Jump to content
GiannisMkV

Golf Mk5 Cruise Control Πρόβλημα

Recommended Posts

Γεια σας,

Είμαι νέος στο forum και έχω ένα Golf 5 (GT 170ps) 2007 αγορασμένο καινούργιο. Το αυτοκίνητο έχει 120.000 χλμ και ως τώρα δεν με απασχόλησε ποτέ με κάποιο πρόβλημα εκτός από το cruise control.

To είχα ζητήσει σαν έξτρα όταν αγόρασα το αυτοκίνητο και από τη VW το τοποθέτησαν στον μοχλό των φλας (αντικατέστησαν δηλαδή αυτόν που φορούσε από το εργοστάσιο με αυτόν που έχει το c.c.) Τους πρώτους μήνες λειτουργούσε τέλεια και το χρησιμοποιούσα ανελλιπώς σε όλα τα ταξίδια. Από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να βγαίνει εκτός μόνο του, σε ακαθόριστες στιγμές, δηλαδή εκεί που ταξιδεύω, π.χ. άλλοτε για 1 ώρα και άλλοτε για 10 λεπτά, το σηματάκι στο καντράν σβήνει και ότι και να κάνω με τον διακόπτη on-off, δεν ξαναλειτουργεί. Ξαναλειτουργεί μόνο αφού σβήσω και ξανανάψω τη μηχανή.

Η συχνότητα εμφάνισης είναι ακανόνιστη π.χ. πήγα Αθήνα-Λάρισα και δεν έσβησε σχεδόν καθόλου, και σε μια άλλη διαδρομή 10 χλμ σβήνει στα πρώτα 2 λεπτά! Μερικές φορές μάλιστα δεν ανάβει καθόλου!

Πήγα και στο service της αντιπροσωπείας (2-3 φορές) και σε άλλο ένα συνεργείο VW αλλά ποτέ δε βρήκαν κάτι γιατί πολύ απλά πάντα στο συνεργείο λειτουργούσε το αφιλότιμο!

Σκέφτομαι να το αλλάξω με καινούργιο γιατί μου είναι πολύ εξυπηρετικό αλλά φοβάμαι μήπως πάλι δε λυθεί το πρόβλημα και το καινούργιο απ' ότι μου είπαν στοιχίζει περί τα 250€. (έχω παίξει με το διακόπτη του όταν βγαίνει εκτός, αλλά ποτέ δεν κατάφερα τίποτα, οπότε ίσως δε φταίει ο διακόπτης αλλά κάτι άλλο στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου).

Έχετε καμμιά ιδέα σαν πιο έμπειροι ιδιοκτήτες?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Γιάννης - Λάρισα

Link to comment
Share on other sites

καταρχας καλος ηρθες! ισως με ενα επαναπργοραμματισμο λυθει το προβλημα σου η μηπως φταιει ο εγκεγαλος του τιμονιου?ι ο μοχλος οπως λες?αν φταιει ο μοχλος και δεις εχει περιπου στα 85ευρω καινουριος.βεβεα υπαρχουν μελη εδω που εχουν αρκετη εμπειρια στο θεμα σου και θα σε καθοδηγησουν.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι τέτοια τρελά πήγε να μου κάνει και το δικό μου και το τακτοποίησα το θέμα. Έβγαλα το cruise control καθάρισα τις ηλεκτρολογικες του επαφές, το ξαναέβαλα και εδω 1 χρόνο δουλεύει μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα άλλες φορες δούλευε άλλες άλλες όχι άλλες φορες έκλεινε οποτε του κάπνιζε μετά από 1 λεπτό η από 1 ώρα ενώ η ένδειξη στο καντράν λειτουργούσε ...όταν το έπιανε έπρεπε να κλείσω διακόπτη να βγάλω κλειδί και να ξαναβάλω

επίσης το vagcom μου έδειχνε που και που σπανια όταν το παίδευα πολύ άναψε σβήσε τον διακόπτη ένα σφάλμα DTC Memory load που παραπέμπει για πρόβλημα στον διακόπτη του C.C. και το απενεγροποιουσε πλήρως και δεν άναβε η ένδειξη στο καντράν

ήμουν έτοιμος να πάω να παραγγείλω διακόπτη για να τον αλλάξω αλλα τελικά χρειάστηκε να αλλάξω μπαταρια νωρίτερα η οποια ήταν ήδη ταλαιπωρημένη και από απροσεξία μου αποφορτίστηκε εντελώς

από τότε δουλεύει κανονικότατα δεν έχει κάνει το παραμικρό εδώ και αρκετούς μήνες επίσης το σφάλμα δεν ξαναεμφανίστηκε

κοίταξε την μπαταρία πριν αλλάξεις τον διακόπτη μπορεί η τάση να επαρκεί να γυρίσει την μίζα στιγμιαία αλλα να μην επαρκεί για καποια ηλεκτρονικά του αυτοκινητου

Edited by Deus164
Link to comment
Share on other sites

κοίταξε την μπαταρία πριν αλλάξεις τον διακόπτη μπορεί η τάση να επαρκεί να γυρίσει την μίζα στιγμιαία αλλα να μην επαρκεί για καποια ηλεκτρονικά του αυτοκινητου

Την μπαταρία την άλλαξα 2 φορές ως τώρα (επειδή είχε πέσει, όχι για το πρόβλημα του cc) αλλά δεν υπήρξε καμμία βελτίωση του προβλήματος ούτως ή άλλως.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως ο διακόπτης επειδή τον αγόρασα πριν από ένα μήνα έχει 74 €

Δοκίμασε αυτό που σου έγραψε ο Κώστας ποιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.