Jump to content
Δημητρης

Καθαρισμος Καθισματων

Recommended Posts

υπαρχει και στο εξωτερικο αλλα και στην Ελλαδα.

εγω ψωνιζω Ελλαδα από εδώ οποτε μπορεις να παρεις μια ιδεα

 

http://www.swell.gr/shop/all-categories/esoteriko/valet-pro-interior-all-purpose-cleaner-1l-detail

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω το βρηκα,αλλα εχω και αλλο προβλημα ενω εχω κανει λογαριασμο στην ιστοσελιδα δεν βλεπω καπου την ενδειξη για αγορα,βλεπω κανονικα το προιον αλλα δεν μπορω να το αγορασω

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο θέμα έχω και εγώ στο δερμάτινο μπεζ. Σε πληντυρια αυτοκινήτων δεν μπορούν να το κάνουν;

Link to comment
Share on other sites

Βασικά το δέρμα είναι αυτό που βάζει η VW αλκαντάρα δεν είναι; Άρα λογικά μπορεί να φύγει αυτό τι ελαφρύ μπλε.

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο το δέρμα με μωρομάντηλο (χωρίς αλκοόλες) και έπειτα με πανάκι μικροϊνών αν το κάνεις θα γίνει τζετ! Έτσι τα κάνω εγώ και νομίζεις οτι θρέφουν κι όλας, απίστευτη υφή..!!!
( Εδώ θα μου πεις, ολόκληρο κωλ@ράκι μωρού καθαρίζουν )

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Θα φύγει το μπλέδιασμα με αυτόν τον -απλό- τρόπο Βασίλη;

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα δεν έχω μπεζ για να σου απαντήσω με σιγουριά, αλλά δοκίμασε το δεν χάνεις κάτι!

Εγώ παρατηρώ όπως προείπα οτι αποκτά υφή σα να βγήκε από το ερφοστάσιο και το χρώμα του ζωντανεύει... 
(Δυστυχώς τζιν και δέρματινα καθίσματα δεν πάνε μαζί)

 

 

υγ.  Θέλεις τουλάχιστον 2-3 μωρομάντηλα για το κάθε κάθισμα και καλό τρίψιμο, έπειτα το αφήνεις λίγο και μετά το σκουπίζεις με καθαρό πανάκι μικροϊνών....

Link to comment
Share on other sites

Άμα το πάω σε έναν καλό με πληντυριο αυτοκινήτων (πάλι καλά πολλοί άσχετοι που είχαν πληντυρια έκλεισαν) και το πυροβολιση με τα καλά χημικά που έχει, δεν θα γίνουν σαν καινούργια;

Link to comment
Share on other sites

Κάνε πρώτα αυτό που δεν θα σου κοστίσει τίποτα και θα σου μείνει η χαρά οτι καθάρισες το σαλόνι σου κι αν δεν....    τότε πήγαινέ το!

Link to comment
Share on other sites

Και με γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου καθαρίζει το δέρμα (μαζί με βαμβάκι)... και μετά με ειδική κρέμα για δερμάτινες ταπετσαρίες ώστε να μαλακώσει ξανά και να γίνει σαν εργοστασιακό. Η κρέμα για δέρματα κάνει καλό γιατί το μαλακώνει και δεν το αφήνει να σκληραίνει (άρα και να σκάει εύκολα), ειδικά σε καταστάσεις ήλιου. (τονίζω ότι αυτά μου τα έχουν πει καθότι δεν φοράω δέρματα)

 

Γιώργο μια σημείωση... Το αλκαντάρα δεν ειναι το "δέρμα" που φοράς. Αλκαντάρα ειναι το χνουδωτό σαν δέρμα που ειναι μάτ σε υφή. Το λείο και γυαλιστερό θεωρείται "νάπα". Οι επιφάνειες που ακουμπάει το σώμα σου στα καθίσματα, όπως και το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων ειναι πραγματικό δέρμα νάπα και θέλει προσοχή. Οι πλάτες των καθισμάτων και τα πλαινά είναι καλής ποιότητας δερματίνη που καθαρίζει πολύ πιο απλά καθότι ειναι συνθετικό υλικό (νάυλον).

Link to comment
Share on other sites

Γύφτοι. Δεν τα βάλανε όλο ναπα...

