Jump to content
brunog28

Πρόβλημα Με Passat Cc 1.8Tsi Dsg7

Recommended Posts

Καλησπέρα . Ειμαι και εγώ κάτοχος ενός Passat cc . Εχω σοβαρό πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας . Σας καταθέτω ενα κομμάτι απο το Mail που έστειλα στην kosmocar . Θέλω να δω πως θα κινηθώ και ελπίζω στην βοήθεια σας . 

"Προς Volkswagen Greece - Kosmocar

 

 

Έχω στην κατοχή μου από της 8/1/2010 το Passat
 CC 1.8 Tsi DSG7

 

Για πολλούς και διαφόρους λόγους θέλησα να κάνω την αγορά του συγκεκριμένου μοντέλου από την Αλεξανδρούπολη ( εξυπηρέτηση και έλλειψη του μοντέλου ώστε να έχω καλύτερη εικόνα ) .Ο συγκεκριμένος πωλητής στην εταιρία Volkswagen - Τερζενίδης & Σια Ο.Ε. ήταν αυτό που ζητούσα για πρόσωπο σε μια εταιρία σαν την δική σας . Το CC
 ήταν όνειρο ζωής για μένα και την οικογένεια μου και μου στοίχησε 32000 € .

Όλα όμως είναι πάντα ρόδινα μέχρι να μπουν οι υπογραφές .

Αποφάσισα μιας και η απόσταση ήταν μεγάλη να πηγαίνω για σέρβις στην αντιπροσωπεία και το κόστος μεγάλο γιατί θα έχανα μια μέρα ( είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ,επιπλοποιός ) να κάνω την αλλαγή λαδιών και ότι ορίζει το βιβλίο του κατασκευαστή στον Γείτονα και φίλο Θωμά Πούλιο (μας χωρίζει ένας δρόμος) , του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όπως και πολλοί άλλοι που των ακολούθησαν μετά την απόφαση του να αποχωρήσει σαν τεχνικός από την αντιπροσωποία σας στην Κομοτηνή και να ανοίξει δική του επιχείρηση.

Τα προβλήματα άρχισαν πριν 4 μήνες όταν ο πινάκας οργάνων έβγαλε βλάβη που πάλι έψαξε και βρήκε ο κύριος Πουλιος .

Έκανα απλά το λάθος να πάρω στον κύριο Τερζενιδη να ρωτήσω το κόστος και αυτός αντί απλά να μου το πει το παρήγγειλε χωρίς δική μου εντολή ρίχνοντας σφάλμα στην υπάλληλο του, το καταχώρισε σαν παραγγελία που αφού σταλεί δεν μπορεί να ακυρωθεί . Δεν έχω κανέναν λόγο να μην τον πιστέψω ότι δεν είναι έτσι , εκείνο που μου έλεγε συνέχεια είναι ότι αν ένα ανταλλακτικό δεν αλλαχτεί στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο δεν έχει την 2ετη εγγύηση . αυτό δεν ισχύη από ότι ξέρω . Δεν έθεσα κανένα θέμα εγγύησης και αναγκάστηκα να κάνω την αλλαγή στην αντιπροσωπεία . τότε είχα 30.000 χιλιόμετρα και ήταν να κάνω και το σέρβις, το οποίο ο κύριος Πούλιος με παρότρυνε να κάνω στην Αλεξανδρούπολη μιας και θα το πήγαινα για την αλλαγή του πίνακα οργάνων . Δεν το δέχτηκα και την έκανα σε αυτόν που έχω εμπιστοσύνη .

Φτάνουμε λοιπόν στης 
 και ενώ ήμουν πάνω στην Εγνατία πηγαίνοντας για Ξάνθη με την οικογένεια μου το αυτοκίνητο άρχισε να δουλεύει σαν τρακτέρ και άναψε το λαμπάκι του κινητήρα . Σταμάτησα αμέσως και κατόπιν συνεννοήσεως με τον κύριο Πούλιο ο οποίος μου απαγόρευσε να κάνω έστω και ένα μέτρο το μετέφερα στο κατάστημα του με οδική βοήθεια .

