Jump to content
the_winner

Παράξενο Σφύριγμα , Turbo?

Recommended Posts

Παιδια το αμαξι δεν κανει ετσι κανονικα το surging γινεται γιατι η σκάστρα ειναι αποσυνδεδεμένη το βίντεο το έβαλα για να ακουσετε οχι το surging αλλα το τσιριγμα που κανει

Link to comment
Share on other sites

Ενας φιλος μου που εχει scirocco απο οτι θυμαμαι εκανε ενα τετοιο σφυριγμα αλλα το εκανε οταν ειχες τριτη με 2500 στροφες και παταγες τερμα γκαζι αποτομα δηλαδη στο φασμα στροφων που δουλευε ο κομπρεσσορας τοτε που το ψαξαμε θυμαμαι ειχε αλλαξει την ν249 και δν το ξανα ακουσαμε αλλα δν μπορω να θυμηθω αν το εκανε τοσο πολυ οσο το δικο σου.

Link to comment
Share on other sites

Πες στο μηχανικο να ψαξει την διαδρομη του αερα φιλε intercooler κτλ ... αν δεν βρει κατι ..ας δειτε αν ακουμπαει η φτερωτη , αν δεν...παιρνεις μια εγγραφη βεβαιωση οτι το πηγες για συγκεκριμενο ηχο κτλ κτλ και σου ειπαν οτι ολα ειναι οκ .

Link to comment
Share on other sites

ακους δηλαδη τον ιδιο ήχο με εμενα?? το είδες το βίντεο?

 ειδα το βιντεο απο το μηχανικο που βγαλατε..εμενα κατι παρομοιο κανει..μολις ανεβαζει πιεση στο μπαρομετρο απο 0 μεχρι 0.5 και οταν αφηνω γκαζι μου κανει τη ιδια εκτονωση με αυτη του βιντεο..εχω 2 προβληματισμους..τουρμπινα λογικα δεν θα ειναι..2φορες την κατεβασα και απλα ειχε φαει το θρος..τωρα απο τι ειναι...ειναι το θεμα..πρωτο βημα ειναι να ελεγξεις αν χανει καπου..εγω τωρα θα αλλαξω και wastegate γιατι της εχω αλλαξει ελατηριο και μπορει να μου την εχει βγαλει off.....οταν εχω νεα θα σου πω...αν δε βλεπεις λαδι στην εξατμηση πιστευω πως δεν ειναι τουρμπινα....πες στο μηχανικο να φουσκωσει ολο το κυκλωμα να δει αν χανει απο καπου!

Link to comment
Share on other sites

Παίδες πήγα πήρα το αμαξι ο αρχιμηχανικος με αντεξε παρολο που του τα επριξα μου εδειξε και αλλη τουρμπινα απο 1.4 tsi cavd εχει ακριβώς του ιδιους τζόγους . Μου ειπε αν θελω μου αλλαζει τουρμπινα αλλα ειναι κριμα να αλλαξω κατι που ειναι οκ μου ειπε αν μεγαλωσει ο ηχος ελα να στην αλλαξω αν και δεν θα ειναι παλι η τουρμπινα .

 

Το πήρα και εφυγα και πήγα σε τουρμπινά κατευθείαν . Βγάλαμε το σωλήνα που πάει στο τουρμπο και την έλεγξε . Η τουρμπινα ειναι μια χαρά ο άξονας ΠΡΕΠΕΙ να εχει τζόγο .
Του εβαλα να ακουσει και το βιντεο και ειπε οτι 1000000% δεν ειναι τουρμπο .

Ακουω τωρα ξανά τι μπορεί να είναι? Μηπως απλα λογω της εισαγωγης?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους ,

Τον τελευταίο καιρό με εχει σκάσει ένα θέμα . Ακούω ένα τσίριγμα σαν σκουριασμένο ρουλεμαν σε συγκεκριμένες συνθήκες

Συνήθως όταν φορτώνει απο χαμηλά ακούγεται και οταν αλλαξει ταχυτητα και πέσουν οι στροφές .

