Jump to content
yositosi

Κόστος Συντήρησης...

Recommended Posts

Αν και έχω πολύ καιρό να γράψω... έγιναν κάποια πραγματάκια "lately" που με έκαναν να προβληματιστώ πολύ! Πιο συγκεκριμένα, παρατήρησα μετα λύπης μου ότι δυστυχώς πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις δεν λένε να κατανοήσουν την σύγχρονη "οικονομική" πραγματικότητα στην οποία ζούμε ως Ελληνες!

Καλώς ή κακώς η συντριπτική πλειοψηφία απο εμάς έχει δει το διαθέσιμο εισόδημα της να μειώνεται αισθητά, και παρόλα αυτά παρατηρώ αρκετές αντιπροσωπείες (βασικά όλες τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη) παρά το ότι απολύουν προσωπικό... τους κόβουν τα ωράρια... κτλ κτλ κτλ δεν το παίρνουν αποφαση να προσαρμόσουν λιγάκι τα τιμολόγια τους ώστε να γίνουν πιο προσιτές και ρεαλιστικές ως προς την σημερινή πραγματικότητα!

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί ήρθε η ώρα του τρίτου σέρβις μου (ετήσιο), όπου πρακτικά ήθελα λιπαντική και αλλαγή υγρών φρένων... επειδή όμως χρειάστηκα και κάποια άλλα πραγματακια "εξτρά" μπόρεσα να συγκρίνω τι γίνεται με τις τιμές! Ετσι λοιπόν παρατήρησα ότι στη μια αντιπροσωπεία της Θεσ/νίκης (δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε όνομα) σε όλα τα ανταλλακτικά οι ενδεικτικές τιμες τους είναι 1% πανω απο ότι βγάζει το ΕΤΚΑ στο υπόλοιπο δίκτυο! Το γιατί δεν το κατάλαβα ακόμα αλλά με έκανε να προβληματιστώ και να το ψάξω λίγο!!

Για το κομμάτι τώρα του σέρβις, περσι στο προηγούμενο δλδ με λάδια δικά μου και εισαγωγή αλλαγμένη οποτε δεν άγγιξαν φίλτρο, για να γίνει αλλαγή λιπαντικών, ο θεωρητικός οπτικός έλεγχος και αλλαγή φίλτρου καμπινας, πληρωσα στην αντιπροσωπεία 21ευρω το φιλτρο καμπινας, 17ευρω το φιλτρο λαδιου... και παρακαλώ 120 ευρώ για εργασία!!!!. Ολα αυτά είναι τελικά νούμερα με μια έκπτωση 11%..

Φέτος το πηγα παλι σε επισημη αντιπροσωπεία απλα στον Κατάκη που έιναι Σεατ. Τα αμάξια ειναι πρακτικά ιδια, με κοινό μοτέρ και μηχανικά μέρη... ίδιο λογισμικό, ίδια εκπαιδευση των μηχανικών, ίδιο πρωτόκολο απο την μαμά VW για τις συντηρήσεις και τα νουμερα ήταν τα εξής... 11.4ευρώ το φίλτρο λαδιού, 13.6ευρώ τα υγρά φρένων (σε αυτά η έκπτωση που πηρα είναι 20% οπότε και παλι στις αρχικές η διαφορά ειναι χαώδης!!!), και για εργασία 52 ευρώ τελική σύνολο!!!!!!!

Ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη αν ενοχλεί που ανέφερα το όνομα του Κατάκη αλλα όπως μπορείτε να δείτε η διαφορά στα νουμερα είναι πολύ απλα χαώδης, και το θεωρώ αμαρτία να μην λέμε τα στραβά και τα σωστά έστω και αν εμμέσως γίνεται μιας μορφής διαφήμιση! Δεν γινόταν να μην πω κουβέντα όταν βλέπω για τις ΙΔΙΕΣ εργασίες, και για τους ΙΔΙΟΥΣ κωδικους ανταλλακτικών να επικρατούν χαωδώς διαφορετικές τιμολογιακές πολιτικές τοσο ως προς την χρέωση εργασίας, όσο και στην αρχική τιμη ανταλλακτικών αλλά και στα περιθωρια εκπτώσεων που δίνονται

Σημείωση: Αν έχουν γίνει αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική του επισημου δικτύου της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον απο όπου παιρνω σαν βάση, ας με διορθώσει κάποιος καθότι ενδεχομένως να το έχω χάσει και εγώ κάπου. Βέβαια, έτερο μελος με το ίδιο αμάξι και για το ίδιο σέρβις όταν πήρε να ρωτήσει τιμή σε επισημη αντιπροσωπεία του είπαν "να το δουμε και να σας παρουμε τηλέφωνο να σας πουμε" και ακόμα παιρνουν!