Η πρώτη και τελικά λανθασμένη εντύπωση ήταν ότι χτύπησαν οι βαλβίδες στον πρώτο κύλινδρο μιας και η μέτρηση της συμπίεσης ήταν χαμηλή, αφού πρώτα βεβαιωθήκαμε ότι δεν ήταν ο πολλαπλασιαστής .Όταν ενημέρωσα των κύριο Τερζενιδη και προτού ανοίξουμε τον κινητήρα για να δούμε μέχρι που έχει φτάσει η ζημία μιας και έθεσα θέμα εγγύησης ήταν ότι στο σύστημα της εταιρίας δεν φαίνεται καμία αλλαγή λαδιών εκτός από τον πινάκα οργάνων. Είναι πολύ υποτιμητικό και προσβλητικό από μέρους του να μου πει έμμεσα ότι δεν έχω αλλάξει λάδια και αυτός είναι ο λόγος της ζημιάς . Για ένα αυτοκίνητο που ίδρωσα να ξεπληρώσω και μου κόστισε τόσα λεφτά . Το καλύτερα να είχα 150.000 χιλιόμετρα από το να είναι 3.5 χρονών το αυτοκίνητο το ακούω συνέχεια . Ποιος είναι τελικά ο προσδόκιμος χρόνος ζωής ενός κινητήρα ? 45000χιλιαδες χιλιόμετρα ? Σε ένα αυτοκίνητο σαν και αυτό και μιας τέτοιας εταιρίας ? Μετά από απόφαση δική μου και με την σύμφωνη γνώμη και του κυρίου Τερζενιδη χτες ανοίξαμε την μηχανή για να δούμε που έφτασε η ζημιά.

Τελικά οι βαλβίδες είναι καθαρές αλλά το πιστόνι του πρώτου κυλίνδρου λιωμένο .

Διάγνωση  « φτωχό μείγμα » ,πρόβλημα στον εγκέφαλο ή στα μπεκ ψεκασμού .

Πόρισμα του κυρίου Τερζενιδη ? κακής ποιότητας βενζίνη . οι Γερμανοί σου βάζουν την βενζίνη ? τώρα τους θυμήθηκες ? μετά από 3.5 χρόνια ?

Τόσο πολύ ζημίωσα την εταιρία που έκανα δυο αλλαγές λαδιών εκτός αντιπροσωποίας? Το ότι τίμησα την εταιρία αγοράζοντας αυτό το αυτοκίνητο είναι λίγο? Ένα αυτοκίνητο που ήταν του Σαββατοκύριακου για να το χαίρομαι με την οικογένεια μου .

Αυτός είναι και ο λόγος που θέτω θέμα εγγύησης του κινητήρα ανεξαρτήτως του ότι έχει παρέρθει χρονικά  . Θέλω να πιστεύω ότι για μια τέτοια βλάβη δεν μπορεί να φταίει ο οδηγός όποιος και αν είναι αυτός .

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το μήνυμα μου και σας παρακαλώ να μου πείτε τι πρέπει να κάνω .

Δεν θέλω περεταίρω συνεργασία με την αντιπροσωπεία σας στην Αλεξανδρούπολη , υποδείξτε μου εσείς που πρέπει να πάω.

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες του κινητήρα όπως και την μέτρηση της συμπίεσης . 

 

Με εκτίμηση "

  

OFF THE RECORD μου απάντησαν οτι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το θέμα μου γιατί εληξε η εγγυηση. 

¨Οταν ζήτησα να μου στείλουν γραπτή απάντηση μου είπαν ότι το ερώτημα πρέπει να γινει απο τον dealer της περιοχής .

Ο CDA Κινητήρας ξέρετε οτι εχει αλλάξει μεχρι σήμερα 3 κωδικούς απο το πιστόνι ?

Η απαντηση σε αυτό ηταν ότι αυτο ειναι δικαιωμα του εργοστασίου ( αλλαγή προμηθευτή , εξέλιξη του ανταλλακτικού )

Αναρωτιεμαι μηπως παίζουν με τα λεφτά μας και λογο αστοχίας υλικού κάνουν αυτες τίς αλλαγες.

