Jump to content
dpnick

Help Για Νεο Μικρο Αμαξι!

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες,

Η πολυαγαπημένη μου αδελφή μου ανέθεσαι την έρευνα αγοράς ενός μικρου αμαξιού. Οι προυποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής που έχει θέσει είναι τα κλασικά που βαζει (συνήθως) μια γυναίκα.

1) Μικρό

2) Όμορφο

3) Χαμηλή Κατανάλωση

4) Χαμηλο Κόστος Συντήρης, όσο γίνεται (τέλη, σέρβις, λάδια, ανταλλακτικά)

5) Ανθεκτικό (μην ακουμε και κρουκ κρουκ σε λακούβες και κυρίως μην την βγάζουμε στα συνεργεία)

και τωρα ερχονται τα ωραία που θα μας πεθάνουν λιγο

6) 5πορτο

7) αυτόματο (αυτό ίσως μπορέσουμε να της αλλάξουμε γνώμη αλλά ας το πάρουμε ως standard σε πρωτη φάση)

Νομίζω ότι για ένα τέτοιο μικρό αμαξάκι γύρω στα 11000 ευρώ ειναί καλά. Μη το παρακάνουμε κιόλας. Ποιό όμως;

Εδώ θα χρειαστω παιδια τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας πανω στο θέμα "supermini και value for money". Έχω ήδη δει μερικά. Τα κλασικά Toyota Aygo, Citroen C1 και Peugeot 107 που είναι όλα ίδια τεχνικά και εσωτερικά και τα δυο τελευταία και έξω συν οτι τα βλέπεις και σε κάθε γωνία. Χαμός γίνεται.

Αλλο ένα που μου τράβηξε πολυ την προσοχή ειναι το Chevrolet Spark το οποίο είναι ο ορισμός του "αξιζει τα λεφτα του" από θέμα τεχνικών προδιαγραφών αλλά μας χαλάει το οτι δε βγαίνει αυτόματο και το καθε 7.500 km αλλαγή λαδιών. Και το KIA Picanto καλό φαίνεται αλλά... Αυτό το αλλά με βασανίζει. Είναι αυτή η εικόνα που υπάρχει σε βάθος χρόνου με τα γερμανικά και τα Toyota για την αξιοπιστία σε μηχανολογικά και θεματα ποιότητας γενικότερα και προβληματιζομαι. Επίσης διαβασα και αυτο το αρθρο και μπερδεύτηκα ακομα παραπανω. http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/104574.asp Είδα το Νεο Panda το οποίο κατι λέει νομίζω. Επειδή ομώς πάμε για αυτόματο μας περιορίζει η FIAT στην έκδοση 0.9 85HP Twinair S&S. Είναι δυνατόν ρε παιδιά 2κύλινδρο αμάξι να έχει 85HP. Θα κάψει φλάτζες αν το πατήσεις λίγο παραπάνω πέραν του οτι θα χορευείς mambo με τη φασαρια που (φανταζομαι) θα κανουν. Εδω το aygo και το smart που έχω μπει και έχουν 3ς και μια φασαρία την έχουν. http://www.fiat.gr/userfiles/files/PANDA_CAT_GR.pdf

Χρειάζομαι βοήθεια παιδιά. Προτάσεις χωρίς υποκειμενικό μάτι (μάρκα και ομορφιά). Τι θα παίρνατε εσείς γύρω σε αυτά τα λέφτα αλλά να την παλεύει κιόλας. Μη θεωρει κιολας η εταιρια οτι η GT έκδοση που εχει συν τον αναπτήρα πρέπει να κοστίζει παραπάνω ενα χιλιάρικο. tongue.gif

THNX εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Να πας να το δεις από κοντά. Είναι και πολύ αξιόπιστο, τουλάχιστον είναι το προηγούμενο που έχει η γυναίκα μου.

