Jump to content
GXA

Ενδειξη " Check "

Recommended Posts

ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ " CHECK"  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ.. . ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ , ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ , ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΤΙ ( ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ )  ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΕ.. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ... ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ 20ΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ...

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Edited by GXA
Link to comment
Share on other sites

Aπλά στον υπολογιστή το βάζει και σβήνει ( γι αυτό είναι και 20αρικο )  διότι δεν βρήκε τίποτα όταν το έλεγξε. Υπάρχει περίτπτωση να έχει κολλήσει στο ταμπλό ;

Edited by GXA
Link to comment
Share on other sites

ρε τους μλκς 20 ευρω ,βρες ρε φίλε εναν που εχει vag com να σου σβήσει την βλαβη -

 

προσπάθησε να καταναλωσεις την βενζίνη αλλά σε ήπιους ρυθμους ,μην το πατας όσο διαστημα έχεις αυτην την βενζίνη και μετα γεμισε απο έναν που γνωρίζεις καλη 100αρα

Link to comment
Share on other sites

Πάρε ένα VCDS κοινώς VAG COM με κανένα 25αρι και αν τις σβήνεις μόνος τις βλάβες αλλά και πολλά ακόμα που μπορείς να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να συμπληρώσω και γω, σκοπός δεν είναι μόνο να σβήσεις τη βλάβη αλλά να βρεις και το λόγο για τον οποίο εμφανίζεται η βλάβη.1.6 έχεις???Αν ναι τότε μάλλον από κακή βενζίνη έχει χαλάσει ο αισθητήρας ΝΟΧ.Γενικώς χρειάζεται λίγο ψάξιμο.....Αν κάνεις αναζήτηση θα βρεις αρκετά θέματα για το Check engine.

Link to comment
Share on other sites

1.4 FSI εχω ( 90 Αλογα ). Οταν το πηγα για service το έλεγξε διεξοδικά και δεν βρήκε τίποτα.. Γι αυτό μου κάνει εντύπωση που ξαναάναψε.. Υπάρχει περίπτωση να άναψε λόγω αλλαγής ταχύτητας σε υψηλές στροφές ; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά τώρα πήρα το πρώτο μου αυτοκίνητο και όσο να ναι είμαι λίγο περίεργος και ψάχνω να βρω και να μάθω τα πάντα σχετικά με τ' αμάξι.. Για το συγκεκριμένο φοβόντουσαν για πρόβλημα στον καταλύτη ( όπως μου είπαν ) αλλά τελικά δεν βρήκαν τίποτα και (λογικά πάντα  ) υπέθεσαν ότι προήλθε απ την βενζίνη.

Edited by GXA
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απολύτως και αν έχεις FSI κινητήρα η κατοσταρα βενζίνη είναι μονόδρομος :search:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γενικά να βάζω 100αρα στ' αμάξι ή  να βάζω πχ 1 φορά το μήνα;

Link to comment
Share on other sites

Guest πανος-gti

εγω που εχω το scangauge2 μπορω κ σβηνω το check αν δεν ειναι μονιμη βλαβη ειναι πολυ χρησιμο εργαλειο.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά να βάζω 100αρα στ' αμάξι ή  να βάζω πχ 1 φορά το μήνα;

Το καλύτερο είναι να βάζεις συνέχεια, ο κινητήρας σου έχει σχέση συμπίεσης 12:1 έναντι των άλλων που καίνε απλή και έχουν 10:1.

 

Και εκτός αυτού, κάθε φορά που αλλάζεις τύπο καυσίμου ο εγκέφαλος χρειάζεται κάποια χιλιόμετρα για να αναπροσαρμοστεί.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα golf 5 1.4 fsi  μου έκανε τα ίδια και μού έγραφε στο μηχανάκι {συστημα ανκύκλωσης καυσαερίων}.Πήγα συνεργείο και μου έβγαλε και καθάρισε τις μεταλλικές σωληνώσεις απο εξαγωγή μέχρι βαλβίδα EGR,και απο βαλβίδα μέχρι πολλαπλή εισαγωγής.Έριξα και ένα καθαριστικό της STP για σωληνώσεις καυσίμου και για μπέκ κλπ,έβαλα καινούργιο φίλτρο βενζίης και φουλάρισα 100άρα.Μετά απο λίγα χιλιόμετρα με 100+ οκτάνια και αρκετό 'σέξ' το αμάξι πετάει!Και ο ηλεκτρολόγος μου έλεγε στείλτο για καθαρισμό μπεκ και αλλγή βαλβίδας EGR και πα@@ρια μπλέ.

 

 

Υ.Γ:Οι σωληνώσεις της βαλβίδας καυσαερίων και η βαλβίδα απ την κάπνα ήταν αφανέρωτες......

Όσον αφορά το μηχανάκι για να κοιτάς βλάβες μόνος σου,υπάρχει για κινητά android διαγνωστικό (obd 2) το οποίο δουλεύει με το κινητό με bluetooth και με το πρόγραμμα torque που υπάρχει στις εφαρμογές του playstore,συνδέεις το κουτάκι στη φίσα στο αμάξι και στο κινητό βλέπεις διαγνωση βλαβών-αισθη΄τηρες οξυγόνου-κααυσαέρια-βολτόμετρο-υποπίεση εισαγωγης-πίεση για τα τούρμπο-κοντέρ-θερμοκρασία νερού-στροφές και πάρα πολλά άλλα.Το είχε φίλος σε ένα toyota yaris που δέν έχει μαμά όργανο θερμοκρασίας και είχε το κινητό πάντα ανοιχτό και έβλεπε ότι ήθελε.Θα το παραγγείλω απο το e-bay (20ευρώ έχει+μεταφορικά) και θα σας πώ περισσότερα τότε.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.