Jump to content
desolatorXT

Αλλαγή Κινητήρα Σε Golf V 1.4Tsi 140Ps (Με 1.8Tsi)

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα μιας και είναι το πρώτο μου μύνημα...

Δεν γνωρίζω αν γράφω στο σωστό κομμάτι του φόρουμ, αλλά έχω την εξής ερώτηση:

 

Έχω βρεί σε πολύ καλή τιμή έναν κινητήρα 1.8 TSI από Seat Leon (μοντέλο 2008, engine code: BZB/CDAA ) και θέλω να τον περάσω στο Golf V TSI 140PS που έχω. Είναι δυνατή η τοποθέτηση σε αρχική φάση? Και αν ναι, τι άλλα τμήματα του αυτοκινήτου θα χρειαστεί να αλλάξω? Μαζί με τον κινητήρα του Leon παίρνω σασμαν, εγκέφαλο, πλεξούδα.

Επίσης, εφόσον θα αλλάξω και εγκέφαλο, τι ασυμβατότητες μπορεί να υπάρχουν με άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

Edited by desolatorXT
Link to comment
Share on other sites

Γιατι να το κανεις αυτο?Για να εχεις υψηλοτερη καταναλωση-τελη-ασφαλειες?Τετοιες μετατροπες ειναι ρισκο και μπορει να εχεις μπλεξιματα με την λειτουργια του αυτοκινητου.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά μπορείτε να βοηθήσετε σχετικά με το ερώτημά μου όσον αφορά την αλλαγή του κινητήρα? Δεν σκοπεύω να βάλω πρόγραμμα ή κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά μπορείτε να βοηθήσετε σχετικά με το ερώτημά μου όσον αφορά την αλλαγή του κινητήρα? Δεν σκοπεύω να βάλω πρόγραμμα ή κάτι τέτοιο.

 

Ο κινητηρας μπαινει, το προβλημα σου ειναι τα περιφερειακά, υπολογιστες καντραν κλπ.

 

Βρες ενα καλο μηχανικό και ρωτησε τον για το κοστος

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνω σε οσα λενε οι παραπανω! Εχω 1.4 TSI στο ιδιο αμαξωμα με 1.8 TSI θα καις λιγοτερο 100% στην εθνικη. Στην πολη ισως καις περισσοτερο .
Τελη αν δεν το δηλωσει θα εχει τα ιδια .
Σχετικα με την μετατροπή συμφωνω με τον Νικο

Link to comment
Share on other sites

Ο 1.4 TSI 140 καιει παντου λιγοτερο (εντος-εκτος-μικτη)απο τον 1.8 TSI 160 του λεον.Εγω προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω φιλε γιατι να κανεις τετοια κινηση,για να παρεις 20 αλογα παραπανω?Να τα ξηλωσεις ολα στο αμαξι και να μπασταρδεψεις το αμαξι με αλλα κιβωτικα εγκεφαλους κλπ μονο μπελξιμο ειναι.Το ενδεχομενο μετα οταν θες να το πουλησεις οτι δεν θα ειναι ευκολο το σκεφτηκες?Προσωπικα ετσι οπως το βλεπω εγω μονο αρνητικα προσφερει μια κινηση τετοια και τιποτα θετικο.

Edited by Μαρινος-TSI
Link to comment
Share on other sites

Καταρχας, η κινηση αυτη ειναι η πλεον συμβατη με την νομοθεσια και ορθως το σκεφτηκε ο φιλος αν μελλοντικα ασχοληθει και με το θεμα βελτιωσης.. Ειναι γνωστο το tuning potential απο μεγαλες εταιρειες χρησιμοποιωντας μια Κ04 για παραδειγμα.. Ετσι δεν θα χρειαστει να παει σε 2λιτρο, οπου προς το παρον θα πρεπει να πληρωσει εξτρα φορους περα απο τα γνωστα παγια κτησης του, αλλα και δεν ενδεικνυται βασει νομοθεσιας αφου υπερβαινει το 25% στα κυβικα ή ιππους.. Το μονο θεμα που ισως αντιμετωπισεις φιλε desolatorXT σε περιπτωση που θα θελησεις να το δηλωσεις και εφοσον δεν εχει δηλωθει παρομοια μετατροπη στο Golf 5 (αφου δεν βγηκε στην Ελλαδα με αυτο τον κινητηρα), ειναι η εγκριση..Και παλι νομιζω οτι ανοιγεις φακελο σαν νεα μετατροπη και δεν θα εχεις θεμα.

Οσον αφορα τωρα την μετατροπη, για να γινει σωστα θα πρεπει να προχωρησεις σε "μεταμοσχευση" ολων των πραγματων απο το leon στο δικο σου.. Ισως με το καντραν εχεις καποιο θεμα καθως ειναι διαφορετικο, αλλα αν απευθυνθεις σε μηχανικο οπου εχει εμπειρια σε τετοιου ειδους μετατροπες θα σου βρει συμβατο για το 5αρι..

Edited by Billgr4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.