Jump to content
mimis

Κομπρεσερ Κλιματισμου

Recommended Posts

Καλημερα,ζητω συγνωμη αν ανοιξα θεμα που ηδη υπαρχει αν και σε μια γρηγορη ματια δεν το βρηκα.

 καθ οδον με το golf 5 gt 170 που το καλοκαιρι κλεινει αισιως τα 7 του χρονια κι ενω δουλευε κανονικα ο κλιματισμος,ξαφνικα αρχισε να μην αποδιδει.το πηγα στον ηλεκτρολογο και μου ειπε αρχικα πως μαλλον θα θελει συμπληρωση φρεον.μετα απο δυο ωρες που το ειδε ομως μου πε πως εχει θεμα το κομπρεσερ.μου προτεινε ενα της εταιριας valeo καινουργιο με κοστος με τοποθετηση και φιλτρο 400 ευρω..οσο για αντιπροσωπειας μου πε πως θα περασουμε τα 1000.πως σας ακουγεται?ευχαριστω για τον χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

Guest autorepair

Καλημέρα,

 

Υπάρχει πιθανότητα να έχει καεί ο μαγνήτης του κομπλερ

Θα σου πρότεινα να το ελέγξεις γιατί το κόστος ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ

πολύ μικρότερο από το κόστος αντικαταστασης όλου του συμπιεστή

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τι 400 τι 500 τι 1000 ρε ανθρωπε !!!!!!! Δες καταρχην αν επισκευαζεται (ΟΛΑ επισκευαζονται) κυριως δες το πηνιο. Μετεπειτα πανε βρες ενα μεταχειρισμενο original...με κανα 250-300 βρισκεις ..ψαξε εσυ ο ιδιος καλυτερα σε μαντρες.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αγόρασα απο εδώ http://www.weyra.com/index.php?info=p382_kompressor.html καινούργιο 220 ευρω + 50 ευρώ συστημένο για Ελλάδα με 2 χρόνια εγγύηση και άλλαξε και φιλτρο φρέον εδώ http://www.weyra.com/index.php?car_select_0_id=0&car_select_1_id=VW&car_select_2_id=GOLF+V+%281K1%29&car_select_3_id=1.4+TSI&car_select_4_id=all&category_select=3&HHGsid=3eed9449d0664376300c6eec3fcce939&SEQ_TOKEN_d2c6200ec31aac4add91588200961d53=7fd81dc9c63e9d3754af56d15ecbcb48&module=car_search_result&x=9&y=4 κόστος 21 ευρώ. Κατά την τοποθέτηση να προηγηθεί καλός καθαρισμός όλου του συστήματος ψύξης για τυχόν ρινίσματακαι να κανα ξαναγίνεται προλήπτικά ανά 50.000χλμ ο καθαρισμός.

Edited by ski
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν η βλαβη ειναι στο μαγνητικο συμπλεκτη ναι υπαρχει ανταλλακτικο που αλλαζει.

Αν η βλαβη ειναι στο πιστονακι εντος παει για αλλαγη ολοκληρο.

Καινουργιο οντως εχει 650-750ε.

Υπαρχουν ομως λυσεις απο ιμιτασιον απο 250-400ε.

Υπαρχουν και λυσεις σε μεταχειρισμενα, ιδια μαρκα με το εργοστασιακο denso η sanden.

Επειδη χαλασε και μενα στα 7 χρονια (τωρα δηλαδη) πηρα ενα απο γερμανια στα 185ε με 20.000χλμ απο 2.0tiguan

Υπολογισε +90-100 εγκατασταση και φρεον.

Γενικα απο γερμανια εχουμε βαλει σε αλλα 2 vw και δεν ειχαμε προβλημα.

Ειναι λιγο ευαισθητα τα κομπρεσσερ.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Guest Nicos.plia

Παιδιά καλησπέρα! Έχω ένα GOLF TSI 140 ΙΠΠΟΥΣ ΤΟΥ 2007. Τους τελευταίους 2 μήνες εμφανίζει το εξής θέμα με τον κλιματισμό....όταν είναι το αμάξι σταματημένο ή αν δεν έχει μεγάλη ταχύτητα και ανάψω το  κλίμα βγάζει σχεδόνα ζεστό αέρα .....μόλις κάνω κάποια χιλιόμετρα με αρκετή ταχύτητα βγάζει κρύο και πάλι βέβαια στους 17 βαθμούς,στους 22 βγάζει χλιαρό.Πήγα για το ετήσιο service και κου είπαν δεν φταίει το φρεόν είναι το κομπρεσέρ..( με 250€ μου το φτιάχνει..).Πήγα για μία δεύτερη γνώμη αλλού και μου λέει ο τύπος, δε λειτουργεί το βεντιλατέρ γιατί ο μικρός ανεμιστήρας δε δούλευε....το άλλαξε και ενώ στην αρχή έβγαζε λίγο παραπάνω κρύο απο πρίν εξακολουθεί να μη βγάζει από χτές όσο πρέπει και όταν είναι σταματημένο να βγάζει χλιαρό...

 

Τελικά το πήγα πάλι σε αυτόν που μου άλλαξε το βεντιλατέρ σήμερα και μίλησε με κάποιον ειδικό για κλιματιστικά Volkswagen και του είπε οτι μάλλον επειδή δεν λειτουργούσε το βεντιλατέρ για πολύ καιρό να ήταν πολύ ζεστό το φρέον και να έχει κολλήσει η βαλβίδα στο κομπρεσέρ του κλιματιστικού και να μην χρειάζεται αλλαγή όλο το κομπρεσέρ....απλά μόνο η βαλβίδα...αλλά ας το δουλέψουμε είπε για λίγο διάστημα μήπωσ ξεκολλήσει η βαλβίδα!παίζει να συμβαίνει αυτό και αν ξέρετε κάποιον εξειδικευμένο που να μπορεί να ανοίξει το κομπρεσέρ για να ελέγξει τη βαλβίδα;;;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.