Jump to content
prisoner

Περίεργα Σημάδια Στην Οροφή

Recommended Posts

Καλησπέρα συμforumίτες,σήμερα καθώς έπλενα το αμάξι πρόσεξα στον ουρανό του αυτοκινήτου κάτι μεγάλα στίγματα σαν να είχε μείνει στεγνό νερό επάνω,κάτι το οποίο δεν υπάρχει πιθανότητα να έγινε ούτε στο ελάχιστο!Τα μόνα χημικά που χρησιμοποιώ πάνω στο αμάξι είναι το Car Wash&Wax της Guard αλλά τα στίγματα είναι εκεί εδώ και 3 μέρες.Νόμιζα πως με το πλύσιμο θα φύγουν αλλά τίποτα. :sorry:

Τα φώτα σας παρακαλώ!

img0836re.jpg

Uploaded with ImageShack.us

img0848y.jpg

By tasos978 at 2012-06-17

img0847qj.jpg

By tasos978 at 2012-06-17

img0838jv.jpg

By tasos978 at 2012-06-17

img0837ni.jpg

By tasos978 at 2012-06-17

Edited by prisoner
Link to comment
Share on other sites

γεια σου φιλε συμπολιτη. Νομίζω οτι στέγνωσε νερό στον ήλιο χωρις να σκουπιστεί έγκαιρα. κοινώς άλατα. τράβα του ένα πλύσιμο σε σκιά το απόγευμα (αν το κάνεις σε εξωτερικό χώρο) και αν είναι δυνατόν χωρίς να καίει η λαμαρίνα από την έκθεση στον ήλιο. συνήθως ο ουρανός είναι το σημείο που δεν το σκουπίζουμε καλά λόγω ύψους και έκτασης της οροφής.

Τα σημάδια μόνο άλατα νερού δείχνουν.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πως με το που είδα τα σημάδια έριξα νερό,το σαπούνισα πάλι,ξέβγαλμα και αμέσως με την πετσέτα.Με το που στέγνωσε μετά από το σκούπισμα πάλι τα ίδια.Πάλι νερό εγώ,πάλι πετσέτα,πάλι τα ίδια σημάδια.Και εμένα για άλατα μου φαίνονται αλλά όχι από το πλύσιμο.Το νερό της περιοχής είναι πολύ μάπα.

Τέλος πάντων,θα το ρίξω άλλο ένα πλύσιμο σήμερα το βραδάκι μόνο την οροφή,μιας και το υπόλοιπο γυαλίζει ακόμα απο χθές :cool:

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πως με το που είδα τα σημάδια έριξα νερό,το σαπούνισα πάλι,ξέβγαλμα και αμέσως με την πετσέτα.Με το που στέγνωσε μετά από το σκούπισμα πάλι τα ίδια.Πάλι νερό εγώ,πάλι πετσέτα,πάλι τα ίδια σημάδια.Και εμένα για άλατα μου φαίνονται αλλά όχι από το πλύσιμο.Το νερό της περιοχής είναι πολύ μάπα.

Τέλος πάντων,θα το ρίξω άλλο ένα πλύσιμο σήμερα το βραδάκι μόνο την οροφή,μιας και το υπόλοιπο γυαλίζει ακόμα απο χθές :cool:

χωρις να θελω να σε αγχωσω αλλα αυτα ειναι water spots και λογικα θα φυγουν μονο με γυαλισμα! καλο ειναι αν δεν εχουμε το απαραιτητο χρονο για να στεγνωσουμε το αμαξι να μην πλενεται καθολου!

ριξε μια ματια εδω: http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=18&t=1622

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους, μετά από διακοπές στο χωριό έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τις αρχικές φωτογραφίες στο καπό του δικού μου αυτοκινήτου. Φυσικά δεν έκανα κανένα πλύσιμο κάτω από τον ήλιο στο χωριό, το αυτοκίνητο το βράδυ ήταν κάτω από δέντρο με αρκετή υγρασία και το πρωί βρήκα τα σημάδια σχεδόν σε όλο το καπό. Αρχικά έκανα 2 πλυσίματα και δεν έγινε απολύτως τίποτα.


Επιστρέφοντας από χθες στην Αθήνα το αυτοκίνητο πήγε κατευθείαν πλυντήριο. Και εκεί όμως δεν έγινε τίποτα, μου προτάθηκε γυάλισμα με αλοιφαδόρο το οποίο δεν εμπιστεύομαι να γίνει . ..


 


...anyway, προμηθεύτηκα μόνος μου τελικά (αφού μέχρι σήμερα το απόγευμα νόμιζα ότι ήταν ρετσίνι) ένα καθαριστικό της Sonax για ρετσίνια και κουτσουλιές και μία γυαλιστική αλοιφή της ίδιας εταιρείας.


