Jump to content
Wisdom

Παιδικό Κάθισμα Στο Cc

Recommended Posts

Με την άφιξη του γιου μου :search: πριν δύο εβδομάδες περίπου άρχισε και η αναζήτηση τρόπων για την ασφαλή μεταφορά του στο CC.

Ξεκίνησα μάλλον ανάποδα, κάνοντας έρευνα αγοράς για ένα ασφαλές κάθισμα που να κοιτάει προς τα πίσω, χωρίς να υπολογίσω τους περιορισμούς του περίπου κουπέ αυτοκινήτου μας με τα μπάκετ πίσω καθίσματα. Κατέληξα λοιπόν στο κάθισμα Maxi-Cosi Cabriofix 0+ http://www.amazon.co.uk/dp/B000NQ4LD8 σε συνδυασμό με την Isofix βάση του Maxi-Cosi Easyfix http://www.amazon.co.uk/dp/B000PHCQQ4 . Αυτό όμως που δεν μπορώ με τίποτα να βρω είναι κατά πόσο ταιριάζουν/χωράνε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας.

Οι υπόλοιποι ευτυχείς μπαμπάδες του forum που είστε κάτοχοι CC, τι βρεφικό κάθισμα χρησιμοποιείτε (ή χρησιμοποιούσατε μέχρι το μωρό σας να μεγαλώσει τόσο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί κάθισμα που κοιτάει μπροστά) και τι θα μου συνιστούσατε;

ΥΓ. Άρη το νου σου στην κόρη σου γιατί ο γιος μου σε λίγο καιρό θα βγαίνει τσάρκα για γκόμενες :search:

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Να σας ΖΗΣΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εγώ φίλε Γιώργος πήρα το cc όταν η μικρή είχε πάει ήδη 16 μηνών οπότε την έβαλα απέυθείας σε μεγαλύτερο

που κοιτούσε μπροστά.

Υ/Γ Στις Σκανδιναβικές χώρες είναι υποχρεωτικό να κάθονται σε καθισμα που κοιτάει προς τα πίσω

ολα τα παιδιά εως 4 ετων !!! Ψάξε το και αυτό για μετέπειτα ... :blink:

Υ/Γ2 Επειδή ο γιος σου θα γίνει ΑΕΚτζης και δεν θα έχει πάρει πρωτάθλημα μέχρι τα 18 του

θα αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα και δεν θα του σηκώνεται ...

Οπότε αν θες να έχει η τυχη ο γιος σου πρέπει να το ξανασκεφτείς πριν τον καταδικάσεις

και τον κάνεις ΑΕΚτζή ...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό για τα καθίσματα που κοιτούν πίσω είναι αλήθεια κυρίως γιατί προστατεύεται ο αυχένας πολύ καλύτερα σε περίπτωση σύγκρουσης, καθώς στα παιδιά το βάρος του κεφαλιού σε αναλογία με το υπόλοιπο σώμα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με έναν ενήλικα (ή ένα μεγαλύτερο παιδί φυσικά) και έτσι σε περίπτωση τρακαρίσματος το κεφάλι του παιδιού που δεν συγκρατείται από πουθενά θα φύγει απότομα μπροστά. Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο youtube και πολλά άρθρα, ακόμη και σε ελληνικά fora (parents.gr κτλ). Ψάξε το. Το μόνο μειον στα καθισματα που κοιτούν πίσω είναι ότι χρειάζεται υπομονή να συνηθίσει το παιδί καθώς μεγαλώνει και αρχίζει να θέλει να βλέπει έξω και μπροστά τους γονεις.

Κορυφαίο για μένα είναι αυτό http://www.olivers-baby-care.co.uk/maxi-cosi-familyfix-car-seat-base.html

και με την ηλικία του παιδιού διαλέγεις http://www.olivers-baby-care.co.uk/maxi-cosi-pebble-baby-car-seat.html

και αργότερα με την ίδια βαση αυτο που βέβαια κοιτάει μπροστά http://www.olivers-baby-care.co.uk/maxi-cosi-pearl-child-car-seat-for-use-with-familyfix-base.html.

To site είναι αξιόπιστο (έχω ψωνίσει 500 ευρώ παραγγελία) το μόνο θέμα είναι ότι δεν ξεκαθαρίζει το κόστος των μεταφορικών κατα την παραγγελία, αλλά σου στέλνουν email μετά μετά. Οι τιμές είναι αρκετά καλύτερες σε σχέση με τις εδώ. (τουλάχιστον πριν 1,5 χρόνο που έψαχνα εγώ). Από ότι είδα έχει πάνω κάτω ίδιες τιμές με τα links σου του amazon.

Φυσικά και πάρε γνώμες από ήδη κατόχους cc ως προς τους χώρους, αλλά βρες και εσύ αυτό που νομίζεις καλύτερο με τα δικά σου κριτήρια και στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και μετά επικοινωνείς είτε με την εταιρεία ή σε συνεννόηση με το κατάστημα που θα αγοράσεις, πιστεύω βρίσκεις άκρη για το αν θα χωρέσει στο cc. Πάντως από ένα γρήγορο googlάρισμα είδα ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα χώρου για παιδικά καθίσματα με το cc.

