Jump to content
cjgeorgio

Dash Cam.

Recommended Posts

Σήμερα τοποθετήθηκε στο αμάξι σύστημα κάμερας μπροστά και πίσω. Με λίγα λόγια είναι μια κάμερα που μπαίνει στο παρπρίζ πίσω από τον καθρέφτη και καταγραφή την οδήγηση. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει και κάμερα πίσω που μπήκε κάτω από το 3 στοπ του αυτοκινήτου και γράφει ταυτόχρονα και μπρος σε 720p και στην οθόνη πάνω δεξιά σε ένα πιο μικρό τετράγωνο δείχνει από την πίσω κάμερα. Η κάμερα κόστισε 100€ από το Ebay.co.uk και η τοποθέτηση να μην φαίνονται καλώδια πουθενά 30€.
Τώρα έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τόσα γίνονται στον δρόμο αν γίνει καμιά χαζομάρα από άλλον και τρακάρουμε θα έχω στοιχεία υπέρ μου με το βίντεο και δεν θα τρέχουμε 5 χρόνια στα δικαστήρια με αναβολές και ψέματα.
Αν πέσω σε περίεργο μπάτσο να έχω στοιχεία εναντίον του,δεν θα περνάω με πράσινο η με πορτοκαλί και θα τρώω κλήση ότι πέρασα με κόκκινο.

Αν πετύχω κανέναν περίεργο Εγνατία να τον ανεβάσω στο youtube ενώ τον κερνάω τσάι να τον κάνω ρόμπα... ;)

 

 

Και από εδώ το αγοράζουμε.

http://www.ebay.co.uk/sch/items/?_nkw=Mini+Car+reversing+Dual&_sacat=&_ex_kw=&_mPrRngCbx=1&_udlo=&_udhi=&_sop=12&_fpos=&_fspt=1&_sadis=&LH_CAds=&clk_rvr_id=625078404548

Edited by Cj Georgio
Link to comment
Share on other sites

ωραίος με γεια! πολύ καλή κίνηση ;)

αν θες στείλε και περισσότερες λεπτομέρειες αφού βγάλεις μερικά συμπεράσματα , ποιότητα κτλ και κάποιο link.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με τον νόμο τι παίζει στην χώρα μας?

Τραβάω βίντεο για πρωσοπική μου χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Κάπου είχα βρει ότι πρέπει να κολλήσεις ένα αυτοκόλλητο για τέτοιες περιπτώσεις και στο μπροστινό και στο πίσω τζάμι.Πάντως τέτοια βίντεο να ξέρετε ότι έχουν σχεδόν μηδενική αξία σε Ελληνικό Δικαστήριο.

Link to comment
Share on other sites

Γιώργη...πρόσεχε Γιώργη! :excl:  :excl:  :excl:  :excl:

 

Εκτός του ότι πρέπει πρώτα να πάρεις άδεια από την ΑΠΔΠΧ διάβασε και το νόμο που νομίζω δεν έχει αλλάξει...

 

Άρθρο 6 του Ν. 2472/1997

 

Γνωστοποίηση αρχείων
 
1. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας υποχρεούται να γνωστοποιήσει εγγράφως στην Αρχή, τη σύσταση και λειτουργία αρχείου ή την έναρξη της επεξεργασίας.
 
2. Με τη γνωστοποίηση της προηγούμενης παραγράφου ο υπεύθυνος επεξεργασίας πρέπει απαραιτήτως να δηλώνει:
 
α) Το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία ή τον τίτλο του, και τη διεύθυνσή του.*
 
β) Τη διεύθυνση όπου είναι εγκατεστημένο το αρχείο ή ο κύριος εξοπλισμός που υποστηρίζει την επεξεργασία.
 
γ) Την περιγραφή του σκοπού της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που περιέχονται ή πρόκειται να περιληφθούν στο αρχείο.
 
δ) Το είδος των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που υφίστανται ή πρόκειται να υποστούν επεξεργασία ή περιέχονται ή πρόκειται να περιληφθούν στο αρχείο.
 
ε) Το χρονικό διάστημα για το οποίο προτίθεται να εκτελεί την επεξεργασία ή να διατηρήσει το αρχείο.
 