Δοκίμασα τόσο το καθαριστικό της Sonax (3 φορές με 3 διαφορετικούς τρόπους) με την τελεταία φορά αφήνοντας το 4-5 λεπτά και ξεπλένοντας με σαπουνάδα (με σαμπουάν αυτοκινήτου) και πάλι τίποτα...


...ακόμα και με την αλοιφή που προσπάθησα τα σημάδια παραμένουν..!


 


Καμία ιδέα από κανέναν? Έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα?


 


Υ.Γ. Αύριο 99% θα αφήσω το αυτοκίνητο σε κατάστημα που κάνει γυάλισμα / κέρωμα κυρίως βέβαια για διόρθωση τόσο του καπό όσο και της οροφής που έχει κάποια μπιμπίκια. Από όσο μου είπαν αρχικά μπαίνει πλαστελίνη και μετέπειτα τα όποια χέρια χρειάζονται με αλοιφές.


 


Το καθαριστικό που αγόρασα είναι αυτό :


http://www.mysonax.gr/autoshop/product.php?id_product=158


 


Και η αλοιφή η παρακάτω :


http://www.mysonax.gr/autoshop/product.php?id_product=143


Edited by ACE2007
Link to comment
Share on other sites

Αυτά ειναι αλατα παιδιά. Φεύγουν με τα πλησιματα.. η αν έχεις υπομονή με ξιδι αλλα και πάλι με ξιδι δεν γίνεται τρελή δουλειά

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Είναι όμως εξαιρετικά άσχημα από συγκεκριμένη οπτική γωνία (στην σκιά δεν είναι εμφανή) και χαλάνε όλη την εικόνα του αυτοκινήτου ειδικά όταν το υπόλοιπο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

 

Συνοψίζοντας...  

 

..1) Κυριακή έκανα το πλύσιμο και μία προσπάθεια με Autoglym αλοιφή στο πλυντήριο, αποτέλεσμα μηδέν (με την ίδια έχω αφαιρέσει στο παρελθόν διάφορους "¨επισκέπτες" του αμαξώματος..!).

  2) Την Δευτέρα έκανα την δική μου προσπάθεια με Sonax σπρέυ και αλοιφή, επίσης αποτέλεσμα μηδέν.

  3) Τρίτη το αυτοκίνητο περάστηκε με α) πηλό, β) αλοιφή 3M & γ) αλοιφή Autoglym σε κατάστημα, μειώθηκε μεν το φαινόμενο οπτικά, παραμένουν όμως τα επίμoνα water spots...!! Ευχαριστώ τον Κώστα για την προσπάθεια..

  4) Τρίτη απόγευμα επίσκεψη στο Swell detail store, εναπόθεσα τις ελπίδες μου στους πλέον εξειδικευμένους επαγγελματίες, ευχαριστώ τον Μιχάλη για τις συμβουλές και για μία αποτίμηση της κατάστασης του αμαξώματος αλλά και για την ανταλλαγή απόψεων και πληροφόρηση για προιόντα, φροντίδα αυτοκινήτου κλπ.

 

Απομένουν οι επόμενες κινήσεις, σίγουρα με τα πλυσίματα θα μειωθεί το φαινόμενο, ωστόσο θα τολμήσω και θα χρησιμοποιήσω λευκό ξύδι που έχει ήδη αγοραστεί, αραιωμένο φυσικά σε συγκεκριμένη αναλογία και θα επανέλθω. Υπάρχει ανάλογη εφαρμογή σε site του εξωτερικού.

 

Υ.Γ. Μπαίνοντας στο Swell detail store ξαφνικά νιώθεις την επιθυμία πως ο Άγιος Βασίλης αξίζει να έρθει λίγο νωρίτερα...!! Έτσι το επόμενο διάστημα θα αγοραστούν τα προιόντα και το νεσεσέρ θα περιλαμβάνει σίγουρα ένα σετ με πηλό - αλοιφή - κερί από το συγκεκριμένο κατάστημα μαζί με τα παρελκόμενα για μία καλή περιποίηση (σφουγγαράκια, πετσέτες κλπ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν συλληπητήρια... Μου ειχε τυχει περυσι σε ενοικιαζομενα οπου ο ιδιοκτητης ποτιζε τον φρακτη και τα αμαξια μαζι ... (Ο θεος με λυπηθηκε ομως και επειδη το αμάξι ήταν φρεσκοκερωμενο με ενα καλο πλυσιματάκι φύγαν αμέσως όλα). Μου συνέβη και πάλι πριν μια βδομαδα περίπου στο Περιστερι όπου ενα αυτοματο ποτισμα μου κανε ολη την αριστερη πλευρα πουα αλλά το είδα αμεσως και γυρνωντας σπιτι πηρα το ψεκαστήρι που εχω ελάχιστο σαπουνι με απιονισμένο νερό ( αντίστοιχο του quick detailer) και καθαρισα γρηγορα γρηγορα την περιοχη...

