Jump to content
GIANNIS_KAN

Τακακια Σε Golf Gt

Recommended Posts

Καλησπερα εχω ενα Golf Gt και εχω αλλαξει για πρωτη φορα τακακια στα 50000 χιλ. εβαλα τα Mindex μιας και τα βρηκα σε καλη τιμη. Εχω κανει με αυτα περιπου 600χιλ. αλλα το τακακι γενικα για να πιασει πρεπει να πατησω το πεταλι στο 1,5/3 του ενω παλιοτερα με τα μαμα οπως το χα παρει δλδ πιανανε αισθητα καλυτερα απο την αρχη, ητανε δλδ πιο αμεσο το φρενο του. Τωρα ναι μεν επιβραδινει οταν το παταω απλα πιανει λιγο πιο μετα και λιγο αποτομα απο ενα σημειο και μετα. Τι μπορει να φταιει? μηπως θα στρωσουνε με το καιρο η μηπως ειναι η παστα τους τετοια?

Link to comment
Share on other sites

1 εκανες τη διαδικασια στρηματος που λενε τα τακακια?

2 εκανες εξαερωση?

3 μηπως θελουν ζεσταμα?δεν ξερω πια σειρα mintex εβαλες

4 αφησες ιδιο δισκο?

Link to comment
Share on other sites

1 δεν εχω ξανα στρωσει τακακια απλα παταω γλυκα το φρενο.

2 δεν ξερω πως γινετε.μου τα περασε ενας μηχανικος.

3 ουτε εγω ξερω ποια σειρα ειναι.Θα τσεκαρω μηπως βρω του κουτι και σου πω.

4 Ναι ιδιο.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ειχα παρομοιο θεμα. Ημουν πολυ ευχαριστημενος με τα μαμα (ΑΤΕ απ οσο μου ειπαν στην αλλαγη) και οταν αλλαξα δεν επιανε με την ιδια αμεσοτητα το φρενο και μετα από στρωσιμο, παρολο που εβαλα παλι γνησια. Οποτε το πηγα πισω μετα απο 1500χλμ και αλλαξα τα μπροστα με Ferodo (οχι racing κτλ για να μην φανε και τον δισκο) και ειναι πλεον οπως παλια.

Οποτε θα σου προτεινα να το πεις στο μαστορα και να σου βαλει αλλη μαρκα μπροστα. Αν ησουν ευχαριστημενος με τα προηγουμενα βαλε τα ιδια.

Παντως δεν εχεις θεμα με το φρενο σου, απλα εχει αλλη αισθηση που ψυχολογικα ειναι μερικες φορες σημαντικο...

Edited by granset
Link to comment
Share on other sites

Οποτε φιλε λες να ειναι τετοια η παστα απο το τακακι ε? τα ferodo ειναι οπως τα ΑΤΕ ας πουμε εσυ που τα ειδες σε αμεσοτητα?

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, ειχα συνηθησει 3 χρονια να φρεναρω και να πιανει αμεσως το φρενο με λιγο πατημα και ειχα πολυ καλη αισθηση στα φρενα γενικα. Ειτε ημουν στην κινηση, ειτε σε νορμαλ φρεναρισμα ειτε σε αποτομο απο 200χλμ, απο τα φρενα ημουν ευχαριστημενος.Μετα την αλλαγη, και το στρωσιμο , κοντεψα να κουτουλισω σε μπροστινο αμαξι σε 1-2 φορες γιατι παταγα παταγα και δεν σταματαγα. Ηθελε πολυ περισσοτερη πιεση απ οσο ειχα συνηθησει, και ισως εκανε μεγαλυτερη διαδρομη το πενταλ. Επειδη ημουν στην αλλαγη για υγρα φρενων τα αλλαξα και τπτ. το ιδιο. Εκανα ελεγχο μηπως εχουν πεσει τα πισω τακακια κ τπτ. Φιλος μου που το οδηγησε μου ειπε πως ηταν οκ αλλα για εμενα δεν ηταν το ιδιο. Με τον καιρο το συνηθιζα αλλα δεν μου καθοταν καλα . Ε, το φρενο ειναι και λιγο ψυχολογια και εμενα μου την χαλαγε. Οποτε πηρα την αποφαση και ζητησα να μου αλλαξει τα μπροστα που κανουν και την περισσοτερη δουλεια. Μου εβαλε Ferodo γιατι δεν συνεργαζοταν με καποιον που εφερνε ATE, και δεν ηθελα να ξαναπληρωσω τα τακακια. Οποτε πιστευω πως ειναι αυτο. Βαλε οτι ειχες και πριν αμα ησουν ευχαριστημενος. Βασικα:

1)Φανταζομαι τα χλμ που εχεις κανει για στρωσιμο ειναι τα καθημερινα σου και εχουν φρενα μεσα? Δεν πηγες καμια αθηνα-θεσαλονικη με φρενακι μονο για διοδια ε?

2)πηγαινε στο συνεργειο να τα δουνε, μηπως εχει κανει καποια πατουρα ο δισκος σου και δεν ακουμπαει ολο το τακακι και θελει λιγο φαγωμα.

3) ε αμα δεν ειναι τπτ απο τα παραπανω αλλαξετα και βαλε τα προηγουμενα που σου αρεσαν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.