Link to comment
Share on other sites

Σιμο Σιμο...... πριν μερικους μηνες και εγω εκανα το 2ο σερβις μου και στην ερευνα αγορας που εκανα πριν στην επισημη αντιπροσωπεια μου ζητησαν ενα ποσο κοντα στα 230 ευρω..... Οπότε και εγω..... σαν καλο παλικαρι πηρα το αλλο μονοπατι..... αντιπροσωπεια Σεατ Κατακης Κοζανη.... ιδιος κινητηρας, ιδια λαδια ιδια εκπαιδευση.... αποτελεσμα: Λαδια Castrol 5-30 Edge, φιλτρο λαδιου και γενικος ελεγχος vag - com κλπ. Κοστος 117€. Τα μισα..... ασε τους αλλους να..... :lazy:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι ο Κατάκης στην Κοζάνη έχει ελαφρά χαμηλότερη τη χρονομονάδα (κάτι λογικό φυσικά λόγω διαφορών σε λειτουργικά έξοδα), σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Βέβαια και εδώ κάπου στα ίδια λεφτά μπορεί να βγει κάποιος γιατί πολύ άνετα δίνουν εκπτώσεις...

Όπως και να έχει, καταλήγουμε σε αυτό που είπες! Κάθετη μονάδα, πρακτικά αντιπροσωπεία, 100% εξειδίκευση πρακτική και όχι στα λόγια, τα πάντα με 2ετή εγγύηση, και μπορείς να βλέπεις τι κάνουν στο αμάξι σου και όχι να σε έχουν κλεισμένο σε ένα σαλονάκι... και κόστος ουσιαστικά εφάμιλλο με τον "μαστρο-μήτσο της γειτονιάς" όταν πέσουν οι εκπτώσεις που τις δίνουν πρακτικά παντού... και ας κοιμούνται οι άλλοι 8)

Link to comment
Share on other sites

yositosi δλδ μπορει ο καθε ενας να κανει σερβις στη seat κ να παρει κ 20% off?

οπως ειδα με 2τη εγγυηση (ακομα κ σε εργασιες που αφορουν βλαβες πχ καδενα κλπ?)

Link to comment
Share on other sites

yositosi δλδ μπορει ο καθε ενας να κανει σερβις στη seat κ να παρει κ 20% off?

οπως ειδα με 2τη εγγυηση (ακομα κ σε εργασιες που αφορουν βλαβες πχ καδενα κλπ?)

Από ότι μου είπε ο τεχνικός τους διευθυντής ΝΑΙ, ειδικά σε ότι αφορά τις μηχανικές εργασίες (σέρβις). Προς αποφυγή παρεξηγήσεων όμως να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα...

1. Στις εργασίες αυτονόητο ότι οι εκπτώσεις υπάρχουν (και το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο καθότι και άνευ έκπτωσης η χρονομονάδα στο δίκτυο VAG είναι υψηλότερη σε σχέση με αυτους)

2. Σε αμάξια εντός εγγύησης VW υπάρχει θέμα!!! ΔΕΝ μπορεί η Seat να καλύψει εγγύηση VW, και φυσικά ΜΠΟΡΕΙ η VW μετά να αρνηθεί κάλυψη εγγύησης. Οπότε αν κάποιος είναι ακόμα εντός εγγυησης θα πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν το παει σε εξωτερικό συνεργείο!!!

