Jump to content
FOTIS_GOLF2_16V

Μετατροπη Στροφομετρου Για Diesel.

Recommended Posts

Οι παρακατω οδηγιες αναφερουν βημα-βημα πως να μετατρεψει καποιος ενα απλο στροφομετρο βενζινης ωστε να μπορει να τοποθετηθει σε diesel. Ειδικα για το golf Μκ1 (& caddy Mk1) diesel ειναι πολλυ δυσκολο εως ακατορθωτο να βρει κανεις καντραν με στροφομετρο. Μπορει να γινει πατεντα απο Μκ2 αλλα δεν ταιριαζει το στροφομετρο του Μκ2 να μπει στο καντραν του Μκ1, ουτε ολοκληρο το καντραν του Μκ2 καθεται καλα στο ταμπλω του Μκ1. Να αναφερω πως στα παλιας τεχνολογιας αυτοκινητα (βενζινικινητηρας) το στροφομετρο επερνε εντολη ή απο το καλωδιο του πολαπλασιαστη, ή΄απο την ηλεκτρονηκη αναφλεξη. Στα diesel (παλι για παλιας τεχνολογιας αναφερομαι) το πιο συνηθισμενο ειναι να παιρνει εντολη απο τον δυναμο του αυτοκινητου οπου βγαζει ενα επιπλεον φις με την ενδειξη W.

Την μετατροπη την εχω δοκιμασει στο δικο μου caddy Mk1 και λειτουργει κανονικα!!!

Το κοστος των εξαρτηματων (αντιστασεις & πυκνωτες) που χρειαστηκα για το στροφομετρο το οποιο ηταν συμβατο σε βενζινοκινητηρα ωστε να μετατραπει για diesel κινητηρα ηταν μολις 1 ευρω.

Το παρακατω link ειναι τοσο αναλυτικο που μπορει ο καθενας να κανει την μεταροπη, με μονα εργαλεια ενα κολιτηρι + τα λιγα εξαρτηματα που θα πρεπει να αντικαταστσει.

http://www.vwdiesel.net/forum/index.php?PHPSESSID=a87f7a6f2399903b15acbbabf46fd5ef&topic=3741.0

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.