Jump to content
_vwpolo_

Polo Tsi. Καθαρισμός Πλαστικών (Πόρτες)

Recommended Posts

το πρόβλημα μου είναι με τα πλαστικά στο εσωτερικό των πορτών καθώς και το λίγο πλαστικό που έχει με το που ανοίγει η πόρτα στο κάτω μέρος, στο αμάξωμα εκεί που είναι το λάστιχο.

ενώ σε μερικά σημεία όπως πχ στις πίσω πόρτες τα πλαστικά που λέω είναι καθαρά και έχουν το μαύρο χρώμα όπως περίπου όταν αγοράστηκε στο αμάξι, μιας και σπάνια μπαίνει κόσμος πίσω, δε συμβαίνει το ίδιο και μπροστά.

επειδή αρκετές φορές το παπούτσι ακουμπάει στο πλαστικό και αφήνει χώμα-σκόνι, όταν πάω να το καθαρίσω δε καταφέρνω να το φέρω σε ικανοποιητική κατάσταση.

 

χρησιμοποιώ ένα πανί με λίγο νερό κι ενώ με ένα πέρασμα αποκτά πάλι το μαύρο του χρώμα, μόλις στεγνώσει έχει ασπρίλες. δεν είναι και λείο το πλαστικό, έχει "χαραγματιές" και συγκρατεί βρωμιές ανάμεσα. 

έτσι έχω λοιπόν σε μερικά σημεία τα πλαστικά να είναι μαύρα (σαν καινούργια) και σε μερικά να έχουν ασπρίσει.

 

τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ώστε να καθαριστούν καλά και να διατηρήσουν το μαυρο χρώμα; δε νομίζω να έχω μόνο εγώ το πρόβλημα αυτό.

γενικώς δεν ασχολούμαι πολύ με την περιποίηση του αυτοκινητου και δεν έχω ιδέα από καθαριστικά.

έχω ακούσει κιόλας ότι μερικά καθαριστικά πλαστικών δεν είναι καλό να χρησιμοποιούνται.

 

 

δεν έχω και πρόχειρες φωτογραφίες να ανεβάσω.

 

 

Link to comment
Share on other sites

θα πάω να αγοράσω αυτό.

το έχει χρησιμοποιήσει κανένας;

 

υποθέτω μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στα πλαστικά (πόρτες) και στο ταμπλό που έχει αυτό το μαλακό υλικό.  δε ξέρω και πως λέγεται.

ελπίζω μόνο μη γίνει χάλια το ταμπλό.

Link to comment
Share on other sites

Καθάρισμα με λίγο apc κατάληλο για εσωτερικά (το interior cleaner της valetpro ειναι πολύ καλό και είναι κατάλληλο με την ανάλογη αραίωση για όλο το εσωτερικό) και μετά dressing με κάποιο προιόν για τριμ (πχ britemax interior dressing, 303 aerospace protectant, autofinesse spritz ) θα κάνει την καλύτερη δουλειά.  Το 303 είναι πολύ καλό και για άβαφα πλαστικά στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

 

Αυτά που σου προτείνω όπως βλέπεις δεν είναι φθηνά αλλά ειναι σχεδιασμένα γι αυτό το σκοπό και προστατεύουν τα πλαστικά σε βάθος χρόνου σε αντίθεση με το guard που αφενός θα γυαλίσει το πλαστικό τραγικά αφήνοντας και μια μυρωδιά όχι ιδιαίτερα ευχάριστη και αφετέρου θα φύγει γρήγορα και θα αφήσει την επιφάνεια χωρίς προστασία. Προσωπικά δεν θα έμπαινα στον κόπο να το αγοράσω...

Edited by and64
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.