Jump to content
Evo_X

Μυελος Των Οστων

Recommended Posts

Δεν ξερω ανα θα πρεπει να ανοιξω καποιο τετοιο θεμα αμα για καποιο λογο παραβιαζετε κατι ας διαγραφει.

Ανοιγο αυτο το θεμα με αφορμη την περιπετεια στην οποια εχω μπλεχτει.

Πριν δυο χρονια 13 Νοεμβριου(Παρασκευη πεφτει) διαγνωστηκα στο νοσοκομειο της Καστοριας με Οξεια Λεμφοβλαστικη Λευχαιμια(ΟΛΛ) και το επιβεβαιωσαν στο Παπανικολαου Θεσσαλονικη.Εχω κανει9 χημειοθεραπειες και στο τελος μου ειπαν για μεταμοσχευση μυελου των οστων.Πραγματικα απολα οσα περασα που δεν ηταν και λιγα το μεγαλητερω ζορι ηταν η ευρεση συμβατου δοτη,αδερφια εχω δυο αλλα δεν ηταν συμβατα μαζι μου οπως και οι γονεις μου δυστυχος εγω ειχα ποσοστα απ ολους αλλα δεν ημουν συμβατος,ετσι ξεκινησε ο γολγοθας ευρεσης συμβατου δοτη οπου περασα ενα καλοκαιρι αγχους και ταλαιπωριας γιατι επρεπε να κανω χημειοθεραπειες συντηρησης.Αυτο που θελω να προτεινω σε ολους μας σαν παθον ειναι αν μπορειτε να γινετε δοτες,πιστευω οτι οταν ξερεις οτι ΕΣΩΣΕΣ καποιον με μια απλη αλλα λιγο κουραστικη διαδικασια ειναι ενα απο τα καλητερα συναισθηματα.Πλεον ειναι ανοδινη η διαδικασια και δεν ποναει.Δυστυχος εδω στην Ελλαδα η ενημερωση ειναι ελειπης οποτε μαλλον πρεπει να κινηθουμε μονοι μας.

Π.Σ:θα ηθελα να πω ενα μπραβο στο φορουμ και σε ολα τα μελη για την εθελοντικη αιμοδοσια που κανετε και παλι μπραβο σας!

Link to comment
Share on other sites

Περαστικά.. Οντως είναι ελειπής η ενημέρωση στην Ελλάδα σε πάρα πολλά θέματα. Δεν ηπάρχει ενημέρωση από τα νοσοκομεία από τον τύπο από την τηλεόραση από τα σχολεία από πουθενά..

Θα μπορούσαν να σωθούν πολλές ζωές.

Link to comment
Share on other sites

προσωπικα εχασα μια φιλη 20 χρονων προπερσι απο αυτο και εχασε την μαχη στα νοσοκομεια μεσα απο μολυνση στην εντατικη....μακαρι να ξυπνησουμε και να γινουμε ολοι ευαισθητοποιημενοι γυρω απο αυτο...

Link to comment
Share on other sites

Evo_X εσυ που περασες αυτη την δυσκολη περιπτεια και το εχεις ψαξει το θεμα, δωσε μας τα φωτα σου με καποια sites, κατι γενικα, να μαθουμε για παραδειγμα την διαδικασια τουλαχιστον, τι σου κανουν δινεις τον μυελο σου, πως? </h3>
Link to comment
Share on other sites

προσωπικα εχασα μια φιλη 20 χρονων προπερσι απο αυτο και εχασε την μαχη στα νοσοκομεια μεσα απο μολυνση στην εντατικη....μακαρι να ξυπνησουμε και να γινουμε ολοι ευαισθητοποιημενοι γυρω απο αυτο...

Νομιζω ξερω σε ποιο ατομο αναφερεσαι, φιλη μου επισης η κοπελα..

Δυστυχως και απο προσωπικη εμπειρια νομιζω οτι ως ελλαδα περα απο ολα τα αλλα δεν ειμαστε νομιζω τοσο ευαισθητοποιημενοι οσο θα πρεπε πανω σε τοσο σοβαρα ζητηματα.

Δοτες οργανων, μυελου αλλα και αιμοδοτες ειναι ελαχιστοι σε σχεση με τις αναγκες μας.