Να σου ζήσει ο γιοκας και να είναι πάντα τυχερός. Καλό κουράγιο ... :frantics:

Edited by archon_rc
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν να σας ευχαριστήσω όλους και για τις ευχές και για τις προτάσεις.

@archon_rc είναι πολύ ενδιαφέρον το site που μου έδωσες. Προσπάθησα να αγοράσω από amazon, αλλά στο checkout μου αφαίρεσε σχεδόν όλα τα items γιατί λόγω πολιτικής δεν στέλνει εκτός UK βρεφικά είδη ασφαλείας.

Έκανα αρκετή έρευνα αγοράς και μεταξύ του Pebble και του Cabriofix κατέληξα στο Cabriofix γιατί στο ίδιο το website της Maxi Cosi έχει 5 αστέρια στην ασφάλεια, ενώ το Pebble έχει 4. Επίσης είναι συμβατό με το καρότσι που ήδη έχω (Bugaboo Bee+) ενώ το Pebble από ό,τι φαίνεται όχι. Και μην ξεχνάμε ότι είναι ελαφρύτερο και φθηνότερο. Βάσει αυτής της επιλογής το site που μου έδωσες θα μου φανεί ακόμα πιο χρήσιμο γιατί στα ελληνικά καταστήματα MotherCare, Λητώ, ΗΡΑ κλπ, το Cabriofix είτε δεν το έχουν στο χρώμα που το θέλω (μαύρο) ή δεν το έχουν καθόλου.

Για τη βάση έχεις δίκιο, θα προτιμήσω τη FamilyFix έναντι της Easyfix γιατί εκτός του ότι έχει και οπτική και ηχητική ένδειξη σωστής εφαρμογής, είναι συμβατή και με το Pearl για αργότερα, ενώ η Easyfix όχι. Νόμιζα αρχικά ότι η FamilyFix δεν ήταν συμβατή με το Cabriofix, αλλά μετά από αρκετές ερωτήσεις και ψάξιμο ανακάλυψα ότι είναι.

Σε ένα MotherCare που πήγα η πωλήτρια ήταν αρκετά εξυπηρετική ώστε να με αφήσει να τσεκάρω στο αμάξι μου πώς χωράει ο συγκεκριμένος συνδυασμός (Maxi Cosi Cabriofix + FamyliFix) και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο. Δεν χρειάζεται καν να πάω μπροστά το κάθισμα του συνοδηγού για να χωρέσουν στο πίσω δεξιά! Επίσης και το βάλε-βγάλε ήταν πανεύκολο, βέβαια δεν δοκίμασα να το κάνω και με το μωρό μαζί :laugh:

Το θέμα με τα μεταφορικά είναι σημαντικό, οπότε θα προσπαθήσω να διευκρινήσω με email το κόστος πριν οριστικοποιήσω την παραγγελία, αλλιώς δεν θα έχει νόημα.

Ξανά ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι είχα πληρώσει με paypal και αφού πλήρωσα το ποσό στο cart με τα δωρεάν υποτίθεται μεταφορικά που ισχύουν για uk mainland, την επόμενη μέρα μου έστειλαν μέσω email paypal payment request με τα μεταφορικά που αν θυμάμαι σωστά ήταν 40 λιρες για τη βάση familyfix και το pearl καθισματάκι. Επίσης στην πρώτη πληρωμή με paypal νομίζω ότι πλήρωσα και κάπου 10 λίρες επιπλέον για τα ποσοστά του paypal, που δε θα υπήρχαν αν γινόταν η πληρωμή απευθείας με πιστωτική. Καλύτερα διευκρίνισε τα αυτά μαζί τους από πριν, με κάποιο email και σιγουρέψου ότι το χρώμα που θέλεις υπάρχει σε stock γιατί εμένα με καθυστέρησαν 2 βδομάδες λόγω αυτού.

Edited by archon_rc
Link to comment
Share on other sites

archon_rc όπως ακριβώς τα έγραψες έγιναν. Παρήγγειλα και παρέλαβα τελικά το κάθισμα από το olivers που μου είπες. Τα μεταφορικά ήταν ακριβώς 40 λίρες. Το τελικό κόστος μου βγήκε ακριβώς σα να το αγόραζα από την Ελλάδα, με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα δεν έβρισκα ετοιμοπαράδοτο κανένα στα χρώματα που ήθελα. Η επικοινωνία μαζί τους ήταν άψογη με το μόνο αρνητικό να είναι η καθυστέρηση στην παράδοση (περίπου 10 ημέρες). Αγόρασα και τη βάση familyfix από τα mothercare που ήταν ετοιμοπαράδοτη και το σύνολο είναι άψογο. Το δοκίμασα και στο CC και έρχεται κουτί. Όταν κάνουμε την πρώτη βόλτα με τον μπέμπη θα έχω περισσότερα να γράψω.

Το κάθισμα μας βόλεψε και σαν πορτ-μπεμπέ στο σπίτι. Ένα ριλάξ που του πήραμε δεν του άρεσε για κάποιο λόγο, αλλά στο maxi cosi cabriofix κάθεται και το ευχαριστιέται! Από μικρός φαίνεται ότι θα γίνει οδηγάρα αφού προτιμάει τα μονόχρωμα σπορτίφ μπάκετ και δεν παραμυθιάζεται από πολύχρωμα κινούμενα καθίσματα με μουσικούλες :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.