ως 1000ευρώ).

Αυτό το ποσό π.χ. 300 ευρώ το πληρώνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος και από εκεί και πάνω το υπόλοιπο το καλύπτει η ασφαλιστική (είτε το υπόλοιπο είναι 50 ευρώ είτε είναι 20000). Αν η ζημιά στο παράδειγμά μου είναι μικρότερη των 300 ευρώ την επιβαρύνεται όλη ο ιδιοκτήτης...

Όταν πρωτοέκανα ασφάλεια το 2008 είχα επιλέξει ασφάλεια με μηδενική απαλλαγή (με πλήρωνε από το πρώτο ευρώ πράγμα που εκμεταλεύτικα αφού την έβαλα να μου πληρώσει τοπική βαφή για μια γρατζουνιά κόστους 80 ευρώ).

Από εκεί και πέρα δεν ξαναέκανα με μηδενική απαλλαγή επειδή την σταματήσανε οι περισσότερες ασφαλιστικές και αν υπήρχε καμιά που το κράτησε προφανώς θα ήταν πολύ ακριβή.

Αν επιλέξεις να κάνεις τώρα μικτή θα πρέπει να τραβήξουν φωτογραφίες το αυτοκίνητο σου και αν έχεις ήδη κάποια σημάδια θα εξαιρούνται της κάλυψης. (Εγώ επειδή το ασφάλισα καινούριο δεν χρειάστηκε να βγάλω φωτος)

Link to comment
Share on other sites

ως ασφαλιστής σε ενημερώνω για τα παρακάτω..

Όταν συνάπτεται ασφαλιστική σύμβαση ιδίων ζημιών (μικτή κάλυψη), πράγμα που σημαίνει ότι καλύπτονται οι ζημίες στο ασφαλιζόμενο όχημα προκαλούμενες από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή και πτώση του, ανεξαρτήτως εάν φταίει ο οδηγός του, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να προσέξει μερικά επιπρόσθετα στοιχεία:

Ειδικότερα και εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για προαιρετική ασφάλιση, η οποία ρυθμίζεται από όρους και παρέχεται υπό προϋποθέσεις που συμφωνούνται μεταξύ των συμβαλλομένων, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο και προσοχή στην κατανόηση του συμβολαίου και των συνημμένων όρων του.

σημερα ολες οι ασφαλιστικές εχουν ποσο απαλλαγης..δηλαδη..αν εχεις απαλλαγη 400€, και προκαλεσεις ζημια 1000€ θα βαλεις 400, θα σε καλυψει για 600.

αν και η μικτη θεωρειται ιδανική, θεωρω ότι πρέπει να την επιλέγουν μόνο αυτοί στους οποίους περισσευουν χρήματα.μην ξεχνάς οτι αν δεν προκαλέσεις ζημια για 2 χρονια, εχεις βγάλει περίπου το κόστος..

ισως νεοι οδηγοί και ηλικιωμένοι πρεπει να την επιλέγουν...

προσωπικά δεν τη συστήνω λόγω των εποχών...

ενα απλό πακέτο με κλοπή-φωτιά ειναι θεωρώ το πρέπον..

Link to comment
Share on other sites

υψηλό το κόστος!!! μόνο αν περισσευουν...ενα μεσο πακέτο χρειαζόμαστε με ορισμένες έξυπνες καλύψεις (πχ κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα)...και ΠΡΟΣΟΧΗ στα ψιλά γράμματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το φίλο Stoilas. Στα σύγχρονα αυτικίνητα ένα τσακ στον μπροστινό κοστίζει για πλάκα ένα χιλιάρικο. Φίλε GALAN μήπως ξέρεις τί γίνεται στη μικτή ασφάλεια άν το αυτοκίνητο έχει βελτιώσεις? Δηλαδή θα κάλυπτε π.χ. ένα σπασμένο intercooler? Άν όχι, υπάρχει τρόπος να καλυφθούν (με έξτρα χρέωση ας πούμε) ?

Link to comment
Share on other sites

Αποψη μου:ειχα μικτη ασφαλεια κλασικα τον πρωτο χρονο που αγορασα το golf 6 μου και πληρωσα 'κερατιατικα' 1000 ευρω σχεδον για ενα χρονο!Συμφωνω με τον ασφαλιστη Galan.Ηταν σαν να πεταξα τα χρηματα μου,ειλικρινα!Μου φωναζε ο ασφαλιστης μου τοτε MHN αλλα εγω ελεγα το κλασικο:΄Καινουριο αμαξι ειναι θα κανω μικτη'.Παιδες αν δεν ειστε συγγενεις του μητσοτακη και συνωνυμο της γκαντεμιας σκεφτειτε το με απλα μαθηματικα και τον νομο των πιθανοτητων αν αξιζουν τα 1000 Ευρω τον χρονο για μια υποτιθεμενη μεγαλη ζημια(γιατι την μικτη θα την κανεις για χοντρη ζημια και οχι για 80 ή 500 ευρω)που μπορει να μην γινει και ποτε ή να γινει σε τοσο βαθος χρονου που ουσιαστικα την εχετε πληρωσει με το κοστος της μικτης! ^_^

Edited by SPYROS81
Link to comment
Share on other sites

Αν ο άλλος δεν έχει πλέον χρήματα ούτε για τα μέχρι πρότινος αυτονόητα και απαραίτητα, θα δώσει επιπλέον χρήματα για την περίπτωση που ενδεχομένως πάθει κάποια ζημιά ? Δεν νομίζω...

Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό του κόσμου που δυσκολεύεται να καλύψει καθημερινές ανάγκες, ενώ παράλληλα το αυτοκίνητο το έχει απλώς και μόνο ως μέσο μεταφοράς της οικογένειάς του.

Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Δεν περίμενα να δω κόσμο να δακρύζει στις τράπεζες με το βιβλιάριο μισθοδοσίας στο χέρι.

Το θέμα δεν είναι αν αξίζει να "στοιχηματίσεις" με την τύχη σου πληρώνοντας τη μεικτή. Το θέμα είναι αν μπορείς να καλύψεις το ποσό.

Edited by passater
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω , ισως ειναι λιγο ασχετο αυτο που θα πω αλλα πριν 3 μηνες που αλλαξα ασφαλεια ζητησα μεικτη κ μου ειπαν οτι δεν μπορουν σε αμαξι πανω απο 10ετια . Δλδ το δικο μου που ειναι 14χρονων δεν εχει αξια ;; Κ κατι αλλο , σχεδον καμια ασφαλιστικη δεν με ασφαλιζε επαρχια (η αδεια ειναι σε επαρχια κ οπου να ναι θα παει κ το αμαξι ) . Γιατι ;;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.