στ) Τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους ανακοινώνει ή ενδέχεται να ανακοινώνει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.
 
ζ) Τις ενδεχόμενες διαβιβάσεις και το σκοπό της διαβίβασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτες χώρες.
 
η) Τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος και των μέτρων ασφαλείας του αρχείου ή της επεξεργασίας.**
 
3. Τα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου καταχωρίζονται στο Μητρώο Αρχείων και Επεξεργασιών που τηρεί η Αρχή.
 
4. Κάθε μεταβολή των στοιχείων που αναφέρονται στην παράγραφο 2 πρέπει να γνωστοποιείται εγγράφως και χωρίς καθυστέρηση από τον υπεύθυνο στην Αρχή.
 
* Το στοιχείο α’ αντικαταστάθηκε ως άνω σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 2819/2000 (ΦΕΚ Α 84) ενώ το πρώην δεύτερο εδάφιο του στοιχείου α’ καταργήθηκε με το άρθρο 21 του Ν. 3471/2006 (ΦΕΚ Α 133)
 
** Το πρώην στοιχείο θ’ διαγράφηκε με την παρ. 2 του άρθρου 8 του Ν. 2819/2000 (ΦΕΚ Α 84).
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν στο βίντεο δείχνει ένα αμάξι να πέφτει πάνω μου και να είναι παράνομο στον κ.ο.κ η έναν να σκοτώνει κάποιον θα το πάρουν σαν παράνομο;

Όσα σπίτια βάζουν κάμερες δεν παίρνουν άδεια από την αστυνομία. Είναι και αυτοί παράνομοι;

Link to comment
Share on other sites

Τα σπίτια που έχουν κάμερες κανονικά θα έπρεπε να βιντεοσκοπούν δικό τους προσωπικό χωρό και ουτε εκατοστό παραπάνω...

 

Επίσης και στο δικαστήριο να πας να δείξεις το βίντεο, αν δεν έχεις την άδεια που σου προανέφερα δεν κάνεις τπτ...δυστηχώς!

 

I know it sucks.

 

Και κάτι άλλο, πρόσεχε με τις κάμερες μην τις πάρει πρέφα κανένας που σε "ακουμπήσει" και σου σπάσει το αμάξι για να τραβήξει το υλικό...

Edited by turbomakis
Link to comment
Share on other sites

Κατά τα άλλα δεν έχουμε γραφειοκρατεία στην Ελλάδα :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι θα χρειαστούμε τη βοήθεια του Θανάση σε αυτό.

 

Εγώ νομικός δεν είμαι, αλλά στο δικό μου φτωχικό μιαλουδάκι, το ότι δεν συμμορφώνεσαι με το νόμο (δηλαδή παρανομείς) με το να καταγράφεις προσωπικά δεδομένα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι αυτά δεν λαμβάνονται υπόψιν κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης ή μιας δίκης. Παράδειγμα: Κάθε φορά που γίνεται κάποιο σοβαρό έγκλημα, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει η αστυνομία είναι να συλλέξει βίντεο από όλες τις κάμερες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως αυτών που δεν καταγράφουν μόνο τον ιδιωτικό τους χώρο. Η αστυνομία (και οι ανακριτές) σε αυτή την περίπτωση δε νοιάζονται καθόλου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος και στην εύρεση των δραστών.

 

Ομοίως, λέω εγώ τώρα, αν το όχημά σου συμμετέχει σε μία σύγκρουση και έχεις καταγράψει το συμβάν σε βίντεο, αυτό που μπορείς να κάνεις (και θα το κάνεις σίγουρα) για να στηρίξεις τη θέση σου σε περίπτωση διαφωνίας του άλλου οδηγού, είναι να δείξεις στους αστυνομικούς της Τροχαίας που θα σπεύσουν στο σημείο το οπτικό υλικό ώστε να "επηρεαστούν" αναλόγως για την έκθεση που θα συντάξουν και να πείσουν τον άλλο οδηγό να κάνει θετική δήλωση. Κάτι σαν το instant replay στον αθλητισμό ένα πράγμα. Αν τώρα ο άλλος οδηγός είναι πολύ ψαγμένος επί των νομικών θεμάτων και αγνοήσει τις υποδείξεις και πάει το θέμα στα δικαστήρια, τότε προφανώς το θέμα αλλάζει.