Στην αρχή δεν έδωσα σημασία γιατί νόμιζα πως ειναι η αντλια-μαγνητικός συμπλέκτης που ήξερα οτι κανει σαν σκουριασμένη κούνια . Αλλά με την βοήθεια του φίλου Γιάννη και Θάνου που άκουσαν το βιντεο μου ειπαν οτι αυτό δεν ειναι η αντλια . Το επιβεβαιωσα και μόνος μου οταν βρήκα ενα βιντεακι στο youtube που έδειχνε πως κανει το σφυριγμα του μαγνητικου συμπλεκτη του κομπρεσορα .

Οπότε αρχισα απο την αρχή να ψάχνω ....

Επόμενο βήμα αντιπροσωπεία , το πηγα οπως ηταν το πηγα βολτα με τον αρχιμηχανικο , το εντοπισε αμέσως . Πρώτη φορά ακουγε τέτοιο θόρυβο , πολλα μπορεί να ειναι μου ειπε μπορεί και απλά να ακουγεται ο κομπρεσορας περισσοτερο ή κάποια αναροφυση ή κατι με τον αερα . Μου ειπε να το δοκιμασω και με μαμα φιλτροκουτι και να του το παω . Εβαλα μαμα φιλτροκουτι εκανα μονος δοκιμη , ίσα που το άκουγα πάλι . 

Σήμερα το πρωι το πήγα κοιτάξαμε , σκάστρα ήταν όκ , σωληνώσεις μεχρι το τουρμπο ΟΛΑ ΟΚ , προοληπτικά αλλάξαμε o-ring στον σωλήνα μετα την έξοδο του κομπρέσσορα , βγάλαμε ιμάντα και κοιτάξαμε τις τροχαλίες ΟΛΑ ΟΚ .

Καθώς ειχαν βγάλει τον σωλήνα απο το turbo είπα να κοιταξω μονος μου την φτερωτη και  του ειπα οτι εχει αρκετό τζόγο , το κοιταξε και αυτός βάζοντας ενα κατσαβίδι στο κέντρο του αξονα και είπε οτι ειναι φυσιολογικος . Μόλις πήρα το αμαξι να φυγω δεν άκουγα τιποτα όσες δοκιμες και να εκανα . Οπότε έβαλα την εισαγωγή πάλι , ημουν 100% σιγουρος οτι θα το ακουω παλι. Στην πρώτη βολτα το ακουσα αμεσως .

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΆ ΣΑΣ !!!

Βίντεο Θορύβου(θελει αρκετη προσοχή για να το ακουσετε στο 0:08-0:09 το κανει εντονα)

Βίντεο με τον τζόγο του άξονα

filaraki kai mena exei tzogo i tourmpina mou alla kapia stigmi eixa bali manitari akougotan ena sfirigma kai eitan apo tin antlia nerou opos kai epathe to aytokinito meta apo kero

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτηκα κάτι καλό για το πως να προσδιορισω τον θόρυβο !

Πάνω σε dyno σε προσομοίωση δρόμου ....

Ετσι θα είναι κάποιος πάνω απο το μηχανοστασιο και θα εντοπίσει απο που ακούγεται

Τι λέτε ;

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Edited by the_winner
Link to comment
Share on other sites

δεν είναι κακη ιδεα να το βάλεις στα ραουλα -απλά φοβαμα μηπως και εκει δεν μπορεσεις να καταλαβεις απο που προερχεται ο θορυβος-

 

θα μου πεις δεν χανεις και τίποτα ,κανεις και μια δυναμομετρηση στο κάτω κάτω

Link to comment
Share on other sites

Μήπως ειναι ο κομπρεσσορας αυτό που ακουω? Το κάνει και συνεχόμενα στο πάτα καθώς πατάω γκάζι απο τις 1500 στροφές κανει ενα σφύριγμα και καπου στις 2200 σταματαει  .... Και οταν αλλαζει ταχυτητα και πεσουν οι στροφες κανει και αυτον τον ήχο που εχω βάλει στο πρωτο βιντεο ...

Link to comment
Share on other sites

Ναι νομίζω και στο πάτα μονο που στο πάτα κανει έντονο σφύριγμα . Θυμίζει κομπρεσερατο μίνι κουπερ . Στο άσε κάνει αυτό που ακούγεται στο πρώτο πρωτο βίντεο

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.