Jump to content
spet

Golf - Αλλαγή Καντράν Με Plus Οθόνη [MFA+ Retrofit]

Recommended Posts

Sorry Audio ήθελα να πώ.

 

Λοιπών για αλλαγή σταθμών απο το τιμόνι θα πρέπει να θυσιαστουν τα κουμπακια του μοχλού δεξιά.

 

Πάμε και κάνουμε κωδικοποίηση στο τιμόνι (Steering wheel) και στον αριθμό που μας λέει πάμε και κάνουμε το ψηφίο που λογικά ειναι 4 (ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ?) νομίζω λέει Board computer and cruse controll installed το κάνουμε 2 που λέει cruse control installed.(εδώ είναι ανάλογα εάν έχετε  CC η όχι νομίζω τα νούμερα πάνε ετσι 0 = Board Computer & Cruise Control not installed 1 = Board Computer installed 2 = Cruise Control installed 4 = Board Computer & Cruise Control installed)

 

κάνουμε doit..

τώρα καταργήσαμε τα κουμπάκια του μοχλού και έχουμε μόνο του τιμονιού και δουλευοθν και οι σταθμοί.

 

Στα εργοστασιακά με τιμόνι ο μοχλός δεν έχει κουμπάκια.

 

ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ERROR Ο CONTROLLER οτι δεν είναι σωστα σεταρισμένος επείδη βλέπει κουμπακια και εσεις του λετε δεν έχει..dont worry.

 

Άλλη λύση είναι η αλλαγή μοχλού χωρίς κουμπακια και η κωδικοποίηση όπως πάνω και έτσι γλυτώνουμε το λάθος.

Edited by Super
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ήσουν τυχερός που σου αλλάζουν οι σταθμοί.Αυτό που λες το κάναμε όλοι αλλά καπούτ.....κάτι άλλο παίζει που έχει να κάνει με τα κουμπάκια στο τιμόνι αν είναι παλαιού τύπου ή νέου.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάω για TYPE B κουμπιά..

Σε 2-3 που το δοκίμασα και στο δικό μου πάιζει..

 

Αλλα τώρα που έβαλα Polar Fis το κάνουν αυτοί και δουλευουν και τα 2 μάζι..

Link to comment
Share on other sites

Eχετε τιποτα νεοτερο για την αλλαγη οργανων?

Μπαμπη εσυ μιας και εχεις αλλαξει οργανα μπορεις να μας διαφωτισεις λιγακι;

γεια σου φιλε  μου. εγω ειχα βαλει απο ροκκο στο μυτουραν αλλα το εβγαλα γιατι δεν δουλευε το abs και ηθελε πανω απο 600 ευρω

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κοπέλια,

 

Έχω βρει από ebay ένα καντράν με plus οθόνη και είμαι στα πρόθυρα να το αγοράσω και να κάνω κι εγώ αυτήν την αισθητική αλλαγή. Το βρήκα από το γερμανικό ebay γύρω στα 230€ Τώρα φοράω 1K0 920 864AX Z02 με κωδικό εγκέφαλου άνεσης: 3C8 937 049F το αμάξι είναι Golf V 140 PS, GT Sport έκδοση. Αυτό που βρήκα είναι: 1Κ0 920 874Α. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναί: 1) η αλλαγή με αυτούς τους κωδικούς ανταλλακτικών θα γίνει σίγουρα με επιτυχία; (λογικά θα το περάσω στην αντιπροσωπεία του Ηρακλείου, δεν έχω κάτι άλλο κατά νου, αν ξέρει κανείς ας ενημερώσει)  και 2) θα έχει όλες τις λειτουργείες που θα είχε αν το έπαιρνα από την αρχή με plus οθόνη; δηλαδή μενού audio, convinience, ενδείξεις RCD στην οθόνη, κτλ; Είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω πριν προβώ στην αγορά;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

P.S. Ξέχασα να αναφέρω ότι το καντράν που βρίσκω είναι από το ίδιο μοντέλο με εμένα με κωδικό κινητήρα BMY, όπως και το δικό μου (αν παίζει αυτό κανένα ρόλο) 

Edited by Foinx
Link to comment
Share on other sites

Μπαίνει κανονικά, μόνο τα χιλιόμετρα δεν ξέρω αν θα μπορούν να σου περάσουν.