 

Γενικά όσο πιο γρήγορα τα προλάβεις να τα καθαρίσεις τοσο καλύτερα.

 

Μπαίνοντας στο Swell detail store ξαφνικά νιώθεις την επιθυμία πως ο Άγιος Βασίλης αξίζει να έρθει λίγο νωρίτερα...!! Έτσι το επόμενο διάστημα θα αγοραστούν τα προιόντα και το νεσεσέρ θα περιλαμβάνει σίγουρα ένα σετ με πηλό - αλοιφή - κερί από το συγκεκριμένο κατάστημα μαζί με τα παρελκόμενα για μία καλή περιποίηση (σφουγγαράκια, πετσέτες κλπ).

Ακριβως! Ειναι απαραίτητο τελικά να έχεις ενα βαλιτσάκι με όλα τα παραπάνω ( και καποια αλλα για την πιο τακτικη περιποιηση)! Το θεμα ειναι οτι κακομαθαίνεις και γίνεσαι περίεργος στο καθάρισμα και μετά μόνο σε εξειδικευμένα μαγαζιά πας αλλιώς τα κάνεις μόνος σου ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε σε μένα στα επόμενα 2 πλυσίματα έφυγαν,κ ακόμα και τώρα όταν κάποιος ασυνείδητος έβρεξε το αμάξι με το πρώτο κιόλας πλύσιμο έφυγαν!Βάλε μία φωτογραφία να δούμε το πρόβλημα και σου συνιστώ να κάνεις ένα καλό πλύσιμο το αμάξι 2 χέρια και με τον καιρό θα φύγουν,από τη στιγμή που όπως λες άρχισαν να εξασθενούν με τις αλοιφές.

Link to comment
Share on other sites

Παίδες ευχαριστώ για τις συμβουλές. Δεν είναι όμως κάτι απλό π.χ. λεκέδες από νερό, είναι πολύ επίμονα water spots από σταγονίδια δέντρου λόγω υγρασίας που δεν ξέρω τι άλλο έχουν...   ...λοιπόν...

 

...σήμερα έκανα 2-3 προσπάθειες με σαπουνάδα και λευκό ξύδι, παραμένουν όμως ακόμα τα σημαδια, επαναλαμβάνω μόνο απο συγκεκριμένη οπτική γωνία (χαμηλά και πλάγια). Παραθέτω φωτό :

f3tn.jpg

 

Ασχολήθηκα από τις 17.00 έως τις 20.30 περίπου με το αυτοκίνητο και έκανα ένα γυάλισμα αφού είχε γυαλιστεί προχθες το καπό και είχε περαστεί πηλό μαζί με την οροφή :

 

skdj.jpg

 

mxz6.jpg

 

To αποτέλεσμα ήταν καλό με υλικά της Sonax που χρησιμοποίησα, μπορεί να μην είναι τα εξωτικά υλικά της Swell αλλά όπως λέει και o Μιχάλης της Swell (και έχει δίκιο) "δεν πετάμε τίποτα", από τον επόμενο μήνα θα αγοραστούν κάποια πιο premium προιόντα. :)  :)

Edited by ACE2007
Link to comment
Share on other sites

Πάντως πραγματικά αν δεν πλησιάσεις πολύ και δεν ξέρεις που είναι δεν φαίνονται.Φαίνεται είσαι και εσύ ψείρας σαν εμένα,και μόνο που γνωρίζεις την ύπαρξη τους τρελαίνεσαι  :mad:   Πάντως όντως έκανε δουλειά,και ήταν και καλή ευκαιρία να γυαλιστεί το αυτοκίνητο.Σε εμένα δυστυχώς έχουν μείνει ακόμα κάποια σημάδια τα οποία πέρασαν στη βαφή,και ούτε με αλοιφές ούτε με κερί δεν φεύγουν.Ευτυχώς ή δυστυχώς,είναι στην οροφή και πολύ μικρά οπότε αν δεν τα δείξεις σε κάποιον δεν τα παρατηρεί καν.Απλά έμαθα να ζω με αυτά :sorry:

Link to comment
Share on other sites

νομιζω ακομα και με την sonax εχει γινει παρα πολυ καλο.

