Jump to content
the_winner

Περίεργη Μυρωδιά Στα Λάδια

Recommended Posts

Καλησπέρα , ανοίγω αυτό το θέμα για λογαριασμό φίλου . Δεν εχει μοτέρ VW TDI αλλα εχει ενα Opel 1.3CDTI μοντελο 2013-2014 με 18.000χμ , άλλαξε τα λαδια και το φιλτρο λαδιου στα 15.000χμ με Mobil 1 Super 3000 XE 5w30 Dexos2(ειναι μεσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή) . Οταν βγάζει την βεργα του λαδιού και την σκουπίσει σε χαρτί , τα λάδια έχουν μια μυρωδιά σαν κάρβουνο , στα TDI πως ειναι η μυρωδιά σε τόσα λιγα χιλιομετρα ?
Σπάνια η ιδια μυρωδιά εμφανίζεται και εντός της καμπίνας μέσω των αεραγωγών για 1-2 λεπτά κατα την διαρκεια ταξιδιου, τι μπορει να ειναι αυτό?Μήπως ειναι ο αυτοκαθαρισμός του DPF ?

Edited by activious
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να ωφείλετε στον τύπο λαδιού που χρησημοποιεί, θα πρέπει να ανυσηχήσει αν τα λάδια έχουν μυρωδιά πετρελαίου, και θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να τα αλάξει αμέσως, αυτό γίνετε απο συνεχόμενους μη αποτελεσματικούς καθαρησμούς του pdf.

Πάντως τα λάδια απο τα πετρέλαια, βρωμίζουν γρηγορότερα, και εχουν μια ποιο ΄΄ζαγρέ΄΄ αίσθηση σε σχέση με της βενζίνης, αλλα ο κινητήρας μέσα, τα μέταλα του, διατηρούνται ποιο καθαρά απο αυτά της βενζίνης, δεν ποιάνουν κιτρινίλες, δεν χρωματίζονται.

 

Η γνώμη μου είναι να αφήσει την προδιαγραφή dexos 2, και να βρει ένα λάδι το οποίο ειναι κατάληλο μόνο για diesel. Η opel τα ίδια λάδια που βάζει στις βενζίνες, βάζει και στα πετρέλαια.

Link to comment
Share on other sites

Σωστα τα λες .
Οσο για τα λαδια , τα ιδια λαδια μπαίνουν και στην VW και στα πετρελαια  και στις βενζινες πχ προδιαγραφη VW504(ΒΕΝΖΙΝΗ)-507(πετρελαιο) , ετσι ειναι και το dexos2
 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως η αναγέννηση του DPF φέρνει γενικά μια μυρωδιά και στην καμπίνα, που ως ένα βαθμό είναι normal γιατί ανεβάζει πολύ μεγάλη θερμοκρασία το φίλτρο. Τώρα για την μυρωδιά στα λάδια, δεν έχω άποψη :Ρ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν είναι τα καυσαέρια που μυρίζουν, απλά επειδή το φίλτρο ανάβει, βγάζει μυρωδιές, πχ από σκόνη που μπορεί να έχει πάνω του μέχρι και απ οτιδήποτε έχει στα πέριξ από πλαστικό. Ειδικά σε καινούργια αυτοκίνητα που έχουν πχ ακόμα κεριά κλπ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Σόρυ απλά είχα καιρό να μπώ. Βρήκε άκρη ο φίλος. . . . . ?

 

Για μένα καλύτερα να δοκιμάσει άλλη μάρκα λαδιού , γιατί δεν είναι καθόλου φυσιολογικό να έχουν οσμή κάρβουνου τα λάδια - αναθυμιάσεις αυτών. Πάντα με την λογική οτί δεν έχει κάποιο θέμα ο κινητήρας του. 

 

Στην αναγέννηση του dpf δεν πρέπει να μυρίζει τπτ στην καμπίνα εκτός αν είσαι σταματημένος με ανοιχτά τα παράθυρα και έχεις απο πίσω αέρα και έρχονται τα παραπανίσια καυσαέρια . . . . . 

Link to comment
Share on other sites

Ο Κινητηρας δεν νομιζω να εχει καποιο θέμα, το αγορασε καινουργιο και ολες οι διαδρομες γινονται Εθνικη-Αττική οδο.
Αναγεννηση του DPF δεν γνωρίζουμε πότε κανει γιατι δεν βγάζει κάποια λυχνία στο καντράν . Ορισμένες φορές κρατάει υψηλό ρελαντι κοντά στις 1000 στροφές και δεν σβήνει με το start n stop οπότε θεωρούμε οτι τοτε κανει αναγεννηση ΟΜΩΣ σε αυτες τις περιπτωσεις δεν μυριζει .
Σπανια σε ταξιδια για 1-2 λεπτα ερχεται απο τους αεραγωγους οσμή σαν καμενο πλαστικο η ίδια οσμή υπάρχει αν σταματήσει και ανοιξει το καπό και μυρίσει στο κέντρο την τουρμπίνα .
Τα λάδια και τα εργοστασιακα ετσι μυριζαν ..

Link to comment
Share on other sites

Guest autorepair

Καλησπερα

Μπορείς να προσδιορισεις αν την ωρα που μυριζεις την οσμη χρησιμοποιεις την ανακύκλωση του αερα

ή απο το περιβάλλον

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.