Jump to content
bbp

Golf 5/6 1.4 Tsi - Έφτασαν τα 200άρια? [ Βελτίωση 1ου & 2ου Σταδίου]

Recommended Posts

είμαι κατοχος ενος VW Golf GT 170ps 2007... σκοπευω πολυ συντομα να βαλω εγκεφαλο Revo  ο οποιος θα μου το ανεβασει απο τους 170 στα 215-220 αλογα και μετα να συνεχισω με φιλτροχοανη και εξατμηση...η ερωτηση μου ομως ειναι η εξης...μεχρι ποση βελτιωση αντεχει αυτος ο 1400ρις κινητηρας χωρις να αρχησει τα προβληματα και να ζωριζεται πολυ...μεχρι 240-250 αλογα 8α ειναι ενταξει πιστευεται αυτο το συγκερκιμενο αμαξι, ή θα ζωριζεται πολυ λογω του χαμηλου κυβισμου του?  πολοι με τους οποιους εχω συζητηση το θέμα μου είπαν οτι ηδη 1400ρι αμαξι ειναι ηδη τσιτομενο στα 170 αλογα και δεν αντεχει αλλη μετατροπη και δεν ξερω τι να κανω ..

θα χαρω ππολυ να ακουσω αποψεις κατοχων του συγκερκιμενου μοντελου που εκαναν ηδη μετατροπη να μου πουν τις εντυποσεις τοους

Ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=24567

Θα σε βοηθήσει να έχεις γενική εικόνα, κατά τα άλλα στα είπαν και πιο πάνω προχώρα και μην ακούς Κασσάνδρες.

Το παραπάνω thread αν έχεις πραγματικά όρεξη θα σε βοηθήσει να δεις πως στην αρχή πολλοί είχαμε τις ίδιες ανησυχίες περί απόδοσης και αντοχής και πώς

φτάσαμε σήμερα να έχουμε έτοιμη συνταγή.

Γενικά το μοτέρ με σωστά μίγματα και θερμοκρασίες αντέχει. Να έχεις υπόψη σου ότι θέλει ευλαβική συντήρηση.

Καλές βελτιώσεις! όταν τελειώσεις κάνε μια παρουσίαση..

Γιατί το Topic, δεν το κάνει ένας mod sticky ? Είναι αρκετά μεγάλο και αξιόλογο

Νέοι χρήστες ανοίγουν συνεχώς θέματα που εμπεριέχονται εδώ μέσα.

Παρακαλώ κάποιος Moderator να επιληφθεί, ευχαριστώ.

Να απαντησω εδω φανη,

233 αλογα εβγΑλα εγω με τα εξης revo 100-ic-εξατμιση 70αρα - εισαγωγη pipercross.

Ουτε αντλια ουτε wg ουτε σκαστρα forge.

Edited by nikdev

Να απαντησω εδω φανη,

233 αλογα εβγΑλα εγω με τα εξης revo 100-ic-εξατμιση 70αρα - εισαγωγη pipercross.

Ουτε αντλια ουτε wg ουτε σκαστρα forge.

Eξατμιση ποσο σου πηγε  και τι εβαλες με τι καταλυτη?

Τιμη δεν θυμαμαι , καταλυτη 100cp

Καλησπερα σας , και σας ευχαριστω εκ των προτερων για την φιλοξενεια στο site.

Προσφατα σε μια προσπαθεια να περιορισω τα εξοδα και να μου μεινει και κατι για να περασουμε και αυτο τον χειμωνα, πουλησα ενα Mazda Rx8 Turbo Gt35R που ειχα, εδωσα και ενα Punto 1.2 της γυναικας μου.. και εδω και ενα μηνα περιπου ειμαι κατοχος ενος Golf mk5 (2007 1.4tsi 140ps) .

Ηταν μια καλη επιλογη που θα καλυπτε τις αναγκες μας, θα μας παρειχε μια αξιοπρεπη μετακινηση και σχετικη οικονομια.

Αυτη ηταν η ολη ιδεα της αγορας ........και με μεγαλη χαρα μπορω να πω πως αντεξα εναν ολοκληρο μηνα.....αλλα τελικα ξανακυλησα :hyper: :hyper: :hyper: .Η αληθεια βεβαια ειναι οτι η εποχη των παχειων αγελαδων εχει περασει ανεπιστρεπτι, σε λιγο θα αρχισουμε να τρωμε και τα σκυλια  :unsure: γιαυτο και η καθε επιλογη που εκανα ειχε ως πρωτο κριτηριο το χαμηλοτερο δυνατο κοστος ,ζαντες μτχ, rcd 40euro απο ebay κτλ.