3. Σε ανταλλακτικά που έχουμε κοινά με μοντέλα της Seat (σχεδόν όλα τα μηχανικά/ηλεκτρονικά δηλαδή), οι αρχικές τιμές είναι και παλι ελαφρά χαμηλότερες και εκεί μπορούν να δώσουν επιπρόσθετη έκπτωση. Οι εκπτώσεις που μπορουν να δοθουν είναι ανάλογες των ανταλλακτικων παντα, καθότι τα περιθωρια τους κυμαινονται. Σε αναλώσιμα όπως λάδια, φίλτρα, ιμαντες κτλ κτλ κτλ έχουν υψηλότερο ποσοστο οπότε μπορουν να κάνουν καλή έκπτωση. Αντιθετως σε πιο "εξειδικευμένα ανταλλακτικά" ενδέχεται το περιθώριο τους να ειναι χαμηλότερο οπότε ανάλογα να μειωθεί και η έκπτωση. Σε ΚΑΘΕ περίπτωση οι εκπτώσεις που δίνουν ειναι αναλογικά ΠΟΛΥ μεγαλύτερες σε σχεση με το δίκτυο VAG.

4. Σε ανταλλακτικά που τυχόν χρειαστουν τα οποία ΔΕΝ ειναι κοινά, και πάλι καλύπτουν τον πελάτη. Απλα επειδή τα παίρνουν απο το δικτυο VAG δεν παιζουν εκπτώσεις (λογικό)

5. Σε εργασίες και ανταλλακτικά εφόσον είναι γνήσια υπάρχει η κάλυψη των 2 ετών ως προς την εργασία και το εξάρτημα... ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, έθεσες κάτι πολύ σημαντικό όπως πχ η καδένα όπου αν αστοχήσει, έχεις "γενικές συνέπειες στο μοτέρ"... Εκεί φίλε μου πραγματικά δεν ξέρω τι παιζει... και καλό ειναι ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να το ξεκαθαρίσει.

Οπως και να έχει, ένα τηλεφώνημα ή μια επισκεψη πλέον όλοι μας την κάνουμε πριν απο κάθε εργασία μιας και το χρήμα δεν περισσεύει και όλοι αναγκαζόμαστε να το ψάχνουμε... οπότε δεν χάνει κάποιος τίποτα με το να ρωτήσει. Ο τεχνικός τους διευθυντής είναι ο Παύλος Θεοδωρίδης και αν ζητήσει να μιλήσει κάποιος μαζί του σίγουρα θα βγάλει άκρη (καλό ειναι να του πει ότι ειδε στο vwclub ή γενικά ότι πηγε συστημένος ή οτιδήποτε γιατί για τα παραπάνω η συζήτηση είχε γινει μαζί μου, αν και πρακτικά η λογική τους ειναι ότι "πελάτης απο το πουθενα, οπότε του δίνουμε κάτι καλό καθότι ειναι εκτός τους target market μας")

ΔΕΝ ειναι "ειδική προσφορά" για το vwclub, ΟΥΤΕ μιλησα με τον Παύλο για το vwclub. Ο καθένας μόνος του και για τον εαυτό του :p :p :p , απλα εγώ παρέθεσα τις εντυπώσεις μου και το καθεστώς που είδα εκεί. Το όνομα του εδώ το έβαλα για να μην μιλήσει καποιος με κανεναν άλλο και ακουσει κανενα "μαγικό" ;)

Link to comment
Share on other sites

ok yosi tnx...επειδη με ρωτησαν για αυτα που παρεθεσα πιο πανω ηθελα μια διευκρινιση καθως ειδα οτι το εψαξες το θεμα.

κ η seat στα σχεδια μας λοιπον.

Link to comment
Share on other sites

Τέταρτο σέρβις και ΚΤΕΟ μαζί... Υαλοκαθαριστήρες Bosch Twin 22 ευρώ (Online από Γαλλία), φίλτρο καμπίνας άνθρακα MANN 11 ευρώ (online από Γαλλία), φίλτρο λαδιού MANN 10.5 ευρώ (online από Γαλλία και αυτό), σούμα για τα online με τα μεταφορικά... 48ευρώ.

 

Εργασία 51 ευρώ (μαζί με την τάπα που αλλάζουν στη βίδα αποστράγγισης). Λάδια Aral 50 ευρώ τα 5 λιτρα... και ΚΤΕΟ είχε προσφορά η Autovision στα 37 ευρώ.

