Jump to content
Greg

Καμένη Ασφάλεια Ή Κάτι Περισσότερο?

Recommended Posts

Σε POLO 1.2 TSI (2010) έχω CLIMATIC και την προηγούμενη εβδομάδα (και δυστυχώς σε ταξίδι) δεν δούλευε το A/C ούτε την αναδιανομής αέρα (βλ. φωτο), δεν άναβαν τα εν λόγω κουμπιά αλλά –ευτυχώς— δούλευε κανονικά ο αέρας και έτσι δεν είχα προβλήματα θαμπώματος κτλ

Πριν γίνει αυτό είχα παρατηρήσει ότι το AC έβγαζε περισσότερο(πιο γρήγορα γινόταν κρύος, για να είμαι ακριβής) κρύο αέρα από ότι παλιά (polικο ψύχος) αλλά το απέδιδα στο ότι πρόσφατα (12 μέρες πριν χαλάσει) του είχα κάνει το σέρβις των 30.000 και άλλαξαν το φίλτρο καμπίνας. Μπορεί όντως αυτός να ήταν ο λόγος που απέδιδε τόσο καλά το a/c ή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά(?) στα ηλεκτρολογικά… κάποιος με περισσότερη εμπειρία θα μου πει (electric doctor γιάτρεψε με)

Αφού επέστρεψα από το μίνι ταξίδι και πήγα στην αντιπροσωπεία που έκανα το σέρβις που προανέφερα, το κοίταξαν και μου άλλαξαν μια καμένη ασφάλεια (βλ.φωτο) η οποία ήταν 5A. Μου έδωσαν άλλες 2 να τις έχω σε περίπτωση που ξανακαει, να την αλλάξω και να το πάω να δουν τι έχει.. μου είπαν ότι αν δεν ξαναγίνει θα το θεωρήσουμε τυχαίο συμβάν και να μην δώσουμε συνέχεια. ΟΚ μέχρι εδώ.. το θεώρησα σωστό --προληπτικά-- να έχω δυο ασφάλειες και κανένα πρόβλημα να μην ασχοληθούμε περαιτέρω (άλλωστε και λογω υγρασίας μπορεί να καεί μια ασφάλεια σωστά?)

Ο προβληματισμός μου έγκειται στο γεγονός ότι αφού αλλάχτηκε η ασφάλεια, έβαλαν το πολακι στο διαγνωστικό και του έβγαλε τα εξής σφάλματα :

ΚΕΡΑΙΑ – AUX IN 1 ΒΛΑΒΗ

MEDIA CENTER 2 ΒΛΑΒΕΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ 4 ΒΛΑΒΕΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΟΘΗΚΗ 1 ΒΛΑΒΗ

Μπορεί να μου διαφεύγει κάτι γιατί δεν τα σημείωσα, μου είπε ότι είναι φυσιολογικό αφού είχε το θέμα με την ασφάλεια κτλ… οπότε πάτησε διαγραφή βλαβών και ξαναέτρεξε το διαγνωστικό:

ΚΕΡΑΙΑ – AUX IN 1 ΒΛΑΒΗ

MEDIA CENTER 1 ΒΛΑΒΗ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ 1 ΒΛΑΒΗ

Τις ξαναεσβησε και το ξαναέτρεξε και πάλι το ίδιο. Κανονικά δεν έπρεπε να μην εμφανίζει βλάβη? Συμβουλεύτηκε και τον ηλεκτρολόγο και είπε ότι είναι φυσιολογικό(!) στο polo να εμφανίζονται κάποιες βλάβες χωρίς να είναι και όλα τα polo το κάνουν κτλ…

Περιμένω σχόλια σας. Ευχαριστώ.

post-16316-0-03116600-1353964947_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Απαντάω στον τίτλο του θεματος μου: τελικά ήταν κάτι περισσότερο.....

πήγα χτες στον φιλοσίδη και αλλαξαν την δεύτερη καμένη ασφάλεια (ναι το ξαναέκανε...) και αφού έβαλαν νέα ασφάλεια, άλλαξαν τα καλώδια του συναγερμού που είπαν οτι προκαλούσαν το πρόβλημα (ήταν διαβρωμένα, ήταν στραβά δεν κατάλαβα.. πάντως σε αυτά "εριξαν" το φταίξιμο)

δεν με πειράζει που το αμάξι δεν έχει κλείσει 3 χρόνια και χάλασαν κάτι καλώδια (ας ήταν μονο αυτα τα προβλήματα μας) αλλα με πειράζει που από τα συμφραζόμενα με αυτά που μου είπε ο ηλεκτρολόγος κατάλαβα οτι δεν πρέπει να έσβησαν οι βλάβες που ανέφερα παραπάνω...

όταν μου λέει "τις εσβησα τις βλάβες αλλα ακόμα και να τις ξαναδεις αύριο μην ανησυχήσεις γιατί και τα golf και τα polo εδώ και πολλά χρόνια τις βγάζουν στα διαγνωστικα και δουλεύουν ρολοι... το σημαντικο είναι να μην βγάζει check engine στο κοντερ" πως να μην υποψιαστω οτι οι βλαβες παραμενουν... (δυστυχως εκει δεν με αφησαν να ειμαι παρων οπως στην auto club για να διαπιστώσω αν όντως σβηστηκαν)

να ανησυχησω για τις βλαβες ή να το ξεχασω το θεμα και ολα καλα?

Υ.Γ. για οποιον δεν ξερει το check engine είναι αυτό το κίτρινο/πορτοκαλί λαμπάκι που δείχνει την μηχανή

http://2.bp.blogspot.com/-nO-H8VIVNzk/Ti2Ajeax2vI/AAAAAAAAEo8/NDBT7cUWVqk/s1600/check-engine-light+%25281%2529.jpg

Link to comment
Share on other sites

Απο προσοπικη εμπηρια ως μηχανικος σε ολα τα αυτοκινητου που εχω συναντηση οπου βλαβη σημαινει προβλημα και οταν η βλαβη σβηνει με το διαγνωστικο και με το ανοιγμα διακοπτη την ξαναπεταει ο εγκεφαλος σημαινει οτι ειναι ενεργη με αποτελεσμα να το αντιλαμβανετε. ολα τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες, γιατι βαριετε να ψαξει το αυτοκηνητο ο καθε μηχανικος που κανει την διαγνωση.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.