Του Exω ηδη βαλει 17αρες , ενα Rcd-mp3 απο το 6αρι , σποιλερακι - μαρσπιεδακια ,  εναν αναπρογραμματισμο του εγκεφαλλου στο 1,5bar,......... , και εδω θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε με μερικες επιπλεον επεμβασεις.

Σκοπευω να ολοκληρωσω την μικρη μου βελτιωση με  cold air intake -ενα intercooler και ενα downpipe & exhaust για να αναπνεει καλυτερα. 8Π

Με τα παραπανω ως δεδομενα σκεφτομουν να βαλω ενα μτχ intercooler απο S3(8Ρ) και μια επισης μτχ εξατμιση απο Gti.

Πειτε μου αν θελετε την γνωμη σας σχετικα , θα το εκτιμησω ιδιαιτερα.

Επισης, μηπως γνωριζεται αν ταιριαζει και η εξατμιση απο το S3(8Ρ)?

Kαι παλι σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας. :bye:

Edited by saq

Εξατμιση δεν τεροιαζει, για να κανεις δουλεια στην εξατμιση πρεπει να ξεκινησεις απο το νταουνπαιπ, το οποιο απο το gti δεν τεροιαζει, απο το gti να παρεις μονο το μεσαιο και τελικο καζανακι δεν κανεις τιποτα...

Εξατμιση δεν τεροιαζει, για να κανεις δουλεια στην εξατμιση πρεπει να ξεκινησεις απο το νταουνπαιπ, το οποιο απο το gti δεν τεροιαζει, απο το gti να παρεις μονο το μεσαιο και τελικο καζανακι δεν κανεις τιποτα...

Ευχαριστω φιλε μου , το γνωριζω αυτο, αναφερομαι στο μεσαιο και το τελικο .Downpipe θα φτιαξω..

Καλορίζικο φιλε μου , Εισαγωγη μην βάλεις πεταμένα λεφτά . Βάλε ενα Intercooler S3 8P , φτιάξε ενα Downpipe 70αρι με 100αρι ή 200αρι καταλύτη και απο το σπυραλ και μετα βάλε απο το Golf GTI οι σωληνώσεις ειναι 63.5 και με τα καζανια του θα κανεις ανετα ταξιδι! Ολη την δουλεια την κανει το downpipe.

Κανε και ενα επαναπρογραμματισμο μετά για την εξάτμιση και είσαι άρχοντας!

Βάζεις intercooler S3, εισαγωγή pipercross ή ότι άλλο θες σε σφουγγάρι και μεσαίο / τελικό από GTI όπως λες. Η ιδανική εξάτμιση αν δεν κάνω λάθος είναι 63mm για tsi 140-160. Του S3 η εξάτμιση πρέπει να έχει μεγάλη διάμετρο, καλύτερα μην ασχοληθείς. Από S3 πάρε μόνο intercooler και φρένα αν θες. Θα βρεις στο car σίγουρα.

Eξαιρετικα , με καλυψατε πληρως, σας ευχαριστω πολυ. Μια τελευταια ερωτηση , το Gti εχει ιδιο intercooler με το 14αρι?

εξατμιση απο γτι γκολφ 5( 70mm) απο καταλυτη και πισω αν ενδιαφερεσαι την δινω επειδη θα αλλαξω διαμετρο,ειναι 70.μαζι και το τελικο.

και σε gia intercoller s3 ισως φυγει και αυτο σε λιγο καιρο,.

Eξαιρετικα , με καλυψατε πληρως, σας ευχαριστω πολυ. Μια τελευταια ερωτηση , το Gti εχει ιδιο intercooler με το 14αρι?

Με του mk6 ναι νομίζω. Μην ασχοληθείς με του GTI, μικρή η διαφορά, μόνο με του S3.

εξατμιση απο γτι γκολφ 5( 70mm) απο καταλυτη και πισω αν ενδιαφερεσαι την δινω επειδη θα αλλαξω διαμετρο,ειναι 70.μαζι και το τελικο.

και σε gia intercoller s3 ισως φυγει και αυτο σε λιγο καιρο,.

Φυσικα με ενδιαφερει,στειλε μου μηνυμα για την τιμη !

Με του mk6 ναι νομίζω. Μην ασχοληθείς με του GTI, μικρή η διαφορά, μόνο με του S3.

Ευχαριστω φιλε μου.