Στο καινολύριο θα εκπλαγείς από την ποιότητα του εσωτερικού.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει στο δρόμο, όχι στην έκθεση.

Εμεις το ειχαμε από το 2003 μέχρι πρόσφατα με 143Κ χλμ. Συνεργείο έχει πάει μόνο για service

Link to comment
Share on other sites

Φιλε το spark να παρεις ειναι κουκλα το ειδα απο κοντα νομιζω βγαινει και σε αυτοματο αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ εχω πάει να το δω το Spark απο κοντά και όντως είναι τρελο μώρο! Αλλά μου είπε αυτός εκεί οτι δε βγαίνει σε αυτόματο εδω στην Ελλάδα. Παίζει να μου έλεγε βεβαια και μλκιες για να πουλήσει αυτο που είχε ήδη. Πρέπει να παω να το δω και αλλού.

Οκ Τολη θα του ρίξω μια ματιά από κοντα το Σ/Κ να δω τι λέει.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το γνωρίζω οι εταιρίες αδελφάκια VW-SKODA-SEAT μεχρι το καλοκαίρι θα εχουν κυκλοφορήσει τα μίνι τους, τα οποία παρεπιπτόντως έχουν φοβερές :db: ΔΙΑΦΟΡΕΣ :db: . Παρτε και μια γεύση από τα μίνι που έρχονται http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/104574.asp. Το είχα βάλει και στο αρχικό μου μήνυμα 8)

Link to comment
Share on other sites

το vw Up κυκλοφορει ηδη,το εχει φερει ο Καψιωχας στην Ηπειρο,το ειδα εχτες και η τιμη του αρχιζει απο 8 και κατι μου ειπαν.

Link to comment
Share on other sites

δες και το twinair της Fiat. Κάμια σχέση , στην οδήγηση δεν καταλαβαίνεις ότι είναι δικύλινδρο, τα 85 άλογα τα βγάζει σε όλο το φάσμα.

και πολύ οικονονομικό μονο 4,2lt

Link to comment
Share on other sites

Το περιμένουμε αυτο σε λίγες μέρες να πάμε να δούμε και από κοντά τι λέει. Απλά ρωτάω και για το θέμα του δικύλινδρου γιατι οπως και να το κανουμε αμάξι είναι όχι μηχανή. Σίγουρα έχει την τεχνολογία πανω για να ανταπεξέλθει αλλά μηπως αυτή κινείται λιγο στο όριο και παίζουμε με τα σπασμένα μοτερ. Δικύλινδρο με τούρμπο είναι αυτο. Δε το λες και πολύ "αθώο" για αμάξι. Το θπ πηγαμε και το είδαμε. Αυτη η αίσθηση του γερμανου δεν υπάρχει. Μπόρει να βγάλουν αμάξι τάφο αλλα και πάλι θα μου αρέσει. Παρόλο που συχαίνομαι τόσο τη Μέρκελ πρέπει να παραδεχτώ οτι οι άνθρωποι ξερούν να δημιουργούν.

Edited by dpnick
Link to comment
Share on other sites

Για τα αντίστοιχα μικρα αδελφάκια του Up, το Seat Mii και Skoda Citygo τι έχετε να πείτε? απλά έχουν και τα δυο σύστημα start/stop που εξοικονωμεί παραπάνω βενζίνη αλλά και συστημα ανακτησης ταχύτητας που δεν έχω και πολύ ιδέα τι παίζει με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Το VW Up το ειδα και εγω εδω στα Γιαννενα. Μου αρεσε πολυ. Εσωτερικα ειναι φοβερο.

Καμια μα καμια σχεση με το FOX που ειχε βγαλει η VW.