Ρώτα πρώτα στην αντιπροσωπεία αν είναι διατεθημένοι να σου κάνουν την δουλειά γιατι πολλές φορές κάνουν τους δύσκολους :)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Μια διευκρίνιση, όταν λες ότι μπαίνει κανονικά εννοείς γενικά ή με τους συγκεκριμένους κωδικούς ανταλλακτικών και κωδικούς μηχανής που ανέφερα; (Πάντως στην αντιπροσωπεία εδώ στο Ηράκλειο γενικά κάνουν τους δύσκολους και είναι μου φαίνεται μόνο για μια αλλαγή λαδιών και αν!)

Link to comment
Share on other sites

καλημερα φιλε μου,ψαχνω εδω και καιρο και εγω αλλα ασχολουμαστε κανα 2 χρονια,αν λοιπον ο κωδικος αυτου που εχεις τωα ειναι 864Α τοτε πας σε 874Α,αυτο κανει για το αμαξι σου,αν το δικο σου ειναι μαρκα visteon τοτε φοραει τσιπακι NEC αν ειναι VDO τοτε εχει τσιπ MICRONAS,η αντιπροσωπια στο περναει με 30 ευρω απαραιτιτη προυποθεση να εχεις αποδειξη αγορασ γιατι αν ειναι κλεμενο τοτε μπλεχεις μπορεισ σαν αποδειξη να εχεις ενα preent screen απο το paypal.επεισης να σου πω πως η αντιπροσωπια δεν αλλαζει τα χιλιομετρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ως γνωστον το ταμπλο του golf GT εχει διπλα στη βενζινη το boost.

Γινεται να τροποποιησουμε τη κωδικοποιηση και να παιζει η βελονα της θερμοκρασιας νερου;

Link to comment
Share on other sites

Επικοινώνησα με ένα πωλητή και τον ρώτησα αν έχει το κωδικό για να κάνω reset το καντράν και δεν μου παρέχει αυτή την πληροφορία, δεν ξέρω γιατί. Γίνετε να κάνω στην αντιπροσωπεία reset το καντράν και να περάσουν τα δικά μου χλμ; Πρέπει ο πωλητής να μου παρέχει κάποια πληροφορία την οποία πρέπει να του τη ζητήσω;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ...... οι αντιπροσωπείες δεν αλλάζουν τα χιλιόμετρα, πρέπει να πας σε κάποιον κοντερά για αυτή την δουλειά :)

Link to comment
Share on other sites

μπορει...

 

http://www.odhgos.gr/customerCard.asp?customerID=2208

 

o κοντερας παιρνει 150 για περασμα δοδομενων και χιλιομετρα, ενω η αντιπροσωπια 30 για περασμα δεδομενων και οχι χιλιομετρα,πηγαινε αντιπροσωπια για ππερασμα και μετα εξω για τα χιλιομετρα.

Edited by sodimitris
Link to comment
Share on other sites

Η αντιπροσωπεία δεν έχει τι δυνατότητα να κάνει reset  στο καντράν και να περάσει τα δικά μου χλμ; Πες ότι είναι φίλος μου ο ηλεκτρολόγος στην αντιπροσωπεία και μου το κάνει στη ζούλα. Μπορεί να κάνει και reset; Δλδ ρωτάω αν έχει τη δυνατότητα να το κάνει, ανεξαρτήτως αν η επίσημη γραμμή της αντιπροσωπείας είναι να μην αλλάζει τα χλμ!