 

Ικανοποιητικό το ποσό αφού όλα έγιναν με λιγότερα από 200ευρώ... :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Τέταρτο σέρβις και ΚΤΕΟ μαζί... Υαλοκαθαριστήρες Bosch Twin 22 ευρώ (Online από Γαλλία), φίλτρο καμπίνας άνθρακα MANN 11 ευρώ (online από Γαλλία), φίλτρο λαδιού MANN 10.5 ευρώ (online από Γαλλία και αυτό), σούμα για τα online με τα μεταφορικά... 48ευρώ.

 

Εργασία 51 ευρώ (μαζί με την τάπα που αλλάζουν στη βίδα αποστράγγισης). Λάδια Aral 50 ευρώ τα 5 λιτρα... και ΚΤΕΟ είχε προσφορά η Autovision στα 37 ευρώ.

 

Ικανοποιητικό το ποσό αφού όλα έγιναν με λιγότερα από 200ευρώ... :thumbsu:

Πολύ καλά σου βγήκε Σίμο.Για δώσε λινκ του γαλλικού site να το έχουμε στα υπόψιν....

Link to comment
Share on other sites

http://www.mister-auto.gr/el/

 

Τα πράγματα ήρθαν από Γαλλία με Fedex στο σπιτι μου (4 μέρες παράδοση για Θεσσαλονίκη). Στα συν είναι ότι έχουν flat-rate από ότι είδα, οπότε είτε παραγγείλεις πολλά, είτε λίγα είσαι στα 9 ευρώ περίπου μεταφορικά (πχ για να στείλουν βολάν αυτό το κόστος έχει παρά το βάρος του!!). Επίσης θετικό ότι έχουν φορολογική έδρα στην Αθήνα για τις πωλήσεις Ελλάδα, οπότε έλαβα και απόδειξη κανονικότατα, με ισχύ για την εφορία μας.

 

Στα μείον, ότι ενώ έλεγαν ότι θα μου παραδώσουν εντός 1 ημέρας... μου έκαναν 1 εβδομάδα. Οπότε δεν είναι για να τους εμπιστευτείς 100% αν καίγεσαι κάτι. Από την άλλη βέβαια το Online tracking/followup της παραγγελίας τους είναι παρα πολύ καλό και με ημερήσια ενημέρωση ;)

 

Για το saveltrade που είδα πολλά παιδιά να αναφέρουν, οι τιμές και ακριβότερες... αλλά και το κόστος μεταφοράς στα ύψη αναλογικά, για αυτό και προτίμησα τους Βελγο-Γάλλους!!!

Link to comment
Share on other sites

http://www.mister-auto.gr/el/

 

Τα πράγματα ήρθαν από Γαλλία με Fedex στο σπιτι μου (4 μέρες παράδοση για Θεσσαλονίκη). Στα συν είναι ότι έχουν flat-rate από ότι είδα, οπότε είτε παραγγείλεις πολλά, είτε λίγα είσαι στα 9 ευρώ περίπου μεταφορικά (πχ για να στείλουν βολάν αυτό το κόστος έχει παρά το βάρος του!!). Επίσης θετικό ότι έχουν φορολογική έδρα στην Αθήνα για τις πωλήσεις Ελλάδα, οπότε έλαβα και απόδειξη κανονικότατα, με ισχύ για την εφορία μας.

 

Στα μείον, ότι ενώ έλεγαν ότι θα μου παραδώσουν εντός 1 ημέρας... μου έκαναν 1 εβδομάδα. Οπότε δεν είναι για να τους εμπιστευτείς 100% αν καίγεσαι κάτι. Από την άλλη βέβαια το Online tracking/followup της παραγγελίας τους είναι παρα πολύ καλό και με ημερήσια ενημέρωση ;)

 

Για το saveltrade που είδα πολλά παιδιά να αναφέρουν, οι τιμές και ακριβότερες... αλλά και το κόστος μεταφοράς στα ύψη αναλογικά, για αυτό και προτίμησα τους Βελγο-Γάλλους!!!