Link to comment
Share on other sites

εμένα η γυναίκα έχει το 107 αυτόματο το πήραμε το 2009 μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος ευέλικτο καλούς χώρους 5θ πλην χώρου αποσκευών , σβέλτο οικονομικό ξεκούραστο. αλλά μην περιμένεις ποιότητα πλαστικούρα αρκετά τίμιο θα έλεγα. αλλά βγαίνει τώρα f/l ήδη είναι αρκετά χρόνια στην αγορά.αν έπαιρνα πάντως σήμερα μικρό θα έπαιρνα ντίζελ αυτόματο.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε για μενα το picanto ειναι απο τα ομορφοτερα μικρα(αν οχι το ομορφοτερο).Τα kia ειναι πολυ αξιοπιστα και το καινουριο picanto ειναι πραγματικα κουκλι και εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την ποιοτητα του.Πιστευω πως απο τα μικρα nissan,toyota,pug,citroen κλπ ειναι το πιο ποιοτικο εσωτερικα.Αν επαιρνα αμαξι τετοιας κατηγοριας θα ηταν η πρωτη μου επιλογη.Επισης δες και το citroen c3 1.4 diesel στο οποιο τρεχει μια προσφορα στα 11.000 Ε(ετοιμοπαραδοτο) το οποιο συμφερει πολυ και εχει πολυ χαμηλη καταναλωση,αλλα ειναι χωρις αυτοματο κιβωτιο αυτη η τιμη.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα παίδες. Άργησα λίγο να απαντήσω γιατί είχα εξεταστική και που χρόνος για τα τουτού. Ρε ξερετε αν θα βγούν τα μικρά σε diesel? Φαίνεται να συμφέρει το πράγμα αν και σε αυτή τη χώρα δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι. Παιδιά το νεο Picanto πήγαμε και το είδαμε απο κόντα και είναι πολύ καλο. Εγώ προσωπικά θα το έπαιρνα. Έχει δέσει πολύ σα κατασκευή και μέσα ποιοτικά έχει ανέβει. Την αδελφή μου τη χάλασε λίγο γιατί δεν μπορουσε να δει καλά. Η αληθεία είναι οτι υπάρχουν ένα δυο σημεια που αν δε το κατεχεις λίγο το άθλημα της οδήγησεις είναι λίγο επίφοβα. Επίσης παρουσιάζει μια μικρη αδυναμία οτι ο μπροστα προφυλακτύρας εχεί μια περίεργη γώνια που προεξέχει ελάχιστα του αμαξώματος. Οπτικά ειναι πανέμορφη αλλά πρακτικά επειδη ειμαστε στην πολή και επειδή ενα τεράστιο ποσοστό οταν παρκάρει θεωρεί πως "Έλα μωρε και λίγο να βρώ σιγά το πράγμα", να ενημερώσω πως αυτή η γωνία θα είναι πάντα η πρώτη επαφή. Άρα υπολογίζω ότι σε περιπου 10-15 επαφές το σημειο εκεί θα ξεβάψει εντελώς.

Link to comment
Share on other sites

Στα έλεγα για το Picanto, είναι εξαιρετική επιλογή ε΄νω τα σημεία που αναφέρεις είναι πραγματικά λεπτομέρειες.

Έχεις όμοργφο αμάξι, καλά εξοπλισμένο, πολύ ποιοτικά μέσα και full αξιόπιστο. Στο σύνολο όλα αυτά και σε τέτοιο βαθμό δεν τα έχει κανένα άλλο. Τα άλλα που αναφέρεις είναι πολύ μικρά για να σε αποτρέψουν από το να το πάρεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν υπαρχει αλλο αυτοκινητο και ψαχνετε ενα μικρο για την πολη χωρις αναγκες για πολλες αποσκευες θεωρω οτι απο την αποψη του κοστους συντηρησης και τελων κυκλοφοριας το smart ειναι μονοδρομος.Την καταναλωση του δεν ξερω αν μπορει να τη χτυπησει καποιο.Τα τελη κυκλοφοριας ειναι μολις 55 ευρω.Εκτος κι αν πας σε πετρελαιο...

Edited by Νasos_p
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.