Jump to content
pipis13

Σημερα Σε Καποιο Νοσοκομειο

Recommended Posts

Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την συγκλονιστικη εμπειρια που εζησα σημερα σε καποιο νοσοκομειο δεν θελω να αναφερω ονομα θα πω μονο οτι ζω σε επαρχια.

Κατοπιν ενος ατυχηματος του πατερα μου τον μεταφεραμε σε ενα νοσοκομειο αποσταση 20 χλμ. Εκει μαθαινουμε οτι δεν εφημερευει και πρεπει να παμε σε αλλο το οποιο ειναι αλλα 25 χλμ απο το προηγουμενο συνολο 45χλμ. Φτανοντας εκει και αφου παμε στα επειγοντα κανουν εξετασης αιματος και μας λενε να παμε για ακτινογραφιες.Το περιεργο?Ανθρωπος με σπασμενα πλευρα επρεπε να περπατησει να παει μονος του στο ακτινιλογικο αποσταση 30 μετρων περιπου με τον ορο στο χερι...ουτε ενα καροτσακι εστω!!!!

Φευγοντας απο εκει μας λενε οτι θα πρεπει να περιμενουμε για υπερηχο.Μας δινουν το νουμερο 3 και περιμεναμε για 6 ωρες......Υστερα απο 4 ωρες μας λενε να παμε στο μικροβιολογικο να παρουμε τις εξετασεις αιματος.παμε εκει και μας λενε οτι τις εχουν στειλει εδω και ωρα.Γυρναμε πισω μας λενε θα ξαναψαξουμε.Που πηγαν οι εξετασεις οεο????

Συνεχιζω.

Παραδιπλα μια κακομοιρα γριουλα διασολυνομενη τη βγαζει δεν την βγαζει πρεπει να μεταφερθει σε νοσοκομειο αλλο σε εντατικη μοναδα.Οι γιατροι ενημερωνουν το γερο συζυγο της οτι δεν υπαρχει κρεβατι στο πλησιεστερο νοσοκομειο που απεχει 100 χλμ. και πως θα πρεπει να βρει ιδιωτικο νοσοκομειο. Ο γερακος μες τον πονο του ζηταγε κινητα τηλεφωνα προκειμενου να παρει της πληροφοριες οτε να βρει ιδιωτικο νοσοκομειο να ρωτησει αν υπαρχει κρεβατικη εντατικης μοναδας!!!!!!!Οπως καταλαβαινετε με την βοηθεια και του κοσμου τριγυρω κατεφερε να βρει κρεβατι υστερα απο 5 ωρες..............

Θα μου πειτε τι μας τα λες καθε μερα τα ακουμε στην τηλεοραση.Πιστευα οτι τα φουσκωνουν λιγο..Αλλα αυτο που με σπαμενα πλευρα πηγε μονος περπατωντας για ακτινογραφιες ηταν κορυφαιο.Δηλαδη αν ειχε σπασει ποδι θα πηγαινε κουτσο?

Ητανε η πρωτη μου φορα που ζω αυτη τη κατασταση ο ιδιος και ειδικα ο τροπος που συμπεριφερθηκαν στο παπου ηταν απαραδεκτος.

Δεν τα βαζω με του γιατρους δηλαδη τον γιατρο ενας ηταν και με το ενα χερι εραβε δεξια με το αλλο αριστερα, τα βαζω με το κωλοσυστημα.Πραγματικα η κατασταση ηταν και για γελια και για κλαματα.

Υστερα απο ολα αυτα καταληξαμε στο συμπερασμα οτι την επομενη φορα (μακρια απο εμας) θα παμε κατευθειαν σε ιδιωτικη κλινικη.

Link to comment
Share on other sites

Guest maria_Vor

Έχοντας πάει τα τελευταία 2 χρόνια πολλές φορές σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, μπορώ να σου εγγυηθώ πως κάθε μέρα, κάθε ώρα όπου και αν έχω πάει τα ίδια χάλια βλέπω.... Άστο... Σε μία νοσηλεία που είχα κάνει στο Τζάνειο πριν περίπου 2 χρόνια, δεν είχαν να μου δώσουν βαμβάκι ή επίδεσμο για μία πεταλούδα που έσπασε μία χαζή νοσηλεύτρια επάνω μου... 

