Jump to content
kouliss

Κανονισμοί - Πληροφορίες Συμμετοχής

Recommended Posts

KART_CUP_LOGO_MINI.png

Αγαπητά μέλη,

Η Ελληνική Αγωνιστική – Αυτοκινητιστική Λέσχη Φίλων και Κατόχων Volkswagen οχημάτων σας προσκαλεί να συναγωνιστείτε με άλλα μέλη ή φίλους σας με σκοπό να πραγματοποιήσετε τον ταχύτερο γύρο στην πίστα καρτ που λειτουργεί η εταιρεία KARTLAND ΕΠΕ στην περιοχή της Παλλήνης, επί της οδού Λ. Ανθούσας 8.

Ο συναγωνισμός γίνεται με την μορφή άτυπου πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί τμηματικά σε πέντε αγωνιστικές συναντήσεις κατά τις οποίες θα καταγράφεται ο ατομικός ταχύτερος χρόνος καθώς και η βαθμολογία που αντιστοιχεί στην σειρά κατάταξης βάσει του χρόνου αυτού συναρτήσει των συμμετοχών.

Για την διευκόλυνση της διεξαγωγής των αγώνων σε ότι αφορά την επικοινωνία με την επιχείρηση που λειτουργεί την πίστα, τις οικονομικές πράξεις, την τήρηση αρχείου, τον έλεγχο του ορίου σωματικού βάρους και την απονομή βαθμών, αναμνηστικών επάθλων και δώρων θα καθοριστεί τριμελής επιτροπή. Η ευθύνη της οποίας περιορίζεται στα ανωτέρω.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, δηλαδή VIP μέλη, μέλη του φόρουμ, φίλοι φίλων. Αρκεί να υπάρχει ανεπιφύλακτη αποδοχή των κανόνων συμμετοχής καθώς και τους όποιους όρους θέτει η εταιρεία που λειτουργεί την πίστα.

Αγώνες

Θα πραγματοποιηθούν πέντε αγωνιστικές συναντήσεις που θα διεξάγονται ως επί το πλείστον το βράδυ της Δευτέρας, εφόσον ισχύουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Στην σελίδα της λέσχης στο κατάλληλο άρθρο συζήτησης «Πρόγραμμα Αγώνων» θα αναρτούνται τυχόν τροποποιήσεις. Είναι ευθύνη των συμμετεχόντων οδηγών καρτ να ελέγχουν την σελίδα αυτή έως και τις 18:00 τις εκάστοτε ημέρας αγωνιστικής συνάντησης. Στον αρχικό προγραμματισμό θεωρείται ως ημέρα έναρξης των συναντήσεων η Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ακολουθούν οι ημερομηνίες ως φαίνονται στον πίνακα 1.

Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 13 – 15 λεπτά και εξαρτάται από την οδήγηση των οδηγών καθώς και τις συνθήκες της πίστας.

Στο διάστημα αυτό γίνεται χρονομέτρηση και με την λήξη του αγώνα οι οδηγοί κατατάσσονται βάσει του ταχύτερου ατομικού γύρου.

Οχήματα ΚΑΡΤ

Για την εξισορρόπηση του παράγοντα αδύναμου οχήματος καρτ θα γίνεται πριν από κάθε αγώνα κλήρωση από την τριμελή επιτροπή και θα καθορίζεται το όχημα κάθε οδηγού. Τα οχήματα παρέχονται με ενοίκιο για χρήση από την εταιρεία που λειτουργεί την πίστα. Δεν προβλέπεται η χρήση προσωπικού οχήματος καρτ. Τα καρτ είναι 270 κυβικών 4χρόνα.

Κατηγορίες

Ορίζονται τρεις κύριες κατηγορίες συμμετεχόντων βάσει των κιλών του σωματικού τους βάρους, οι οποίες είναι:

  • Κατηγορία 1η : έως 72 κιλά
  • Κατηγορία 2η : από 73 κιλά έως 83 κιλά
  • Κατηγορία 3η : από 84 κιλά και άνω

Για την ταξινόμηση των οδηγών θα γίνει ζύγιση των συμμετεχόντων πριν τον πρώτο αγώνα. Επίσης θα γίνει ζύγιση ακριβώς μετά τον αγώνα για την αποφυγή δυσμένειας. Η αρχική ταξινόμηση θα παραμείνει αμετάβλητη για όλο το διάστημα των συναντήσεων.