 

Αλλά ακόμα και αν κάποια υπόθεση πάει δικαστικά, η λογική λέει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα δεδομένα για να στηρίξεις τα επιχειρήματά σου ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις και τις συνέπειες από την παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και να ζυγίσεις τι κερδίζεις και τι χάνεις. Δηλαδή τα δύο θέματα πρέπει κατά τη γνώμη μου να εξεταστούν ανεξάρτητα από το Δικαστήριο. Οι δικαστές θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν αν το οπτικό υλικό μπορεί να είναι αποτέλεσμα μοντάζ, επεξεργασίας κλπ. Αν οι ίδιοι είναι πεπεισμένοι ότι το υλικό είναι γνήσιο, τότε μπορούν και πρέπει να το συνεκτιμήσουν ως πειστήριο, ειδικά αν η υπόθεση είναι σοβαρή (π.χ. κακούργημα). Αν τώρα εκτιμήσουν ότι η λήψη του οπτικού υλικού παραβιάζει το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, τότε ανεξάρτητα από την ετυμηγορία τους για την κυρίως υπόθεση, μπορούν να απαγγείλουν σχετικές κατηγορίες στον ιδιοκτήτη της κάμερας. Προσοχή βέβαια εδώ, γιατί οι προβλεπόμενες ποινές μόνο αμελητέες δεν είναι:

 

  • Όποιος παραλείπει να γνωστοποιήσει στην Αρχή τη σύσταση και λειτουργία αρχείου ή οποιαδήποτε μεταβολή στους όρους και τις προϋποθέσεις χορηγήσεως της άδειας, τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών ετών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 3.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.
  • Όποιος διατηρεί αρχείο χωρίς άδεια ή κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων της άδειας της Αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον 3.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.
  • Όποιος επεμβαίνει χωρίς δικαίωμα με οποιονδήποτε τρόπο σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών ή τα αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, καταστρέφει, επεξεργάζεται, μεταδίδει, ανακοινώνει, τα καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ή επιτρέπει στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων, ή τα εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν πρόκειται για ευαίσθητα δεδομένα με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον 3.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ.
  • Υπεύθυνος επεξεργασίας που δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που εκδίδονται για την ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης, για την ικανοποίηση του δικαιώματος αντίρρησης, καθώς και με πράξεις επιβολής των διοικητικών κυρώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον 3.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ.

 

Θανάση;

Link to comment
Share on other sites

Και να γίνει καμιά χαζομάρα βγάζω την microsd χωρίς να την ψιλιαστι την καταπίνω και είναι κάμερα που τραβάει και δεν σώζει...

Τότε θα μου ξυσουν κάτι.

Δεν πειράζει. Καλοκαίρι έρχεται το αμάξι μπαίνει μέσα για αλλαγές βγαίνει και το μεσαίο και ανεβαίνουν τρελά βίντεο από άγνωστο λογαριασμό στο youtube.

Darknight@gmail.com......;

Link to comment
Share on other sites

Η κάμερα δείχνει αλλά δεν γράφει.... Μάλλον χάλασε....

Αναβει όταν βάζω μπρος το αμαξι αλλα δεν γραφει. 

Ότι κουμπιά και να πατάω δεν δουλευει κανενα.

Πάτησα το reset εκανε επανεκινηση αλλά τιποτα....

Κινεζιές.................

Link to comment
Share on other sites

Guest tanasi

παιδια (κ κυριως Γιώργο) χιλια συγγνωμη ειχε θαφτει το θεμα κ μόλις τωρα το είδα

 

τα πραγματα εχουν ως εξής:

 

Στις αστικες δίκες ισχύει ο κανόνας κόστους-οφέλους για την δικαιοσύνη. Δλδ θα συνεκτιμηθεί το αποδεικτικό μέσω της κάμερας προς όφελος του χειριστή, μόνο αν αποκαλύπτει βαρύτερο έγκλημα από αυτό της παράνομης χρήσης της.(πχ κάποιον βιασμό)

 

Στις ποινικες δίκες τα όσα αποκαλύπτει η κάμερα που έχουμε στο αυτοκίνητό μας, δεν θα ληφθούν υπόψη σε καμία περίπωση γιατί θεωρούνται παράνομο αποδεικτικό μέσο εξ ορισμού.