Απο κει και περα ειναι να μην σου τυχει που λενε κατι αναλογο. Αν εχεις τυχη διαβαινε. Υπαρχουν διαφορες θεραπειες πολλες σε πειραματικο σταδιο, αλλα η βασικη θεραπεια στις περισσοτερες περιπτωσεις γινεται με μεταμοσχευση μυελου των οστων, ΑΝ βρεθει συμβατος δοτης, κατι που ειναι σπανιοτερο να γινει απο την Ελλαδα (εκτος και αν ειναι συμβατος καποιος συγγενης) αλλα περισσοτερο απο τις τραπεζες του εξωτερικου (με μεγαλυτερη αυτη της Γερμανιας νομιζω-περιεργο, αλλα ειναι φαινεται αρκετα ευαισθητοποιημενοι οι κατα τ'αλλα "σκληροι" Γερμανοι)

Μπορει να γινει δοτης ο οποιοσδηποτε ενηλικος (με οριο ηλικιας περιπου τα 60 ετη νομιζω) με ενα απλο δειγμα αιματος. Κατα τη διαδικασια της ληψης του μυελου των οστων αν βρεθει ανθρωπος που χρειαζεται την βοηθεια σου (και εισαι υγιης), τον μυελο τον παιρνουν με παρακεντηση απο την λεκανη συνηθως, με αναισθησια φυσικα, τις περισσοτερες φορες ολικη (αναλογως τελικα και το σημειο που θα επιλεξουν να παρουν τον μυελο). Την επομενη μερα εχει βγει ηδη απο το νοσοκομειο, με εναν πολυ μικρο πονο, ο οποιος ειναι ενα τιποτα μπροστα στη σκεψη οτι εσωσες εναν ανθρωπο.

Link to comment
Share on other sites

Evo_X εσυ που περασες αυτη την δυσκολη περιπτεια και το εχεις ψαξει το θεμα, δωσε μας τα φωτα σου με καποια sites, κατι γενικα, να μαθουμε για παραδειγμα την διαδικασια τουλαχιστον, τι σου κανουν δινεις τον μυελο σου, πως? </h3>

Συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Την λήψη του μυελού την κάνουν πλέον απο τις φλέβες μέσω ενός μηχανήματος που κρατάει τα κύτταρα και σου επιστρέφουν το αίμα πάλι πίσω.Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται απο την λεκάνη αλλα πολύ σπάνια. Προϋποθέσεις:Πρέπει να είστε υγιείς κάτω των 55 ετών .Θα χρειαστεί να κάνετε λήψη ενος αυξητικού παράγονται για τα κύτταρα τα οποία θα πάρουν.Οι εξετάσεις που θα κάνετε είναι λήψη αίματος για να δουν τη συμβατότητα και άμα τελικά είσαι συμβατός θα κάνετε μυελογραμμα,μια οχι και τόσο ανώδυνη εξέταση αλλα πολύ σημαντική.

Το μεγαλύτερο ποσοστό απο τους δότες βρίσκεται στην Γερμανία και στην Αμερική.Εγω πήρα μόσχευμα απο Γερμανό δότη.Και ο δότης και ο λήπτης δεν γνωριζοντε μέχρι 3 χρόνια, από κει και πέρα μπορείς να κινήσεις διαδικασίες να γνωρίσεις τον άνθρωπο που πραγματικά σε έσωσε η καλύτερα σε ξανά-γέννησε,ναι ξανά γεννιέσαι.Η εμπειρία του να ξέρεις οτι κάποιος κάπου στον κόσμο προσφέρετε να μοιραστεί την ζωή του με εσένα ειναι πολύ συγκινητικό,οταν ξέρεις οτι αμα δεν υπήρχε ο δότης δεν θα υπηρχες και στην κυριολεξία θα αργοπεθενες είναι απλά τρομακτικό.Εγω ειχα κάνει την χημειοθεραπεία που είναι καταστροφική για τον μυελό τοσο καταστροφική που εξαφανίζει καθε κύτταρο του, είχα αγωνία και άγχος μέχρι να δω με τα μάτια μου το μόσχευμα.Ολοι είμαστε άνθρωποι και μπορεί να λακίσουμε,δεν είναι λίγα τα περιστατικά που ο δότης δεν μπόρεσε να δώσει λόγο ανχους και φόβου πάραυτα ομως κανείς δεν τον παρεξηγεί και κανείς δεν του κρατά θυμό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.