το θεμα ειναι ποσο θα διαρκεσει μιας και ειναι φρεσκοπερασμενο και σε ξεγελαει που γυαλιζει.

απο την αλλη αν το αποτελεσμα ειναι μονιμο δεν χρειαζεται να ασχοληθεις παραπανω.

 

παντως τα water spots φευγουν με αλοιφαδορο και απο οτι βλεπω μπηκες στο ρυπακι και στο τελος εκει θα καταληξεις :p

αν θες και εισαι απο Αθηνα ελα να τον περασουμε ενα χερι με τον αλοιφαδορο να φυγουν!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως πραγματικά αν δεν πλησιάσεις πολύ και δεν ξέρεις που είναι δεν φαίνονται.Φαίνεται είσαι και εσύ ψείρας σαν εμένα,και μόνο που γνωρίζεις την ύπαρξη τους τρελαίνεσαι  :mad:   Πάντως όντως έκανε δουλειά,και ήταν και καλή ευκαιρία να γυαλιστεί το αυτοκίνητο.Σε εμένα δυστυχώς έχουν μείνει ακόμα κάποια σημάδια τα οποία πέρασαν στη βαφή,και ούτε με αλοιφές ούτε με κερί δεν φεύγουν.Ευτυχώς ή δυστυχώς,είναι στην οροφή και πολύ μικρά οπότε αν δεν τα δείξεις σε κάποιον δεν τα παρατηρεί καν.Απλά έμαθα να ζω με αυτά :sorry:

 

Όντως είμαι λίγο ψείρας..! Είναι 2-3 σημαδάκια που τα ξέρω και τα έχω συνηθίσει αλλά χαχα μέχρι εκεί...!

Link to comment
Share on other sites

νομιζω ακομα και με την sonax εχει γινει παρα πολυ καλο.

το θεμα ειναι ποσο θα διαρκεσει μιας και ειναι φρεσκοπερασμενο και σε ξεγελαει που γυαλιζει.

απο την αλλη αν το αποτελεσμα ειναι μονιμο δεν χρειαζεται να ασχοληθεις παραπανω.

 

παντως τα water spots φευγουν με αλοιφαδορο και απο οτι βλεπω μπηκες στο ρυπακι και στο τελος εκει θα καταληξεις :p

αν θες και εισαι απο Αθηνα ελα να τον περασουμε ενα χερι με τον αλοιφαδορο να φυγουν!

Thanks Mpoukou, είδα σε ένα θέμα ότι και εσύ έκανες καλή δουλειά στο Polo, πολλά χρόνια πίσω το πήγες το αυτοκίνητο και μπράβο . Με το γυάλισμα η αλήθεια είναι ότι σου φεύγει και λίγο η μέση... :logik:  :logik:    ...όταν ήμουν 20 χρονών αφιέρωνα ολόκληρα ΣΚ και δεν καταλάβαινα και τίποτα από κούραση, αλλά μετά από χρόνια τα παίζεις λίγο με 3 ώρες γυάλισμα (το αποτέλεσμα πάντως αξίζει). Και η Sonax είναι μια καλή αλοιφή, παλαιάς όμως γενιάς από αυτές που δεν δουλεύονται εύκολα - ειδικά με το χέρι (το οποίο χέρι μου έφυγε από το τρίψιμο...!!!!). Το ξέρω ότι φεύγουν με αλοιφαδόρο και κάποια στιγμή θα το πάω για μία διόρθωση - περιποίηση. Από Αθήνα είμαι και ίσως τα πούμε μόλις προμηθευτώ τα κατάλληλα υλικά (βλέπε Zaino, Dodo κλπ). Φαντάζομαι ο αλοιφαδόρος είναι DA. Προς το παρόν θα πάρω μία Zaino Z2 ή Z5 για να το σφραγίσω και η επόμενη περιποίηση θα γίνει με παρόμοια προιόντα σε όλα τα στάδια..! :good:

 

Το τωρινό σετάκι που είχα ήταν το εξής :

3c29.jpg

 

 

Και το νεσεσέρ του "μωρού", από Seventeen θα του πάρω Christian Dior...!!!

ackn.jpg

Link to comment
Share on other sites

να'σε καλα ace.

ναι το γυαλισμα ειναι λιγο κουραστικο η αληθεια ειναι.

ο αλοιφαδορος DA ειναι.μην φοβασαι δεν μπορει να κανει κατι κακο στο αυτοκινητο.

δεν χρειαζεται να προμηθευτεις τιποτα.οτι χρειαζεται το εχω εγω.

ελα να περασουμε μονο τα σημεια που ειναι τα σημαδια.για να μην σου καθονται καπως στο ματι.

αν θες μου λες,χαρα μου να βοηθησω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.