Μα γιατί αποκαλείς τους γερμανούς γύφτους....... :lolu:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κυριοι τα πραγματα εχουν ως εξης και ειναι χιλιοδοκιμασμενα και σιγουρα..

Για υφασματινα καθισματα χρησιμοποιουμε all purpose cleaner σε μεγαλη διαλυση (π.χ. 20:1) αναλογα την δυναμη του προιοντος...

Τριβουμε με βουρτσα υφασματων και ρουφαμε με σκουπα υγρων που ειναι το ιδανικο ή σκουπιζουμε με ποιοτικα πανια μικροινας και οχι με ψευτικα απο το jumbo..

Και στις δυο περιπτωσεις πρεπει να ψεκαστει ξανα το καθισμα με καθαρο απεσταγμενο νερο και να ξαναρουφηξουμε ή να ξανασκουπισουμε για τυχον υπολειματα του all purpose..

Το ιδιο μπορει να γινει και στα υφασματα της πορτας στον ουρανο και στις μοκετες..

Οσον αφορα τα δερματα θα χρειαστουν δυο προιοντα..

Ενα για καθαρισμο και ενα για ενυδατωση..

Προσωπικα χρησιμοποιω το zaino z9 για καθαρισμα και το zaino z10 για ενυδατωση αλλα οποιοδηποτε προιον σοβαρης εταιριας detailing θα κανει δουλεια..

Ψεκαζουμε και με ενα πινελο κανουμε κυκλικες κινησεις ωστε να δημιουργηθει ενα ειδος αφρου και αμεσως σκουπιζουμε με ποιοτικο πανι μικροινας..κανουμε μικρες επιφανειες ετσι ωστε να μην αφηνουμε το προιον να στεγνωνει πανω στο δερμα οχι γιατι παθαινει ζημια αλλα γιατι δεν θα καθαρισει σε βαθος..

Παντα οι κινησεις πρεπει να ειναι μαλακες και σε καμια περιπτωση με πιεση..η βρωμια πρεπει να βγει απο την δυναμη του προιοντος και οχι του χεριου μας..

Επομενο βημα η ενυδατωση..

Ριχνουμε το προιον ενυδατωσης που εχουμε προτιμησει σε ενα foam pad ή σε ενα πανι μικροινας και απλωνουμε ενα πολυ λεπτο στρωμα πανω στην επιφανεια..

Το αφηνουμε να απορροφηθει φυσικα και μετα απο λιγη ωρα περναμε με ενα στεγνο πανι για να μαζεψουμε τυχον υπολειματα..

Με αυτον τον τροπο μπορουν να καθαριστουν και να συντηρηθουν και αλλες επιφανειες οπως τιμονι λεβιες φουσκα χειροφρενο τεμπελης κα..

Θυμηθειτε παντα πριν την εφαρμογη οποιοδηποτε προιοντος να δοκιμαζεται σε ενα μικρο μη εμφανες σημειο για να δειτε το αποτελεσμα που δινει και αν προκαλει οποιαδηποτε ζημια..

Τα αλκανταρα ειναι μια ειδικη κατηγορια και καθαριζουν με σκουπα και μετα περασμα με ενα ελαφρως βρεγμενο πανι μικροινας με ζεστο απιονισμενο νερο..υπαρχουν και καθαριστηκα αλκανταρα αλλα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και δεν μπορω να εκφερω γνωμη..επεισης το βουρτσισμα με μια μαλακη βουρτσα το αναζωογονει και το κανει να δειχνει καινουργιο..

Edited by vegaducatista
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πριν απο λιγο δοκιμασα το απορυπαντικο που μου συστησε ο Γιωργος,ειχε δικιο ειναι πολυ καλο,θελει λιγο υπομονη με το στεγνωμα εγω το στεγνωσα με πιστολι θερμου αερα αλλα θελει να το κανεις απο μακρυα γιατι ειναι εχει πολλους βαθμους κελσιου,και με πιστολακι μαλλιων γινετε αν δε σας κυνηγαει η γυναικα σας :vava:

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ειναι να μην χρησιμοποιεις πιστολακι ή ακομα χειροτερα πιστολι θερμου αερα γιατι μπορει να κανεις ζημια..