 

Γι αυτό, πάντα λέω, υπάρχουν και χειρότερα....!

Link to comment
Share on other sites

Αν η ηλικιωμένη κυρία που αναφέρεται στο αρχικό post δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να μεταβεί και να νοσηλευτεί σε μια ιδιωτική κλινική, τι κάνει ;

(ρητορική η ερώτηση..)

Edited by Speedy
Link to comment
Share on other sites

Απλά αν δεν έχεις χρήματα να πας σε ιδιωτικό νοσοκομείο παρακαλάς τον Θεό να παθαίνεις γιατί με την κατάσταση στα Ελληνικά νοσοκομεία είναι σαν να παθαίνεις κάνα 3 φορές. Στο ίδιο νοσοκομείο πριν καιρό είχα πάει να δώσω αίμα και δεν είχαν να μου βάλουν τσιροτο και έβγαλε από την τσάντα της ενα μια νοσηλεύτρια που είχε πάρει από τα jumpo με κάτι δράκους και αρκουδάκια πάνω. Βέβαια αυτά είναι πταισματα. Τι να πει κανείς. Αχρείαστα να είναι........... Εν το μεταξύ η πατέντα της πατέντας εκεί μέσα. Ξέχασα να τραβήξω καμία φωτο να γελάω. Πόρτες δεμένες μεταξύ τους με χειρουργικά γάντια, μάλλον θα κοστίζει πολύ μια σφήνα κόλλες α4 κολλημένες στους τοίχους με την ταινία την καφέ που χρησιμοποιούν οι νοσηλεύτριες με βελάκια για το που να πας. Το κορυφαίο δε μια ταμπέλα που έλεγε "σβήστε τα τσιγάρα εδώ" και είχε ενα βελάκι και από κάτω ακριβώς είχε τον πυροσβεστηρα. Την έχω σε φωτο αυτή.

 

Edited by spiros!!!
Link to comment
Share on other sites

Γάμησε τα είναι......ιδιωτικό φίλε και πάλι ιδιωτικό....εκτός άμα θέλεις να πεθάνεις σε ένα χωρό διαφορετικο απο το σπίτι σου.

 

Πρίν κάνα 15ήμερο το ΕΚΑΒ ήταν κατελλειμένο και έκανα σπάτα-χαλάνδρι 12 λεπτά γιατι δεν μπορουσε να αναπνέυσει ο παππούς.

Και στα νοσοκομεία τον παίζαν.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή τη χώρα, αν αρρωστήσεις ασχημα, είσαι ήδη πεθαμένος και δεν το ξέρεις... τελευταίο περιστατικό απο συγγενικό πρόσωπο (η γιαγιά μου) η οποία και απεβίωσε εξαιτίας του τριμάλακα του γιατρου που την "επέβλεπε" στα Καλάβρυτα. Η γυναικα ειχε γεμίσει υγρο κατω απο το δέρμα... Αν δεν κανω λαθος αυτο γίνεται εξαιτίας καρδιακής ανεπάρκειας... θα μου πεις τωρα "καρδιακη ανεπάρκεια? και τι φταίει ο γιατρος?". Και όμως ο κυριος "μοντέλος" τρομαρα του που ερχόταν με t-shirt, βερμουδα και τοσο μεγάλη ποσότητα κολόνιας σε σημείο να σε πνίγει, ισχυριζόταν οτι δεν το βρίσκει καθόλου ανησυχητικό όλο αυτο, και αντιθέτως, ειναι καθαρό νερο και δεν υπάρχει καποιο πρόβλημα, και την μπουκωνε lasix και οι οδηγίες του ήταν πολύ νερό μιας και το lasix είναι διουρητικό. Επίσης πριν φτάσουμε σε αυτο το σημείο ο ίδιος έλεγε οτι δεν χρειάζεται να μπει νοσοκομείο αφου είναι μια χαρά άκουσον ακουσον. Κάπως έτσι τη χάσαμε κιολας..
 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.