 

Θα χαρώ πολύ να "διαφημισω " την εταιρία και το αυτοκίνητο τους σε όλα τα ΜΜΕ που μπορώ . 

Θέλω την βοήθεια σας παιδια και να μου αναφέρετε τυχων παρομοια περιστατικα γιατι σκοπευω να κινηθώ πλέον νομικά .

 

 

 

 

post-24676-0-01568800-1382726202_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου δυστηχως αυτη ειναι η πικρη αληθεια, πηρες καινουριο αμαξι? δεν κανεις σερβις στην αντιπροσωποια?? χανεις την εγγυηση, τωρα κατα ποσο αν ησουν μεσα στο χρονικο περιθωριο της εγγυησης αν σου δεχοντουσαν την βλαβη, ποιος ξερει?

και απο την αλλη και μεσα στην αντιπροσωποια να εκανες τα σερβις, μετα το περας της εγγυησης, δεν πιστευω να σου καλυπτανε 100% την ζημια.

Link to comment
Share on other sites

Oxi φιλε chilli διαφωνω καθετα....βαση Ευρωπαικης οδηγιας απο την στιγμη που το σερβις θα γινει με τα δεδομενα και τα αυθεντικα ανταλακτι οπως οριζει ο κατασκευαστης απο εξουσιωδοτημενο συνεργειο (εξουσιωδοτημενο οχι αντπρωσοπεια...εξουσιωδοτημενος ειναι οπιοσδηποτε εχει εγκυρο αριθμο προτωκολου σαν μηχανικος και σαν συνεργειο. το αν επιλεγει να φτιαχνει vw citroen η fiat δεν ενδιαφερει τον κατασκευαστη τα προβληματα ειναι αλλου ειδους και δεν αφορουν τον τελικο καταναλωτη αμεσα) υπαρχει κανονικα και υσχυει η εγγυηση....

 

Απο κει και περα το να σου δωσουν χρονικη παραταση στην εγγυηση ειναι θεμα της εκαστοτε αντιπροσωπειας...Πιστευω οτι λογο χιλιομετρων θα επρεπε να σε καλυψει ο αντιπρωσοπος.....αλλα οκ δεν ειναι ολοι το ιδιο επαγγελαματιες...

 

Απο την skoda δεν εχω πρωσοπικα παραπονο. ποτε δεν πηγε αντιπρωσοπεια το αυτοκινητο μου για καμια εργασια πλην οτι εβγαλε σαν ζημια (αντλια νερου ημιμπαρα κλπ.)

Link to comment
Share on other sites

ρεσυ καλη η θεωρεια και οι ευρωπαικες οδηγιες, αλλα η πραξη διαφερει.....

και σαφως ειναι στο χερι και στην καλη διαθεση του καθε αντιπροσωπου τι θα κανει,

Link to comment
Share on other sites

Αν το book service εχει σφραγιστει απο συνεργειο που ειναι νόμιμο και αν εχουν κρατηθεί τα τιμολογια απο τα ανταλλακτικα/αναλωσιμα τοτε η εγγυηση ισχυει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!

Link to comment
Share on other sites

Τώρα εδω που τα λεμε (πέραν της νομοθεσίας και αν καλύπτεται ή οχι) αυτά τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να συντηρηθούν εκτός επίσημης αντιπροσωπίας,

 

Ο λόγος είναι το software, πχ αν υπήρχε κάποια διόρθωση στο υπολογιστή του αυτοκίνητου και αυτό αφορούσε την λειτουργία του κινητήρα, τότε μπορεί πράγματι το πρόβλημα του λυομένου πιστονιού να προήλθε από αυτόν ακριβώς τον λόγο.