Σε κάθε κατηγορία θα υπάρξουν ομάδες – group των 8 έως 10 ατόμων, ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών. Με βάσει τα παραπάνω θα λαμβάνουν την ονομασία τους, δηλαδή Κατηγορία 1 – Ομάδα A, Κατηγορία 2 – Ομάδα A, Κατηγορία 3 – Ομάδα A, Κατηγορία 1 – Ομάδα B, κοκ.

Προετοιμασία

Κάθε οδηγός οφείλει να βρίσκεται στην πίστα τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τον αγώνα που συμμετέχει, βάσει της κατηγορίας του, καθώς δεν θα υπάρχει αποκλειστική χρήση της πίστας. Οι αγώνες θα ξεκινούν στις 21:00 και θα διαρκούν όσο απαιτείται βάσει των συμμετοχών. Οι οδηγοί των καρτ θα πρέπει να προετοιμάζονται, σε ότι αφορά την χρήση του οχήματος, βάσει των οδηγιών - κανόνων που ορίζονται από την εταιρεία που λειτουργεί την πίστα, π.χ. κράνος ασφαλείας, γάντια, φόρμα, κλπ.

Η τριμελής επιτροπή θα καλεί τους οδηγούς της κατηγορίας 15 λεπτά πριν αγωνιστούν. Σε περίπτωση απουσίας ο οδηγός θα μηδενίζεται.

Βαθμολογία

Σε κάθε αγωνιστική συνάντηση θα γίνεται καταγραφή του ταχύτερου ατομικού χρόνου και θα αποδίδεται βαθμολογία βάσει του πλήθους των συμμετοχών ανά κατηγορία. Δηλαδή εάν υπάρχουν 8 άτομα στην 1η κατηγορία, 17 άτομα στην 2η κατηγορία και 9 άτομα στην 3η κατηγορία τότε η βαθμολογία που θα δίνεται θα είναι ως εξής:

  • Για την 1η κατηγορία : 1ος ταχύτερος χρόνος 8 βαθμοί, 2ος 7 βαθμοί, 3ος 6 βαθμοί κοκ.
  • Για την 2η κατηγορία : 1ος ταχύτερος χρόνος 17 βαθμοί, 2ος 16 βαθμοί, 3ος 15 βαθμοί κοκ.
  • Όμοια για την 3η κατηγορία, δηλαδή 1ος ταχύτερος χρόνος 9 βαθμοί, 2ος 8 βαθμοί, 3ος 7 βαθμοί κοκ.

Κάθε οδηγός που απουσιάζει θα μηδενίζεται στον εκάστοτε αγώνα.

Η βαθμολογία θα αναρτάται στη σελίδα της λέσχης στο σχετικό άρθρο συζήτησης «Αποτελέσματα Αγώνων».

Ανακήρυξη νικητών – Έπαθλα

Ανακηρύσσονται νικητές, της κάθε κατηγορίας, οι τρεις πρώτοι οδηγοί με το μέγιστο πλήθος βαθμών. Έτσι προκύπτουν εννέα τυχεροί οδηγοί που θα ανακηρυχθούν νικητές. Οι οποίοι θα λάβουν από ένα αναμνηστικό έπαθλο της Ελληνικής Αγωνιστικής – Αυτοκινητιστικής Λέσχης Φίλων και Κατόχων Volkswagen.

Επιπλέον θα λάβουν τα εξής δώρα:

  • 1η κατηγορία
    • 1η θέση : Οδήγηση 6’ αγωνιστικού καρτ ROΤΑΧ, χορηγός KARTLAND ΕΠΕ.
    • 2η θέση : Βιολογικός καθαρισμός σαλονιού, χορηγός DELUX.
    • 3η θέση : T-Shirt τυπωμένο με δικό σας σχέδιο, χορηγός In-Shirt.