Οι υφασματινες επιφανειες σε πορτες ουρανους και πατωμα πολλες φορες εχουν κολλα απο μεσα και αν το αυτοκινητο ειναι παλιο ή κακοσυντηρημενο αυτη η κολλα μπορει να ξεραθει και να εχεις αποτελεσματα που ειχαν πολλοι με κρεμασμενουν ουρανους και ξεκολλημενες ταπετσαριες..

Ενα αεροθερμο μικρο σε αποσταση ειχα χρησιμοποιησει σε ενα καθισμα γιατι επρεπε να χρησιμοποιηθει το αυτοκινητο αμεσα..

Link to comment
Share on other sites

κυριοι η αλκανταρα ειναι πιο ακριβη απο το ναπα,ειναι εξτρα η αγορα της

Γιατί το δέρμα δεν είναι έξτρα η αγορά του;

Link to comment
Share on other sites

Στο παλιό είχα χρησιμοποιήσει 3 μεθόδους για καθαρισμό υφασμάτινου σαλονιού...

 

1. Πρώτη φορά το καθάρισα με ατμοκαθαριστή και δεν είχε παθει το παραμικρό (αν και πρόσεχα ουσιαστικά στα καθίσματα μην ζορίσω κανεναν πλευρικό αερόσακο). Με το βουρτσάκι ειχε καθαρίσει πολύ καλά και δεν ειχα θέματα ζημιας (και η τσιγαρίλα είχε φύγει)

 

2. Δεύτερη φορά χρησιμοποιησα έναν ειδικό αφρό της Wurth. Από ότι είχα καταλάβει, ανέβαζει τη βρωμιά μετά το ψέκασμα και τρίψιμο και μετά σκουπισμα με μαλακό πανί και ένα πέρασμα με την ηλεκτρική. Σε γενικές γραμμές καλούλικο καθάρισμα μπορώ να πω

 

3. Τρίτη φορα (πριν το πουλήσω) το έδωσα σε ντεμέκ ειδικούς! Το αμάξι το πηρα αρκετά ως πολύ μουσκεμα και δυστυχώς έπαθε το αμαξι αυτό που προαναφέρθηκε. Κανένα δεκαπενθήμερο μετά άρχισε να μου κάνει φούσκωμα η ταπετσαρία στην πορτα του οδηγού!!

 

Ευτυχώς σε όλες των περιπτώσεων δεν ειχα το παραμικρό με την οροφή παρά το ότι ήταν τύπου "πεπιεσμένου χαρτονιού" (Ιμπιζάκι, μοντέλο του 2002....)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η καθε επιφανεια θελει διαφορετικη αραιωση του all purpose και πολλες φορες διαφορετικη ωρα που ''καθεται'' πανω στις επιφανειες..

Το θεμα με τον ατμοκαθαριστη ειναι λιγο περιπλοκο κατα την προσωπικη μου αποψη γιατι ενω σε γενικες γραμμεσ κανει καλη και ευκολη δουλεια αλλα μπορει να αποδεχτει μοιραιο καθως εχουν γινει πολλα μετα απο επαφη με καλωδια,φισες αεροσκακων, επαφες κουμπιων κτλπ..

Η εμπειρια του ανθρωπου που κανει την δουλεια λοιπον παιζει τον μεγαλυτερο ρολο..

Προσοχη γιατι δυστυχως ειναι ελαχιστοι αυτοι που νοιαζονται για το αμαξι μας σαν να ειναι δικο τους και δεν μας βλεπουν σαν κινουμενα ευρω κι οποιον παρει ο χαρος..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest tanasi

παιδιά καλό είναι ν αποφεύγετε τα μωρομάντηλα γιατι μετά από κάποιες χρήσεις αφήνουν λευκά κατάλοιπα όταν στεγνώνουνε

Link to comment
Share on other sites

Μα πρώτον μιλάμε για δερμάτινα καθίσματα, ολίγον δύσκολο να γίνει αυτό που λες με το "λεκέ" και δεύτερον αμέσως μετά, αφού απορροφήθει λιγάκι, το περνάς με πανάκι μικροϊνών.. Δοκιμασμένο, προσωπικά, εδώ και καιρό αυτή η μέθοδος δίχως το παραμικρό..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.