 

Κάτι παρόμοιο συνέβει και στο πρώτα tsi στα οποία η vw με διόρθωση μείωσε την απόδοση του αυτοκινήτου για να προστατεύσει τους κινητήρες

 

(οι παλιοί θα το θυμούνται)

Link to comment
Share on other sites

Οταν στην σκέψη μήπως κάνουμε ρεκτιφιε και βάλουμε ενα πιστόνι είδαμε με τον μηχανικό οτι το συγκεκριμένο εχει σταματήσει . Απο το 2010 έχουν αλλάξει 3 κωδικούς πιστονιού . Σε αναγκάζουν να πάρεις 4 με την μπιέλα . Κόστος 1700€ . Δεν ειναι υποχρεωμένοι να έχουν το πιστόνι μου ?

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Link to comment
Share on other sites

Οταν στην σκέψη μήπως κάνουμε ρεκτιφιε και βάλουμε ενα πιστόνι είδαμε με τον μηχανικό οτι το συγκεκριμένο εχει σταματήσει . Απο το 2010 έχουν αλλάξει 3 κωδικούς πιστονιού . Σε αναγκάζουν να πάρεις 4 με την μπιέλα . Κόστος 1700€ . Δεν ειναι υποχρεωμένοι να έχουν το πιστόνι μου ?

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

 

Προφανώς η παρτίδα σου ειναι ελαττωματική, αλλα μην περιμένεις παραδοχή από την vw

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οταν στην σκέψη μήπως κάνουμε ρεκτιφιε και βάλουμε ενα πιστόνι είδαμε με τον μηχανικό οτι το συγκεκριμένο εχει σταματήσει . Απο το 2010 έχουν αλλάξει 3 κωδικούς πιστονιού . Σε αναγκάζουν να πάρεις 4 με την μπιέλα . Κόστος 1700€ . Δεν ειναι υποχρεωμένοι να έχουν το πιστόνι μου ?

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Για ψάξε δεν είναι δυνατόν να δίνουν και πακέτο μπιέλες. Δες κι άλλη αντιπροσωπεία.

Για παράδειγμα:

http://www.vwparts2go.com/parts-catalog/volkswagen/cc/2012/executive/3-6l-v6-gas/engine/pistons-rings-and-bearings

Δίνεται ο πείρος πιστονιού και τα 3 ελατήρια.

 

Αν θες στείλε μου vin να δω για πιστόνια.

Αν δεν βγάλεις άκρη πες μου να κάνεις 4 στον DP σφυρίλατα να τελειώνεις με κόστος χαμηλό.

Link to comment
Share on other sites

Oxi φιλε chilli διαφωνω καθετα....βαση Ευρωπαικης οδηγιας απο την στιγμη που το σερβις θα γινει με τα δεδομενα και τα αυθεντικα ανταλακτι οπως οριζει ο κατασκευαστης απο εξουσιωδοτημενο συνεργειο (εξουσιωδοτημενο οχι αντπρωσοπεια...εξουσιωδοτημενος ειναι οπιοσδηποτε εχει εγκυρο αριθμο προτωκολου σαν μηχανικος και σαν συνεργειο. το αν επιλεγει να φτιαχνει vw citroen η fiat δεν ενδιαφερει τον κατασκευαστη τα προβληματα ειναι αλλου ειδους και δεν αφορουν τον τελικο καταναλωτη αμεσα) υπαρχει κανονικα και υσχυει η εγγυηση....

 

Απο κει και περα το να σου δωσουν χρονικη παραταση στην εγγυηση ειναι θεμα της εκαστοτε αντιπροσωπειας...Πιστευω οτι λογο χιλιομετρων θα επρεπε να σε καλυψει ο αντιπρωσοπος.....αλλα οκ δεν ειναι ολοι το ιδιο επαγγελαματιες...

 

Απο την skoda δεν εχω πρωσοπικα παραπονο. ποτε δεν πηγε αντιπρωσοπεια το αυτοκινητο μου για καμια εργασια πλην οτι εβγαλε σαν ζημια (αντλια νερου ημιμπαρα κλπ.)

Μάλλον εννοείς εξιδεικευμένο. Εξουσιοδοτημένο είναι αυτό που έχει την άδεια της αντιπροσωπείας και μόνο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.