Jump to content
Stavros7

Golf 4 Gti - Καθαρισμος Maf

Recommended Posts

τελικα δεν ειναι απο μαφ,ή ειναι και απο εκει,τι να πω,αποσυνδεσα τον μαφ και το ιδιο προβλημα (να πω οτι τον ξεσυνδεσα τον μαφ πρωτου βαλω μπρος και δεν εκανε cold start)..κυριος να σας πω το βλεπω οταν το πρωι ειναι κρυο το αμαξι κανει Cold start 1 λεπτο περιμενω και εγω αλλο ενα και παω να ξεκινησω,επειδη ειναι λιγο ανηφορικα και πρεπει να κανω οπισθεν 10μ,τοτε το κανει Κυριος (οταν κανω οπισθεν και ανεβαινω ενα σαν σκαλακι),επισεις παλι οταν ειναι κρυο λιγο και παω να ξεκινησω σε μερος ελαχιστα ανηφορικο παλι μπερδευει, σαν να φουσκωνει αλλα οχι τοσο εντονα...,αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι για καποιο λογο δεν του αρκει η πισεση για αυτο και φουσκωνει,κυριος κρυο το παρατηρω αυτο ομως,αυτο ειναι που με μπερδευει,Σας ρωταω γιατι δεν εχω καποια προσβασει σε συνεργειο αξιοπιστο ειμαι σε νησι για την σεζον και δουλευω εδω,Για αυτο θα βοηθουσε οποιαδηποτε γνωμη,επισεις νομιζω πως το αμαξι δεν εχει εκεινη την ροπη που ειχε και κυριος το παρατηρω 4η-5η-6η...Τι μπορει να ειναι αλλο?τι να δοκιμασω??Μοιπως καμια αλλη βαλβιδα καμια ν75 καμια 710ν..??Δεν ξερω απλα ρωταω.οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη..

δεν κανεις και ενα καθαρισμα πεταλουδας????

Link to comment
Share on other sites

Πως κανω καθαρισμο πεταλουδας???

Βγάζεις τις σωληνώσεις,το φιλτροκούτι κ ότι άλλο μπορεί να εμποδίζει και την καθαρίζεις με ειδικό σπρέι.

Βέβαια το καλύτερο θα ταν να την βγάλεις εντελώς κ να την καθαρίσεις με βενζίνη όπως κάνω εγώ αλλά με προσοχή

Αφού την επανατοποθετήσεις θέλει βασική ρύθμιση σε διαγνωστικό

Link to comment
Share on other sites

τα εκανα ολα,δεν ειχε πολυ βρωμια να πω την αληθεια,κυριος μαυριλα ειχε.Εκανα μετα με το διαγνωστικο.Αλλα την καθαρισα μονο με χαρτι σημερα...ειδα μια διαφορα οταν παταω το γκαζι στο ρελαντιο δηλαδη,το παταω ας πουμε απαλα λιγο και βλεπω ανεβαινουν λιγο οι στροφες,παλια το πατασα λιγο παραπανω για να ανεβουν σε εκεινο το σημειο,

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και γω μια ερώτηση και ας είμαι παλιά καραβάνα....

Ο maf στον 1.6 fsi που βρίσκεται ακριβώς???

Link to comment
Share on other sites

Μια ακομα ερωτηση απλα για να μην ανοιγω αλλο θεμα,εκανα ρυθμιση της πεταλουδας και πρωτη φορα ακουσα το πως κανει,παρατηρησα οτι εμενα καθε πρωι ας πουμε πρωτου το βαλω μπροστα στον check engine Που κανει μου κανει καθε μερα αυτο το θορυβο απο την πεταλουδα,δηλαδη σαν να ρυθμιζετε,ας το πω..γιατι??το ακουγα και παλαιοτερα αλλα ελεγα ειναι μηχανικο,αλλα τωρα ειμαι σιγουρος ειναι απο εκει.ειναι φυσιολογικο?

Edited by Stavros7
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα ολη μερα!!! Εχω το Golf 3 GT AEK μοτερ.. Εχτες εβγαλα το απογευμα τον MAF να τον καθαρισω, τον καθαρισα με ενα πινελακι και λιγο μπλε οινοπνευμα, μετα οταν τον ξανα εβαλα πανω κουμπωσα την φυσα πηγα να βαλω μπρος και το αμαξι δεν επερνε!! Βασικα επερνε και σβηνει αμεσως.. Εβγαλα την φυσα και δουλευει το αμαξι!! Αλλα πριν (ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ) το αμαξι δεν δουλευε ποτε χωρις την φυσα!! Οχι για βολτα απλα να το βαλεις μπρος!! Απο τοτε που καθαρισα τον MAF εχτες δηλαδη μου δουλευει και χωρις φυσα!! Ξερει κανεις τι μπορω να κανω?? Χαλασε εντελως ο MAF τωρα??? Σημερα το πρωι δεν το εχω βαλει ακομα μπος να δω αμα δουλευει!!! Θα παω σε λιγο να το δοκιμασω να δω!!! Αλλα καμια ιδεα κανεις???

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Πολύ πιθανό να τον έκαψες. Ίσως αν εξατμιστεί να αναστηθεί.

Γενικά ο Maf αν αρχίσει να πέφτει το "καθάρισμα" δίνει απλά μια παράταση ζωής μέχρι να πάρεις καινούργιο.

Πολλά αμάξια έχουν πεσμένο Maf, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να Logάρουν ώστε να το δουν.

 

Υπάρχουν σπρέυ καθαρισμού γι΄αυτή τη δουλεια, αν και είμαι κατά.

Edited by nikdev
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.