Jump to content
faniaros

Ενημέρωση Για Το Act

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά,

 

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την παρουσίαση του golf 7 και πιστεύω ότι πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε για την ομαλή λειτουργία του act. Προσωπικά, ενδιαφέρομαι για την αγορά αυτού του κινητήρα και θέλω να ζητήσω από τα παιδιά του φόρουμ που τον διαθέτουν να μας κάνουν μια ενημέρωση...

 

Θα ήθελα, αν είναι εύκολο να μας δώσετε την γνώμη για τον το σύστημα συνεχίζει να δουλεύει όπως πρέπει, τα χιλιόμετρα που έχετε, τον "τρόπο" οδηγησής σας και τις καταναλώσεις που έχετε...

 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας 

 

Φάνης

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα ACT δεν ειναι κάτι το καινούργιο. Ειναι ενα σύστημα το οποίο το χρησιμοποιούν εδω και πολλα χρόνια σε μεγάλα οχήματα (φορτηγά κ.α.). Η VW απλά το έβαλε πρώτη σε επιβατικό όχημα. Εγω που το εχω και εχω κάνει μέχρι τώρα 7000χλμ δεν εχω κανένα προβλημα. Η μέση κατανάλωση συνολικά μέχρι σήμερα 7,5λιτρα (70% πόλη και 30% εκτός)

Link to comment
Share on other sites

Θεμα που σκεφτομουν να ανοιξω και γω που με ενδιαφερει επισης ο κινητηρας. Μπορεις να μας πεις και τη διαφορα μεσα στην πολη με και χωρις ACT? Το χεις τσεκαρει?

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

Επίσης πότε ενεργοποιείται στην πράξη? Μετά από κάποια ταχύτητα ή στροφές?

Η αλλαγή είναι ανεπαίσθητη?

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα η μέση κατανάλωση μου είναι 7,1 λίτρα. Σε ταξίδια που έτυχε να κάνω σε στιγμές που είχε ευθεία για 15-20 χιλιόμετρα με το act ενεργό έγραφα στιγμιαία 3,3 με 4.1, 130 χιλιόμετρα και 6η και AC. Όταν ο δρόμος έχει ανηφορική κλίση ή περνάς τις 3.000 περίπου απενεργοποιείται. Την αλλαγή σε ταχύτητες ταξιδιού δεν την καταλαβαίνεις. Εγώ την αλλαγή την καταλαβαίνω με 2α και 30 χιλιόμετρα που είναι στο όριο ενεργοποιήσης/απενεργοποίησης του act που με παράθυρα ανοιχτά ακούς και την αλλαγή στον ήχο.

Link to comment
Share on other sites

Με το Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT), δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους του κινητήρα απενεργοποιούνται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο κινείται μεταξύ των 1.400 & 4.000 σ.α.λ. και με ταχύτητα έως 140 km/h. Έτσι, βελτιώνεται η απόδοση του κινητήρα, καθώς η προσωρινή απενεργοποίηση των δύο κυλίνδρων μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 0,5 λίτρα καυσίμου στα 100 km, ανάλογα πάντα με το στυλ οδήγησης.
Το Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων προσφέρεται σε συνδυασμό με το κινητήρα 1.4 TSI με 140 PS.

Link to comment
Share on other sites

Καλά έκαναν και το έβαλαν, οι καταναλώσεις είναι εξαιρετικές. Εκτός από φορτηγά που αναφέρει ο mk7man, το σύστημα cylinder on demand υπήρχε σε μοτέρ μεγάλου κυβισμού V6 & V8.

 

Η μόνη απορία που έχω πάντως, είναι πως αντιπαρέρχεται το σύστημα την ανομοιόμορφη λειτουργία και κατά συνέπεια φθορά που θα έχουν οι κύλινδροι σε βάθος χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

Υπερβολές!Να λέμε ότι κάτι κάνουμε για λόγους κατανάλωσης να χουμε να λέμε....Μακάρι να βγεί αξιόπιστο σε βάθος χρόνου.Αυτό μόνο!

Link to comment
Share on other sites

Υπερβολές!Να λέμε ότι κάτι κάνουμε για λόγους κατανάλωσης να χουμε να λέμε....Μακάρι να βγεί αξιόπιστο σε βάθος χρόνου.Αυτό μόνο!

 

Λόγω προδιαγραφών ρύπων EU6 το έβαλαν αναγκαστικά. Το 1.4 με το ACT είναι ΕU6, ενώ χωρίς είναι ΕU5.

 

Όσον αφορά την αξιοπιστία, δεν είναι κάτι καινούργιο για το VAG, έχει δοκιμαστεί. Εδώ και καιρό μπαίνει στα 4.0TFSI της AUDI και σαν σύστημα-εξαρτήματα είναι παραπλήσιο του audi-valve-lift που υπάρχει χρόνια τώρα σε 2.0TFSI (απλά εκεί τα δεύτερα έκκεντρα είχαν άλλο βύθισμα-διάρκεια και όχι μηδενικό για να "απενεργοποιούν" τις βαλβίδες). Οπότε δεν είναι κάτι νέο.

Edited by PiNiOn
Link to comment
Share on other sites

Αληθεύει οτι το 140αρι έχει μικρότερη μεικτή κατανάλωση από το 122αρι;

Ναι, λόγω του act... Σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο η VW δίνει διαφορά της τάξεως του μισού λίτρου στην μεικτή.

Edited by faniaros
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.