Link to comment
Share on other sites

πες μου αν ειναι visteon ή vdo.. Νομιζω ομως πως ειναι vdo

 αν ειναι vdo τοτε φορας micronas τσιπακι και θες αυτο: http://www.ebay.co.uk/itm/Micronas-OBD-TOOL-CDC32XX-V1-8-2-for-Volkswagen-Skoda-Cars-N335-C-2-/261229829256?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item3cd282dc88

 

 

αλλα νομιζω κανει και αυτο: http://www.ebay.co.uk/itm/CARPROG-FULL-V5-31-with-all-Softwares-Activated-and-all-21-Adapter-/161143963144?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item2584edbe08

 

δεν παιρνω ευθυνη για κανενα απο τα 2

Link to comment
Share on other sites

Είχα ρωτήσει παλιότερα και δεν μπορούσαν να μου πουν αν είναι visteon η vdo! Να υποθέσω ότι αυτή η παράμετρος (αν είναι visteon η vdo) δεν επηρεάζει το τι θα του βάλω εγώ; εγώ παραγγέλνω ένα καντράν 1Κ0920874Α και μπαίνει κανονικά, σωστά; Καλά γτ στην αντιπροσωπεία δεν μπορούν να κάνουν reset και να περάσουν τα χλμ μου; Στο polo που έχω του άλλαξα καντράν γτ είχε πρόβλημα το immo και μου πέρασαν κανονικά τα δικά του χλμ. Στο καντράν plus που θέλω να βάλω εγώ γτ να μην μπορούν να το κάνουν; Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω σε αυτή την μετατροπή και προσπαθώ να μαζέψω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ.

 

P.S. Thanks sodimitris για τις πληροφορίες, προφανώς και δεν φέρεις καμιά ευθύνη! Αλίμονο! :-)

Edited by Foinx
Link to comment
Share on other sites

αν το αμαξι σου εχει τι μασκα που λεει gt sport τοτε εχεις visteon, αν οχι τοτε εχεις vdo 99.9%

 

δεν ξερω τι παιζει με τια αντιποσωπιες.

 

 

αν εχεις κωιδικο 1Κ0920864Α τοτε ναι πας σε 1Κ0920874Α

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το Gt Sport έχω. Οπότε όπως μου λες έχω visteon. Αλλά ποια η διαφορά ανάμεσα στα δύο; Είναι 2 διαφορετικοί προμηθευτές καντράν ή έχει και άλλες διαφορές, πχ στις λειτουργείες και στα μενού της οθόνης;

Link to comment
Share on other sites

Και ένα ωραίο site για το πως βάζουν καντράν από 6αρι σε 5αρι: http://avdi-forum.de/Forum/index.php?page=Thread&threadID=409&l=3

Link to comment
Share on other sites

Για να μην παραπέμπω στο αντίστοιχο θέμα, επί τροχάδην:

Εμένα ζήτησε 150 ο κοντεράς για να μου ταιριάξει μεταχειρισμένο καντράν και απέτυχε (874 Α).

Μου το ταίριαξε η αντιπροσωπεία με 47 ευρώ. Άλλα 30 ευρώ η αλλαγή των χλμ στον κοντερά.

 

ΔΕΝ αλλάζουν τα χλμ σε μεταχειρισμένο καντράν, ο κοντεράς το "σπάει/παραβιάζει" και γι αυτό πλέον βγαίνει μόνιμο σφάλμα στο διαγνωστικό.

Το καινούριο (ή ανακατασκευής,  όπου έγιναν reset στο 0 τα χλμ) μπορεί να δεχτεί τα παλιά σου χλμ.

Το καινούριο όμως κοστίζει πολύ (αντιπροσωπεία, πάνω από 400 γιούροζ). Επίσης, ανακατασκευή (ή reset ή όπως θέλετε το λέτε) δεν γίνεται εδώ. Μόνο στο εργοστάσιο στη Γερμανία γίνεται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.