δυστηχως θα δυσκολευτείς πολυ να βρεις i/c από s3 μεταχειρισμένο ,πάντως σαν βελτίωση είναι από τις καλύτερες ,βοηθαει πολυ το αυτοκίνητο -

για εισαγωγή πεταμένα λεφτά είναι αν δωσεις 400 κ 500 ευρω ,μπορείς με πολύ λιγότερα (σωλήνα απο εξατμισα ) και στην ακρη μια χοάνη να πάρεις κ απο εκει κάτι (αποδεδειγμενα βοηθαει μια ελευθερη εισαγωγη σε σχεση με την μαμα )

τι πρόγραμμα έχει το αυτοκινητο ;

Φίλε λοιπόν το golf gti 5-6 ,cupra Leon tfsi me ta 240 ,golf -scirocco 1,4 με 140-160-170 ,Leon 1,8-2.0tsi Audi a3 1,8-2.0tfsi Vw passat 1,8-2.0tsi skoda Octavia -superb 1,8-2,0 tsi Vw tiguan 1,4 me τα 150 διλιτρο tiguan golf gti 5 edition 30 ολααααααα αυτα φοράνε το ίδιο ιντερκουλερ ,τώρα το s3 φοράει αλουμινενιο ιντερκουλερ και πιο μεγάλο απο τα παραπάνω το golf r scirocco r cupra r φοράνε ιδέα διαστάσεις ιντερκουλερ με αυτό του s3 αλλα δεν ειναι αλουμινενιο άρα βάζεις ενα s3 και τέλος .παει το θέμα ιντερκουλερ πάμε στο θέμα εξατμισης το s3 φοράει τις ίδιες διαστάσεις με το golf gti cupra Leon Octavia rs golf r scirocco r αλλα επειδή ειναι τετρακινητο δεν μπαίνει σε η εξατμιση σε αμάξια μπροστά κίνησης γιατί έχει άλλες κουρμπες και άλλες βάσεις λόγω του πισω διαφορικου που έχει το s3 άρα βάζεις ενα cat back απο gti golf 5-6 η ενα cat back απο λεον cupra η λεον fr φτιάχνεις και ενα dp 70f βάζεις και ενα καταλύτη 200αρι και είσαι μια χαρα .απο θέμα εισαγωγής εάν ψάξεις έχει κιτ και με 150-160 ευρώ βάζεις και ενα τέτοιο κιτ και είσαι κομπλε

• Like 4

Φίλε λοιπόν το golf gti 5-6 ,cupra Leon tfsi me ta 240 ,golf -scirocco 1,4 με 140-160-170 ,Leon 1,8-2.0tsi Audi a3 1,8-2.0tfsi Vw passat 1,8-2.0tsi skoda Octavia -superb 1,8-2,0 tsi Vw tiguan 1,4 me τα 150 διλιτρο tiguan golf gti 5 edition 30 ολααααααα αυτα φοράνε το ίδιο ιντερκουλερ ,τώρα το s3 φοράει αλουμινενιο ιντερκουλερ και πιο μεγάλο απο τα παραπάνω το golf r scirocco r cupra r φοράνε ιδέα διαστάσεις ιντερκουλερ με αυτό του s3 αλλα δεν ειναι αλουμινενιο άρα βάζεις ενα s3 και τέλος .παει το θέμα ιντερκουλερ πάμε στο θέμα εξατμισης το s3 φοράει τις ίδιες διαστάσεις με το golf gti cupra Leon Octavia rs golf r scirocco r αλλα επειδή ειναι τετρακινητο δεν μπαίνει σε η εξατμιση σε αμάξια μπροστά κίνησης γιατί έχει άλλες κουρμπες και άλλες βάσεις λόγω του πισω διαφορικου που έχει το s3 άρα βάζεις ενα cat back απο gti golf 5-6 η ενα cat back απο λεον cupra η λεον fr φτιάχνεις και ενα dp 70f βάζεις και ενα καταλύτη 200αρι και είσαι μια χαρα .απο θέμα εισαγωγής εάν ψάξεις έχει κιτ και με 150-160 ευρώ βάζεις και ενα τέτοιο κιτ και είσαι κομπλε

:goodjob:  :good:

εχει ξανασυζητηθει αλλα το ρωτάω, μπορει να καουν πολλαπλασιαστες απο κακη ρυθμιση στο προγραμμα?

Μιλαμε για αμαξι με hybrid turbo?

Αν φοραει custom προγραμμα με dwel times που εχουν ξεφυγει πιθανοτερο να λιωνει ακιδα μπουζι/ισως να καιει και πολλαπλασιαστη.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

Μιλαμε για αμαξι με hybrid turbo?

Αν φοραει custom προγραμμα με dwel times που εχουν ξεφυγει πιθανοτερο να λιωνει ακιδα μπουζι/ισως να καιει και πολλαπλασιαστη.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

η ερωτηση μου ηταν για α'σταδιο με ρυθμιση 100αρας!