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα σχηματισθεί αυτεπαγγέλτως δικογραφία με τα όσα προσκομίσαμε και θα οδηγηθούμε σε ποινική δίκη ως παραβάτες του Νόμου 2472/97

 

Συνεπώς ο, τι τυχόν επιλέγουμε να βιντεοσκοπούμε κ αφορά τρίτον ΔΕΝ το δημοσιοποιούμε πουθενά ποτέ κ για κανένα λόγο ακόμα κ αν πρόκειται να μας αθωώσει.Πάντα μα πάντα τελικά χάνεις ακόμη και αν κερδίσεις την δίκη του οδικού ατυχήματος.

Και πάλι συγγνώμη για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μην μπλέκεται ρε παιδιά με τέτοια είναι ανόητο για αστική διάφορα (τροχαίο ατύχημα) να διαπραξεται ποινικό αδίκημα ... Θα σας κόψουνε τον κ@λο έτσι και δείξετε κάτι τέτοιο σε δικαστήριο δεν είναι απλά τα πράγματα . Θα πάρεις δεν ξέρω εγώ ένα x πόσο για το αμάξι και μετά θα ακούσεις μια καμπάνα δεν ξέρω και εγώ πόσους μήνες συν δικαστικά έξοδα συν ότι θα σε σέρνει ο άλλος στα δικαστήρια για παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων (αποζημίωση) ... Και επειδή σίγουρα πχ θα έχεις καταγράψει και αλλά άτομα - αυτοκίνητα εκεί να δεις το γλεντι... Δλδ εάν στο βίντεο είναι μέσα και η γυναίκα η τα παιδιά του αλλού σου πείτε και τα σώβρακα.

Μην μπλέκεται ρε παιδιά με τέτοια είναι ανόητο για αστική διάφορα (τροχαίο ατύχημα) να διαπραξεται ποινικό αδίκημα ... Θα σας κόψουνε τον κ@λο έτσι και δείξετε κάτι τέτοιο σε δικαστήριο δεν είναι απλά τα πράγματα . Θα πάρεις δεν ξέρω εγώ ένα x πόσο για το αμάξι και μετά θα ακούσεις μια καμπάνα δεν ξέρω και εγώ πόσους μήνες συν δικαστικά έξοδα συν ότι θα σε σέρνει ο άλλος στα δικαστήρια για παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων (αποζημίωση) ... Και επειδή σίγουρα πχ θα έχεις καταγράψει και αλλά άτομα - αυτοκίνητα εκεί να δεις το γλεντι... Δλδ εάν στο βίντεο είναι μέσα και η γυναίκα η τα παιδιά του αλλού σου πείτε και τα σώβρακα.

Link to comment
Share on other sites

Και αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα..................

Νόμοι για να βολεύονται κάποιοι.... 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις άδικο εδώ. Εσύ έχεις μια κάμερα και γράφει συνέχεια, που ξέρω "εγώ" τι το κάνεις το υλικό της? Οι καιροί είναι πολύ περίεργοι και εγώ προσωπικά, αντέδρασα όταν κάποιος έγραφε με κάμερα και είχε "μέσα" πλάνα του παιδιού μου.

 

Ειδικά για το παιδί, είμαι άρρωστος. Δε βάζω ποτέ φωτογραφία του στα socila media και έχω την ΑΠΑΙΤΗΣΗ και από τους γνωστούς μου να το σεβαστούν αυτό!

Edited by redchampion
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν πχ αυτή η κάμερα κατέγραφε την απαγωγή του παιδιού σου τι θα έλεγες τότε;

Αν αυτή η κάμερα έδειχνε σε ένα τροχαίο που πέθανε κάποιος τι θα έλεγες τότε;

Αν αυτή η κάμερα τραβούσε μια ληστεία;

Αν αυτή η κάμερα τραβούσε μια δολοφονία;

Δηλαδή παγκοσμίως στης άλλες χώρες που της έχουν για αυτό το σκοπό λάθος κάνουν;

Εδώ μας έφαγε το προσωπικό απόρρητο;

Αυτό είναι το πρόβλημα;

Τι να πω ρε παιδιά λίγο λογική να έχετε.

