Jump to content
Apostolos_VW

Πόρτα Πορτ Μπαγκάζ: Δεν Ανυψώνεται Όπως Παλιά

Recommended Posts

Το  είδαν  και  οι  ίδιοι  επί  τόπου  και  δεν  ανέφεραν  κάτι  για  αντίστροφη  τοποθέτηση. Το  μόνο  που  μπορούσε  να  καλυφθεί  ήταν  το  μήκος.
Πάμε  για  MAGNETI MARELLI

 

Link to comment
Share on other sites

Περίεργο που δεν σου είπε; ;θα δούμε πόσο θα κρατήσει έτσι όπως τα έβαλα;;

Link to comment
Share on other sites

Τοποθετήθηκαν  τα MAGNETI-MARELLI.
Και  πάλι  το  ίδιο  περίπου  αποτέλεσμα. Άνοιγμα  με  σταθερή  ταχύτητα  μέχρι  το  τέλος  της  διαδρομής, χωρίς  να  μειώνεται  για  ομαλό  τελείωμα.
Τα  από  κατασκευής  που  είχε  επάνω  το  αυτοκίνητο  λίγο  πριν  το  τέλος  της  διαδρομής  μείωναν  ταχύτητα  και  στο  τέλος  υπήρχε  ένα  πολύ  ομαλό  τελείωμα.

Για  να  μειώσω  λίγο  το  τελικό  χτύπημα, έβαλα  μεγαλύτερα  τερματικά  λάστιχα.
Πιστεύω  ότι  σε  λίγο  καιρό  κάτι  θα  βγάλει  αυτό  το  απότομο  σταμάτημα  που  γίνεται.
Βλέπετε  ότι  έχουμε  μια  σωστή  λειτουργία;

 

 

 

Και  εδώ  βίντεο  με  εμφανή  τη  διάφορα  ανοίγματος.

 

 

 

Edited by TASOS M
Link to comment
Share on other sites

Τα αμορτισέρ χώρου αποσκευών πρέπει να παρέχουν συγκεκριμένη δύναμη ανύψωσης (390Ν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο), αλλά και ελεγχόμενη ταχύτητα ανύψωσης. Στο βίντεο σου Τάσο είναι σαν να έχουν τοποθετηθεί… ελατήρια. Η άνοδος είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη.

 

Είπαμε, γερά αυτοκίνητα φτιάχνει η VW, αλλά ναι, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα με το απότομο σταμάτημα που βλέπουμε, μπορεί να υπάρξει κάποια ανεπιθύμητη φθορα ή (διαζ.) ζημια.

 

Υπάρχει περίπτωση να είναι ελαττωματικά τα αμορτισέρ? Οι άλλοι φίλοι τι λένε (kosigal, professor κλπ)? Έτσι λειτουργούν τα δικά τους Magneti Marelli?

 

Ενημερωτικά να αναφέρω ότι για το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφορούν στην αγορά εκτός από Magneti Marelli: Monroe, Kilen και (αρκετά πιο ακριβά) Febi Βilstein.

Link to comment
Share on other sites

Σε μένα πάλι γίνεται πιο ομαλά το άνοιγμα του πορτμπαγκάζ.Τα συγκεκριμένα της magneti marelli πληρούν τις προδιαγραφές των γνησίων δηλ τα 390 Ν οι οποίες αναγράφονται και πάνω σ΄αυτά.

Δεν ξέρω αν ο φίλος Τάσος τα πρεσσάρισε αρκετές φορές (τουλάχιστον 30) πριν τα τοποθετήσει.Τώρα για το θέμα της φθοράς του αυτοκινήτου από το ελαφρώς πιο απότομο άνοιγμα......νομίζω ότι γινόμαστε υπερβολικοί.Πιστεύω ότι το πολύ μέσα σε 1-2 βδομάδες θα ομαλοποιηθεί το άνοιγμα του πορτμπαγκάζ λόγω του ότι τα αμορτισεράκια θα μείνουν κλειστά για αρκετό χρονικό διάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος ο λογος να τα συμπιεσεις 30 φορες πριν τα βαλεις πανω??? Αν τα βαλεις πανω και ανοιγοκλεισεις 30 φορες το πορτ παγκαζ?? Γιατι ειναι πολυ ζορι να τα συμπιεσεις.

 

Πχ στα αμορτισερ το κανουμε αυτο για να ανακατευτει το λαδι γιατι το αμορτισερ οταν μπει πανω στο σασι η μπουκαλα δεν κανει τερματικη κινηση οπως κανουν τα αμορτισερακια του πορτ παγκαζ, τα οποια στο ανοιγμα ειναι τελειως εκτεταμενα και στο κλεισιμο ειναι κατα 98% συμπιεσμενα.

 

Προσφατα σε αλλο αμαξι αλλαξα και εγω αμορτισερ πορτ παγκαζ, (δεν εχει αυτοματο ανοιγμα) και εβαλα marelli, στο ανοιγμα μολις αφησω απο το χερι μου το πορτ παγκαζ σταματαει ομαλα, ενω πριν τα παλια χτυπουσαν, και στο κλεισιμο φρεναρουν και κλεινει ομαλα, εμεινα ευχαρηστημενος απο τα marelli.

Edited by dasauto
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τα δικά μου ανοίγουν πολύ γλυκά και στο τελείωμα ούτε που το καταλαβαίνεις... Το μόνο κατά που βρίσκω από πριν είναι όταν πάω να το κλείσω θέλει πιο πολύ πίεση από ότι με τα μαμά... Λέτε να φταίει ότι τα έβαλα ανάποδα;;;;

Link to comment
Share on other sites

Ανοίγω πάλι το θέμα για να μην την πατήσει άλλος σαν εμένα. ...Αυτά που έβαλα τελικά αποδείχτηκαν πατάτα. ...Μετά από 3 μήνες  λειτουργίας έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα  (άνοιγμα μέχρι την μέση )...με την πρώτη ευκαιρία θα πάω αντιπροσωπεία να βάλω τα γνήσια να τελειώσει το θέμα. ...

Link to comment
Share on other sites

Αφού πια δεν άνοιγε καθόλου το πορτ μπαγκαζ είπα να πάω μέχρι τον φιλοσιδη(τι το ήθελα)τα δύο αμορτισέρ μαζί με εργασία 150€ με την έκπτωση που έχω καθώς έχω και τα δύο αυτοκίνητα vw νομίζω 25% μου έκοψε δηλαδή θα πήγαινε 200€ έλεος βρε παιδιά....το άνοιγμα πια έχει γίνει σαν να το αγορασα σήμερα...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.