Ευχαριστώ πολύ Σίμο!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι τα λάδια από την Aral απευθείας πάντα τα παίρνω φίλε μου...

 

Για τις τιμές ότι στάνταρ παίζουν έτσι και σε κάποιους Ελλάδα το ξέρω (ίσως και ελαφρά φθηνότερα σε αν το ψάξεις πολύ), απλά εγώ δεν κατάφερα να βρω κανέναν εδώ, και όσους μπόρεσα να ρωτήσω πολύ απλά μου έλεγαν κάπου στο 30-40% παραπάνω, ενώ και η επιλογή της αντιπροσωπείας μου έβγαινε απαγορευτική. Αρα σαν λύση εναλλακτική (και χωρίς να χάνω τον χρόνο μου τρέχοντας) ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα πιστεύω,

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι τα λάδια από την Aral απευθείας πάντα τα παίρνω φίλε μου...

 

Για τις τιμές ότι στάνταρ παίζουν έτσι και σε κάποιους Ελλάδα το ξέρω (ίσως και ελαφρά φθηνότερα σε αν το ψάξεις πολύ), απλά εγώ δεν κατάφερα να βρω κανέναν εδώ, και όσους μπόρεσα να ρωτήσω πολύ απλά μου έλεγαν κάπου στο 30-40% παραπάνω, ενώ και η επιλογή της αντιπροσωπείας μου έβγαινε απαγορευτική. Αρα σαν λύση εναλλακτική (και χωρίς να χάνω τον χρόνο μου τρέχοντας) ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα πιστεύω,

Και πολυ καλα εκανες . Εγω επειδη ειμαι εξωτερικος πωλητης σε μια εταιρια ειμαι συνεχεια στο δρομο και εχω την ευκολια να ψαχνω παντου . Πριν 5 μηνες βρηκε ο passatebos ενα καταστημα με λαδια, πηγαμε και πηραμε μια κουτα (με 20λιτρα) ARAL 5W-30 LONGLIFE III στα 80 ευρω . Θεωρω πολυ καλη η τιμη .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20 λίτρα... 80ευρώ????!!! Αν δεν ειναι μαιμούδες τότε τζάμπα φίλε μου!!! Η ενδεικτική λιανική είναι στα 15++, η αντιπροσωπεία ARAL τα δίνει στα 11... αν παρεις κουτα να πέσεις στα 9-10 ευρώ στο λίτρο! (Με ΦΠΑ πάντα φυσικά).

 

Ακόμα και το ΦΠΑ να βγάλεις, στα 4 ευρώ ανά λίτρο δεν πέφτεις με τίποτα.. οπότε τζάμπα εντελώς!

Link to comment
Share on other sites

Το μαγαζι που αναφερα πουλαει χονδρικη , του εκανε καποιος την παραγγελια τον κρεμασε και δεν την πηρε ποτε . Περασε τυχαια ο Σωτηρης εκανε μια ερωτηση και μαλλον για να τα διωξει μας τα εδωσε προφανως στο κοστος . Δεν πιστευω θα ξαναπετυχουμε τοσο χαμηλη τιμη .

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το μαγαζι που αναφερα πουλαει χονδρικη , του εκανε καποιος την παραγγελια τον κρεμασε και δεν την πηρε ποτε . Περασε τυχαια ο Σωτηρης εκανε μια ερωτηση και μαλλον για να τα διωξει μας τα εδωσε προφανως στο κοστος . Δεν πιστευω θα ξαναπετυχουμε τοσο χαμηλη τιμη .

Ξεχασες να αναφερεις οτι μας εκανε δωρο 4 υγρα για το παγουρι πλυστικης και φυσικα η τιμη ηταν με Φ.Π.Α και αποδειξη .

