Jump to content
Guest nikos1071

Ένδειξη Abs

Recommended Posts

Guest nikos1071

καλησπέρα παιδιά.

έχω ένα polo 2003 1400 16v 101ps και αντιμετωπίζω πρόβλημα με το ABS (ή έστω μόνο την ένδειξη).

Εδώ και κανένα δίμηνο περίπου, γυρίζοντας τη μίζα για να βάλω μπροστά το αυτοκίνητο (μιλάω για το πρωί όταν είναι εντελώς κρύο) άναβε κάποιες φορές στιγμιαία το λαμπάκι του ABS. Άλλο πρόβλημα δεν είχα, ούτε αλλαγή συμπεριφοράς κατά το φρενάρισμα.

 

Την περασμένη εβδομάδα έκανα προγραμματισμένο γενικό service όπου άλλαξα και τακάκια και από τότε μου παρουσιάζεται το εξής κουφό θέμα με το λαμπάκι του ABS. Όταν ξεκινάω το πρωί με κρύο το αυτοκίνητο είναι όλα οκ... Πάω στη δουλειά ~15 χλμ), αφήνω το αυτοκίνητο καμιά 10αριά ώρες και στο γυρισμό όλα είναι οκ. Αν όμως μετακινήσω το αυτοκίνητο σε μια σχετικά μικρή απόσταση πχ 10 χλμ, το αφήσω καμιά ώρα σβηστό και μετά πάω πάλι να το μετακινήσω, τότε ανάβει το λαμπάκι του ABS και μένει μόνιμα αναμμένο, μέχρι να πάω στον τελικό προορισμό μου. Αν το αφήσω όλη νύχτα, την επομένη το πρωί βάζοντας μπροστά ανάβει πάλι το λαμπάκι, αλλά μόλις μετακινηθώ 2-3 μέτρα (κυριολεκτικά) σβήνει και έτσι συνεχίζει για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Αν λοιπόν δεν κάνω ενδιάμεσες μετακινήσεις δεν πρόκειται να ανάψει ποτέ, αν όμως κάνω ενδιάμεσες μετακινήσεις τότε θα μείνει αναμμένο.

 

Η ένδειξη στο διαγνωστικό βγάζει βλάβη αντλίας ABS... αλλά είναι δυνατόν πότε να δουλεύει και πότε όχι? Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν έχουν ζεσταθεί τα φρένα ή η μηχανή. Δεν το σκίζω το αυτοκίνητο να πω ότι δουλεύω το ABS (ελάχιστα έχει χρειαστεί για να είμαι ειλικρινής). Να έχει σχέση με τα τακάκια που αλλάχθηκαν και πιθανόν κάποιες λανθασμένες ενδείξεις που βλέπει ο εγκέφαλος?

Έχει δει κανένας άλλος φίλος σχετικό πρόβλημα?

 

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο post.

 

 

Link to comment
Share on other sites

το ABS όταν είναι αναμμένο το λαμπάκι λειτουργεί?

κοίτα την ασφάλεια του ABS στο καπάκι τις μπαταρίας μήπως και έχει κοπεί και ποτε κάνει επαφέ και ποτε όχι μου είχε τύχη αυτό.
Link to comment
Share on other sites

Guest nikos1071

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε shadowman.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει το ABS όταν ανάβει το λαμπάκι. Όταν ξαναεμφανιστεί το φαινόμενο θα κοιτάξω να το τεστάρω. Θεωρητικά, το ABS δεν πρέπει λειτουργεί όταν το λαμπάκι είναι αναμμένο. Ή κάνω λάθος?

Εσύ φίλε το είχες τσεκάρει σε διαγνωστικό? Αν ναι, θυμάσαι τι σφάλμα σου έβγαζε?

Μακάρι να είναι μόνο αυτό. Δεν είμαστε τώρα για αντλίες και συναφή....

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω αν έχει και κάποια άλλη αιτια που μπορεί να έχει ρυθμιστή και να ανάβει αλλα να δουλεύει το ABS το λογικό πάντως είναι ότι δεν δουλεύει όταν ανάβει.

όχι δεν το είχα βάλει στο διαγνωστικό.