    [*]2η κατηγορία

    • 1η θέση : Οδήγηση 15’ PORCHE 911 Carrera, χορηγός FerrariDrive.gr.
    • 2η θέση : Μια αλλαγή λαδιών σε VW όχημα και δωρεάν τεχνικός έλεγχος, χορηγός MRD Tuning.
    • 3η θέση : Μπλούζα φούτερ & κασκόλ Hellenic VWClub, χορηγός ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ ΝΤΟΥΜΑΣ.

    [*]3η κατηγορία

    • 1η θέση : Οδήγηση 15’ FERRARI 360 Modena, χορηγός FerrariDrive.gr.
    • 2η θέση : Γυάλισμα και κέρωμα αμαξιού, χορηγός DELUX.
    • 3η θέση : Πετσέτα μπάνιου σώματος Hellenic VWClub, χορηγός ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ ΝΤΟΥΜΑΣ.

Τα δώρα παρέχονται από τους χορηγούς και ενδεχομένως να τα διέπουν κανόνες που ορίζονται από αυτούς.

Πρόγραμμα Αγώνων

Στον πίνακα 1 υπάρχει το ενδεικτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Εξαρτάται κυρίως από το πλήθος των συμμετοχών και τις καιρικές συνθήκες.

table1.png

Πίνακας 1.

Κόστος και Δήλωση Συμμετοχής

Για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος η συμμετοχή σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική και το κόστος συμμετοχής προκαταβάλλεται εξ ολοκλήρου.

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει την αμοιβή της εταιρείας που λειτουργεί την πίστα καθώς, έξοδα γραφικής ύλης και μικρό μέρος για την ενίσχυση του ταμείου της λέσχης. Ειδικότερα διαμορφώνεται ως εξής:

  • VIP μέλη : 55 ευρώ.
  • Μέλη φόρουμ : 60 ευρώ.
  • Φίλοι φίλων : 65 ευρώ.

Για την δήλωση της συμμετοχής πρέπει κάθε ενδιαφερόμενος να υπογράψει το «Έντυπο Συμμετοχής» και να το παραδώσει μαζί με το αντίστοιχο αντίτιμο μέχρι την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012. Το έγγραφο αυτό υπάρχει στο σχετικό άρθρο συζήτησης «Κανονισμοί – Πληροφορίες Συμμετοχής».

Η καταβολή του ποσού συμμετοχής πρέπει να γίνει εξ ολοκλήρου. Ωστόσο σε ειδικές περιπτώσεις είναι εφικτό να προκαταβληθούν 25 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό υποχρεωτικά πριν την έναρξη του 2ου αγώνα στις 15 Οκτωβρίου.

Μην ξεχνάτε ότι αντίπαλος είναι ο ατομικός χρόνος και όχι κάποιος άλλος συμμετέχων οδηγός.

Χορηγοί

KART_CUP_LOGO_KARTLAND.png

www.kartland.gr

ferrardrive.gr.png

www.ferraridrive.gr

mrdtuning.jpg

www.mrdtuning.gr

ntoumas.jpg

www.ntoumas.gr

inshirt.png

www.inshirt.gr

____

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Hellenic_VWCLUB_KART_CUP_Participation_Signed_Statement.pdf

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Hellenic_VWCLUB_KART_CUP_Terms.pdf

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. του Hellenic VWClub.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας.

Με ενδιαφέρει να δηλώσω συμμετοχή στους αγώνες καρτ στην Παιανία. Ωστόσο θέλω να ρωτήσω για το κόστος. Στα 60-65 ευρώ περιλαμβάνεται το ενοίκιο των καρτ; Και κάτι ακόμα. Ανεξάρτητα από τους χρόνους που θα πετύχει κάποιος θα κάνει και τους 5 αγώνες;

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

στα λεφτά που λες είναι ναι το ενοίκιο των καρτ και γενικότερα η συμμετοχή σου στο πρωτάθλημα. Οι 5 αγώνες ναι είναι υποχρεωτικοί ανεξαρτήτων χρόνων. Ο καθένας θα μαζεύει τους βαθμούς του οπότε στο τέλος θα βγει η τελική κατάταξη

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.