Jump to content
trimon

Ζυγοστάθμιση Πάνω Στο Αυτοκίνητο

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες, μετά από καιρό απουσίας έχω ένα θεματάκι.

Έχουμε ένα mercedes στην οικογένεια και πρόσφατα αλλάξαμε ζάντολάστιχα. Δυστυχώς το ζαντικό που επιλέχθηκε απαιτούσε αποστάτες με συνέπεια να έχω πρόβλημα τρέμουλου. Το πρόβλημα δεν λύνεται μετά από αρκετές προσπάθειες ζυγοστάθμισης. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει βουλκανιζατέρ στην Θεσσαλονίκη που να κάνει ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο χωρίς να βγει η ρόδα ???????

Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω να γινετε κατι τετοιο

ποσους ποντους αποστατη εβαλες? ειναι καλοι οι αποστατες? δηλ, κεντραρωντε καλα πανω στο μουαγιε, η ζαντα κεντραρετε καλα πανω στον αποστατη?

αν δεν κεντραρονται σωστα δεν θα κανεις δουλεια ουτε με ζυγοσταθμιση.

Εγω ειχα θεμα παλια με τους πρωτους αποστατες που εβαλα, οι μπροστα δεν ειχαν καλη πατουρα, ωστε η ζαντα με τα απλα δαχτυλιδια του εμποριου δεν κεντραριζε σωστα, οποτε εκανα νεα απο τεφλον και τελιωσαν τα τρεμουλα.

υπαρχει ζυγοσταθμιση που γινετε με φορεμενη την ροδα στο αμαξι, αλλα συνηθως κανουν παλια αμαξια με μεγαλες φθορες σε αξονες και μπιλιοφορους.

Όλα είναι κεντραρισμένα και τοποθετημένα σωστά, οι αποστάτες είναι 5 χιλιοστών σε μηχανουργείο. Οι ζάντες που τοποθετήθηκαν είναι 8,5 ίντσες μπροστά και 9,5 πίσω ενώ οι προδιαγραφές του κατασκευαστή είναι 7,5 μπροστά και 8,5 πίσω αντιστοιχία και πιθανόν να έχει αλλάξει γενικά η όλη γεωμετρία του αυτοκινήτου επίσης υπάρχει περίπτωση η ζάντα να είναι λίγο μάπα. Το τρέμουλο διορθώνεται μόνο με ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο που αυτό είναι και το ζητούμενο.

Παρακαλώ για να μην κουράζω την συζήτηση αν γνωρίζει κάποιος βουλκανιζατέρ στην Θεσσαλονίκη που να παρέχει αυτή την υπηρεσία, ας με ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.