από ότι ξέρω είναι κάπως συνηθισμένο πρόβλημα σε αυτό το μοντέλο.
Link to comment
Share on other sites

Έχω παρόμοιο πρόβλημα! Το ABS δεν λειτουργεί με αναμένο λαμπάκι. Το έχω ελέγξει. Εμένα το διαγνωστικό μου βγάζει βλάβη στον αισθητήρα στροφών εμπρός δεξιά. Τον άλλαξα αλλά έχω μία από τα ίδια. Αυτό είναι πρόβλημα που το είχε το αυτοκίνητο απο όταν ήταν καινούργιο! Τωρα βέβαια εμφανίζεται πολύ συχνότερα. Αν βρήτε κάτι ενημερώστε παρακαλώ!

Edited by dimd
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρες,

 

Χωρις να θέλω να προεξοφλήσω κάτι αλλα επειδή είχα ακριβώς το ίδιο προβλημα ειχα με την μηχανή (και οχι με το αυτοκίνητο), μπαταρια εχεις αλλάξει προσφατα?

Σε εμένα αναβόσβηνε το abs (ιδαίτερα αν ειχε πολλές μέρες να μετακινηθεί) αν και δούλευε κανονικά μετα απο κανα-δυο ώρες ταξιδιού, με το που άλλαξα μπαταρία ολα λύθηκαν...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

 

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, post-άρω εδώ.

 

Σε Polo 9N 2002, 75HP, είxα ακριβώς το ίδιο θέμα. Όταν το αμάξι ήταν κρύο το λαμπάκι ήταν σβηστό και το ABS λειτουργούσε. Εαν έκανα μια μικρή απόσταση (πχ Super Market για ψώνια), έσβηνα και ξαναάναβα, τότε το λαμπάκι άναβε και το ABS δεν λειτουργούσε. Στο VAGCom, έβγαζε:

 

Address 03     -------------------------------------------------------
   Controller: 6Q0 907 379 L  
   Component: ABS FRONT MK60      0101
   Coding: 0001097
   Shop #: WSC 00788
1 Fault Found:
01276 - ABS Hydraulic Pump (V64)
            012 - Electrical Fault in Circuit
------------------------------------------------------------------------------
 
ΛΥΣΗ:
 
Ανοίγεις το καπάκι της μπαταρίας (ακριβώς όπως αναφέρει και ο shadowman πιο πάνω :good:) και ξεκουμπώνεις τα δυο πλαϊνα δοντάκια που έχει. Αμέσως έρχεστε σε επαφή με την παρακάτω εικόνα (δανεική απο internet) 
 
DSCF0120.jpg
 
Είναι η ασφάλεια υπ' αριθμόν 6 (τέρμα δεξιά - κόκκινο - πράσινο καλώδιο), η οποία είναι 40 Ampere με κωδικό Group N10424902 --> https://www.google.gr/search?q=n10424902&espv=2&source=lnms&sa=X&ei=Ghb3U46rM4as0QWrt4HAAQ&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1856&bih=995&dpr=1
 
Προσωπικά σε αντιπροσωπεία που πήγα δεν την βρήκα και αρχίζω το ψάξιμο. Προσωρινά την έβγαλα απο την θέση της, αφού ξεβίδωσα τις βίδες με ένα 10αρι καρυδάκι και της έκανα μια κόλληση με καλάϊ. Ξέρω πως δεν είναι η σωστή λύση η κόλληση με το καλάϊ (γίνεται πιο παχύ το στρώμα του αγωγού άρα αλλάζουν και τα ampere αντοχής της), αλλά τουλάχιστον κυκλοφορώ, χωρίς να έχω απενεργοποιημένο ABS. Μόλις βρω ανταλλακτικό θα την αλλάξω.
 
Προσοχή!!! Μπορεί οπτικά η ασφάλεια να μην φαίνεται κομμένη (έτσι ήταν σε εμένα, το ράγισμα στην ασφάλεια ήταν πιο λεπτό και απο τρίχα) ξεβιδώνοντας όμως την πρώτη βίδα, έσπασε σαν αγγούρι.
 
Το πρόβλημα έχει λυθεί και το ABS δουλεύει ρολόϊ. :cool:
 
Ελπίζω να βοήθησα!!!!  ;)
Edited by kido
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.