Επειδή έχουμε κάποιους ηλιθιους νόμους που ισχύουν μόνο για την Ελλάδα δεν πάει να πει ότι είναι και σωστοί.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Να σου αντιστρέψω λίγο τις ερωτήσεις φίλε μου πάντα καλοπροαίρετα :

- αν αυτή η κάμερα εγγραφέ το ανήλικο παιδί σου τι θα έλεγες ;

- εάν η κάμερα έγραφε την γυναίκα σου τι θα έλεγες ;

- εάν αυτή η κάμερα τραβούσε εσένα να ερωτοτροπεις τι θα έλεγες ;

- εάν αυτή η κάμερα έδειχνε μια κακή στιγμή (ατύχημα) κάποιου και το έδινε σε κανάλια - internet και έπρεπε να το ζει ξανά και ξανά τι θα έλεγες ;

Για εμένα από την στιγμή που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την χρήση που θα έκανε κάποιος σε αυτό το βίντεο καλά κάνει και απαγορεύεται . Δεν θέλω να με κινηματογραφεί ΚΑΝΕΝΑΣ . Άλλωστε να σου θυμίσω πριν 10 χρόνια περίπου η αστυνομία προσπάθησε να βάλει κάμερες στο δρόμο και ξεσηκωθηκε πολύ κόσμος και άλλοι τόσοι κάψανε τις μισές από αυτές στην Αθήνα . Χίλιες φορές να βάλει η αστυνομία 1.000.000 κάμερες και ξέρω ποιος με βλέπει παρά 1.000.000 κάμερες σε αυτοκίνητα που δεν ξέρω ποιος είναι . Επίσης πίστεψε με τα περισσότερα νομικά πλαίσια άνα τον κόσμο τις απαγορεύουν . Ρωσία και λοιπές χώρες επιτρέπονται

Link to comment
Share on other sites

Να σου αντιστρέψω λίγο τις ερωτήσεις φίλε μου πάντα καλοπροαίρετα :

- αν αυτή η κάμερα εγγραφέ το ανήλικο παιδί σου τι θα έλεγες ;

- εάν η κάμερα έγραφε την γυναίκα σου τι θα έλεγες ;

- εάν αυτή η κάμερα τραβούσε εσένα να ερωτοτροπεις τι θα έλεγες ;

- εάν αυτή η κάμερα έδειχνε μια κακή στιγμή (ατύχημα) κάποιου και το έδινε σε κανάλια - internet και έπρεπε να το ζει ξανά και ξανά τι θα έλεγες ;

Για εμένα από την στιγμή που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την χρήση που θα έκανε κάποιος σε αυτό το βίντεο καλά κάνει και απαγορεύεται . Δεν θέλω να με κινηματογραφεί ΚΑΝΕΝΑΣ . Άλλωστε να σου θυμίσω πριν 10 χρόνια περίπου η αστυνομία προσπάθησε να βάλει κάμερες στο δρόμο και ξεσηκωθηκε πολύ κόσμος και άλλοι τόσοι κάψανε τις μισές από αυτές στην Αθήνα . Χίλιες φορές να βάλει η αστυνομία 1.000.000 κάμερες και ξέρω ποιος με βλέπει παρά 1.000.000 κάμερες σε αυτοκίνητα που δεν ξέρω ποιος είναι . Επίσης πίστεψε με τα περισσότερα νομικά πλαίσια άνα τον κόσμο τις απαγορεύουν . Ρωσία και λοιπές χώρες επιτρέπονται

Στη Ρωσία επιτρέπονται γιατί έπεφταν πεζοί πάνω στα αυτοκίνητα και ζητούσαν αποζημίωση. 

 

Συμφωνώ απόλυτα στο θέμα των καμερών της αστυνομίας. Χίλιες φορές ελεγχόμενη εγγραφή, παρά ο καθένας του κεφαλιού του. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.