Link to comment
Share on other sites

Castrol 5-30 longlife 5lt και φιλτρο λαδιου με ελεγχο μεσω εγκεφαλου στην Bosch 90€ πως το βλεπετε? στις αντιπροσωπιες vw και seat μου ζητησαν 120-130€

Edited by makisg4
Link to comment
Share on other sites

Castrol 5-30 longlife 5lt και φιλτρο λαδιου με ελεγχο μεσω εγκεφαλου στην Bosch 90€ πως το βλεπετε? στις αντιπροσωπιες vw και seat μου ζητησαν 120-130€

Ο Σιμος παραπανω αναφερει , λάδια Aral 50 ευρώ τα 5 λιτρα. Χοντρικα σου βαζω 15 ευρω το φιλτρο λαδιου (που δεν εχει τοσο) , 25 ευρω τον ελεγχο (καποιοι τον χρεωνουν καποιοι αλλοι οχι, αναλογα την εργασια που θα κανεις) . Καλη τιμη , αν πιστευω θα μπορουσες να βρεις και φτηνοτερα .

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με λιπαντικά και τιμές υπάρχουν και αυτές οι συζητήσεις:

 

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=44715

 

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=44283

Edited by Wisdom
Link to comment
Share on other sites

Θα κάνω το σέρβις στα 95.000χλμ.

Τι πρέπει να προσέξουμε σε αυτά τα χλμ;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν σέρβις 5ετίας (γιατί από χιλιόμετρα ακόμα στα 28800 είναι)...

 

1. Λάδια Aral 5-30 τα 6 λίτρα 50€ (δεν άξιζε να παρω 5, γιατί ίδια τιμή θα μου τα έδινε)

2. Μπουζί Denso iridium tough VK22 στα 82€ (μάλλον too much και μάλλον βλακεία έκανα που έδωσα τόσα πολλά και που τα άλλαξα βασικά, μιας και τα προηγούμενα ιριδίου που βγήκαν μετά από 20000χλμ με το πρόγραμμα, και τις μάπα βενζίνες, και... και... και... μια χαρά ήταν!!! Όχι τίποτα άλλο αλλά μου αρέσει που όταν μου τα είχαν βάλει μου έλεγαν στα 15000χλμ καλό είναι να τα αλλάζω...)

3. Φίλτρο Mann στα 8€

4. Υγρά φρένων τα 11€ (από τη Seat τα πήρα, και δεν είδα καν μάρκα)

 

Εργασία, μαζί με υγρά φρένων αλλαγή και τα άλλα ψιλά που αλλάζουν (ροδέλα στην τάπα, υγρά πλυστικής που ήταν άδειο) στα 50€

 

Και κερασάκι στην τούρτα, είχα την αίσθηση ότι μου κάνει πιο έντονη κίνηση το μοτέρ (μπρος-πίσω) και που το είδαμε άρχισε σιγά σιγά να βγάζει τζόγο η αριστερή (πλευρά οδηγού) βάση του μοτέρ, οπότε σε κάποια φάση θα πρέπει να παω για αλλαγή (από ότι είδα στο ΕΤΚΑ το σετάκι οι 2 βάσεις πρέπει να παίζουν κάπου στα 200€)

Link to comment
Share on other sites

Να 'μαι κ γω λοιπον να ετοιμαζομαι για σερβις 6ετίας στα 41.600 χλμ. Στο βιβλιο μου λεει οτι πρεπει να γινει στα 42.000χλμ, απλα το εχω 2 χρόνια και πρωτη φορα θα γινει σερβις στα  χέρια μου. Το προηγουμενο πριν 14.000 χλμ περιπου στην αντιπροσωπεία οπως και ολα τα άλλα με τις προβλεπόμενες αλλαγες αναλώσιμων. Το έχω κανει τσεκ σε συνεργειο και ράμπα 2 φορες ( 1 καθε χρόνο) και οπτικά δεν θελει κάτι.

Τι ελαχιστο κόστος να αναμένω λέτε ? Ελπιζω να μείνω μονο σε λαδια και φίλτρο... :sorry:

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς εννοείς  ότι σε 2 χρόνια πρώτη φορά θα γίνει service στα χέρια σου?! Στον χρόνο πάνω δεν το έκανες?

 

Επίσης, τι εννοείς όταν λες ότι στο βιβλίο σου λέει για σέρβις στα 42000χλμ? Τι μοντέλο έχεις? Δεν είναι Long-life encoding να σου δείχνει στην τρίτη καρτέλα της οθόνης MFD πότε θέλει σέρβις? (τα 2008 μοντέλα μόνο νομίζω δεν είχαν οπότε δεν κολλάει)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.